- Reaction score
- 57.223
Καλώς ή κακώς,δεν αλλάζουν όλα αυτά τις κόκκινες γραμμές που έχουν τεθεί εξαρχής από την παντόφλα μέσα μου...Όχι επειδή αρνούμαι την ισχύ στα δεδομένα,αλλά επειδή δεν συμβαδίζουν με την αισθητική που έχω συλλάβει για τους τόπους διαμονής μου.Αυτή είναι η νοοτροπία που με διακατέχει,δεν έχει σημασία πόσο ωραία θα ακουγόταν κάτι τη στιγμή ακριβώς που θα συνέβαινε,αλλά το πόσο άνετα θα ένιωθα ζώντας με τις επιλογές μου πριν και μετά...Θεωρώ μολαταύτα ότι σε τυπικές οικιακές εφαρμογές πολλές και κομψές σε διαστάσεις μονάδες sub μπορούν να καλύψουν όλες τις βασικές ανάγκες,τόσο σε στάθμη όσο και σε έλεγχο των ιδιορρυθμών.Ιέπ! Τώρα είδα το σποιλερ.
Έχω δεκάδες πι-εμ μη τυχόν πουλήσω κάνα 310, δε μου χρειαζόταν να ψήσω κι εσένα!
Ωστόσο τους απογοήτευσα όλους, διότι αντί να πουλήσω, πήρα ακόμα 2 τεμάχια και συμπλήρωσα σεταπ 9.4.4 και θα πρέπει να ξαναβγούν τα μικρόφωνα..
Τώρα άμα τυχόν έρθεις κι ακούσεις σε κλειστό χώρο 32 τμ τι δυναμικό εύρος βγάζουν 4 τεμάχια 12" και 4 τεμάχια 10" στις 2 πρώτες οκτάβες, (ενώ στην τρίτη και πάνω αναλαμβάνουν πλέον 13 τεμάχια 8,25"), προβλέπω να αλλάξεις "άποψη" για τις "γκουμούτσες".
Κι ας είναι σε στάθμη αναφοράς. Η ποσότητα της ενέργειας είναι, αν μη τι άλλο, εκρηκτική, και γίνεται εύκολα αντιληπτό σε λίγα δευτερόλεπτα ακρόασης πως αυτά δεν μπορούν να βγουν από λίγα ή μικρά μεγάφωνα, ακόμα κι όταν οι στάθμες είναι χαλαρές και εντελώς ξεκούραστες, για πολύωρες ακροάσεις.
Και δεν ισχυρίζομαι σε καμία περίπτωση πως έχω κλείσει στο μπάσο και δε χρειάζεται τίποτε άλλο, απλώς διερεύνησα το θέμα και είδα πως δε με παίρνει στο χώρο να τοποθετήσω επιπρόσθετα 9 τεμάχια 18" για να κατέβω μέχρι κει που θα ήθελα σε αυτές τις στάθμες. Δε χωράνε.
Προφανώς κάτι ανάλογο με τις δικές σου δικαιολογίες ή προτιμήσεις, προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ως επιχείρημα πολλοί φίλοι εδώ μέσα που δεν διαθέτουν καθόλου σαμπ.
Το ίδιο πράγμα είναι, απλώς σε άλλη κλίμακα.
Οι ανάγκες για στιγμιαίες ασυμπιεστες εξάρσεις έως και τα 120 ντεσιμπέλ στην αρχή της πρώτης οκταβας, δε παλεύονται με κομψά και ευέλικτα σαμπ, δυστυχώς, απαιτούνται οι άβολες γκουμούτσες και πολλαπλές μάλιστα.
Είναι τραγικά δύσκολα τα πράγματα εκεί κάτω, απλώς ο καθένας μας θα κάνει το συμβιβασμό του ανάλογα με τις δικές του δυνατότητες.
ΥΓ. Στην πιο δύσκολη θέση από όλους μας, βρέθηκε ο τερματογκαζι, με 3 τεμάχια Μ2 εκεί μπροστά να πυροβολούνε. Και μόνο στην ιδέα να τα συμπληρώσω σωστά με σαμπ στην πρώτη οκταβα, με λούζει κρύος ιδρώτας.
Βεβαίως, ο ίδιος ο τερματογκαζι το "έχει" το σπορ, αλλά δε κοιτάζει καν "ανήλικα", ξέρει καλά αυτός.
Και τα Geithein ως main με το 16ιντσο μεγάφωνο χαμηλών κομψά μου φαίνονται σε διαστάσεις...
Last edited: