Ακούω λάθος αλλά μου αρέσει

Reaction score
715
- και εμέναν μου αρέσουν τα μπάσα του βινυλίου , αλλά τα τα των ψηφιακών είναι ποιό σωστά , καθ΄ ότι δεν εφαρμόζεται έμφαση και μετά αποέμφαση κατά RIAA

https://en.wikipedia.org/wiki/RIAA_equalization
Καλημέρα!
Τσίμπησες μεσιέ Spock!
Anyway, άμα εμένα μου αρέσει και το σηκωμαροτριχόμετρο του EAR τερματίζει στις μετρήσεις μου, ποσώς με ενδιαφέρουν τα ψηφιακά και όλα τα παρελκόμενα αυτών. Εγώ να είμαι καλά και η τρέλα μου! Συν του ότι τα βρίσκω ανιαρά άμα δεν έχω την δυνατότητα να τα χουφτώσω λιγουλάκι!
Μια αλήθεια πάντως από τις πολλές είναι ότι διαρκώς μπερδεύουμε το πως την βρίσκουμε με το τι είναι ή δεν είναι σωστό ή σωστότερο και δεν ξέρω και τι άλλο. Η μουσική διασκέδαση για μένα είναι συνδυασμός πολλών και διαφόρων καταστάσεων. Δίσκοι, χορός, ποτά, sex, καπνός και άλλα πάρα πολλά. Αμέτρητα! Φαντάζεσαι αυτόν που την βρίσκει με ταινίες να μην επιτρέπεται να τις απολαύσει από παλιό βιντεοπροβολέα ή βίντεο ή χωρίς ποπ κορν; Απλά δεν υπάρχει!
Θα ήταν αστείο να πιστεύαμε πως οι δίσκοι είναι ότι πιο τέλειο από πλευράς μουσικών media εν έτη 2017. Άλλο αυτό όμως, άλλο τα γούστα και άλλο οι παπαρολογίες δεξιά και αριστερά!
Ευελπιστώ η μόδα των πικάπ να σβήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται μπας και αρχίσουμε να αγοράζουμε δίσκους σε πιο φυσιολογικές τιμές διότι κάπου το πράγμα έχει αρχίσει και ξεφεύγει με τον κάθε τυχοδιώκτη εκεί έξω. Μπας και απολαύσουμε κάνα μπασάκι της προκοπής σε λογική τιμή επιτέλους!

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.896
4 φίλοι.

Ο Α. αγόρασε ηχοσύστημα και κάλεσε τον Β και Γ να ακούσουν.
Ο Δ, που μένει σε άλλη πόλη, ρωτάει την άλλη μέρα για εντυπώσεις.

Ο Β του λέει :καταπληκτικό το σύστημα.
Ο Γ του λέει :ΓΤΠΚ

Πως θα βγάλει άκρη ο Δ;

A

AKARL

Guest
Δεν ξέρω κανένα χαιεντα.
Δεν ξέρω αν αυτο που ακούν είναι θεϊκό η ενοχλητικό.

Αυτό που ξέρω τώρα είναι ότι αν κάποιος βάλει τις προκαταλήψεις του
και τις παρωπιδες του στη μπάντα

Μπορεί με λίγα κατοσταρικα και αρκετό ψάξιμο - είναι αλήθεια
να έχει σπίτι του ήχο που από πολλές απόψεις δεν θα ντροπιαζε
Κανέναν εκθέτη audio σε οποιαδηποτε έκθεση στον κόσμο.
Αγαπητέ έντιτορ σου εύχομαι ολόκαρδα, εν καιρώ, να αναδειχθείς και σε αντμινιστρέϊτορ σε τούτη την παιδική χαρά! ;)

Κατά την ταπεινή μου άποψη η ουσία του θρέντ αυτού έχει εξαντληθεί στα πέντε (5) πρώτα μηνύματα. Τελεία και παύλα. :hi:

"Ακούω λάθος αλλά μου αρέσει" η φράση αυτή εμπεριέχει την απλότητα, την ομορφιά και τη σοφία κατ΄αναλογία με ένα χαϊκού! (ΟΚ δεν είναι τρίστιχο αλλά δεν πειράζει)

Δεν έχω ξεκαθαρίσει αν επέλεξες τον ανωτέρω τίτλο σε κατάσταση μακάριας αφέλειας ή δαιμόνιας πανουργίας. Σε κάθε περίπτωση έτσι πως εξελίσσεται ο διάλογος το θέμα έχει αποκτήσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και πιστεύω ότι έχει ακόμα πολύ "ζουμί".

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.480
4 φίλοι.

Πως θα βγάλει άκρη ο Δ;
- θα ψάξει να βρεί τι ίντριγκα παίζει ανάμεσα στον Α & Γ

- σοβαρά τώρα εάν δεν μπορεί να το ακούσει , μόνον μέσα από εξαντλητικό διάλογο με τους Β & Γ , συνυπολογίζοντας το προσωπικό τους γούστο

. . . το ΓΤΠΚ είναι συνώνυμο του : για την Παλαιά Εθνική Οδό ;

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.896
σοβαρά τώρα εάν δεν μπορεί να το ακούσει , μόνον μέσα από εξαντλητικό διάλογο με τους Β & Γ , συνυπολογίζοντας το προσωπικό τους γούστο
Πλάκα με κάνεις;

:headbang:

Διάλογο; Γούστο;

Θέλουμε να ξέρουμε αν το σύστημα του Α ειναι αντικειμενικά καλός αναπαραγωγέας μουσικής.
Ή αν είναι ΓΤΠ.

Πως θα απαντηθεί αυτό με διάλογο και γούστο;

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.077
4 φίλοι.
Πως θα βγάλει άκρη ο Δ;
Δεν λογάριασες βεβαίως την...΄΄κοινωνική΄΄ παράμετρο του χαιενδ,σύμφωνα με την οποία,αμφότεροι οι προσκεκλημένοι (Β & Γ) είχαν εκδηλώσει μπροστά στον οικοδεσπότη (Α) τον ίδιο ενθουσιασμό κι επιδοκιμασία για το πόσο καλά απέδιδε το περί ου ο λόγος ηχοσύστημα...:sneaky:

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.480
Πλάκα με κάνεις;

Διάλογο; Γούστο;

Θέλουμε να ξέρουμε αν το σύστημα του Α ειναι αντικειμενικά καλός αναπαραγωγέας μουσικής.
Ή αν είναι ΓΤΠ.

- αντικειμενικά ; . . . μόνον επίδειξη και μελέτη μετρήσεων συσκευών και χώρου , διαφορετικά δεν μπορεί να απαντηθεί

A

AKARL

Guest
Δεν μίλησα για μέσο. Για μουσική μίλησα.
Αν η μουσική που σου αρέσει υπάρχει μόνο σε βινύλιο τότε ακούς λάθος μουσική. Διότι αγαπητέ μου η μουσική δεν σταμάτησε στην Παπαλάμπραινα η οποία δεν βγήκε ποτέ σε cd. Είναι δικαίωμά σου να επιμένεις να ακούς τη Παπαλάμπραινα αλλά δεν παύει να είναι λάθος να αγαπάς ακόμα την Παπαλάμπραινα διότι από τότε μέχρι σήμερα έχουν βγει yottabytes μουσικής την οποία προφανώς δεν αξιολογείς με τον τρόπο που πρέπει.
"Δεν μίλησα για μέσο. Για μουσική μίλησα."
Τώρα δεν μιλάς τη γλώσσα της αλήθειας χλωμό πρόσωπο. >:(

Έγραψες επί λέξει: "Αν η αγαπημένη σου μουσική δεν βγαίνει σε ψηφιακά μέσα το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αλλάξεις αγαπημένη μουσική." Άρα ΜΙΛΗΣΕΣ ΓΙΑ ΜΕΣΟ σωστά;

Επίσης έγραψες και το μνημειώδες "Αν η μουσική που σου αρέσει υπάρχει μόνο σε βινύλιο τότε ακούς λάθος μουσική." Λάθος, έεεεεεε;;;;
Χιούμορ μι μάϊ κάϊντ στρέϊντζερ:
Η αγαπημένη ΜΟΥ μουσική είναι, ΛΑΘΟΣ! Σε σχέση με τη γνώμη, άποψη, πεποίθηση κλπ. ΠΟΙΟΥ; σε σχέση με ποιο ΕΝΝΟΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ; με ποιά "ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ" ΚΡΙΤΗΡΙΑ και ποια ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ καθορισμού ΣΩΣΤΟΥ τε και ΛΑΘΟΥΣ;

Και, εντάξει θα μπορούσες να σταματήσεις στα παραπάνω, να σε ψιλοκράξω, να ανασκευάσεις, να τα βρούμε και να φιλιώσουμε. :drinks:

Εσύ επέλεξες να το τερματίσεις λέγοντας (πάντα επί λέξει): "Διότι αγαπητέ μου η μουσική δεν σταμάτησε στην Παπαλάμπραινα η οποία δεν βγήκε ποτέ σε cd. Είναι δικαίωμά σου να επιμένεις να ακούς τη Παπαλάμπραινα αλλά δεν παύει να είναι λάθος να αγαπάς ακόμα την Παπαλάμπραινα διότι από τότε μέχρι σήμερα έχουν βγει yottabytes μουσικής την οποία προφανώς δεν αξιολογείς με τον τρόπο που πρέπει."

1) Η Παπαλάμπραινα στην, περίπτωσή μου, είναι κάτι "άσχετα και ξεπερασμένα" δισκάκια τύπου Kind of Blue, Trout Mask Replica, Still Life, Ummagumma, Hot Rats, Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, κλπ. κλπ. κλπ. - σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις έχουν βγει και σε ΨΔ, μπορείς να τα κατεβάσεις και σε φλάκ. Ποια μοδέρνα αριστουργήματα, κυκλοφορήσαντα αποκλειστικά σε ΨΔ, έχεις να μου προτείνεις ούτως ώστε, φερ΄ειπείν, να εκμοδερνίσω τις ακουστικές μου προτιμήσεις;:welcome:

2) Το αν είναι σωστό ή λάθος να αγαπώ την "Παπαλάμπραινά μου" το απάντησα, πιστεύω επαρκώς τεκμηριωμένα, παραπάνω.

3) Έχεις, όμως, και ένα μεγάλο δίκιο σε κάτι (για να μην σε αδικώ): Προφανέστατα και δεν αξιολογώ με τον τρόπο που πρέπει μοδέρνα yottabytes μουσικής όπως Justin Bieber, One Direction, Selena Gomez, εκεινοντονπωςτονλένε, εκείνητηνπέςτην κλπ.κλπ. Ή, μήπως - λέω μήπως, τα "αξιολογώ σωστότατα";;; :lolsign::lol::lol::rofl::rofl::rofl::lolsign:

Φλασιά: Ποιος είναι ο (ένας και μοναδικός;) τρόπος να αξιολογείς τη ΜΟΥΣΙΚΗ; Βοήθα με γιατί δεν ξέρω. :confused::confused::confused::confused::confused:

Reaction score
2.434
Ωραίο νήμα , με ωραία εξέλιξη και πολύ γνώση.

Για τον βαρεμένο Χαιεντα : Δεν θα τον έλεγα φιγουρατζή , ακόμη και αν είναι εύπορος. Για τον απλό λόγο ότι κανείς δεν τσιμπάει στην «φιγούρα» αυτού του τύπου. Πιο πολύ για σαλεμένο – γραφικό τον εκτιμά ο περίγυρος του.

Πιο πολύ νομίζω ότι έχει την ψυχολογία του «ΣΥΛΛΕΚΤΗ» . Δηλαδή κατέχω (ΕΓΩ) το περιπόθητο έργο (ή αντικείμενο ή μηχάνημα) και οχυρωμένος στο κάστρο μου (χώρο μου) απολαμβάνω τη κατοχή/χρήση του – και όλοι οι άλλοι το βλέπετε σε φωτογραφίες στο διαδίκτυο και σας τρέχουν τα σάλια.

Η παραπάνω λογική του «ΣΥΛΛΕΚΤΗ» ισχύει και ακόμη περισσότερο σε όσους έχουν και τον εξοπλισμό του Βινυλίου (σε συσκευές και δίσκους κλπ ) οπότε είναι πλήρως αδύνατον να καταρρίψουν (από τεχνική άποψη ό χι φυσικά καλλιτεχνική) όλο αυτό το οικοδόμημα – που είναι η ίδια η ζωή τους.

Αν προσθέσουμε σε αυτό την τάση του σύγχρονου μαρκετιγκ να λειτουργείς σαν «συλλέκτης» , τότε όλα εξηγούνται. Είναι μεγάλη μπίζνα αν σου παίρνουν λεφτά επειδή «συλλέγεις»

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στις μικρές αγγελίες τα περισσότερα παλιά αντικείμενα ισχυρίζονται άπαντες οι πωλητές ότι είναι συλλεκτικά.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Μουσική ακούμε μόνο από τα αυτιά μας ή συμμετέχουν και άλλες αισθήσεις-όργανα;
Εξαρτάται για ποιους ενδιαφέρεσαι να μάθεις.

Οι εύποροι χαϊεντάδες, ακούν μόνο με τα μάτια. Μπορεί να είναι ασύνδετα τα μισά ηχεία, ή σε ανάποδη φάση, ή στο ίδιο κανάλι, δε πειράζει καθόλου.

...
Ή και τα δύο. :D

Και να εγκωμιάζουν και το σύστημα μετά την εν λόγω αλλαγή.
Και ο ιδιοκτήτης και ο υπερ-έμπυρος έμπορος - εγκαταστάτης - "στήστης" - γνώστης.

Τρου στόρι. :p

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.896
- αντικειμενικά ; . . . μόνον επίδειξη και μελέτη μετρήσεων συσκευών και χώρου , διαφορετικά δεν μπορεί να απαντηθεί
Αμα λέω πως εισαι κρυφοπιντιεφάκιας....

Δεν λογάριασες βεβαίως την...΄΄κοινωνική΄΄ παράμετρο του χαιενδ,σύμφωνα με την οποία,αμφότεροι οι προσκεκλημένοι (Β & Γ) είχαν εκδηλώσει μπροστά στον οικοδεσπότη (Α) τον ίδιο ενθουσιασμό κι επιδοκιμασία για το πόσο καλά απέδιδε το περί ου ο λόγος ηχοσύστημα...:sneaky:
Αγαπητέ Μπούτχια, φυσικά και την λογάριασα...γι αυτο και έβαλα και τον Δ στο παιχνίδι...διότι το τι θα πουν στον Α δεν μετράει :dance2:

A

AKARL

Guest
Πλάκα με κάνεις;

Διάλογο; Γούστο;

Ή αν είναι ΓΤΠ.

"Θέλουμε να ξέρουμε αν το σύστημα του Α ειναι αντικειμενικά καλός αναπαραγωγέας μουσικής." Αυτό, τεχνικά είναι εφικτό και (σχετικά) εύκολο. Ρώτα το καρντάσι σου τον ΕΑΡ και θα σε κατατοπίσει σε χρόνο ντε τε - το'χει. :D

Ξέρεις, όμως, τι είναι πολύ δύσκολο (ή μάλλον αδύνατο); Το να προσδιορίσεις "αντικειμενικά τε και επιστημονικά" αν ένα, οποιοδήποτε, σύστημα ηχητικής αναπαραγωγής θα προσφέρει "μουσική απόλαυση" στον ακροαζόμενο.

Να το πω και διαφορετικά; Θα το πω...

Ερώτηση: Η απόλαυση από την ακρόαση της μουσικής είναι συνάρτηση (με τη στατιστική έννοια) της πιστότητας αναπαραγωγής ενός ηχοσυστήματος αναπαραγωγής; Αυτό θα απαντηθεί εν ευθέτω χρόνω....

Μια και τα λέμε τώρα μεταξύ μας :onthequiet::onthequiet::onthequiet: πες με π.μ. στον φίλο σου τον ΕΑΡ να μην κακολογεί το χαϊέντ και τους χαϊεντάδες γιατί εκτίθεται. Αλήθεια.... :onthequiet::onthequiet::onthequiet:

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.896
Ερώτηση: Η απόλαυση από την ακρόαση της μουσικής είναι συνάρτηση (με τη στατιστική έννοια) της πιστότητας αναπαραγωγής ενός ηχοσυστήματος αναπαραγωγής; Αυτό θα απαντηθεί εν ευθέτω χρόνω....
Και όμως έχει απαντηθεί σε μεγάλες μελέτες.
Δεν με παρακολουθείς :D

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.480
Ερώτηση: Η απόλαυση από την ακρόαση της μουσικής είναι συνάρτηση (με τη στατιστική έννοια) της πιστότητας αναπαραγωγής ενός ηχοσυστήματος αναπαραγωγής;
- πιστεύω πως όχι , απολαμβάνουμε ένα τραγούδι που μας αρέσει και αγγίζει τα εσώψυχά μας , και από ένα ταπεινό ραδιοφωνάκι που παραμορφώνει από την ένταση μέσα σ΄ ένα θορυβώδες συνεργείο αυτοκινήτων

Y

Yiannis_B

Guest
Πάμε και έναν άλλο ορισμό του High End, από τον Κόγια, το ομορφόπαιδο. :rolleyes:

:hi:

Η εξήγηση ευρίσκεται εδώ.

View attachment 72105

Το εν λόγω άρθρο δεν αναφέρει από πού πρέπει να ακούει κανείς μουσική, για να νιώσει αυτή τη σπάνια αίσθηση της ανατριχίλας. Από την άλλη, ο χαϊεντάς έχει την ανάγκη να νιώθει μοναδικός, ξεχωριστός - και εκ των πραγμάτων, αυτή η μοναδικότητα προφανώς μπορεί πολύ εύκολα να αντληθεί από πράγματα του παρελθόντος, τα οποία πλέον εξέλιπαν, ή έχουν εγκαταλειφθεί από τη μάζα και τελούν υπό στενότητα. Όπως εν προκειμένω οι λάμπες και τα βινύλια. Άλλα χαρακτηριστικά είναι βεβαίως η υψηλή τιμή και η εξεζητημένη εμφάνιση.

Ως εδώ καλά. Τα παρατράγουδα ξεκινούν όταν αυτοί οι "ξεχωριστοί" αρχίσουν να αξιώνουν ότι το δικό τους είναι καλύτερο. Δηλαδή, για να καταλάβετε, έχουν υπολογιστή με επεξεργαστή τελευταίας γενιάς, αυτοκίνητο με επικεφαλής εκκεντροφόρους και λάμπες led, κινητό τελευταίας γενιάς επίσης, παίρνουν φάρμακα πάλι τελευταίας γενιάς, έχουν φωτογραφική μηχανή με ικανότητα λήψης βίντεο 4Κ, ζουν σε σπίτια με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, αλλά όταν το πράγμα φτάσει στο κριτήριο της ξεχωριστής μοναδικότητάς τους, τότε πηγαίνουν εφτά δεκαετίες πίσω. Όλα εξελίχθηκαν, όλα είναι καλύτερα, εκτός από το πώς κι από πού θα ακούμε μουσική. Κι από πάνω, έχουν και την αξίωση να αποδεχθεί όλος ο υπόλοιπος κόσμος το νοσηρόν του μικροκόσμου τους. Πασπαλίστε με μια γενναία δόση εκρηκτικού μείγματος υπεροψίας, αλαζονείας, αμορφωσιάς, ΑΓΝΟΙΑΣ, επιδειξιομανίας, καθώς επίσης και ηρωισμού εν τω μέσω των συμπληγάδων της αδυσώπητης τεχνολογίας που καλπάζει και ισοπεδώνει τα πάντα στο πέρασμά της, αλλά και του σύγχρονου τρόπου ζωής μέσα στην αποξένωση του αστικού μπετόν, κι αμέσως έχετε προσεγγίσει την πεμπτουσία του high end.

Last edited by a moderator:

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.835
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon