- Reaction score
- 6.190
Μικροί χώροι είναι όλοι σε ένα σπίτι.
Ο δικός σου είναι μεγάλος εξ ορισμούΟ δικός μου που είναι καμιά 80αριά τετραγωνικά είναι μικρός ή μεσαίος ?
Τι ύψος έχει; Η jbl το πάει με διάγραμμα σε σχέση με τον όγκο, οπότε δεν ξεκαθαρίζει που είναι το όριο του μεσαίου και του μεγάλου.Ο δικός μου που είναι καμιά 80αριά τετραγωνικά είναι μικρός ή μεσαίος ?
Ναι αλλά συντονίζει στα 25 hzΟ δικός σου είναι μεγάλος εξ ορισμού
2,96 μ .Τι ύψος έχει; Η jbl το πάει με διάγραμμα σε σχέση με τον όγκο, οπότε δεν ξεκαθαρίζει που είναι το όριο του μεσαίου και του μεγάλου.
Είναι 237 κυβικά μέτρα ο χώρος σου.Ο δικός μου που είναι καμιά 80αριά τετραγωνικά είναι μικρός ή μεσαίος ?
Όχι, καλά τα μέτρησες.Εδώ είχα δει ότι για τον δικό μου το rt έπρεπε να είναι κάτω από 0.2 και πίστευα ότι κάτι έχω υπολογίσει λάθος.
Συμφωνώ και επαυξάνω!Όχι, καλά τα μέτρησες.
Για 100 κυβικά χώρο, προβλέπεται μάξιμουμ 0,3" και όπτιμουμ 0.2".
(1,71" λέμε και κλαίμε).
View attachment 341590
View attachment 341591
1,71" λέμε και κλαίμε
Τώρα το είδα, λάθος το έγραψα πριν.μέσος χρόνος-στόχος είναι τα 0,17''
Πωωω ρε φίλε κι είχα να σου προτείνω μιαν ασφάλεια που θα ενθουσίαζε τη γειτόνισσα. Την είχα δει στο στέρεο τάιμς.Επιτέλους ξεβαρέθηκα κι άλλαξα το μεσαίο αυτοματάκι στον κεντρικό πίνακα:
View attachment 342209
Αυτό ήταν "Β" στα 32Α (7,36 kW) και ήταν ένα εκ των 3 του τριφασικού ρεύματος στην κεντρική παροχή του σπιτιού.
(Το δεξιό ήταν ήδη αλλαγμένο σε "C" 32).
To Β32 λοιπόν, "έπεφτε" όταν άναβα τα ηχεία στο σεταπ, από τα αυξημένα ρεύματα εκκίνησης.
Ως γνωστόν, ανάβω όλα τα ηχεία μαζί από ένα (άλλο) αυτοματάκι στον πίνακα, μιας ξεχωριστής γραμμής που έχω τραβήξει για τις (αυξημένες) ανάγκες του σεταπ.
Για να λύσω προσωρινά το πρόβλημα, έριξα τα 2 πίσω σαμπ και δύο πίσω ηχεία πάνω σε ένα επιπρόσθετο πολυμπριζο, ώστε βγάζοντας 4 ηχεία να ανάβει το σεταπ χωρίς να ρίχνει τη μια φάση του σπιτιού.
Με αυτή τη λύση, επέμενε να πέφτει αυτό το αυτοματάκι της φάσης, μια στις 3 φορές που το άναβα, ήταν στα όρια, στο ίσα ίσα.
Και είχα κι ένα πολυμπριζο να ανοιγοκλείνω.
Τέλος πάντων, πάει αυτό, μπήκε ένα αυτοματάκι Κ32 και αποχαιρέτησα το πολυμπριζο, όλα ανοίγουν νορμάλ, χωρίς δράματα.
Τα "Κ" προσφέρουν αυξημένες ανοχές σε υψηλά ρεύματα εκκίνησης, και είναι οι ενδεδειγμένες λύσεις για κινητήρες κλπ.
ΥΓ. Με την αλλαγή του πολυμπριζου, μάλλον με την εξαφάνιση του πολυμπριζου από το σύστημα, η γνωστή γειτόνισσα αναφώνησε "γουάου, τι διαφορά στο μπάσο", εξεφτελίζοντας για άλλη μια φορά όσους δε πιστεύουν στις ακουστές διαφορές μεταξύ πολυμπριζων (αφού το καλύτερο πολυμπριζο είναι προφανώς το να μην υπάρχει πολυμπριζο).
Γουάου. Νιάου.
Έχει και βιτσιοζικο ξεφτλισμα μαζί; Ωραία η γειτόνισσα τουλάχιστον;Πωωω ρε φίλε κι είχα να σου προτείνω μιαν ασφάλεια που θα ενθουσίαζε τη γειτόνισσα. Την είχα δει στο στέρεο τάιμς.
Γι'αυτό και τσεκαρω όποιος κάθεται να ακούσει, εάν χρειάζεται επιπρόσθετα μαξιλάρια στο κάθισμα, ώστε να έρθει στο σωστό ύψος το κεφάλι του.
Για κάποια χρόνια σε αυτό το σπίτι, η φάση που έδινε ρεύμα στο σεταπ ήταν πολύ προβληματική, συχνά κυμαινόταν μεταξύ 200-210 βολτ, σπανίως στα 230, ενώ δεν ήταν σπάνιες οι σημαντικές υποτάσεις, στα 180-190 βολτ.Έχεις ψαχτει καθόλου για μπαταρία μέσω φωτοβολταϊκών για να έχεις σταθερή τάση; Πέρα από τις μπούρδες των καλωδιαδων είναι πολύ σημαντικό αυτό για την υγεία των συσκευών μας τόσο σε φαινόμενα υπότασης οσο και για τις διακοπές ρεύματος καθώς και την υψηλή τάση κατά την επιστροφή του δικτύου.