Αναζήτηση καινούργιων ηχείων

Status
Not open for further replies.
Reaction score
518
Από την στιγμή που ακούς έντεχνο (δηλ. φωνές) σε χαμηλές εντάσεις θα σου πρότεινα να βάλεις στην λίστα σου και ηχεία full range (μονόδρομα).
Mπορεις να δωσεις ενα παραδειγμα;

Reaction score
14.738
mellodos σε ευχαριστώ και μαλλον θα ακολουθησω την συμβουλη κατα αυτην την σειρα που αναφερεις.

Απο κει και περα περαν των ενεργων στο οποιο θεμα καλυφθηκα θα ηθελα γνωμες... Για atc, proac, chario εαν θα μπορεσουν να παιξουν με σωστη οδηγηση σε αυτά τα χρηματα με εναν λαμπατο.

Τελος ειναι ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε αλλη γνωμη για ηχειο το οποιο παρεχει γλυκοηχο ακουσμα
Αποβλακωμένος και εσύ...

Reaction score
2.566
Σωστός ο Χάρης.
Από ενεργά άκου βασικά τα neumann τα 310 που έχουν σχετικά laid back χαρακτήρα, είναι ιδιαίτερα ξεκούραστα στο άκουσμα και ίσως ταιριάξουν με τις επιθυμίες σου. Και κατά τα άλλα, η αλήθεια είναι ότι είναι ηχειάρες και πολύ καλύτερα από οτιδήποτε παθητικό σε αυτά τα λεφτά, απλά ίσως θες πιο 'esoteric' πράγματα......άκου τα πάντως οπωσδήποτε, θα πάρω τον νάκα να ρωτήσω αν πήγες ε! :p

Reaction score
1.754
Για τα δικα μου γουστα, τα 3 αυτα που αναφερεις, ειναι 3 διαφορετικοι κοσμοι.
Εγω τα δικα μου ProAc τα ειχα πληρωσει γυρω στα 6εκ. δρχ και αφου τα ειχα συγκρινει με οτι υπηρχε μεχρι 7εκ. τοτε το 1996. Πριν ειχα τα Sonus Faber Guarneri για τα οποία δεν εχω καθολου καλη γνωμη (εντελως απαξιωτικη για την εκφρασω εδω). Tα Chario ομοίως με Sonus Faber. Παντα για τα γουστα μου λεμε.
Ενας φιλος εχει τα ATC 100 active και δεν τα γουσταρω. Ολο κατι μου λειπει με αυτα. Τα ProAc βασης δεν μπορω να στα προτεινω. Τους λειπουν στοιχειωδη βασικα πραγματα τα οποια δεν ερχονται με προσθηκη sub. Μονο μεγαλα ProAc, τα οποια για να πω την απρεπη μου σκεψη, εγω δεν θα τα πληρωνα σε τιμη καινουργιου, με τιποτα. (αν δεις τα μτχ θα καταλαβεις).

Ειναι κριμα πραγματικα, αφου εισαι καθαρος απο μηχανακια, να σβερκωθεις ολα τα σχετικα προβλήματά τους. (ματσαρισμα, καλωδια, αναβαθμισεις, τραμπες, κλπ. Μιλαμε για ατελειωτη διαδρομη σε βαθος δεκαετιών)
Σκεψου οτι με καθε αλλαγη - αναβαθμιση ενεργου ηχειου, εισαι παντα βέβαιος για πραγματικη αναβαθμιση, την οποια την εισπρατεις άμεσα, χωρις κανενα ρισκο !

Για να μην παρεξηγηθω, εγω ακουω απο κορνες και λυχνιες SET, κατι που θα σου προτεινα να αποφυγεις οπωσδηποτε. Ειναι ενας Γολγοθάς χωρις τελος, για βιτσιόζους με πολλα λεφτα και ανεξαντλητη διαθεση για πειραματισμους (απο αυτους το 90% ειναι μια απλη διαπιστωση αποτυχιας).

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.676
Μακάρι να έχεις δίκιο, να ψωνίσουμε φτηνά...αλλά όλο κάτι μικρά βγαίνουν.
Από μεγάλα πολύ σπάνια.
Έχε υπομονή, θα εμφανιστούν και αυτά.
Φυσικά η διαρκώς αυξανόμενη πώληση ενεργών ηχείων δε σημαίνει αναγκαστικά ότι ο κόσμος στρέφεται εκ νέου σε παθητικές υλοποιήσεις. Απλά αναζητά κάτι καλύτερο ή τουλάχιστον έτσι νομίζει.
Ιστορία μου, αμαρτία μου στο hi fi...

Reaction score
518
Εγω τα δικα μου ProAc τα ειχα πληρωσει γυρω στα 6εκ. δρχ και αφου τα ειχα συγκρινει με οτι υπηρχε μεχρι 7εκ. τοτε το 1996. Πριν ειχα τα Sonus Faber Guarneri για τα οποία δεν εχω καθολου καλη γνωμη (εντελως απαξιωτικη για την εκφρασω εδω). Tα Chario ομοίως με Sonus Faber. Παντα για τα γουστα μου λεμε.
Ενας φιλος εχει τα ATC 100 active και δεν τα γουσταρω. Ολο κατι μου λειπει με αυτα. Τα ProAc βασης δεν μπορω να στα προτεινω. Τους λειπουν στοιχειωδη βασικα πραγματα τα οποια δεν ερχονται με προσθηκη sub. Μονο μεγαλα ProAc, τα οποια για να πω την απρεπη μου σκεψη, εγω δεν θα τα πληρωνα σε τιμη καινουργιου, με τιποτα. (αν δεις τα μτχ θα καταλαβεις).

Ειναι κριμα πραγματικα, αφου εισαι καθαρος απο μηχανακια, να σβερκωθεις ολα τα σχετικα προβλήματά τους. (ματσαρισμα, καλωδια, αναβαθμισεις, τραμπες, κλπ. Μιλαμε για ατελειωτη διαδρομη σε βαθος δεκαετιών)
Σκεψου οτι με καθε αλλαγη - αναβαθμιση ενεργου ηχειου, εισαι παντα βέβαιος για πραγματικη αναβαθμιση, την οποια την εισπρατεις άμεσα, χωρις κανενα ρισκο !

Για να μην παρεξηγηθω, εγω ακουω απο κορνες και λυχνιες SET, κατι που θα σου προτεινα να αποφυγεις οπωσδηποτε. Ειναι ενας Γολγοθάς χωρις τελος, για βιτσιόζους με πολλα λεφτα και ανεξαντλητη διαθεση για πειραματισμους (απο αυτους το 90% ειναι μια απλη διαπιστωση αποτυχιας).
Δεν θα μπορουσα να μην σε ευχαριστησω θερμα γιατι οτι ειπες. Αλλα επειδη με ολα αυτα με ανησυχησες...θα ηθελα εαν εχεις τηνς καλοσυνη να μου πεις μια γνωμη στα επομενα.

Πιστευεις οτι ενα ηχειο δαπεδου σε 16τμ ειναι λαθος;
Απο κει και περα......δεν γνωριζω για να ειμαι ειλικρινης κατα ποσο ενα ηχειο βασης και ποσο μαλλον 2δρομο θα μπορεσει να με καλυψει.

Σιγουρα γλυτωνω απο πολλα με τα ενεργα...αλλα τι να κανουμε. Τα μονιτορ απο οσα ξερω ειναι για mixαριμα....θα τα ακουσω αλλα δεν περιμενω θαυματα.

Reaction score
690
R3nos , την σωστή οδήγηση πρέπει να την βιώσεις "κατ ΄εξακολούθηση" για να την καταλάβεις. Το να παίζει κάτι δυνατά δεν σημαίνει ότι οδηγάει κιόλας . Με απόλυτα τεχνικούς όρους δύσκολα βρίσκεις λαμπάτους που οδηγάνε σωστά τα ηχεία που αναφέρεις ,ανεξάρτητα αν πολλοί τα "τρέχουν" με αυτούς. Εσύ λες ότι θα ακούς σε μεσαίες εντάσεις , εκεί αρχικά παίζει ρολο η ψυχοακουστική αλλά επειδή όσο ακούς μαθαίνεις και δίνεις ένα σεβαστό ποσό , πρέπει να εξαντλήσεις τις επιλογές σου για να μην πέσεις σε τυχόν κακοτοπιές που θα σου στοιχίσουν χρήματα στο μέλλον.
Γράφεις ότι ακούς έντεχνο , πάρε μια καλή παραγωγή απο Χαίνηδες και αφού πχ δείς ότι σου αρέσουν τα τάδε chario με τον δείνα λάμπάτο , κάνε τον κόπο και άκουσε τα και με έναν καλό ενισχυτή 200-300w σε υψηλές σχετικά εντάσεις, σε έναν σχετικά φροντισμένο χώρο όμως.. Είναι πιθανό οι προτεραιότητες σου για γλυκά ακούσματα να αλλάξουν με άλλες , μπορεί και όχι...

Γύρω στα 450 κάνει το micro.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.150

Πολύ συμφωνώ με αυτά που έγραψες..
Τον έχεις ολοκληρώσει τον κύκλο σου κι εσύ! ;)

Reaction score
2.566
Δεν θα μπορουσα να μην σε ευχαριστησω θερμα γιατι οτι ειπες. Αλλα επειδη με ολα αυτα με ανησυχησες...θα ηθελα εαν εχεις τηνς καλοσυνη να μου πεις μια γνωμη στα επομενα.
Πιστευεις οτι ενα ηχειο δαπεδου σε 16τμ ειναι λαθος;
Απο κει και περα......δεν γνωριζω για να ειμαι ειλικρινης κατα ποσο ενα ηχειο βασης και ποσο μαλλον 2δρομο θα μπορεσει να με καλυψει.
Σιγουρα γλυτωνω απο πολλα με τα ενεργα...αλλα τι να κανουμε. Τα μονιτορ απο οσα ξερω ειναι για mixαριμα....θα τα ακουσω αλλα δεν περιμενω θαυματα.
Με ένα καλό βάσης και θέση ακρόασης σχετικά κοντά είσαι οκ για 16τμ. Πώς είναι ο χώρος σου (μ-π)?
Τα ενεργά είναι για πολλές δουλειές, αλλά θαύματα όπως να κάνει μεταξένιες τις μεσσαίες, ναι, να μην περιμένεις.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008
Mπορεις να δωσεις ενα παραδειγμα;
Rois Acoustics Kalypso...
http://avmentor.gr/reviews/rois_acoustics_kalypso_passive_1.htm

Για να μη φλυαρούμε στο βρόντο,ο υποψήφιος χρήστης R3nos είναι ακατάλληλος για ενεργά ηχεία.
(Ακριβώς,δεν απαντούν μόνο κατάλληλα ηχεία,αλλά και κατάλληλοι ακροατές)
Άμα ωθηθεί προς τέτοια κατεύθυνση,απλώς θα προστεθεί ένα ακόμα τούβλο στον τοίχο της συλλογικής ακροαματικής δυσαρέσκειας προς δεδομένες αρχιτεκτονικές.

Και πώς συμπεραίνεται κάτι τέτοιο από λίγες γραπτές σειρές χωρίς προσωπική γνωριμία του ατόμου;
Λέξεις που φανερώνουν ιδέες-κλειδιά,όπως ΄΄ ενισχυτής σε τάξη Α - ηχεία βάσης άνευ sub σε απόσταση 2,5 μέτρων που θα μπορούσε να μειωθεί με κάποια υποχώρηση στα 2-2,20 - γλυκόηχες απαιτήσεις - τάση προς απόρριψη ηχείων δαπέδου εντός μικρού χώρου δίχως να εξετάζονται ουσιαστικά χαρακτηριστικά καταλληλότητας - προοπτική αλλαγής καλωδίων ΄΄ κ.ο.κ.
Έχε υπομονή, θα εμφανιστούν και αυτά.
...
Φυσικά,φυσικάαα...Αρκεί οι πωλητές τους να τα τιμολογήσουν (αντιστρόφως) ανάλογα προς το βαθμό ΄΄απογοήτευσης΄΄ που ενδεχομένως εισέπραξαν από εκείνα.Είπαμε,παράμετρος καταλληλότητας και ως προς τους ίδιους τους ακροατές...
...
Απο κει και περα περαν των ενεργων στο οποιο θεμα καλυφθηκα θα ηθελα γνωμες... Για atc, proac, chario εαν θα μπορεσουν να παιξουν με σωστη οδηγηση σε αυτά τα χρηματα με εναν λαμπατο.
Οχι.
Και κράτα επιπλέον υπόψιν δύο παράγοντες:Πρώτον,δεν αποδίδουν όλοι οι λαμπάτοι ενισχυτές ανεξαιρέτως σε αμιγή τάξη Α.Δεύτερον,ωφέλιμο θα ήταν να μένεις λίαν επιφυλακτικός σε πιθανή αγορά μεταχειρισμένου ενισχυτικού με τέτοια τοπολογία,εκτός και αν μπορούσε να πιστοποιηθεί η ανανέωση κομβικών εξαρτημάτων στο κύκλωμα,όπως οι πυκνωτές,αντιστάσεις,κτλ.
Αναλογα το κομματι και την διαθεση ναι. Θα ηθελα να φτανει 90-95db και το ποτενσιομετρο να ειναι στα μισα για να παιζει ανετα και για την αποφυγh των παραμορφωσεων.
Τα χαμηλα παλιοτερα μ αρεζε η ενταση. Πλεον οχι αλλα θα ηθελα να ειναι γυρω στα 45hz
Η παρατεθείσα τιμή αναφέρεται σε μέση συνεχή στάθμη ακρόασης,ή στιγμιαίες κορυφώσεις -συνεπαγόμενες μέση συνεχή στάθμη κάτω των 80 dB;

Εφόσον σε ενδιαφέρει ωφέλιμη απόκριση μέχρι τα 45 περίπου Hz,χρειάζεσαι ηχεία που θα απέφευγαν τα ίδια από την κατασκευή τους συντονισμούς πλησίον αυτής της τιμής.
Μπορείς επιπλέον να τοποθετήσεις στον υπολογιστή του παρακάτω λινκ τις διαστάσεις του δωματίου σε εκατοστά και να εμφανιστούν επιτόπου με πολύ εύχρηστες παραστάσεις -και πρόσθετες πληροφορίες- οι κύριοι ρυθμοί συντονισμού του χώρου,οι οποίοι είναι ανεξάρτητοι των ηχείων.
http://amroc.andymel.eu/?l=370&w=430&h=270&st=false&so=false&r60=0.6
Οφείλει επίσης να σε απασχολεί η γραμμική απόδοση και σε ανώτερες οκτάβες -χαμηλομεσαίες και μεσαίες.Εφόσον μάλιστα θα σε ενδιέφερε ακρόαση υπό συνεχείς στάθμες άνω των 90 dB,τότε η διαχείριση της εκπεμπόμενης ενέργειας στο χώρο -δεχόμενοι ότι θα είχαν ήδη ικανοποιηθεί οι ανάλογες απαιτήσεις οδήγησης- αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.150
Ωραιότατα!
Κι άλλη μία ακόμα ερώτηση: σου αρέσει να ακούς (έστω και σπανίως) σε πολύ υψηλές στάθμες; Σου αρέσει το μπόλικο μπάσο, να κουνιέται το συκώτι σου από τη θέση του;

Reaction score
1.754
Ανησυχω μηπως και φοβασαι να μπεις στο δωματιο με ενα ηχειο υψους 1,3μ
Οι ανακλασεις, οι συντονισμοι, κλπ. παλευονται με τη βοηθεια ειδικων στο ειδος.
Αν σε βγαλει για κανενα απο τα καλα μεγαλα Response, και τα βρεις σε καλη τιμη, τοτε TOYΛΑΧΙΣTON βαλε διακοπτικο Class D τελικο, να γλιτωσεις απο το 1/3 της θλιβερης μας ιστοριας.

Reaction score
518
Αναλογα το κομματι και την διαθεση ναι. Θα ηθελα να φτανει 90-95db και το ποτενσιομετρο να ειναι στα μισα για να παιζει ανετα και για την αποφυγh των παραμορφωσεων.

Τα χαμηλα παλιοτερα μ αρεζε η ενταση. Πλεον οχι αλλα θα ηθελα να ειναι γυρω στα 45hz

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.150

Οκ.

Λοιπόν, το καλύτερο ηχείο που μπορείς να πάρεις, είναι αυτό. Τιμή, ανά τεμάχιο. :(
Μεταξένια πρίμα, υγρές μεσαίες, γλυκές φωνές, ανατριχιαστικές κιθάρες, ο,τι και να θες, το έχει.

Δυστυχώς είναι πιο ακριβό από τα 5 χιλιάρικα που θες να διαθέσεις. :(

Αν αντέχεις να φτάσεις μέχρι εκεί το κόστος, πάνε καρφωτά. Ο,τι καλύτερο μπορείς να έχεις, στο λέω με πλήρη βεβαιότητα. :)

Η επόμενη επιλογή, σαφώς εντός κοστολογίου, είναι ένα ζευγάρι από αυτά. Αν τα πάρεις, με αυτά θα πεθάνεις. Αποκλείεται να μπεις στη διαδικασία αναβάθμισης εις τους αιώνες των αιώνων αμήν. Και θα σου είναι άχρηστο και το ντακ, αυτά έχουν ενσωματωμένο ντακ καλύτερο από το ντακ που έχεις. ;)

Υπάρχει μία μικρή πιθανότητα να σε ξενίσει λίγο ο ήχος στην αρχή. Μπορεί και όχι, μπορεί να τον λατρέψεις εξ'αρχης. Στην περίπτωση που θα σε ξενίσει κάπως, θα πρέπει να κάνεις υπομονή κάνα τρίμηνο, να "στρώσει". :) *

Αφού "στρώσει" *, θα το λατρέψεις, είμαι βέβαιος. ;)

το αυτί σου. ;)

Status
Not open for further replies.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik