Onkyo: O πρώτος HD-Αudio πολυκάναλος ενισχυτής

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
θυμαμαι πριν 3-4 χρονια πηγε καποιος ηλιθιος και αγορασε ενα απο την ιαπωνια το ειχε πληρωσει τοτε 3 χιλιαρικα και ειχε στειλει φωτο σε γνωστο περιοδικο με το πραμα του .Δεν μας ειχε πει σε τι το χρησιμοποιουσε αλλα ηταν μες την χαρα του πρωτου. ΗΛΙΘΙΕ

Reaction score
5
Mια χαρα ειναι ολα αυτα τα νεα καλουδια ,αλλα μερικοι ανθρωποι θελουν ν ακουν και μουσικη απο απαιτητικα ηχεια.
πχ εγω ακουω 90%μουσικη και 10% βλεπω ταινιες.η συζυγος το αναποδο!
Να πληρωσω για hdmi 1.3 αφου δεν εχω καν pj?
Aκομη τοσα χρονια στο χωρο εμαθα να περιμενω και να μην κανω τον πιονιερο σε βαρος της τσεπης μου.
φυσικα το καθε μηχανημα το παιρνεις για μια δουλεια... και κανεις compromise για καποια αλλη... Κοιτας που δινεις περισσοτερο βαρος και κανεις τις επιλογες σου...
περι αναμονης παλι εχεις δικιο... αλλα σε 1 μηνα μενω χωρις ενισχυτη οποτε η αγορα δεν αναβαλεται αλλο!

Reaction score
5
Σαν θεωρια ναι απο την στιγμη που εχουμε να επιλεξουμε αναμεσα απο μια η τρεις μετατροπες η λογικη λεει το πρωτο.
Αν ομως αυτη η διαφορα στον ηχο θα ειναι μονο στα χαρτια τοτε εξακολουθω να επιμενω στους τωρινους ενισχυτες ...
επιμενεις, επειδη εχεις εναν... καποιοι μπορει να μην εχουν κανενα ενισχυτη...
αρα η αγορα "τωρινου" ενισχυτη ειναι σαν να αγοραζες 50" TV plasma με παλιο πανελ, αναλυσης 1366x768 επειδη εχει καλυτερη τιμη απο ενα native 1080p...

Reaction score
5
τιμες απο το ψαχτιρι γερμανικης αγορας, idealo.de...

sr 605: 449euro (!!!!)
sr 705: 749euro (!!!!)
sr 805: 899euro
sr 875: 1199euro

ποτε θα ερθουν Ελλαδα, και ποσο θα χτυπησουν στο "κεφαλι" τις τιμες!!!???

Reaction score
10
τιμες απο το ψαχτιρι γερμανικης αγορας, idealo.de...

sr 605: 449euro (!!!!)
sr 705: 749euro (!!!!)
sr 805: 899euro
sr 875: 1199euro

ποτε θα ερθουν Ελλαδα, και ποσο θα χτυπησουν στο "κεφαλι" τις τιμες!!!???
Μη τσιμπας με τις συγκεκριμενες τιμες...ειναι χωρις ΦΠΑ, μεταφορικα, ασφαλεια....και δε ξερω τι ειναι ενα αλλο καπελο ονοματι UST που βαζουν οι γερμανοι.....
ασε παραλιγο να τη πατησω....
Τους εχει και το Amazon αλλα δεν στελνει Ελλαδα.
Οι πραγματικες ευρωπαικες τιμες ειναι :
605 : 599
705 : 899
805 : 1199
875 : 1499
905 : 1999
χωρις ΦΠΑ, ασφαλεια και μεταφορικα.....
Τιμες 1/7/07

Η δε Αμερικη ειναι ασυμφορη λογω μεγαλου βαρους και κατα συνεπεια μεταφορικων που παιζουν απο 200-300 $, συν δασμους συν εξοδα τελωνειου.

Reaction score
5
οι τιμες που εδωσα παραπανω ειναι με φπα και φυσικα χωρις μεταφορικα (που συνηθως εχουν και ασφαλεια)!
αλλα αυτα δε πανε πανω απο 40ευρω για τετοιες συσκευες...

Δε τσιμπαω... ζουσα 7 χρονια εξωτερικο και ξερω που να ψαξω...
μην ακους τις φημες για απατεωνιες απο εξωτερικο... οι γερμανοι δεν ειναι ελληνες και οι γερμανικες αρχες δεν ειναι οι ελληνικες...
οι τιμες στην ελλαδα ειναι υψηλες και ο αγοραστης εχει 1 και μονο οπλο... το internet...
Αμερικη φυσικα δε συμφερει γιατι μπαινει και τελωνειο...

Reaction score
10
οι τιμες που εδωσα παραπανω ειναι με φπα και φυσικα χωρις μεταφορικα (που συνηθως εχουν και ασφαλεια)!
αλλα αυτα δε πανε πανω απο 40ευρω για τετοιες συσκευες...

Δε τσιμπαω... ζουσα 7 χρονια εξωτερικο και ξερω που να ψαξω...
μην ακους τις φημες για απατεωνιες απο εξωτερικο... οι γερμανοι δεν ειναι ελληνες και οι γερμανικες αρχες δεν ειναι οι ελληνικες...
οι τιμες στην ελλαδα ειναι υψηλες και ο αγοραστης εχει 1 και μονο οπλο... το internet...
Αμερικη φυσικα δε συμφερει γιατι μπαινει και τελωνειο...
Θα δημοδιευα το order confirmation που ακυρωσα οταν αλλα μου εδειξαν και αλλα μου εστειλαν αλλα ειναι αντιεπαγγελματικο....
Μετα γυρισαν πισω με εκπτωσεις.....αλλα ετσι δε γινονται δουλειες....
Φυσικα δε μιλαω για ολους.....για αυτον απο οπου πηρες τις τιμες, που περεπιπτοντως δεν εχει και να παραδωσει...
Επετρεψε μου παντως λογω της θεσης μου να ξερω μερικα που δεν μπορεις να ξερεις εσυ.

Περι Αμερικης ο δασμος ειναι μονο 2% , αυτα που ανεβαζουν το κοστος ειναι τα μεταφορικα που υπολογιζονται χονδρικα 10$ το κιλο και τα εδω εξοδα του τελωνειου περα απο τους δασμους, που ειναι ενα πολυ σεβαστο ποσο.

Reaction score
0
οι τιμες απο το idealo.de φυσικα ειναι ΜΕ ΦΠΑ. Αποκει και περα δε στελνουν ολα τα μαγαζια Ελλαδα, αλλα οσα στελνουν δεν εχουν τρελα μεταφορικα. Για προβολεα πχ που ειναι ενα μεγαλουτσικο κουτακι ειχε γυρω στα 30 ευρω.

Λοιπον τερμα τα παραμυθια, εντος ΕΕ δεν υπαρχει κανενα αλλο κρυμενο κοστος, το μονο που ρισκαρεις ειναι σε περιπτωση βλαβης τι θα χρειαστει (συνηθως δε σε καλυπτει η ελληνικη αντιθπροσωπια , θα χρειαστει μαλλοην να στειλεις γερμανια το προιον και με δικα σου μεταφορικα εξοδα μαλλον κλπ).

Καθενας τα ζυγιζει και κρινει μονος του αν θελει να παρει αυτο το ρισκο.

Reaction score
5
Επετρεψε μου παντως λογω της θεσης μου να ξερω μερικα που δεν μπορεις να ξερεις εσυ.
Μερικους θα σας φαει το... "Δε ξερεις ποιος ειμαι οποτε μη μιλας..."
Γιατι ξερεις τι ξερω εγω απο τη δικη μου θεση...? :crazy_3:

Anyway... εχεις 100% αδικο... αλλα δε πειραζει... εχω 100% επιτυχια στις αγορες απ'εξω και αυτο γινεται τα τελευταια 8 χρονια... και θα συνεχισω...

Εσυ απο τη θεση του "καταστηματαρχη/υπαληλου" ή οτι αλλο εισαι στην oppo hellas, πρεπει να λες αυτα που λες... εγω απο τη θεση του καταναλωτη... το εχω ψαξει... και αυτα που λεω ειναι γεγονος και οχι οτι πρεπει να λεω για να μη ριξω την ελληνικη αγορα... και μαλιστα με εμπειρια αρκετων χρονων -ζουσα αλλωστε σε μια απο αυτες τις χωρες- ωστε μια δικη σου λαθος αγορα να με αποτρεψει να συνεχισω...

Οι αγορες απο ΕΕ ειναι απολυτως ασφαλεις και με μικρα εξοδα μεταφορας... deal with it!

και κατι γενικο και οχι προσωπικα για σενα...
Οταν εγινε η ΕΕ ηταν για να "φτιαξει" το εμποριο και να πεσουν οι τιμες εντος ΕΕ λογω απουσιας δασμων...
Ε, δε μπορει ολες οι χωρες να εριξαν τις τιμες και η ελλαδα να κραταει σταθερα τις τιμες στο ευρω = δολαριο (38% διαφορα!!!) +10-20% (!!!)... Η πιο τρελλη ισοτιμια που υπαρχει world wide!
φτανουμε κανα 50% διαφορα απο τιμες αμερικης... και ειμαστε σταθερα στο +30% απο ευρωπη...
καποιος τα τρωει χοντρα... αλλα σιγουρα οχι απο μενα! :happy_4:
Και απο εγγυηση...? ΜΙΑ ΧΑΡΑ!... και αν δε θελουν τους τριβεις το χαρτι "εγγυηση εντος ΕΕ 2 χρονια" και το κανουν τσαγακι και προχωρουν!

Reaction score
10
Ειμαι ο τελευταιος ανθρωπος που θα ξεκινησει αντιπαραθεση χωρις λογο στο φορουμ.
Το ..."Δε ξερεις ποιος ειμαι οποτε μη μιλας..." ειναι η δικη σου μεταφραση στο... ''Επετρεψε μου παντως λογω της θεσης μου να ξερω μερικα που δεν μπορεις να ξερεις εσυ.''

Αν διαβασεις ξανα την απαντηση μου θα δεις οτι .....
''Φυσικα δε μιλαω για ολους.....για αυτον απο οπου πηρες τις τιμες, που περεπιπτοντως δεν εχει και να παραδωσει...''

Δεν ειμαι αντιθετος με τις αγορες μεσω ιντερνετ, εξ αλλου το ιδιο κανω και γω, και αυτο που εγραψα δεν ηταν για να φοβησω καποιον αλλα για να προειδοποιησω οτι το συγκεκριμενο καταστημα....εσυ ξερεις πιο ειναι .....κανει.....μου εκανε αυτο που ανεφερα.

Οι τιμες που ανεφερα ειναι οι official τιμες , οχι αυτες που μπορεις να βρεις στα διαφορα ιντερνετομαγαζα.

Και για του λογου το αληθες και χωρις να βλαψω κανεναν ριξε μια ματια....
Το πρωτο ειναι η παραγγελια μολις τελειωσεις με την online αγορα, το δευτερο ειναι το order confirmation που ερχεται για να πληρωσεις.
Τα στοιχεια του καταστηματος δεν τα εμφανιζω.

Απο μενα τελος

Attachments

Reaction score
10
Πριν λιγο εκανα μια ....ψευτικη αγορα στο εν λογω καταστημα , για να μη λετε οτι οι τιμες ειναι παντα με ΦΠΑ.
Ειπα σε καποιο προηγουμενο ποστ οτι η τιμη που βλεπουμε περιεχει ενα UST 19%. Δεν ξερω τι ειναι αυτο.
Αν καποιος ξερει μπορει να μας φωτισει.

Κοιταχτε λοιπον το ordrer confirmation πριν λιγα λεπτα.
Ακομα δεν εχει μπει το ΦΠΑ.....

Attachments

Reaction score
4
Πρόκειτε για τον Umsatzsteuer. Σύμφωνα με την νομοθεσία η ένδειξη Umsatzsteuer χρησιμοποιείτε για να επισημάνει ότι ακριβώς και η ένδειξη Mehrwertsteuer (MwST) που σημαίνει ΦΠΑ.
Αν δείς και το ποσοστό του τότε πράγματι πρόκειτε για τον ΦΠΑ (19% στην Γερμανία).

Για τους Γερμανομαθείς : http://de.wikipedia.org/wiki/Umsatzsteuer

Reaction score
5
Πριν λιγο εκανα μια ....ψευτικη αγορα στο εν λογω καταστημα , για να μη λετε οτι οι τιμες ειναι παντα με ΦΠΑ.
Ειπα σε καποιο προηγουμενο ποστ οτι η τιμη που βλεπουμε περιεχει ενα UST 19%. Δεν ξερω τι ειναι αυτο.
Αν καποιος ξερει μπορει να μας φωτισει.

Κοιταχτε λοιπον το ordrer confirmation πριν λιγα λεπτα.
Ακομα δεν εχει μπει το ΦΠΑ.....
ειναι λαθος και μπορεις να το αναφερεις... οταν λεει inlc UST ειναι inclusive, αρα συμπεριλαμβανομενου ΦΠΑ... αρα κακως τον ξαναπροσθετει...
προφανως ή εχει λαθος στο συστημα του... ή το λαθος αυτο ειναι επιτηδες και ειναι απατεωνας... Με απλα αγγλικα ή γερμανικα μπορεις να το ξεκαθαρησεις αυτο και διαφορετικα να τον αναφερεις στις γερμανικες αρχες με ενα email...

ειπα ξανα... ποναει χερι κοψει χερι δεν ειναι ιδεολογια... βρες τον επομενο που ειναι σωστος!

για παραδειγμα (και δε μπορω να δειξω αλλο γιατι σου εδωσα ηδη αλλο ενα)...
http://www.ce24.de/product_info.php?info=p41329&refID=idealo_de

εκανα μια ψευτικη παραγγελια... και βγηκε το παρακατω...
Η παραγγελια ειναι 1199ευρω+55μεταφορικα+5 ασφαλεια... και ολα αυτα συμπεριλαμβανουν ΦΠΑ που ειναι 201.02ευρω... συνολο 1259 με τραπεζικο εμβασμα που κοστιζει περιπου 12ευρω...
ΑΡΑ... με ~1275ευρω (που υπαρχουν καταστηματα με μεταφορικα 30ευρω) εχεις εναν ενισχυτη σπιτι σου που κοστιζει οπως μας ειπες 1499ευρω... αν τα 225ευρω ειναι μικρη διαφορα για σενα... εγω παω πασο... και μαλιστα ειναι ενας ενισχυτης που δεν εχει κυκλοφορησει ακομη καλα καλα... οποτε να περιμενεις τρελλες πτωσεις σε 1 μηνα...

Αν επειδη επεσες σε εναν απατεωνα δε ξανακανεις αγορες, εγω παω παλι πασο... αλλα οπως ψαχνεις την κανονικη αγορα πριν αγορασεις... να ψαχνεις και το ιντερνετ... γιατι απο απατεωνες... οι δρομοι ειναι γεματοι... οποτε δε θα αγοραζες ποτε τιποτα απο πουθενα!

Attachments

Reaction score
4
ειναι λαθος και μπορεις να το αναφερεις... οταν λεει inlc UST ειναι inclusive, αρα συμπεριλαμβανομενου ΦΠΑ... αρα κακως τον ξαναπροσθετει...
προφανως ή εχει λαθος στο συστημα του... ή το λαθος αυτο ειναι επιτηδες και ειναι απατεωνας... Με απλα αγγλικα ή γερμανικα μπορεις να το ξεκαθαρησεις αυτο και διαφορετικα να τον αναφερεις στις γερμανικες αρχες με ενα email...
Μα δεν τον ξαναπροσθέτει κανείς.... τον περιλαμβάνει στην αρχική τιμη.. που το βλέπετε οτι τον προσθέτει?

(αναφέρομαι στο δευτερο ποστ του oppohellas..)

Reaction score
0
Καλημέρα σε όλους :happy_4:

Ενημερωτικά να πω σε όσους ενδιαφέρονται για τους νέους ενισχυτές πως μετά από επικοινωνία που είχα με την αντιπροσωπία της Onkyo για το πότε θα έρθουν στο Ελλάδα μου απάντησαν πως τα περιμένουν ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Reaction score
0
Τελικα ο ενισχυτης εχει ερθει παιδια?

Να ρωτησω και κατι τους πιο ειδικους, Αν αγνοησουμε την ισχυ, τι πιστευετε οτι λειπει στον 605 και ειναι σημαντικο? ΚΑτι που ειχε ειπωθει παλαιοτερα οτι δεν εχει εισοδους προενισχυσης ισχυει? Δηλαδη εστω οτι σου φτανει η ισχυς του για home cinema, αν θες να ακουσεις δικαναλη μουσικη πιο δυνατα, να μπορεις να συνδεσεις εναν τελικο και να δωσεις πιο πολυ ρευμα? (αν εχω καταλαβει σωστα οτι ετσι λειτουργουν οι τελικοι)

Reaction score
7
Τελικα ο ενισχυτης εχει ερθει παιδια?

Να ρωτησω και κατι τους πιο ειδικους, Αν αγνοησουμε την ισχυ, τι πιστευετε οτι λειπει στον 605 και ειναι σημαντικο? ΚΑτι που ειχε ειπωθει παλαιοτερα οτι δεν εχει εισοδους προενισχυσης ισχυει? Δηλαδη εστω οτι σου φτανει η ισχυς του για home cinema, αν θες να ακουσεις δικαναλη μουσικη πιο δυνατα, να μπορεις να συνδεσεις εναν τελικο και να δωσεις πιο πολυ ρευμα? (αν εχω καταλαβει σωστα οτι ετσι λειτουργουν οι τελικοι)
Όχι δεν μπορείς γιατί δεν έχει εξόδους από τον προενισχυτή του. Εγώ θα πάρω τον TX-SR705 για τον ίδιο λόγο και επίσης για την ύπαρξη Phono Stage που δεν έχει ο 605. Με μια γρήγορη ματιά: http://www.av-sales.co.uk/onkyo-comparison.php
Πάντως περιμένω να ακούσω από την Ελληνική αντιπροσωπία τιμές...θα πέσει πολύ γέλιο :happy_5:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Onkyo: O πρώτος HD-Αudio πολυκάναλος ενισχυτής

Όχι δεν μπορείς γιατί δεν έχει εξόδους από τον προενισχυτή του. Εγώ θα πάρω τον TX-SR705 για τον ίδιο λόγο και επίσης για την ύπαρξη Phono Stage που δεν έχει ο 605. Με μια γρήγορη ματιά: http://www.av-sales.co.uk/onkyo-comparison.php
Πάντως περιμένω να ακούσω από την Ελληνική αντιπροσωπία τιμές...θα πέσει πολύ γέλιο :happy_5:
Βρε υποκώδικα το πινακάκι που έβαλες λέει ότι ο 605 υποστηρίζει μόνο τα μη απωλεστικά Dolby TrueHD και DTS-HD Master Audio και όχι τα Dolby Digital Plus και DTS-HD High Resolution Audio τα οποία θα χρησιμοποιηθούν πολύ στο άμεσο μέλλον.............:pc: :pc: :pc: :pc: :pc:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.250
Members
38.295
Νεότερο μέλος
Bill87