Αφιερωμένο στον Βλάση

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.872
Μπραβο φιλε Μιχαλη !

Φανταστικα μηχανηματα, ομορφο ταξιδι!

περιμενουμε τη συνεχεια!

και τολμω να πω, απ τις λιγες φορες που βλεπω ομορφες, καλοτραβηγμενες, και καλοφωτοσμενες φωτο! Μπραβο σου!

Reaction score
371
Μιας και βρήκα λίγο χρόνο σήμερα, ας συνεχίσουμε το (πιο πρόσφατο) ταξείδι.

Tην ίδια εποχή πέρασαν από το χώρο μου και ένα ζευγάρι τελικοί της NAT AUDIO.
Δυστυχώς όμως δεν τα άκουσα όπως έπρεπε (ο ένας είχε κάποιο πρόβλημα και έτσι τα επέστρεψα σύντομα), οπότε δεν έχω άποψη. Κρίμα γιατί πρέπει να ήταν ενδιαφέροντα μηχανάκια.

Ο Cayin που φαίνεται στην ίδια φωτογραφία είναι ένα τίμιο μηχανάκι για τα λεφτά του, αλλά μη περιμένετε "highendάδικες" καταστάσεις.

Reaction score
371
Επίσης τότε πήρα και ένα ζευγάρι Audio Note.
Ωραία ηχεία αλλά για να παίξουν σωστά ήθελαν τοποθέτηση σε γωνία, κάτι που στο χώρο μου δεν είναι δυνατόν.

Για να τα παίξω μάλιστα πήρα και ένα λαμπάτο ολοκληρωμένο JJ 322, parallel single-ended, με 2 x 300B ανά κανάλι. Πολύ ωραίο μηχανάκι, που όμως, όπως όλα τα ενισχυτικά της κατηγορίας αυτής, ήθελε ευαίσθητο και εύκολο ηχείο (σαν το Audio Note).

Reaction score
371
Τότε είχα και ένα dac της Audio-gd.
Πολύ ενδιαφέρουσα κατασκευή και με αρκετά καλό ήχο, ειδικά για τα λεφτά του.

Reaction score
371
Άλλοι 2 ενισχυτές που πέρασαν το διάστημα αυτό ήταν της AMR.

Ο "μεγάλος" της AMR-77, με ήχο δυναμικό, ογκώδη και με μεγάλες δυνατότητες οδήγησης

Και ο "μικρός" της AMR-777, με λιγότερα δυναμικά και δυνατότητες οδήγησης αλλά με πιο ραφιναρισμένο ήχο, που μου άρεσε καλύτερα από το μεγάλο.

Reaction score
371
2 μηχανήματα που επίσης είχα τότε και που πολύ λυπήθηκα που έδωσα, ήταν:

1) Το πικάπ BL-91 της θρυλικής Micro Seiki, με τον εξαιρετικό βραχίονα της εταιρίας MA-505.
Ένα πικάπ με φανταστική ποιότητα κατασκευής αλλά και ήχο που κάνει τα περισσότερα σύγχρονα πικάπ να κοκκινίζουν.

2) Τον τελικό ενισχυτή της Music Reference RM-200.
Ένα πολύ ωραίο λαμπάτο τελικό, με ήχο διάφανο, δυναμικό και φυσικά λόγω λάμπας πολύ μουσικό. Επίσης είχε και αρκετή δύναμη για να οδηγήσει ακόμα και σχετικά δύσκολα ηχεία.

Reaction score
371
Κατά διαστήματα έχουν περάσει από το χώρο μου κάποια μηχανάκια των Αφων Τσακιρίδη.

Θα ήθελα να αναφερθώ σε αυτά γιατί πιστεύω ότι είναι κάτι παραπάνω από τίμια μηχανήματα στα λεφτά τους.
Από τη "μάνα" τους είναι απλά καλά μηχανάκια. Αν κάποιος τα "πειράξει" (και οι Αφοί Τσακιρίδη είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν), τότε ο ήχος τους απογειώνεται και ξεπερνά κατά πολύ τη τιμή τους.
Να και δύο που εκτιμώ πολύ:

Οι μικροί τελικοί μονομπλόκ Artemis, που πιστεύω είναι καλύτεροι από τα μεγάλα αδέρφια τους (εδώ με λάμπες KT-120).

και ο προ-ενισχυτής Alexander, που όμως για να παίξει καλά, πρέπει οπωσδήποτε να τον "πειράξετε".

Reaction score
22
Φίλε Γιώργο απίστευτη σύμπτωση!! Λες και διάβαζες τη σκέψη μου!!
Ήδη το έγραφα, πριν δω το σχόλιο σου.
στους τελικους περα απο τις λυχνιες και τους πυκνωτες σηματος τι αλλο ?????

Reaction score
371
Μετά από αυτά λοιπόν, ήρθαν στο σύστημα μου κάποια ηχεία, που χωρίς να το περιμένω, φαίνεται ότι θα αποτελέσουν τη βάση του κυρίως συστήματος μου για αρκετό καιρό.
Τα πήρα ανταλλαγή με κάποια άλλα χωρίς να τα ακούσω, απλά για να διευκολύνω τη πώληση των άλλων ηχείων.

Τότε είχα στο κυρίως σύστημα μου τα MONTANA XP, που όπως σας είπα μου άρεσαν αρκετά.
Βάζω που λέτε τα καινούργια ηχεία και παθαίνω σοκ από το άκουσμα. Είναι αυτό που λένε "τα άκουσα και μου έκανε κλικ"!!

Ήχος μεγάλος και δυναμικός (σαν τα Montana) αλλά πολύ πιο διάφανος και κυρίως ΜΟΥΣΙΚΟΣ!!
Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στο twitter ribbon ή στις μονάδες των μεσαίων τους.

Είχα πολλά χρόνια να ακούσω τόσο μαγευτικό ηχείο.

Η συνέχεια όμως αύριο γιατί Σάββατο βράδυ γαρ, η γυναίκα θέλει έξοδο.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
γιασου μισελ......εισαι και εσυ της διαδρομης όχι του τερματισμου...
οποιος πιστευει ότι τερματισε ,απλα τερματισε το μυαλο του,
μαζευε εμπειριες ......ελάχιστοι το τολμουν , όπως και να ακουν τελικιασμενες συσκευες.......

Reaction score
371
Και συνεχίζουμε...

Το ηχείο αυτό λοιπόν ήταν το PROAC D-80R, με το twitter τύπου ribbon (R). Υπάρχει και η απλή έκδοση με κλασσικό υφασμάτινο twitter.
Με 2 mid-range θόλου (θυμίζουν atc αλλά δεν ξέρω αν προέρχονται από αυτή), 2 woofer 8 ιντσών και οπή bass reflex που βγαίνει από τα δύο κάτω πλαϊνά του ηχείου.

Reaction score
371
Τότε ήρθε στα χέρια μου και ο καταπληκτικός προ-ενισχυτής της Conrad Johnson ART2.
Πρόκειται για τον καλύτερο προ-ενισχυτή που έχει περάσει από το σύστημα μου (και έχουν περάσει πάρα πολλοί).
Συνδυάζει πάρα πολλά χαρακτηριστικά στο ήχο του. Διαφάνεια, ταχύτητα, φοβερά σώματα αλλά κυρίως απίστευτη μουσικότητα.

Ρίξτε μια ματιά στο εσωτερικό του και θαυμάστε τους περίφημους πυκνωτές που χρησιμοποιεί η εταιρία και στους οποίους πιστεύω ότι οφείλεται ο καταπληκτικός ήχος του:

Reaction score
371
Επόμενο απόκτημα το πικάπ της TRANSROTOR Super Seven 40/80 Reference με το μαγνητικό πηγάδι TMD, εξωτερικό τροφοδοτικό και έξτρα βαρύ μεταλλικό fly wheel (για περισσότερη μάζα και ομαλότερη περιστροφή.

Reaction score
371
Και με βάση τη προηγούμενη εμπειρία μου από τη κατασκευή που είχα κάνει με το Garrard 401, ξανα-παραγγέλνω και του βάζω από Αγγλία τον ίδιο βραχίονα της Audiomods που βασίζεται σε μετατροπή του Rega (τη πιο πρόσφατη έκδοση του αυτή τη φορά):

Reaction score
371
Και μια που έχω ενθουσιαστεί τόσο πολύ από τον προ-ενισχυτή της Conrad Johnson, προσθέτω στο σύστημα και το πολύ καλό phono stage της εταιρίας Premier 15.

Και μια φωτό από το εσωτερικό του για να δείτε και πάλι τους φοβερούς πυκνωτές που χρησιμοποιεί:

Reaction score
419
Απιστευτες ηχητικες εμπειριες για σενα και απιστευτα οφθαλμολουτρα για μας τους νεους..Διαβασα ολο το θεμα απο την αρχη και δεν σταματησα λεπτο να θαυμαζω!Μπραβο σου φιλε Μιχαλη!!Πολυ ενδιαφερον φωτογραφικη απεικονιση επισης!

Reaction score
371
Φίλε itube σε ευχαριστώ πολύ.

Θα συνεχίσουμε σύντομα με την ολοκλήρωση του τρέχοντος συστήματος, με τους νέους τελικούς αλλά και το νέο dac.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.834
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon