Ένταση κεντρικού σε διαλόγους audyssey dynamic volume

Reaction score
7.867
Εγώ συνεχίζω να τρέχω το audyssey με ότι έχω διαβάσει ως προς τη τοποθέτηση του μικροφώνου. Πραγματικά κουράστηκα να κάνω δοκιμές. Με μικρή κλίση στο μικρόφωνο με μεγάλη να βγάλω μαξιλάρια να ξαναβάλω ότι έχει προτείνει η audyssey το έχω δοκιμάσει. Δοκίμασα και λίγο τις θέσεις των ηχείων όσο με παίρνει. Τα αποτελέσματα είναι τα ίδια. Το τελευταίο που έτρεξα σε απόλυτη ησυχία.

Screenshot_20180816-171717_MultEQ.jpg
Screenshot_20180816-171724_MultEQ.jpg
Screenshot_20180816-171732_MultEQ.jpg
Screenshot_20180816-171739_MultEQ.jpg
Screenshot_20180816-171748_MultEQ.jpg

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Συγχωρέστε μου το άσχετο της παρέμβασης, απλά επειδή σας βλέπω πολύ προβληματισμένους με κάτι το οποίο θα έπρεπε να σας χαλαρώνει αντί να σας στρεσάρει, δείτε και απολαύστε τις ταινίες σας όπως καλώς η κακώς παίζουν. Με το στήσε ξέστησε ξαναμανακαλιμπραρισε διάβασε μελέτησε εφάρμοσε, το σίγουρο είναι ότι δε θα σας αρέσει το αποτέλεσμα, τη στιγμή που δε μπορούν να γίνουν κάποια πράγματα.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, δυστυχώς, η άγνοια είναι μονόδρομος.

I

iMAX 3D

Guest
Συγχωρέστε μου το άσχετο της παρέμβασης, απλά επειδή σας βλέπω πολύ προβληματισμένους με κάτι το οποίο θα έπρεπε να σας χαλαρώνει αντί να σας στρεσάρει, δείτε και απολαύστε τις ταινίες σας όπως καλώς η κακώς παίζουν. Με το στήσε ξέστησε ξαναμανακαλιμπραρισε διάβασε μελέτησε εφάρμοσε, το σίγουρο είναι ότι δε θα σας αρέσει το αποτέλεσμα, τη στιγμή που δε μπορούν να γίνουν κάποια πράγματα.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, δυστυχώς, η άγνοια είναι μονόδρομος.
Άγνοια, μετά από γνώση = άτοπον! :)

Reaction score
15.543
τι διαφορα περιμενες ;

ειναι ετσι φτιαγμενο ωστε να στα φερνει ολα flat και απο εκει και περα εσυ να παιξεις οπως θελεις απο 120hz και κατω και απο 1khz και πανω

διαφορες υπαρχουν σε καποια σημεια παντως...

Reaction score
7.867
τι διαφορα περιμενες ;

ειναι ετσι φτιαγμενο ωστε να στα φερνει ολα flat και απο εκει και περα εσυ να παιξεις οπως θελεις απο 120hz και κατω και απο 1khz και πανω

διαφορες υπαρχουν σε καποια σημεια παντως...
Το έχω κάνει τόσες φορές για να μου φύγει η απορία της λάθος τοποθέτησης που έχω ακούσει τόσες φορές εδώ.

Reaction score
15.543
μιλαμε για ισοσταθμιση κορυφαια αυτη την στιγμη .....

προσεξε......!!!!
και το dirac να βαλεις και τα ηχεια αλλου γιαλλου θα στα βγαλει οτι του ζητησεις....αυτο δεν σημαινει οτι ειναι σωστο και θακους σωστα η το ιδιο με αλλη τοποθετηση ηχειων .....!!!!

ξεκινας λοιπον με αυτο που σου εγραψα τωρα αν δεν το ειχες καταλαβει πριν.

Reaction score
2.852
Εκεί που έχει μία μικρή βυθισούλα γιατί δεν τη διορθώνει; Ποια συχνότητα είναι και γιατί δεν φαίνονται οι συχνότητες στο γράφημα; Δεν τις δείχνει ο ενισχυτής ή έχεις κάνει περικοπή;

Reaction score
7.867
μιλαμε για ισοσταθμιση κορυφαια αυτη την στιγμη .....

προσεξε......!!!!
και το dirac να βαλεις και τα ηχεια αλλου γιαλλου θα στα βγαλει οτι του ζητησεις....αυτο δεν σημαινει οτι ειναι σωστο και θακους σωστα η το ιδιο με αλλη τοποθετηση ηχειων .....!!!!

ξεκινας λοιπον με αυτο που σου εγραψα τωρα αν δεν το ειχες καταλαβει πριν.
Λοιπόν νομίζω ότι μετά από δοκιμές των δοκιμών κάπου είχα χάσει το παιχνίδι. Και τα έκανα όολα από την αρχή.
Να ξεκαθαρίσω 2-3 πράγματα για αρχή για να δω αν βαδίζω σωστά.

1. το dynamic eq είναι τύπου loudness σωστά?
2. Στο 0 (reference) είτε το έχω on είτε off (dynamic eq) το αποτέλεσμα πρέπει να είναι το ίδιο?

το λέω γιατί άφησα τα πάντα σε εντάσεις όπως τα έβγαλε -9lr -11c.... και άφησα ενεργό το dynamic eq.
Εδώ να αναφέρω ότι είναι η πρώτη φορά που δεν τους προσθέτω κάποια db. Και παραδόξως σε χαμηλές εντάσεις αυτό το έντονο χαμηλό δεν είναι ενοχλητικό.

Δεύτερη παρατήρηση. Λόγο του ότι δε μου άρεσε χαμηλά το dynamic eq το είχα όλο αυτό το καιρό off. Και όπως σας είχα πει έπαιζα σε εντάσεις άνετα στο +8 με +10 και ενώ είχα δώσει και 3-4 db σε όλα τα ηχεία. με αυτό το μαραφέτι on παίζω στο 0 σαν να είμαι στο +8. και να αναφέρω το γιατί. Βλέποντας το pacific 2 σε κάποιες σκηνές το κεντρικό στο + 8 +9 άναβε ελαφρά το κλιπινγκ στο τελικό. Τώρα το έκανε (κλιπινγκ) στο 0. και από εκεί που έλεγα θέλω ένταση στο κεντρικό τώρα έχω παραπάνω.

ένα λάθος που έκανα και έπιασα να το μετρήσω για να καταλάβω τη διαφορά ήταν ότι αντί να δώσω ανάλογα db (+4) στο sub από το marantz,επειδή έριχνα το volume του svs κάτω από τη μέση το ανέβαζα από εκεί 3 κλικ (είναι μικρά) δλδ ένα τακ μετά τη μέση. αλλά προφανώς είναι έτσι η ρύθμισή του που έπαιρνε 7-8 db πάνω.

Το αποτέλεσμα είναι στις ταινίες πλέον να είμαι πολύ καλά. Υστερώ λίγο σε χαμηλά σε μουσική. Οπότε λέω ή να πειράξω λίγο τις καμπύλες να δώσω χαμηλά ή στη μουσική να το γυρίζω σε l/r bypass ή και direct. θα το δώ.
[DOUBLEPOST=1534440179][/DOUBLEPOST]
Εκεί που έχει μία μικρή βυθισούλα γιατί δεν τη διορθώνει; Ποια συχνότητα είναι και γιατί δεν φαίνονται οι συχνότητες στο γράφημα; Δεν τις δείχνει ο ενισχυτής ή έχεις κάνει περικοπή;
Οι συχνότητες φαίνονται μόνο την ώρα που τις πειράζεις. Είναι μια επιλογή midrange compensation που ρίχνει κάποιες συχνότητες,

Reaction score
15.543
Λοιπόν νομίζω ότι μετά από δοκιμές των δοκιμών κάπου είχα χάσει το παιχνίδι. Και τα έκανα όολα από την αρχή.
Να ξεκαθαρίσω 2-3 πράγματα για αρχή για να δω αν βαδίζω σωστά.

1. το dynamic eq είναι τύπου loudness σωστά?
2. Στο 0 (reference) είτε το έχω on είτε off (dynamic eq) το αποτέλεσμα πρέπει να είναι το ίδιο?
1) NAI με 4 επιλογες
2)ΝΑΙ

μην ξεπερνας το reference σε ενταση .....
...αν βλεπεις οτι θελεις κιαλλο λογω τρανσφερ θα δινεις level σε ολα τα ηχεια ωστε να μην το ξεπερνας.

οποτε αν δεις οτι θελεις 3-4 db ακομα ωστε να μην ξεπερνας το reference ειναι καλυτερα να το βαλεις και μενει μονιμα...

Last edited:

Reaction score
2.852
1) NAI με 4 επιλογες
2)ΝΑΙ

...αν βλεπεις οτι θελεις κιαλλο λογω τρανσφερ θα δινεις level σε ολα τα ηχεια ωστε να μην το ξεπερνας.

οποτε αν δεις οτι θελεις 3-4 db ακομα ωστε να μην ξεπερνας το reference ειναι καλυτερα να το βαλεις και μενει μονιμα...
Συγγνώμη αλλά εγώ αυτό δεν το καταλαβαίνω, το ίδιο αποτέλεσμα δεν θα χει είτε σηκώσει το level των ηχείων είτε απ το 0 πάει στο +4; Γιατί να μην ξεπεράσει το reference level αφού σηκώνοντας χειροκίνητα τα επίπεδα έντασης των ηχείων πάλι βάζοντας το master volume στο 0 θα έχει ξεπεράσει το reference level, τι μου διαφεύγει; Επίσης για να μην το κάνει ξεχωριστά σε κάθε ηχείο που θα του πάρει χρόνο, δεν μπορεί να κάνει το ίδιο απ το source level που ανεβάζει την ένταση της συγκεκριμένης πηγής στο ζητούμενο;

Reaction score
15.543
σωστο το ερωτημα σου ....

αν μπορεις να περιμενεις καποιες μερες να μας το πει το umk-1 του ankokdog γιατι το λεω ;)

....εννοειτε οτι εχεις dynamic eq on

Last edited:

Reaction score
7.867
1) NAI με 4 επιλογες
2)ΝΑΙ

εφόσον στο δεύτερο ερώτημά μου η απάντηση είναι ναι τότε γιατί με το dynamic eq στο 0 παίζει πιο δυνατά? μήπως είναι οι καμπύλες ίδιες αλλά προς τα πάνω σε db?
[DOUBLEPOST=1534445158][/DOUBLEPOST]
Συγγνώμη αλλά εγώ αυτό δεν το καταλαβαίνω, το ίδιο αποτέλεσμα δεν θα χει είτε σηκώσει το level των ηχείων είτε απ το 0 πάει στο +4; Γιατί να μην ξεπεράσει το reference level αφού σηκώνοντας χειροκίνητα τα επίπεδα έντασης των ηχείων πάλι βάζοντας το master volume στο 0 θα έχει ξεπεράσει το reference level, τι μου διαφεύγει; Επίσης για να μην το κάνει ξεχωριστά σε κάθε ηχείο που θα του πάρει χρόνο, δεν μπορεί να κάνει το ίδιο απ το source level που ανεβάζει την ένταση της συγκεκριμένης πηγής στο ζητούμενο;
γιατί αλλάζει ο τρόπος που εφαρμόζονται τα φίλτρα του. εκεί το είχα χάσει και δε μου άρεσε το αποτέλεσμα.

απόσπασμα από το forum της audyssey

Speaker Trim Levels
Trim levels are just relative numbers. There is nothing wrong (or different) about negative trims. The point of calibrating levels is to (1) achieve the same level for every speaker and (2) play at film reference when the master volume is at 0.

If the speakers have high sensitivity, or are close to the listening position (or both) then the trim levels will show up negative to achieve the goals mentioned above. It's not a good idea to change the trims because that will throw off the Dynamic EQ calibration. If you want the system to play louder just turn up the master volume.

Reaction score
15.543
στο 0 παιζει αυτο που σου εχει φτιαξει + οτι εχεις πειραξει εσυ

στο μειον( - ) αρχιζει να δουλευει το loudness

Reaction score
7.867
στο 0 παιζει αυτο που σου εχει φτιαξει + οτι εχεις πειραξει εσυ

στο μειον( - ) αρχιζει να δουλευει το loudness
όχι όχι δε με κατάλαβες. Όπως ακριβός μου τα έβγαλε χωρίς να πειράξω τίποτα, ούτε καμπύλες ούτε trim τίποτα. πέρα από το crossover όλα 80. Βγάζοντας off το dynamix eq μπορώ να πάω άνετα μέχρι +8 πριν μου κλιπαρει. Ενεργοποιώντας το στο 0 κλιπαρει.

Reaction score
7.867
εχεις τσεκαρει αν ειναι ολα οκ ....μηπως εχεις πειραξει κατι με τις τοσες δοκιμες ;
reset και όλα από την αρχή. καινούριο file με τις ρυθμίσεις πέρα από cross όπως ακριβός τα έβγαλε.

Reaction score
2.852
Παιδιά εγώ απ το ξένο απόσπασμα κατάλαβα ότι τίποτα δεν πρέπει να πειράξεις, ούτε ένταση πηγής ούτε τα επίπεδα των ηχείων, αν θες πιο δυνατά απλά ξεπερνάς απ το master volume το 0 για να μη σου πειράξει τα φίλτρα.
Εν τω μεταξύ και μένα την μπροστινή τριάδα τα έχει στο -5 αλλά δεν ένιωσα ποτέ την ανάγκη για κάποια διόρθωση, είναι και θέμα γούστου βέβαια.

Reaction score
15.543
εσυ και ολοι οσοι εχουν audyssey xt32 αυτο που πρεπει να κανουν ειναι να φτιαξουν μια καμπυλη ως reference και απο εκει και περα να ακουν σε οποια σταθμη θελουν με dynamic eq on και το mode της αρεσκειας τους ....το αποτελεσμα θα ειναι εφαμιλο του reference αλλα με λιγοτερη ενταση .

ποτε πανω απο το reference

Reaction score
2.852
εσυ και ολοι οσοι εχουν audyssey xt32 αυτο που πρεπει να κανουν ειναι να φτιαξουν μια καμπυλη ως reference και απο εκει και περα να ακουν σε οποια σταθμη θελουν με dynamic eq on και το mode της αρεσκειας τους ....το αποτελεσμα θα ειναι εφαμιλο του reference αλλα με λιγοτερη ενταση .

ποτε πανω απο το reference
Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων εγώ έχω το απλό Audyssey xt μιας κι είναι παλιότερης γενιάς ο Denon μου. Εγώ έχω καταλήξει μιας και δεν ακούω ποτέ σε στάθμη reference το Dynamic equaliser on και το dynamic volume στο light, κάνει εκπληκτική δουλιά στους διαλόγους και τις χαμηλές σε ένταση κάτω απ το -20 που ακούω εγώ.

Reaction score
15.543
όχι όχι δε με κατάλαβες. Όπως ακριβός μου τα έβγαλε χωρίς να πειράξω τίποτα, ούτε καμπύλες ούτε trim τίποτα. πέρα από το crossover όλα 80. Βγάζοντας off το dynamix eq μπορώ να πάω άνετα μέχρι +8 πριν μου κλιπαρει. Ενεργοποιώντας το στο 0 κλιπαρει.
μαθηματικα τωρα που το ειδα τα ηχεια σου ειναι οριακα σε σταθμες αφου φτανεις και στο 0....το ιδιο και ο τελικος
...θελεις +3db σε τελικο και αλλα 3db για αερα.:D

στο + πως πηγες δεν ξερω !
...καποια λαλακια ειχες κανει

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.970
Members
38.272
Νεότερο μέλος
xardavelas89