Αγορά κατάλληλων ηχείων

Reaction score
4.247
Δεν εχω πολυκαταλαβει, αλλα σα να πηρε το ματι μου κατι που εγραφε για 40 ποντους αποσταση απο τον τοιχο

Reaction score
690
Δεν εχω πολυκαταλαβει, αλλα σα να πηρε το ματι μου κατι που εγραφε για 40 ποντους αποσταση απο τον τοιχο
Μιλάω για τα μπροστινά ηχεία...το πόσο δλδ πιό κοντά μου μπορώ να τα φέρω!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.916
Μας χαλατε την ψυχολογια κυριε Μπουτια!
Η καθε ενσταση σου κοστιζει 500 ευρω.
Αλλη φορα θα πληρωνεις παραβολο για την καθε ενσταση (για να ειναι εγκυρη) και μετα θα γραφεις :dance2:
Κι όμως, έχει δίκιο ο μπουτχιας.

Είναι σημαντική η διαφορά των φρέσκων κρκ σε σχέση με τα παλιότερα, κι αξίζει με το παραπάνω τη διαφορά.

Όπως βλέπω επιμένετε όλοι σας να πάω στα 10" krk όπως μου τα είχε προτείνει και ο ear στην αρχή.........
Φυσικά.

Όπως είπα, αυτά είναι η καλύτερη επιλογή. ;)

Δλδ τα δύο για πίσω ( ή πλάγια)πχ. Να είναι krk8"?
Φυσικά.

Αναλόγως απόστασης ακρόασης, τα πλαϊνά ηχεία μπορούν να είναι 8" ή και 6".

Εσύ εκεί θα στήσεις ένα 5.2 σύστημα. Και τέλος.

Μπροστά θες μια τριάδα 10", αυτά να είναι όμοια.

To KRK 10 G4 θα μπορούσε να τοποθετηθεί μέχρι και οριζοντίως ως κεντρικόν...
Σωστά.

Έτσι γίνεται η δουλειά.
Το ιδανικο ειναι ΟΛΑ ΙΔΙΑ
Όχι, δεν είναι τίποτα ιδανικό σε τέτοιο χώρο, οπότε δεν έχει νόημα κάτι παραπάνω.

Μια τριάδα μπροστά να είναι όμοια, και 2 συμπληρωματικά μικρότερα ηχεία εκεί που θα βολεύει στην τοποθέτηση στις 120° περίπου.

Συνολικά:

Θα πρότεινα με το χιλιάρικο να πας να πάρεις 2 ηχεία κρκ 10".
Τέλος για τώρα, το'φαγες το χιλιάρικο, ακριβώς έρχεται.

Και σύνδεσέ τα σε ένα πισι, σε οτιδήποτε για να ακούς τη μουσική σου, σε ένα μίντια πλειερ.

Ο av που έχεις, ήδη θες να φύγει. Ε, διώξτον.

Σε δεύτερο χρόνο, όταν μαζέψεις λεφτά, πάρε έναν av.

Σε τρίτο χρόνο, πάρε ένα όμοιο κεντρικό.

Αργότερα, πάρε 2 ακόμα ηχεία για πλαϊνά.

Τέλος θα προσθέτεις σαμπ, μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Κάθε χρόνο αγόραζε ένα ακόμα Σάμπ, μέχρι να φτάσεις 103 ετών.

Το ίδιο γράμμα, καρμπον, θα στέλνεις στον αγιοβασίλη μέχρι τη συντέλεια του γνωστού σύμπαντος.

Μόνο 2 πράγματα είναι βέβαια:

1. Δεν υπάρχει όριο στην ανθρώπινη βλακεία

2. Δεν υπάρχει όριο στο πόσα σαμπ χρειάζεσαι

Αυτά είναι τα 2 μεγαλύτερα μεγέθη στο γνωστό σύμπαν: η ανθρώπινη βλακεία και ο αριθμός των αναγκαίων σαμπ.

Last edited:

Reaction score
4.247
Παντως αυτη η εταιρια δινει σκληρη μαχη στον δυσκολο χωρο των στουντιαδων. Οι τιμες αυτης της εταιριας προς το παρων δεν εχουν αντιπαλο. Κι απο κατω λιγα πραγματα για τη νεα σειρα που εγραψε ο Μπουτια.....

Η KRΚ στο άμεσο μέλλον θα έχει και διαθέσιμη την εφαρμογή KRK Audio Tools στο Google Play and iOS App Stores με Real Time Room Analyzer και Spectral Analysis για την σωστή τοποθέτηση των ηχείων στο χώρο.

Όλα τα ηχεία της G4 είναι αφοδιασμένα με μία LCD οθόνη και έναν ισχυρό DSP ο οποίος προσφέρει γραφικό eq 25 επιλογών!

Τα νέα ηχεία διαθέτουν αναβαθμισμένο-ενσωματωμένο ενισχυτή class D με limiter που ενεργοποιείται αυτόματα στις υψηλές εντάσεις για απόλυτη προστασία των ηχείων.

Περιστρεφόμενο tweeter και midrange
για ευέλικτη τοποθέτηση σε οποιοδήποτε δωμάτιο.

Πως να προσπερασεις ενα τετοιο ηχειο.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.975
Θα διατυπωθεί κι εναλλακτικά...Σε απόσταση λ.χ. 1 μέτρου για τη θέση ακρόασης σε σχέση με οπίσθιο ή πλευρικά τοιχώματα,ωφέλιμη διάχυση θα λειτουργεί ουσιαστικά από ύψος 1000 Hz περίπου και άνω.Όσο δε μίκραινε η απόσταση,θ'ανερχόταν σε αντίστροφη αναλογία το ωφέλιμο κάτω όριο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.916
Μπορεί η διάχυση να μην είναι εφικτή, σε τόσο μικρές αποστάσεις, αλλά στην πράξη δεν απαιτείται διάχυση, παρά μόνο σκατερινγκ, ώστε απλώς να μην παραμείνει μια λεία επιφάνεια που έχει σοβαρή κατευθυντικότητα στην ανάκλαση.

Είναι ωραία η ενέργεια. Αφήστε την να υπάρχει. Αρέσει. Περιέλιξη που λέει ο μάστερ.

Οι στάθμες χρειάζονται ρύθμιση, τίποτε άλλο. Κι οι στάθμες, είναι το πιο εύκολο πράγμα για να ρυθμιστούν.
Μη προβληματίζεστε, δεν είναι πρόβλημα.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
88.582
Παντως αυτη η εταιρια δινει σκληρη μαχη στον δυσκολο χωρο των στουντιαδων. Οι τιμες αυτης της εταιριας προς το παρων δεν εχουν αντιπαλο. Κι απο κατω λιγα πραγματα για τη νεα σειρα που εγραψε ο Μπουτια.....

Η KRΚ στο άμεσο μέλλον θα έχει και διαθέσιμη την εφαρμογή KRK Audio Tools στο Google Play and iOS App Stores με Real Time Room Analyzer και Spectral Analysis για την σωστή τοποθέτηση των ηχείων στο χώρο.

Όλα τα ηχεία της G4 είναι αφοδιασμένα με μία LCD οθόνη και έναν ισχυρό DSP ο οποίος προσφέρει γραφικό eq 25 επιλογών!

Τα νέα ηχεία διαθέτουν αναβαθμισμένο-ενσωματωμένο ενισχυτή class D με limiter που ενεργοποιείται αυτόματα στις υψηλές εντάσεις για απόλυτη προστασία των ηχείων.

Περιστρεφόμενο tweeter και midrange
για ευέλικτη τοποθέτηση σε οποιοδήποτε δωμάτιο.

Πως να προσπερασεις ενα τετοιο ηχειο.
1500€ για τριάδα με τρίδρομα 10ιντσα είναι δύσκολο να βρεις αλλού.

Μόνο μην τα συγκρίνετε με ηχεία πολλαπλάσιας τιμής και αρχίσετε τις γκρίνιες πάλι. ;)

Reaction score
690
Τώρα μόλις πρόσεξα ότι είναι 300W το κάθε ένα.... :o
600W μέσα στο σαλόνι μου νομίζω θα αρχίσουν να μαζεύουν υπογραφές.....
Και δε βάζω την συνέχεια...

Reaction score
4.247
Οκ Παμε να δουμε το αλλο αγκαθι.
Με τι προ θα παιξουν. Υπολογιστης νομιζω οτι ειναι μια λυση αλλα δεν ξερω αν ειναι η καλυτερη. Η δευτερη επιλογη ειναι ο NAD? Σε οικονομικο μπατζετ τι αλλο υπαρχει?

Εαν στην αρχη παρει δυο τεμαχια χωρις σαμπ πως αλλιως μπορει να τ ακουσει χωρις να προχωρησει σε αγορα προενισχυτη στην παρουσα φαση? Γιατι εδω μπαινουμε στην ουσια του προβληματισμου του φιλου.

Αν παει σταδιακα και πχ καθε φορα δινει 1.000 ευρω. Παιρνει δυο ηχεια την πρωτη φορα. Την δευτερη μπορει να παρει ενα ενισχυτη. Την τριτη ενα σαμπ κι ενα κεντρικο ηχειο. Μετα παει σε δυο ηχεια ακομη στο πλαι και τελος βαλει ενα ακομη σαμπ.

Αυτα απο μηχανηματα. Ξεχωριστο κομματι ο χωρος.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.720
Εαν στην αρχη παρει δυο τεμαχια χωρις σαμπ πως αλλιως μπορει να τ ακουσει χωρις να προχωρησει σε αγορα προενισχυτη στην παρουσα φαση? Γιατι εδω μπαινουμε στην ουσια του προβληματισμου του φιλου.
έχει δείξει σε μια φωτό και ένα audio interface της Behringer εκτός του ενισχυτή. Μια χαρά θα είναι για αρχή.

Reaction score
690
Κυρίως ακούω μουσική από το κινητό μέσω Spotify οπότε η κονσόλα θα κάνει την δουλειά της προς το παρόν!!!
Έχω και ένα blue ray player που ίσως θα μπορούσα να συνδέσω στην κονσόλα για ήχο και να δω και καμία ταινία....
Τι καλώδιο θα χρειαστεί να τα συνδέσω στην κονσόλα ξέρει κάποιος?
Screenshot_20200105-161359_Google.jpg

Last edited:

Reaction score
3.124
Πάρε αυτά τα 2 krk όπως σου είπαν και Σύνδεσε τα με ότι έχεις. Αργότερα αγοράζεις ενισχυτή,κεντρικό,sub,πίσω ηχεία και είσαι αρχηγός.

Reaction score
5.480
Πάρε αυτά τα 2 krk όπως σου είπαν και Σύνδεσε τα με ότι έχεις. Αργότερα αγοράζεις ενισχυτή,κεντρικό,sub,πίσω ηχεία και είσαι αρχηγός.
Μπερδεύτηκα τώρα. Γιατί να πάρει ενισχυτή? Όλα αυτά τα ενεργά δεν είναι αυτοενισχυόμενα?
Sorry για την παρέμβαση αλλά και εγώ ασχετίδης.

Rosinante

Dark Nιάου
Reaction score
5.609
Αμα ο Μπανης παρει ενεργα σε 5.1, εμενα να μου τρυπησετε τη μυτη απ το άλλο ρουθουνι...
Για να μην παρω τηλεφωνο τη γυναικα του να δει τι γραφει εδω μεσα κι απ΄ τα 1000 ευρω του αφαιρεσει τα 995 για να παρει...τσιγαρα να παν' κατω τα φαρμάκια. :roflmao:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.118
Μπερδεύτηκα τώρα. Γιατί να πάρει ενισχυτή? Όλα αυτά τα ενεργά δεν είναι αυτοενισχυόμενα?
Sorry για την παρέμβαση αλλά και εγώ ασχετίδης.
Pro AV θέλει.

Αλλά επειδή αυτά είναι ακριβά, θα πάρει έναν πολυκάναλο ενισχυτή - επεξεργαστή με preamp εξόδους.

Reaction score
690
Αμα ο Μπανης παρει ενεργα σε 5.1, εμενα να μου τρυπησετε τη μυτη απ το άλλο ρουθουνι...
Για να μην παρω τηλεφωνο τη γυναικα του να δει τι γραφει εδω μεσα κι απ΄ τα 1000 ευρω του αφαιρεσει τα 995 για να παρει...τσιγαρα να παν' κατω τα φαρμάκια. :roflmao:
Έκλαψα....:rofl::rofl:
Πωλείται νεφρό......της γυναίκας μου σε τιμή ευκαιρίας!!!!
Για να δεις ποιος κάνει κουμάντο εδώ...:lolsign::lolsign:

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.084
Members
38.408
Νεότερο μέλος
kalelakos