300

Reaction score
5
Δεν τό'δα εγώ, τό'δαν αρκετοί που έγραψαν σε αυτό το topic στις αρχές του. Και σε πολλά άλλα topics και εφημερίδες, και περιοδικά και blogs εδώ και 1.5 χρόνο που ανακοινώθηκε η ταινία...
Όσο για τον Ηρόδοτο, άσε, μόνο επιφανειακή σχέση έχει το κόμικ με αυτό. Δεν είναι κακό αυτό, εμένα μου άρεσε και το κόμικ και η ταινία, αλλά το λέω για τους υπόλοιπους...

Reaction score
0
Απάντηση: Re: 300

Δεν τό'δα εγώ, τό'δαν αρκετοί που έγραψαν σε αυτό το topic στις αρχές του. Και σε πολλά άλλα topics και εφημερίδες, και περιοδικά και blogs εδώ και 1.5 χρόνο που ανακοινώθηκε η ταινία...
Όσο για τον Ηρόδοτο, άσε, μόνο επιφανειακή σχέση έχει το κόμικ με αυτό. Δεν είναι κακό αυτό, εμένα μου άρεσε και το κόμικ και η ταινία, αλλά το λέω για τους υπόλοιπους...
τι εννοεις επιφανειακή;
Μπορω να σου γραψω παρα πολλα σημεια ταυτισης. Εσυ μπορεις να μου βρεις παρα πολλα σημεια μη ταυτισης;
Και μην μου πεις για τον εφιαλτη, διοτι θα εχεις κανει το απολυτο λαθος.
Διοτι ο τροπος παρουσιασης του ειναι η απολυτη πετυχημενη αναπαρασταση, δειχνοντας μας το ποσο εφιαλτικη και τερατωδης ηταν η πραξη του.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στον εμπνευστη.

minas

Πισιά
Reaction score
3.971
Re: Απάντηση: Re: 300

τι εννοεις επιφανειακή;
Μπορω να σου γραψω παρα πολλα σημεια ταυτισης. Εσυ μπορεις να μου βρεις παρα πολλα σημεια μη ταυτισης;
Και μην μου πεις για τον εφιαλτη, διοτι θα εχεις κανει το απολυτο λαθος.
Διοτι ο τροπος παρουσιασης του ειναι η απολυτη πετυχημενη αναπαρασταση, δειχνοντας μας το ποσο εφιαλτικη και τερατωδης ηταν η πραξη του.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στον εμπνευστη.
Είναι γεγονός ότι οι ιστορικές ανακρίβειες υπάρχουν, και ένα δείγμα τους καλύψαμε νωρίτερα στο τόπικ...
Είναι επίσης γεγονός ότι τους περισσότερους από εμάς δεν τους ενδιαφέρει.
Άλλο ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι ότι τεχνικά η ταινία είναι πετυχημένη.

Και τέλος είναι γεγονός ότι καμία ταινία, οσοδήποτε καλή ή κακή, δεν δικαιολογεί ΤΟΣΑ flames.
Άντε μη φωνάξω το Λεονάιντα που τρώει στην κόλαση (ωραίο στριπάκι btw :cool_4: )

Δική μου άποψη είναι ότι πρέπει να χαλαρώσουμε λίγο το κλίμα στο τρέχον thread. Είναι κρίμα από όλες τις συζητήσεις του τελευταίου χρόνου -και βάλε- να παραμείνει η αίσθηση του τεταμένου κλίματος των τελευταίων ημερών.
Σας άρεσε η ταινία? Καλώς.
Δε σας άρεσε? Πάλι καλώς.
Δε λέω να μη λέμε τη γνώμη μας... Απλά να μην την λέμε στον ίδιο άνθρωπο με συνεχώς κλιμακούμενη ένταση...

Φίλε Macridakis δεν απευθύνονται όλα σε εσένα :happy_9: . Απλά είπα να τα χωρέσω όλα σε ένα ποστ :pc:

Reaction score
0
Απάντηση: 300

Κάποιες υπερβολές όπως για παραδειγμα τα θηριωδες σωματα των Ρινοκερου και Ελεφαντα, είναι στο όλο κλιμα του κομικ.
Που είδατε ομως διαστρεβλωση της ιστοριας δεν εχω καταλαβει.
Εαν μου πειτε για μοιχεια της βασίλισσας -γυναικας του Λεωνιδα, ο ιδιος ο Λεωνιδας είχε πει να συνεχίσει την ζωη της και να κανει απογονους για την Σπαρτη.
Η μονη βλακεια ηταν η εικονα του Ξερξη. Ομως και αυτό ακομη, δεν επηρέασε σε τιποτε το νοημα της ιστορικης καταγραφης.

Reaction score
6

Δεν τό'δα εγώ, τό'δαν αρκετοί που έγραψαν σε αυτό το topic στις αρχές τουquote]

Δεν είναι κακό αυτό, εμένα μου άρεσε και το κόμικ και η ταινία, αλλά το λέω για τους υπόλοιπους...
Τελικά δε κατάλαβα το ειδες η όχι;

Reaction score
0
Παιδια ,αν συνεχιστει αυτο , στο τελος θα ζηλεψει ο Giotamike!!! :happy_8:

Reaction score
0

Εγώ πάντως θα πάω το Σάββατο αν και όλοι οι φίλοι μου λένε ότι δεν αξίζει.........:sad:

Reaction score
5
Για όλους έχουμε...για περάστε, για περάστε...διαλέεεεχτεεεε....:lol: :lol:

Reaction score
14
Μόλις γύρισα και εγώ από την ταινία...
Τι να σας πω...7 στα 10...
Τεχνικά / αισθητικά /φωτογραφία- άψογη..
Αν είχε όμως την μισή ψυχή του Braveheart σαν έργο και κορύφωση θα μιλούσα για σαφέστατα ψηλότερη βαθμολογία..
Πολύ επιφανειακή σχέση δρώμενων με θεατή πιστεύω...
Για την ιστορική σημασία του θέματος πολύ flat ανάπτυξη...
Μπορούσε πολλά παραπάνω..
Και ενώ η μουσική δεν μου φάνηκε κακή , του έλειψε ένα θέμα που θα μου "κομματιάσει" την καρδιά σε κάποια σημεία που ήθελε βοήθεια η εικόνα από τον ήχο..
Αυτά...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Μολις γυρισα και σας γραφω εν θερμω αλλα ...ψυχραιμα!
Λοιπον ως "κατασκευη" η ταινια ειναι καταπληκτικη. Με τα εφε της ,με τα χρωματικα φιλτρα της (υπεροχο αυτο το κοκκινοκιτρινοκαφετι), με την μουσικη της, με τον τροπο γυρισματος κλπ. Ξενερα λιγο με τις υπερβολες των τερατων, του Ξερξη (μεγαλη αδικια σε εναν μεγαλο κατακτητη), τον καυμενουλη τον Εφιαλτη (μαλλον "Αρχοντα" θυμιζαν ολα αυτα), τους ακουραστους 300 και αχρηστους Περσες -ολα αυτα ομως ειναι στα πλαισια της "μυθοπλασιας" . Ιστορικη αληθεια; οχι και μακρια - μα κατι σχετικα αδιαφορο για εκτος Ελλαδας.
Τωρα τι ιδεολογια κουβαλαει;ΑΝ κουβαλαει - γιατι αμφιβαλλω αν και ποση ιδεολογια εχει. Κατ΄αρχας ειναι καθαρα εναντιον της Μεγαλης Δυναμης - που σημερα αντπροσωπευει η Αμερικη (ΗΠΑ). Απο τη στιγμη που εκθειαζεις "μια χουφτα πατριωτες-ηρωες" που τα βαζουν με μια υπερδυναμη, ε αυτοι δεν γινετε να ειναι ...ραμπο Περσες - Αμερικανοι! Αρα; Τζιφος η αναλυση του ...Δανικα! Οπως νομιζω οτι και οι Ιρανοι εκαναν το ιδιο λαθος -να θιχθουν απο την εικονα του Ξερξη και να χασουν την ευκαιρια στο να τονισουν την αντισταση των λιγων στην υπερδυναμη.Αλλα ο φανατισμος τυφλωνει.
Παντως νομιζω οτι το βασικο νοημα της πραξης των 300 (η αυτοθυσια) θα περασει στον πολυ κοσμο, και δεν θα μεινει μονον στα υπεροχα εφε. Οπως αρκετοι που θελουν μια αφορμη θα αρχισουν να ψαχνουν για την Ελλαδα που δεν ξερουν - κι απλα την θεωρουν καλη μονο για ηλιοθεραπεια. Αν ημουν Ελληνικο Υπουργειο Εξωτ. θα ενθαρρυνα (εμπρακτως και ...υλικως) την συνεχεια της εκστρατειας του Ξερξη. Λετε η μαχη των Πλαταιων στο τελος να προοιωνιζει κατι τετοιο;
Τελικα, ναι, μου αρεσε η ταινια.Αισθανθηκα "καπως", αλλα προσγειωθηκα ανωμαλα με τη συμπεριφορα των νεοελληνων κατα την αναχωρηση. Οπως και με τον "αρρωστο" διπλα μου που επαιζε κομπολοϊ ! Αλλα βαρεθηκα πια, δεν ξαναμαλλωνω με ηλιθιους. Θα τους υποστω για λιγο και θα τους φτυνω για παντα.
Οσοι δεν το ειδατε, να πατε. Διαβαστε κι αυτο εδω: http://www.film.com/story/300changesthecgigame/13813411?listid=11597472&genre=movie

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Μόλις γύρισα και εγώ από την ταινία...
Τι να σας πω...7 στα 10...
Τεχνικά / αισθητικά /φωτογραφία- άψογη..
Αν είχε όμως την μισή ψυχή του Braveheart σαν έργο και κορύφωση θα μιλούσα για σαφέστατα ψηλότερη βαθμολογία..
Πολύ επιφανειακή σχέση δρώμενων με θεατή πιστεύω...
Για την ιστορική σημασία του θέματος πολύ flat ανάπτυξη...
Μπορούσε πολλά παραπάνω..
Και ενώ η μουσική δεν μου φάνηκε κακή , του έλειψε ένα θέμα που θα μου "κομματιάσει" την καρδιά σε κάποια σημεία που ήθελε βοήθεια η εικόνα από τον ήχο..
Αυτά...
Συμφωνω και με αυτα- αν και θεωρω πολυ προπαγανδιστικη την ταινια του Γκιμπσον, και δεν εχει καμμια σχεση με το νοημα (και τον ιστορικο σκοπο) των Θερμοπυλων. Η μουσικη οντως ειναι εντονα συνοδευτικη των γεγονοτων της οθονης και δεν θα μεινει τιποτα - ουσιαστικα ειναι συνοθυλλευμα ειδων χωρις κεντρικο θεμα που να...σφυριξεις φευγοντας. Αλλα στο ειδος της ειναι 9/10 !

Reaction score
5
Την ειδα χθες και θελω να σημειωσω τα παρακατω:

- Συμφωνα με τα οσα περιμενα διαβαζοντας ολο αυτο τον καιρο για την ταινια και βλεποντας το trailer, μπορω να πω οτι η ταινια με ψιλοαπογοητευσε......μου φανηκε πολυ λιγη τοσο απο καλλιτεχνικη οσο και απο τεχνολογικη αποψη.....(τεχνολογικη αποψη εννοω πχ οτι δεν ειχε καμια σχεση με το αντιστοιχης προελευσης και προσεγγισης Sin City)
Ηταν σαν να εβλεπα το trailer ξανα και ξανα!!!

- Οσον αφορα την προσεγγιση του θεματος δεν περιμενα κατι διαφορετικο απο την μεταφορα ενος comic στην μεγαλη οθονη

- Στο θεμα για το αν η ταινια ξεσηκωσε κυματα εθνικης υπερηφανειας στους Ελληνες , δεν θελω να υπεισελθω, γιατι ειναι κατι που δεν αναλυεται ευκολα, δεν συμφωνειται ευκολα και δεν δικαιολογειται να συμβαινει απο μια ταινια...

- Ομως θελω να παρατηρησω κατι.........στην ταινια (και στην Ιστορια) Ελληνας δεν ηταν μονο ο Λεωνιδας, αλλα και ο Εφιαλτης και (ακομη χειροτερα) και ο Θερων...... δημιουργησαν αυτοι κανενα αισθημα εθνικης ντροπης;

Reaction score
10
Μετά από τόσα που είχα διαβάσει, είδα και εγώ χθες την ταινία.
Πήγα με την διάθεση οτι θα δω μια πάρα πολύ καλή ταινία και ίσως αυτό να ήταν ο λόγος που στο τέλος μου άφησε μια πικρία καθώς η ταινία σε καμιά περίπτωση δεν ήταν το αριστούργημα που περίμενα.
Ήταν μια μέτρια ταινία.
Βασιζόταν αρκετά πάνω στην ιστορία όπως την ξέρουμε, με κάποιες υπερβολές και ίσως αυτό να οφείλονταν στο οτι στηρίχθηκε περισσότερο στο κόμικ και όχι στον Ηρόδοτο.
Το σενάριο ήταν πολύ φτωχό και αυτό που σου μένει στο τέλος ήταν οι ατέλειωτες μάχες όπου οι γενναίοι Έλληνες κατασφάζουν τους Πέρσες τους οποίους υποτιμά σαν λαό.
Η ταινία τεχνικά μπορώ να πω οτι ήταν πολύ καλή με καλά εφε και καλή ατμόσφαιρα.
Ο ήχος δεν μου άρεσε, τα σαράουν δεν δούλευαν σωστά (ίσως έχει να κάνει με το συγκεκριμένο κινηματογράφο).
Εκθειάζει τους Έλληνες, μας έκανε να νοιώσουμε περήφανοι που είμαστε απόγονοι του Λεωνίδα και αυτό είναι ο λόγος που είμαστε γενναιόδωροι στην κρίση μας απέναντι στην ταινία.
Πολύ περισσότερο οι Σπαρτιάτες που τους αφορά πιό άμεσα.
Τους Πέρσες που από ότι άκουσα διαμαρτύρονται για την ταινία, τους προσβάλει σαν λαό.
Συμπερασματικά αν θέλουμε να τη δούμε και να την αξιολογήσουμε σαν ταινία χωρίς να έχουμε τη συναισθηματική φόρτιση, όπως θα την έβλεπε ένας θεατής που δεν είναι ούτε Έλληνας ούτε Πέρσης πιστεύω οτι η βαθμολογία θα ήταν μέτρια.

HV

Reaction score
0
Καλα ρε παιδια δουλευομαστε ? Ποιο ΣΕΝΑΡΙΟ ?? Η ολη ταινια εχει σαν πυρηνα την μαχη στις θερμοπυλες και ειναι βασισμενη σε ιστορικα βιβλια οποτε για πιο σεναριο μιλατε ?
Το μονο κακο με αυτες τις ταινιες ειναι πως ξερεις τι θα γινει πριν ακομα γινει.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: Απάντηση: 300

Δεν τον έβαλες να το φάει;;; :mad_3:
Με...εριχνε στα κιλα!

Και επι της ταινιας: Συμφωνουμε ολοι κατα πως φαινεται οτι ειναι μια καλοστημενη ταινια, καλη στις υπερβολες της τεχνολογιας, οχι κραυγαλεα αντιιστορικη, με λιγο παραμυθι (ιερεις και μαντισσα -μμμ, κουκλιτσα ε;), που πιθανον περα απο τους Ιρανους (και σκασιλα των ΗΠΑ!) και τον...Δανικα, δεν ενοχλησε αλλους,και...παμε για αλλα!!!
Α, νομιζω οτι οι του Ιερου Λοχου ηταν...ζευγαρωμενοι!
Καποιος δεν σχολιασε ακομη τιποτα! Ποιος ειναι αραγε;ΠΟΙΟΣ; (και συνηθης πετρα ...σκανδαλων!)
Αντε και στα προβολια μας το φθινοπωρο να σπασουν οι...τζαμαριες!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.166
Members
38.297
Νεότερο μέλος
kostas-rj