Ένταση κεντρικού σε διαλόγους audyssey dynamic volume

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.568
Σωστά, τα χαμηλογραμμένα -15 -16 , στα atmos -20 -21..
Τα χαμηλογραμμένα -4 έως 0, τα Atmos -10 έως -6. ;) Ρύθμιση Μανώλη.

Πρέπει να αναφέρω ξανά πως όλα αυτά βαριέμαι αφάνταστα να τα κάνω αφού το δικό μου hobby δεν είναι το καλιμπράρισμα αλλά η θέαση ταινιών, και πρόσφατα σειρών.

Reaction score
2.852
Για κανέναν δεν εχει σημασία.
Τι σε νοιάζει αν ακούς στο Reference έντασης ή όχι;
Παντελώς άχρηστη πληροφορία
Ελα ντε, ακούμε όπου μας γεμίζει τ αυτί και δεν ενοχλούμε βεβαίως τους συγκάτοικους.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424
Τα χαμηλογραμμένα -4 έως 0, τα Atmos -10 έως -6. ;) Ρύθμιση Μανώλη.

Eπίσης του καλιμπράτορα.

Πρέπει να αναφέρω ξανά πως όλα αυτά βαριέμαι αφάνταστα να τα κάνω αφού το δικό μου hobby δεν είναι το καλιμπράρισμα αλλά η θέαση ταινιών, και πρόσφατα σειρών.
Συμφωνώ 101%

Reaction score
7.867
Τον ίδιο είχα/έχω (5000/5100). :p Το ρέφερενς πρέπει είναι στο 0, και είναι θέμα ρύθμισης ή κακής ρύθμισης του YPAO, λανθασμένης τοποθέτησης μικροφώνου ή χώρου*.
Βάλε ένα app στο κινητό σου και ρύθμισε 75dB με test tone μετά το όποιο καλιμπράρισμα.

*Εντελώς υποθετικό παράδειγμα: Βάζει ο άνκοκντογκ τα "ευαίσθητα" Κλιψ του στις γωνιές, μετράει το Ώντισσυ, μπουμάρουν αλύπητα, κόβει το καημένο μα δε φτάνει, κόβει κι άλλο, κόβει και το κεντρικό, δεν ακούγονται οι ομιλίες.
Με ψιλά γράμματα με κολάει στο τοίχο.

Reaction score
6.205
Τον ίδιο είχα/έχω (5000/5100). :p Το ρέφερενς πρέπει είναι στο 0, και είναι θέμα ρύθμισης ή κακής ρύθμισης του YPAO, λανθασμένης τοποθέτησης μικροφώνου ή χώρου*.
Βάλε ένα app στο κινητό σου και ρύθμισε 75dB με test tone μετά το όποιο καλιμπράρισμα.
Αν βαλω ταινια στο 0 ειναι ζητημα χρονου να παρω τα tweeter στο χερι αχαχαχαχα

Reaction score
7.867
Με ψιλά γράμματα με κολάει στο τοίχο.
Βρε παιδία για δώστε απο ένα παράδειγμα καλογραμμένης ταινίας από κάθε σχολή. Πχ νομίζω σε εντάσεις το transformers age of extinction σε true hd είναι πολύ δυνατό

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.568
Γιατί δεν ελέγξατε την ένταση μετά το καλιμπράρισμα.

Reaction score
7.867
Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες. Και αφού τελείωσαν τα φαγοπότια και τα μπάνια, πα΄με για καμιά δοκιμούλα. λοιπόν τράβηξα το κεντρικό να είναι στο χείλος του επίπλου και του έδωσα 2 εκατοστά κλίση προς τα πάνω. τράβηξα 7-8 πόντους προς τα εμπρός τα front και 6-7 πόντους από τους πλαϊνούς τοίχους. έδωσα και λίγο μεγαλύτερη κλίση προς τη θέση ακρόασης. και αντίθετα τα έβαλα και τελείως ευθεία.

View attachment 102945
Screenshot_20180815-215604_MultEQ.jpg

[DOUBLEPOST=1534363700][/DOUBLEPOST]και έτσι ήταν πριν. και έτρεξα το audyssey 5-6 φορές με διαφορετικές θέσεις στο μικρόφωνο.

[DOUBLEPOST=1534363793][/DOUBLEPOST]
Screenshot_20180811-230638_MultEQ.jpg

Last edited:

Reaction score
15.543
Σωστά, τα χαμηλογραμμένα -15 -16 , στα atmos -20 -21..
Τα χαμηλογραμμένα -4 έως 0, τα Atmos -10 έως -6. ;) Ρύθμιση Μανώλη..
σε περασε stathis σε εντασεις :p:D

ελα παππου μου να σου δειξω τα αμπελοχωραφα σου εχουμε γινει εδω μεσα...:roflmao:

Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες. Και αφού τελείωσαν τα φαγοπότια και τα μπάνια, πα΄με για καμιά δοκιμούλα. λοιπόν τράβηξα το κεντρικό να είναι στο χείλος του επίπλου και του έδωσα 2 εκατοστά κλίση προς τα πάνω. τράβηξα 7-8 πόντους προς τα εμπρός τα front και 6-7 πόντους από τους πλαϊνούς τοίχους. έδωσα και λίγο μεγαλύτερη κλίση προς τη θέση ακρόασης. και αντίθετα τα έβαλα και τελείως ευθεία.

View attachment 102945 View attachment 102946
[DOUBLEPOST=1534363700][/DOUBLEPOST]και έτσι ήταν πριν. και έτρεξα το audyssey 5-6 φορές με διαφορετικές θέσεις στο μικρόφωνο.

[DOUBLEPOST=1534363793][/DOUBLEPOST] View attachment 102949
ειναι χειροτερο το αποτελεσμα αγαπητε μου :)
[DOUBLEPOST=1534365933][/DOUBLEPOST]το Smoothing που χρησιμοποιει το audyssey για τα διαγραμματα ειναι στο 1/24
....να τοχεις υποψιν οταν θα εχεις το rew + umk-1

Reaction score
15.543
εγω παω σινεμα χειμωνα - καλοκαιρι ;) :D
...το καλοκαιρι ειναι καλυτερα παντα :party:

οταν βλεπω σπιτι χαμηλα, οπως ο dimi :D
-20 ως -25

το audyssey δεν εχει προβληματα με γωνιες αγαπητε μου ankokdog
....απλα το κανεις να δουλευει πιο σκληρα να σου βγαλει αποτελεσμα ;):D
και οπως ειδες το πριν και στις δυο περιπτωσεις τοποθετησης δεν εκανε διαφορα

...η επιλογη χωρις κλιση του ηχειου ειναι λανθασμενη

Last edited:

Reaction score
7.867
εγω παω σινεμα χειμωνα - καλοκαιρι ;) :D
...το καλοκαιρι ειναι καλυτερα παντα :party:

οταν βλεπω σπιτι χαμηλα οπως ο dimi :D

το audyssey δεν εχει προβληματα με γωνιες αγαπητε μου ankokdog
....απλα το κανεις να δουλευει πιο σκληρα να σου βγαλει αποτελεσμα ;):D
και οπως ειδες το πριν και στις δυο περιπτωσεις τοποθετησης δεν εκανε διαφορα

...η επιλογη χωρις κλιση του ηχειου ειναι λανθασμενη
Καθαρά δοκιμές με μια δόση από διάφορες συμβουλές που έχω ακούσει. Τα αποτελέσματα είναι σχεδόν τα ίδια. Προφανώς μόνο αν γίνου μεγάλες μετακινήσεις θα δω διαφορά κάτι το οποίο δε μπορεί να συμβεί.

κάτι τελευταίο που έκανα είναι να πάω τα ηχεία στα 82db reference. απλά το sub είναι λίγο είναι διαφορετικό στη μέτρηση αλλά το πήγα αναλογικά. όταν μετρούσα στα ηχεία 75db to sub ήταν 60 και εφόσον τα ανέβασα 7 db (82) πήγα το sub στα 67. το οποίο πιστεύω 99% ότι θα μου πει κάποιος ότι είναι λάθος.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.927
Έτσι και βάλει ο Στάθης ταινια στο 0 θα κουφαθουν οι γειτονες και από τη δίπλα πολυκατοικία :o:o:o
αυτόνε τον bousti πρέπει να τονε βάλεις γείτονα με τερματογκάζι
ανά 2 ταινίες θα θέλει σοβάτισμα η οικοδομή :p:roflmao:

Reaction score
7.867
ankokdog.......
......σε επιπεδο παραμορφωσης σε υψηλες εντασεις σε σχεση με τον yamaha εχεις δει ;
αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που παρατήρησα (με) παίζει αρκετά db ποιο δυνατά πριν αρχίσει η παραμόρφωση. Το ποτήρι ξεχείλισε βλέποντας το pacific rim 2 όταν κλιπαρε ο adcom και λέγαμε ότι ο yamaha δε βγάζει τα απαιτούμενα volt στην προενίσχυση. Το βλέπω πλέον στην ίδια και ποιο δυνατή ένταση χωρίς λαμπάκι στον adcom.

Reaction score
15.543
μιας και κανεις δοκιμες και θελεις να δεις την διαφορα για να ξερεις, να δοκιμασεις το κεντρικο στο ιδιο υψος με το τουιτι των LR......βαλε κατι προχειρο απο κατω, κανα βιβλιο π.χ.

Reaction score
7.867
μιας και κανεις δοκιμες και θελεις να δεις την διαφορα για να ξερεις, να δοκιμασεις το κεντρικο στο ιδιο υψος με το τουιτι των LR......βαλε κατι προχειρο απο κατω, κανα βιβλιο π.χ.
είναι πρακτικά αδύνατον γιατί θα καλύψω 5-6 cm το κάτω μέρος της οθόνης
[DOUBLEPOST=1534370106][/DOUBLEPOST]χωρίς να σκεφτώ αισθητικούς λόγους μπορώ να το βάλω καμιά δεκαριά cm πιο πάνω

Reaction score
15.543
το ξερω βρε.....απλα θελω να δεις την διαφορα και να καταλαβεις οτι δεν εχει να κανει σε πολλα προβληματα που αναφερονται.εδω μεσα ;)

αν μπορει να μπει πιο ψηλα θαχεις κερδος...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.970
Members
38.272
Νεότερο μέλος
xardavelas89