JOHN MARKOU
Münchhausen
- Μηνύματα
- 29.177
- Reaction score
- 28.549
Για τα σιφώνια υπάρχουν τάπες. Για τις λεκάνες τι να πώ? Δεν το βλέπω και πολύ εύκολο , αλλά όχι ότι δεν μπορεί να ισχύσει σε έναν βαθμό.
..σε καμιά περιπτωση!!!!δεν είδα καμία διαφορά και μόνο χώρο μου έτρωγε και πολύ φασαρία και ρεύματα...πεταμένα λεφτ
Οταν λειπεις ομως φευγει η υγρασια...σε καμιά περιπτωση!!!!
Δε ξερω για τα μπανια, σιγουρα τραβαει υγρασια απο τη καπνοδοχο του τζακιου οταν αυτο δεν ειναι αναμμενο. Κλεινω ερμητικα το κλαπετο, αλλα παλι περναει κρυος αερας.
Τα κλιματιστικά δεν υποτίθεται ότι κάνουν και αφύγρανση; Δε λέω ότι είναι ακριβώς ίδια η λειτουργία με αφυγραντήρα, αλλά αν δουλεύουν σε όλα τα δωμάτια κλιματιστικά (θέρμανση), δεν έχει μείωση και στην υγρασία;Πάντως με κλιματιστικό σε θέρμανση η υγρασία είναι δεδομένα πιο κάτω στον χώρο. Εγώ που τα έχω αναμμένα όλη την ημέρα , δεν σβήνουν ποτέ , η υγρασία στο σπίτι δεν είναι ποτέ πάνω από 50%.
Έχει ήδη γραφεί 2-3 φορές στο thread, τα A/C αφαιρούν υγρασία στην ψύξη και μόνο, ενώ κάθε είδους θέρμανση μειώνει τη σχετική υγρασία.Τα κλιματιστικά δεν υποτίθεται ότι κάνουν και αφύγρανση; Δε λέω ότι είναι ακριβώς ίδια η λειτουργία με αφυγραντήρα, αλλά αν δουλεύουν σε όλα τα δωμάτια κλιματιστικά (θέρμανση), δεν έχει μείωση και στην υγρασία;
https://www.skroutz.gr/c/2856/kapakia-lekanis.htmlΓια τα σιφώνια υπάρχουν τάπες. Για τις λεκάνες τι να πώ?
Το πρόβλημα εδώ είναι η κατώτατη θερμοκρασία που λειτουργούν τα A/C στην ψύξη που συνήθως είναι οι 16° οι οποίοι, δεδομένου του λανθασμένου τρόπου που θερμαίνονται πολλά σπίτια, δεν θα λειτουργήσει.Αν όμως έξω έχει πολύ, πάρα πολύ, κρύο και έχετε κάνει ήδη έναν αερισμό του δωματίου (και για λόγους υγιεινής...εκτός αν ζείτε down town Calcouta) τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία αφύγρανσης του κλιματιστικού σας. Αφήστε το να δουλέψει κάμποση ώρα (αναλόγως το μέγεθος χώρο και την υγρασία του χώρου, καλό είναι να έχετε ένα υγρόμετρο ή έστω και με την αίσθηση σας) να πάρει την υγρασία του χώρου, προφανώς θα ρίξει τη θερμοκρασία του χώρου αλλά όχι τόσο όσο αν έμπαινε φρέσκος παγωμένος αέρας. Μετά επαναφέρετε το κλιματιστικό στη λειτουργία της θέρμανσης για να ζεστάνετε το χώρο, η θέρμανση θα γίνει πιο γρήγορα και με λιγότερες απαιτήσεις ενέργειας καθώς δεν θα έχετε να ζεστάνετε και περίσσιο νερό στον αέρα του δωματίου.
Κάποια πολύ σύγχρονα μηχανήματα (daikin από μια πρόχειρη ματιά που έριξα) έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αφύγρανση και όταν λειτουργούν σε θέρμανση ώστε να μην πέφτει η θερμοκρασία του χώρου (πρακτικά λειτουργούν μέρος του στοιχείου σε ψύξη, στην είσοδο του αέρα, για την αφύγρανση και αμέσως μετά τον ζεσταίνουν για να βγει στο χώρο στη σωστή θερμοκρασία).
Μια άλλη λύση είναι να προγραμματίζετε το κλιματιστικό σας να κάνει την αφύγρανση την ώρα που λείπετε και μετά να γυρνάει σε θέρμανση και όταν μπαίνετε σπίτι να είναι όλα εντάξει.
Αν τώρα έχετε κάνει αφύγρανση μέσα στην ημέρα και ο χώρος 'φορτώνει' υγρασία διαρκώς τότε πρέπει να βρείτε την πηγή του προβλήματος και να το λύσετε (κουφώματα...κλπ) και μέχρι να το λύσετε θα χρειαστείτε ένα ξεχωριστό αφυγραντήρα να δουλεύει παράλληλα με τη θέρμανση για να γίνει δουλειά.
δεν είμαι σίγουρος αν στη λειτουργία αφύγρανσης λαμβάνει υπόψη του το setting για τη θερμοκρασία χώρου, στους 16 δεν βλέπω πρόβλημα, πρόβλημα θα υπάρχει αν πέσει η θερμοκρασία του χώρου χαμηλά στο 5 περίπου...αλλά αν φτάσει εκεί με την υγρασία που είχε ο αέρας στους 23 τότε θα βρέχει στο σπίτιΤο πρόβλημα εδώ είναι η κατώτατη θερμοκρασία που λειτουργούν τα A/C στην ψύξη που συνήθως είναι οι 16° οι οποίοι, δεδομένου του λανθασμένου τρόπου που θερμαίνονται πολλά σπίτια, δεν θα λειτουργήσει.
Εγω εχω αυτο: http://www.shop365.gr/paixnidia-hob...ws_10790=59c2e404-2c5e-3e30-617b-da0f2e15ded8. Απολυτως αξιοπιστο, οτι δειχνει το υγρασιομετρο του αφυγραντηρα, δειχνει και αυτο. Ομοιως και στη ζεστη, σε σχεση με το aube που εχω για το καλοριφερ...Κανενα αξιοπιστο υγρασιομετρο υπαρχει σε λογικη τιμη?
Δυο που ηρθαν απο ebay ειναι για τον φουτσο....
View attachment 84330