Ενεργά εναντίον παθητικών ηχείων

Ndis

Titika
Reaction score
4.771
Έχεις να παρουσιάσεις κάποια επιχειρήματα που να τεκμηριώνουν την θέση σου; Ή είναι προσωπική άποψη; Εγώ δεν σε πιστεύω πάντως.
Πέτρο έχω στη κατοχή μου το σύστημα της sonos χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής (0 bugs),ενώ έχω εμπειρία και με την 950t την οποία αγόρασa για τον αδελφό μου o οποίος έχει αντιμετωπίσει πάρα πολλά προβλήματα.

Γενικά όμως ενα search στο δίκτυο θα σε βοηθησει να καταλάβεις οτι το software σε samsung και jbl ειναι κατώτερο της sonos (ασε που υπάρχουν και θέματα με το hardware).

Τέλος μην τρελένεσαι την αποψη μου γράφω, αν δεν σου αρέσει γουστο σου και καπέλο σου!

Reaction score
11.272
Δεν ξέρω αν μου αρέσει ή όχι, δεν έχω άποψη. Να σχηματίσω άποψη για την ηχομπάρα προσπάθησα.

Reaction score
39
Καλημερα! Εχει καποιος ακουσει ή γνωριζει την Ambeo soundbar της Sennheiser? Την ανεπτυξαν στο Fraunhofer Institute απο οτι καταλαβαινω επομενως δεν ειναι μια της σειρας. Φαινεται καλη επιλογη εαν δεν εχεις χωρο ή μεγαλο budget.

View attachment 187578
  • Number of channels
    5.1.4

• Speaker type
    6 x 4" longthrow woofer, cellulose sandwich cone
    5 x 1" tweeter, aluminium dome tweeter
    2 x 3.5" fullrange driver (top-firing)

• Frequency response 30 Hz to 20 kHz (-3 dB)
Supported audio/surround formats

LPCM 2 Channel, LPCM 5.1 Channel, LPCM 7.1 Channel
Dolby Digital, Dolby Digital Plus
Dolby True HD
Dolby Atmos - Dolby TrueHD, Dolby Atmos - Dolby Digital Plus
DTS
DTS-ES Discrete 6.1, DTS-ES Matrix 6.1
DTS 96/24
DTS-HD LBR
DTS:X
DSD, MPEG-H

7350B302-541A-4647-B91C-60ED016035D0.jpeg

Reaction score
925
Κι εγώ την λιγουρευομαι. Δεν ξέρω αν με δυόμισι χιλιάδες ευρώ παίρνει κανείς καλύτερο σετ ραδιενισχυτη και πολύ καναλιών ηχείων. Αλλά σε κάθε περίπτωση η βολικοτητα της ηχομπαρας στην τοποθέτηση όταν μιλάμε για σαλόνι και δύσκολους χώρους φαντάζομαι θα είναι αναντικαταστατη

Reaction score
15.543
  • Number of channels
    5.1.4

• Speaker type
    6 x 4" longthrow woofer, cellulose sandwich cone
    5 x 1" tweeter, aluminium dome tweeter
    2 x 3.5" fullrange driver (top-firing)

• Frequency response 30 Hz to 20 kHz (-3 dB)
Supported audio/surround formats

LPCM 2 Channel, LPCM 5.1 Channel, LPCM 7.1 Channel
Dolby Digital, Dolby Digital Plus
Dolby True HD
Dolby Atmos - Dolby TrueHD, Dolby Atmos - Dolby Digital Plus
DTS
DTS-ES Discrete 6.1, DTS-ES Matrix 6.1
DTS 96/24
DTS-HD LBR
DTS:X
DSD, MPEG-H

View attachment 187591
ολα αυτα τα κανει το δοκαρι ;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.720
..μάλλον το σκέφταιται ακόμα ή το ψάχνει.
Mono-stereo-5ch or 11ch sounds; when you play a 5ch sacd?
Το γράψα και στα Αγγλικά..
Έχει απαντηθεί.

Είτε μονοκάναλο είτε δικάναλο είτε 5-καναλο μουσικό αρχείο, όλα ανεξαιρέτως, στο δικό μου σεταπ αναπαράγονται υποχρεωτικά με upmixing σε immersive experience, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα κανάλια, δηλαδή όλα τα ηχεία και όλα τα σαμπ.

Όποτε πα να μη παίξει κάποιο κανάλι, το μαλώνω, και το απειλώ (θα σε πουλήσω ρε, γιατί δε παίζεις; Θα τις φας, κανόνισε.. )

Last edited:

Reaction score
1
Negative.
Τι ήχους αντιλαμβάνεσαι ρώτησα.
Στην περίπτωση αναπαραγωγής 5κάναλου sacd από το 11κάναλο σύστημα σου.

Reaction score
320
Αντιλαμβάνεται το γ@μημένο το καμπανάκι των Pink Floyd από ένα σημείο και σε τέτοια ένταση που με οποιοδήποτε άλλο setup, δεν θα το αντιλαμβανόταν.

Πόσες φορές πρέπει να το γράψει; 😔

Reaction score
968
To upmixing από λιγότερα σε περισσότερα κανάλια έρχεται από το παρελθόν σε πολλές διαφορετικές υλοποιήσεις και αρώματα. Τι πετυχαίνει κάθε φορά είναι εντελώς υποκειμενικό....

Για παράδειγμα, ένας μοντέρνος αποκωδικοποιητής Atmos περιλαμβάνει surround upmixer, που αντικαθιστά όλες τις εκδοχές των προηγούμενων Dolby Pro Logic II upmixers. Αρχικά διεξάγει μία λεπτομερή ανάλυση (granular analysis) των πηγών παλαιότερων προτύπων, πχ από δικάναλο περιεχόμενο έως και 7.1 Dolby TrueHD. Ακολούθως, το σύστημα κατευθύνει συγκεκριμένες φασματικές μπάντες από κάθε κανάλι, ώστε να δημιουργήσει περιβάλλον έως και 24.1.10 matrixed Atmos. Ο Atmos upmixer δεν αποστέλλει περιεχόμενο ανακατεύθυνσης μεταξύ των τριών εμπρόσθιων ηχείων, προκειμένου να μειώσει την επίπτωση στην εμπρόσθια σκηνή. Αυτά τα ολίγα τεχνικά από τη Dolby..

Το Auro 3D διεξάγει και αυτό upmixing, ώστε να αποδίδει κάποια οφέλη και κατά την αναπαραγωγή κλασσικού περιεχομένου 2, 5 ή 7 καναλιών.

Το DTS Neural:X επαυξάνει το περιεχόμενο ψηφιοσειρών και PCM (upmixing / remapping), ακόμη και του 7.1 DTS-HD Master Audio των Blu-ray.

Last edited:

Reaction score
1
Ναι αλλά τελικά το αντιλαμβανόμαστε σαν stereo. Σωστά; στην περίπτωση του 2κάναλου αρχικού σήματος..

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.728
Αντιλαμβάνεται το γ@μημένο το καμπανάκι των Pink Floyd από ένα σημείο και σε τέτοια ένταση που με οποιοδήποτε άλλο setup, δεν θα το αντιλαμβανόταν.

Πόσες φορές πρέπει να το γράψει; 😔
Α, όλα κι όλα, ένα είναι το καμπανάκι

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.720
Ναι αλλά τελικά το αντιλαμβανόμαστε σαν stereo. Σωστά; στην περίπτωση του 2κάναλου αρχικού σήματος..
Βεβαίως.
Θαύματα δε γίνονται και πληροφορία δε γεννάται εκ του μηδενός.

Ωστόσο, ακόμα και στο δικάναλο, η δημιουργία ηχοσφαιρας (ενιαίας οντότητας κατά μπουτχια) είναι ο σκοπός, απλώς χωρίς διακριτή πηγή ήχων πέριξ της πρόσθιας μουσικής σκηνής.

Η παρουσία πραγματικών πηγών ήχου σε κάθε άκρη της ηχοσφαιρας, εγγυάται τη δημιουργία αυτής, με τον ίδιο τρόπο που η παρουσία κεντρικού ηχείου εγγυάται τη δημιουργία κεντρικού ειδώλου, ενώ στο τυπικό δικάναλο σεταπ το εν λόγω κανάλι είναι εικονικό, και δημιουργείται από τα πέριξ αυτού, αλλά εις βάρος του εύρους του σουιτ σποτ.

Ακόμα και αρχαίες ηχογραφήσεις ήταν τρικαναλες στη σύλληψή τους, αλλά χάριν της διάδοσης του δικάναλου φορμά, ήταν υποχρεωτικό το κεντρικό κανάλι να μιξαριστεί στα κυρίως. Πλέον, δεν είναι αυτό υποχρεωτικό, καθώς υπάρχει πραγματικό κεντρικό κανάλι με ανάλογο κεντρικό ηχείο να αναπαράγει αυτήν την πληροφορία που υποχρεωτικά κάποτε την έβγαζε το "φάντομ" κεντρικό.

Last edited:

Reaction score
1
Αν μιλάμε για 2κάναλη ηχογράφηση οι έννοιες stereo και εννιαία οντότητα κατά Bhutia ταυτίζονται στην ηχητική αντίληψη;; Ακούμε δηλαδή stereo;
Αν η ηχογράφηση είναι 5κάναλη;

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.506
αν δεν μας εξηγησεις τον συλλογισμο σου @tonis πως το αντιλαμβανεσαι εσυ πως ακουγεται ωστε να επεμβει καποιος στον ιδιο το συλλογισμο...θα ειμαστε στο νημα μεχρι τελος καραντινας.. 🐒

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.720
Ως γνωστόν, η ύπαρξη ελεγχόμενων αντιχησεων πίσω από τη θέση ακρόασης σε δικάναλο σεταπ, βοηθάει στην ανάπλαση ηχοσφαιρας και ως εκ τούτου είναι σημαντικό να είναι "ζωντανός" ο χώρος ακρόασης για ευχάριστη ανάπλαση της μουσικής εικόνας και της ενιαίας μουσικής οντότητας μέσα στην οποία τοποθετείται ο ακροατής.

Δηλαδή, η έμμεση ακτινοβολία που δέχεται ο ακροατής δικαναλου σεταπ, είναι αυτή που θα βοηθήσει στην ανάπλαση της ενιαίας μουσικής οντότητας.

Στο ιμερσιβ σεταπ, υπάρχουν διακριτά ηχεία για να αναπλάσουν με άμεση ακτινοβολία αυτήν ακριβώς την εικόνα, και δεν εναπόκειται η δημιουργία της στις ανακλάσεις του χώρου ακρόασης.

Τα σοφτγουερ απμιξινγκ, αυτό επιτυγχάνουν στην αύξηση καναλιών σε παλιακά φορμάτ.

Σε σύγχρονα φορμάτ, όπου μιλάμε για object oriented programming, το απμιξινγκ τελειοποιεί το στόχο του φορμάτ, όσο περισσότερες ηχητικές πηγές βρίσκει διαθέσιμες.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.113
Members
38.277
Νεότερο μέλος
ParloseT