Επιλογή Air Condition

melina

Cargo 200
Reaction score
42.945
Αν φτύνει στο ξεκίνημα πριν αρχίσει να ψύχει τοτε πιθανά έχει κρατήσει νερά στα σκαφάκια από την προηγούμενη λειτουργία του που σημαίνει ότι δεν έχει σωστό αλφαδιασμα η εσωτερική μονάδα.

Reaction score
890
Πισω απο τις περσιδες βλρπεις τον εναλλακτη θερμοτητας (αλουμινενιες κατακορυφες φετες). Λογω χαμηλης θερμοκρασιας του, ο υδρατμος του αερα υγροποιηται πανω τους και σταζουν στο σκαφακι ακριβως απο κατω τους. Εκει συνδεεταο η σωληνα αποχέτευσης

Reaction score
569
Πισω απο τις περσιδες βλρπεις τον εναλλακτη θερμοτητας (αλουμινενιες κατακορυφες φετες). Λογω χαμηλης θερμοκρασιας του, ο υδρατμος του αερα υγροποιηται πανω τους και σταζουν στο σκαφακι ακριβως απο κατω τους. Εκει συνδεεταο η σωληνα αποχέτευσης
Πίσω από τα φίλτρα βλέπεις το στοιχείο, Πίσω από την περσιδα βλέπεις την φτερωτή

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.662
Είπα να κάνω καμιά δουλειά , και να καθαρίσω τα φίλτρα , που τα είχα ξανακάνει τον απρίλιο μάίο , αλλά επειδή τελικά λόγω ζέστης δεν έκατσα καθόλου χωρίς A/C έπρεπε .
Τα 4 έκανα από τα 6 , θα ακολουθήσουν και τα άλλα δύο.
Της κουζίνας βέβαια είχε την πιο πολλή μπίχλα , παρα το ότι το χαμηλώνουμε για το μαγείρεμα. Και με νέο απορροφητήρα γαμάτο , που ανοίγει την πόρτα από την ροή που έχει .
Των δύο υπνοδωματίων άπειρα χνούδια και σκόνη. Του γραφείου σκόνη και λίγη κάπνα , λογικό , της κουζίνας μπίχλα όπως είπα.
Μένει να δω του άλλου δωματίου και του σαλονιού το μεγάλο . Εχω πάθει σοκ .
Το τι μαζεύουν τα φίλτρα και δεν αφαιρείται μετά εύκολα δεν λέγεται.
Εχω ειδικό καθαριστικό , αλλά από ότι βλέπω δεν είναι πάντα επαρκές . Αραιωμένο με νερό , μισό μισό στης κουζίνας δεν κάνει δουλειά. Στα άλλα κάτι κάνει . Ψάχνω να βρώ κάτι πιο ισχυρό .
Αν έχετε κάτι να προτείνετε παρακαλώ ενημερώστε το παρόν .

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
101.169
Γιάννη πιο συχνό καθάρισμα, έστω και μόνο με νερό.

1-2 φορές το χρόνο με το ειδικό χημικό που καθαρίζουν οι ψυκτικοί.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.662
Το βαριέμαι ρε Γιώργο το κάθε μήνα.
Το ειδικό καθαριστικό που έχουν οι ψυκτικοί ψάχνω , τέτοιο έχω αλλά έχει ξεθυμάνει μετά από τόσα χρόνια.
Στην αρχή ήταν πολύ καλό , αλλά το βαράει ο ήλιος εκεί που το βάζω στο παράθυρο της κουζίνας και έχει μείνει λειψό .

gid

Reaction score
9.438
Το πολύ 4 φορές το χρονο, ξέπλυμα στα φίλτρα και ειδικό υγρό στους εξατμιστές στην εσωτερική μονάδα.

Και ξέπλυμα της εξωτερικής με το λάστιχο μπροστά στον ανεμιστήρα, συν υγρό στην πλάτη του (άλλου τύπου υγρό όμως), 2-3 φορές το χρόνο το πολύ.

Ωστόσο πιάνει μπίχλα και χαμηλά στον κυλινδρικό ανεμιστήρα στην εσωτερική, εκεί είναι μπελάς ο καθαρισμός....

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.372
Μπίχλα στον εσωτερικό ανεμιστήρα πιάνει αν δεν καθαρίζονται όταν πρέπει τα φίλτρα και υποχρεωνεται ο αερας να τα παρακάμψει.
Η συχνότητα εξαρτάται από την καθαρότητα του αέρα.
Σε άλλο σπίτι χρειάζεται καθαρισμός κάθε εβδομάδα και στο δικό μου (για παράδειγμα 🤪) 3-4 φορές το χρόνο.
Τυπικά, έχουν υποψία σκόνης.

gid

Reaction score
9.438
Υγρό για συμπυκνωτές (έξω) και εξατμιστές (μέσα)

Στο κατάστημα ξέρουν τι να σου δώσουν.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.662
Το ίδιο είναι μου είχαν πεί , απλά μη αραιωμένο για έξω και αραιωμένο για μέσα.
Σε αναλογία από 2¨1 έως και 1¨1 .

Reaction score
4.152
Για να μην ανοίγω νεο θέμα ας ρωτήσω κάτι έδω μήπως γνωρίζει κάποιος.
Τα στοιχεία κατανάλωσης που δίνει για θερμές και κρύες κτλ περιοχές τι ακριβώς εννοεί;
Ότι το κλιματιστικό στα μεγαλύτερα κρύα καταναλώνει παραπάνω; Ότι είναι διαφορετικές συσκευές ανάλογα την περιοχή;
Κάτι άλλο;
πχ η εικόνα παρακάτω.

20230706095340_67728fb8.jpeg

symos

You're not worthy!
Reaction score
7.919
Τα στοιχεία κατανάλωσης που δίνει για θερμές και κρύες κτλ περιοχές τι ακριβώς εννοεί;
Ότι το κλιματιστικό στα μεγαλύτερα κρύα καταναλώνει παραπάνω; Ότι είναι διαφορετικές συσκευές ανάλογα την περιοχή;
Εννοεί ότι αν το χρησιμοποιείς όλο τον χειμώνα για να ζεστάνεις το δωμάτιό σου, θα κάψει συνολικά 274kWh αν ζεις στην Αθήνα και 645kWh αν ζεις στη Δανία. Αν ζεις στη Σουηδία, σου λέει άστο καλύτερα.

Reaction score
4.152
Στην Θεσσαλονίκη ; Σαν πρασινο μου φαίνεται.
Τα kw 1,2 και 2,4 είναι αυτά που καταναλώνει η αυτά που αποδίδει ;

symos

You're not worthy!
Reaction score
7.919
Τα kw 1,2 και 2,4 είναι αυτά που καταναλώνει η αυτά που αποδίδει ;
Είναι το φορτίο σχεδιασμού. Δηλώνει το πόσο θερμικό φορτίο χρειάζεται να δώσει το μηχάνημα για να διατηρήσει την εσωτερική θερμοκρασία στους 20C όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι 2C (για τη θερμή ζώνη) ή -10C (για τη μέση ζώνη).

Δεν είναι η κατανάλωση, αυτή είναι μικρότερη γιατί διαιρείται με το COP (που όμως δεν ξέρουμε ποιο είναι για αυτές τις θερμοκρασίες γιατί αυτό που δίνει από κάτω είναι το SCOP).

Γενικά ως μέτρο σύγκρισης μεταξύ μηχανημάτων είναι πιο απλό να κοιτάς το SCOP ή την κατανάλωση και όχι το φορτίο.

Στην Θεσσαλονίκη ; Σαν πρασινο μου φαίνεται.
Ε, "light" πράσινο θα έλεγα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.648
Members
38.217
Νεότερο μέλος
zero_IQ