Αφιερωμένο στον Βλάση

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424
Εγώ σήμερα είδα για πρώτη φορά το θέμα αυτό.
Τα υπόλοιπα θα σας τα γράψω αύριο...

Αφού σηκωθώ από το πάτωμα. :o

Φτου φτου φτου. Πάντα την υγειά σας να 'χετε για να απολαμβάνετε!!!

Αφού σηκωθώ από το πάτωμα.Gojakla,Tuesday at 14:18

Reaction score
22
κύριε Μισέλ μήπως υγίανε το χεράκι; Ο λαός θέλει θέαμα (αφού από άρτο παίρνει τον φόρο του) :drinks:

Reaction score
371
κύριε Μισέλ μήπως υγίανε το χεράκι; Ο λαός θέλει θέαμα (αφού από άρτο παίρνει τον φόρο του) :drinks:
Είναι γεγονός ότι η περιπέτεια με το χέρι μου ήταν πολύ πιο σοβαρή απ' ότι πίστευα.
Φυσικά πάει αρκετά καλύτερα αλλά δυστυχώς θα αργήσει πολύ να επανέλθει τελείως σε φυσιολογική λειτουργία.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν τη συνέχεια του αφιερώματος στον Βλάση από εκεί που είχαμε μείνει.

Reaction score
371
Μετά λοιπόν από τα USHER Be-10, τα επόμενα ηχεία που πήρα ήταν τα Kharma 3.2 FE
Εξαιρετικά ηχεία, με διαφάνεια, ταχύτητα, πολλά ηχοχρώματα και καθόλου monitor χαρακτήρα όπως πιστεύουν πολλοί (τελείως διαφορετικά από 1.1 που είχα).
Ηχεία που ευχαριστήθηκα πολύ.
Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι λόγω μεγέθους και κεραμικών μεγαφώνων, είχαν περιορισμένα δυναμικά και αν δεν πρόσεχες μπορούσες να κάψεις εύκολα τα μεγάφωνα.

Ταυτόχρονα είχα σαν ενισχυτικά τον προ Audio Research REF-5 (πολύ καλός προενισχυτής) και τελικό τον ROWLAND 8T (επίσης ένας εξαιρετικός τελικός τρανσίστορ).

Reaction score
371
Όπως θα διαπιστώσατε από τη φωτό του συστήματος, ενέδωσα και εγώ σε αναπαραγωγή ψηφιακών αρχείων από σκληρό δίσκο σε ένα Mac mini (η ευκολία της χρήσης είναι εθιστική!!).

Σαν πικάπ είχα την ιδιοκατασκευή που βασιζόταν σε ένα Garrard 401 και έχω παρουσιάσει σε άλλο thread.

Reaction score
371
Μετά τα Kharma ήρθαν τα Wilson Sofia 2.
Πιο μεγάλα ηχεία, μεγαλύτερα δυναμικά και σώματα αλλά τα άτιμα τα Kharma υπερτερούσαν σε μουσικότητα και μου άρεσαν καλύτερα.

Τότε ήρθε στα χέρια μου και ένα ζευγάρι λαμπάτων τελικών Klimo Linnet (2x100watt) με EL34.
Αρκετά καλά μηχανάκια που οδήγησαν καλύτερα τα Wilson.

Επίσης την ίδια εποχή πήρα και ένα ζευγάρι McIntosh. Τον προενισχυτή C2300 (πολύ καλός προ, με ένα επίσης καλό phono stage) και τον τελικό 275, επανέκδοση του παλιού κλασσικού τελικού, ο οποίος ήταν μεν πολύ μουσικός αλλά του έλειπε κάτι από τη διαφάνεια και ταχύτητα που είχαν οι Klimo.

Last edited:

Reaction score
371
Μετά τα Wilson ήρθαν σπίτι 2 άλλα ηχεία.
Τα blumenhofer big fun 20 τα οποία και με άφησαν παγερά "αδιάφορο" και τα Montana XP που όπως και όλα τα Montana που είχα ή έχω ακούσει μου άρεσαν πολύ.
Και τα 2 ηχεία φαίνονται στη παρακάτω φωτό (τα Montana διακρίνονται στο πίσω μέρος λίγο):

Την ίδια περίοδο πέρασε και ο τελικός Lindemann 855. Δυστυχώς δεν τον άκουσα όπως έπρεπε γιατί επειδή είχε πολύ χαμηλή αντίσταση εισόδου, δεν ματσάριζε καλά με το προ της McIntosh.

Αντιθέτως οι τελικοί της Audio Research VM220 ήταν καλύτερο ταίρι του McIntosh και το αποτέλεσμα ιδίως με τα Montana ήταν πολύ καλό.

Reaction score
371
Την ίδια περίοδο είχα και κάποια άλλα πικάπ.
To TRANSROTOR Enya 12 μαζί με το phono ASR Basis Exclusive

Αλλά και το πραγματικά καταπληκτικό SIMON YORK 7 (ίσως το καλύτερο πικάπ που είχα ποτέ!!)

Η συνέχεια tomorrow γιατί αύριο δουλεύουμε!!

Reaction score
1.815
Μιχάλη δεν μπορώ να πω κάτι άλλο, παρά μόνο ένα μεγάλο RESPECT για την εμπειρία που απέκτησες με τις συσκευές που πέρασαν από το χώρο σου και σε έκαναν να γουστάρεις!:hi:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.703
στο τελος Μιχαλη φιλε μου θελω και το κερασακι....δηλαδη θελω αν θες φυσικα να μας πεις ποιο τελικα ειναι το σεταπ που θα εφτιαχνες ως τελικο(τι ειπα τωρα)με τις ποιο αγαπημενες σου μηχανες απο οσες εχουν περασει απο τα χερια σου!!!!!!

Βεβαια στο ποστ 112 κανεις μια γενικη αναφορα απλα θα ηθελα το τελικο σου σεταπιον!!!

Ξεκινα απο πικαπ.cd,προενισχυτη,τελικο ηχεια και dac.
Ti λες φιλαρακι....?????:D:D

Last edited:

Reaction score
371
Μιχάλη δεν μπορώ να πω κάτι άλλο, παρά μόνο ένα μεγάλο RESPECT για την εμπειρία που απέκτησες με τις συσκευές που πέρασαν από το χώρο σου και σε έκαναν να γουστάρεις!:hi:
Σταμάτη σε ευχαριστώ. Το ταξείδι όντως ήταν (και συνεχίζει να είναι) ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ!!
Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω το παρακάτω εικονίδιο :imtheking: (πλάκα κάνω) αλλά αφ' ενός υπάρχουν πολλοί άλλοι με αντίστοιχες ή περισσότερες εμπειρίες αφ' ετέρου πιστεύω ότι έχω πολλά ακόμα να ακούσω και να μάθω για το άτιμο το hobby μας.

Reaction score
371
στο τελος Μιχαλη φιλε μου θελω και το κερασακι....δηλαδη θελω αν θες φυσικα να μας πεις ποιο τελικα ειναι το σεταπ που θα εφτιαχνες ως τελικο(τι ειπα τωρα)με τις ποιο αγαπημενες σου μηχανες απο οσες εχουν περασει απο τα χερια σου!!!!!!

Βεβαια στο ποστ 112 κανεις μια γενικη αναφορα απλα θα ηθελα το τελικο σου σεταπιον!!!

Ξεκινα απο πικαπ.cd,προενισχυτη,τελικο ηχεια και dac.
Ti λες φιλαρακι....?????:D:D
Βλάση μόλις τελειώσω με τα διάφορα setup θα κάνω μία ανασκόπηση όπως ζητάς.
Απλά όπως καταλαβαίνεις, δεν υπάρχει ένα μηχάνημα ανά κατηγορία αλλά πολλά που μπορούν να συμπεριληφθούν σε ένα «ιδανικό» σύστημα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.834
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon