Ηλεκτρονικό τσιγάρο

Reaction score
5.863
Με γάλα; :D
Ναι Δημητρη! Με γαλα!!
Ολα τα καινουργια ανοξειδοτα κατσαρολικα η μητερα μου προτου τα βαλει σε χρηση τα εβραζε σε γαλα ωστε να φυγει η μυρωδια του μεταλλου,και τα ξεπλενε με χλιαρο νερο.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.189
Το άρθρο δεν θα το σχολιάσει κανείς? :whistling:
Γιατί λέει κάτι κακό το άρθρο για τους ατμιστές; :whistling:

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.493
Έχετε σκεφθεί ότι όντως μπορεί να μην είναι αθώο?
Εώς και επικίνδυνο ίσως?

Υποστηρίζω κι' εγώ την χρήση του, και είμαι και ο ίδιος fanboy του Η.Τ., αλλά... το έχετε σκεφθεί?
Το άρθρο μιλάει γενικώς ότι είναι επικίνδυνο. Και για τους ατμίζοντες και για τους παθητικούς του Η.Τ.

Δεν ξέρω αν το άρθρο είναι από ανεξάρτητη εντελώς έρευνα ή υποκινείται από πίσω ή όποια άλλη θεωρία συνομωσίας anyway, αλλά δεν σκέπτεστε αραιά και πού, ΜΠΑΣ και βλάπτετε/ουμε σοβαρά την υγειά μας με τα μαρτζαφλάρια?

abcd

Super Moderator
Reaction score
107.189
Εγώ το έχω σκεφτεί, αλλά πιστεύω ότι βλάπτει λιγότερο από το άλλο.

Μπορεί να κάνω λάθος βέβαια, αλλά είναι νωρίς ακόμα για να βγουν συμπεράσματα.

Gojakla

Reaction score
7.493
Πάντως "βιαζόμαστε" ΙΜΗΟ...
Τί εννοάω?

Χωρίς όντως να υπάρχουν επίσημα και ανεξάρτητα (και σοβαρά) πορίσματα, παίρνουμε το ρίσκο να ατμίζουμε.
Άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο... άλλοι καταστροφικά πολύ (γλυφιτζούρι ναούμ')...
Έχει τύχει σε κανέναν σας κανά περιστατικό που να χ@στεί απάνω του?

Όταν ξεκίνησα πρίν 4-5 χρόνια (ακόμα πιο σκοτάδι δλδ η φάση του Η.Τ.), άτμιζα καθημερινά για 6-8 μήνες περίπου.
Είχα ξεκινήσει με 8ρα νικοτίνη (επώνυμα υγρά, έτοιμα και όχι αναμίξεις) και στο 4μηνο απάνω, κατάφερα να ατμίζω ΜΟΝΟ 0νική μεντούλα.

Ήμανε πολύ πολύ χαρούμενος και σχεδόν βέβαιος πως ήταν καλύτερα από ότι αν κάπνιζα.
Κάποια φάση λοιπόν στο 8μηνο, μια ωραία πρωία, μετά από κάτι τζούρες άρχισε να κοχλάζει ο λαιμός μου.
Ακουγόμουν σαν βραστήρας. Σαν να είχε λιμνάσει υγρό στο λαιμό.

Και αυτό κράτησε πάνω από 48ώρες. Χέστηκα.
Το απέδωσα στο άτμισμα (υπήρχε τότε η παραφιλολογία πως όντως μαζεύουμε "υγρό" στον οργανισμό μας) και το σταμάτησα.

Το story δεν το γράφω για να μου πείτε αν το σύμπτωμα οφειλόταν ή όχι στο άτμισμα, και δεν θέλω να ασχοληθούμε ΚΑΝ με αυτό.
Το story το γράφω για να μοιραστώ μαζί σας το εξής απλό:
Λέμε ότι "παίρνουμε το ρίσκο" αλλά ουσιαστικά νομίζω πως δεν έχουμε ούτε καν υποψία πως θα αισθανθούμε αν νοιώσουμε πως έγινε η μαλακία.

Μέχρι να μου τύχει αυτό το συμβάν (μικρό/μεγάλο/σημαντικό/ασήμαντο ΔΕΝ έχει σημασία) "έπαιρνα το ρίσκο" κι' εγώ.
Όταν θεώρησα (εσφαλμένα ή μη -αδιάφορο-) πώς έγινε ζημιά όμως, χέστηκα.
Άρχισα να σκέφτομαι σοβαρότερα το θέμα Η.Τ.

Θα σας πώ, κλείνοντας για να μην το κουράζω, πώς και σήμερα θεωρώ πως είναι λιγότερο βλαβερό... και σκέφτομαι να το ξαναρχίσω. Έχοντας όμως βιώσει ένα χεσμεντέν επ' αυτού. Το παίρνω λίγο πιο συνειδητοποιημένα το πράμα...

Αυτά ήθελα να σας καταθέσω...

Καλά φουγάρα... :p

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.650
They concluded that e-cigarettes should be prohibited wherever tobacco cigarettes are prohibited and should be subject to the same marketing restrictions as conventional cigarettes.
Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της μελέτης: η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου θα πρέπει να απαγορεύεται εκεί όπου απαγορεύεται και το συμβατικό, η δε διαφήμισή του θα πρέπει να υποβάλλεται στους ίδιους περιορισμούς.

abcd

Super Moderator
Reaction score
107.189
Τώρα καπνίζεις τσιγάρο ή τίποτα Goj;

abcd

Super Moderator
Reaction score
107.189
Σε 2,5 τρυπανακι ποσες σπειρες να κανω?
Πρέπει να πειραματιστείς Γιάννη.

Υπολόγισε περίπου για το 30άρι, 20 Ohm / μέτρο.

8-10 σπείρες πιστεύω, για να βγάλεις μια αντίσταση 2 Ohm.

Gojakla

Reaction score
7.493
Τώρα καπνίζεις τσιγάρο ή τίποτα Goj;
Από πριν αρχίσω το άτμισμα, έκανα max 6-7 τσιγάρα ημερησίως.
Σε έξοδο, πάω εύκολα στα 15-20.
Αυτό. Εδώ και καμιά 6ετία το πάω έτσι.

Τελευταία (κάτι λίγους μήνες) είμαι στα 4 ημερησίως (εκτός εξόδων).
Δεν μου χρειάζεται το Η.Τ. από αυτή την σκοπιά.

Όπως σας έγραψα όμως, είμαι fanboy.
Τους μήνες που άτμιζα γούσταρα τρελά την γεύση και την όλη φάση.
Και μου λείπει.
Σαν να έχω εθιστεί.

Βλέπω να ανεβάζετε φώτο τα "κανόνια" σας, και λυσάω να πάω να πάρω ένα να το ξεκ@λιάσω... :D

Reaction score
5.863
Δεν ξερω αν βλαπτουμε τον οργανισμο μας με το Η.Τ,αλλα εγω βλεπω μεγαλη διαφορα.

Δεν λαχανιαζω οταν περπαταω η ανεβαινω σκαλες.
Δεν φτυνω σαν 80 χρονων.
Δεν βρομαει το στομα μου,και δεν ειναι παπουτσι το πρωι.
Κοιμαμαι πολυ καλυτερα το βραδυ.

Gojakla

Reaction score
7.493
Δεν ξερω αν βλαπτουμε τον οργανισμο μας με το Η.Τ,αλλα εγω βλεπω μεγαλη διαφορα.

Δεν λαχανιαζω οταν περπαταω η ανεβαινω σκαλες.
Δεν φτυνω σαν 80 χρονων.
Δεν βρομαει το στομα μου,και δεν ειναι παπουτσι το πρωι.
Κοιμαμαι πολυ καλυτερα το βραδυ.
Κι' εγώ έτσι ήμανε.

(Εκτός όμως του ότι ροχάλιζα περσότερο... :o Κουφό? )

abcd

Super Moderator
Reaction score
107.189
Κι εγώ το ίδιο έχω πάθει!:o

Μάλλον απολαμβάνουμε περισσότερο τον ύπνο ή μας έχει κάνει ζημιά ο ατμός...:D

abcd

Super Moderator
Reaction score
107.189
Ένας διάσημος ξεκίνησε το Ηλεκτρονικό Τσιγάρο! :thumbsup:

2014-05-20 19_13_11-Zerobacco _ Online eCig Store - Τα πάντα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο!.jpg

:D

profi

Γκαντεμόσαυρος του λασπολόγου
Reaction score
1.439
το διάβασα,την έρευνα δηλαδή όχι το άρθρο.

δεν νομίζω πως πιστεύει κανείς οτι το άτμισμα είναι αφαίρεση κινδύνου.
με τα μέχρι στιγμής δεδομένα είναι σημαντική μείωση κινδύνου.
η παραπάνω έρευνα είναι μία σύνοψη των ερευνών που ήδη υπάρχουν,δεν λέει κάτι καινούργιο.

κάποιες έρευνες από αυτές έχουν αποδειχθεί πως είχαν τελείως λάθος μεθοδολογία,κάποιες καταλήγουν σε ίσως κ μπορεί κ κάποιες όντως έχουν βρεί κάποια δεδομένα που καλό είναι να προσέξουν όσοι ατμίζουν.

η κοινωνιολογική σκοπιά της έρευνας μου θυμίζει ένα επεισόδιο του south park (το οποίο μόλις ξαναείδα,very funny) που κάνανε ό,τι να'ναι κ έλεγαν "you hate children" τα οποία στην προκειμένη ήδη καπνίζουν από τα 12. ας λύσουν αυτό πρώτα κ μετά βλέπουμε

ναί κάποιες ρυθμίσεις ίσως χρειάζονται αλλά οχι αυτές που έχουν στο μυαλό τους.

ο τρόπος που είναι γραμμένη,φαίνεται συστημένη για το FDA εν όψη των ρυθμίσεων που έχει προτείνει.

Kαλησπερα!
Σημερα παρελαβα τον russian,πηγα και πηρα οργανικο βαμβακι,και 30αρι Nichorome.
Θα τον βαλω να βρασει με γαλα. Τα oring να τα βγαλω,η δεν υπαρχει προβλημα?
Αρχικα θα το δουλεψω με το nemesis και μπαταρια ΕΗ 18650 ΙΜR 2000mah. Σε 2,5 τρυπανακι ποσες σπειρες να κανω?
δεν ξέρω για το 30αρι nichrome,δεν έχεις κάποιο Mod που να διαβάζει αντίσταση?πόσα ohm θέλεις?
κόψε ένα κομμάτι 10-15 πόντους κάνε 5 σπείρες (πολλές μου φαίνονται σε 2.5 τρυπάνι) προσάρμοσέ το αλλά μην κόψεις οτι περισσεύει.
σιγουρέψου κ για το amp limit της μπαταρίας σου αν σκοπεύεις να πας κάτω από 1ohm,η 1600mah έχει μεγαλύτερο από την 2000mah,κ πρώτες δοκιμές σε safe mod(e) μην τις κάνεις στο μηχανικό.
ποιόν ακριβώς πήρες?

Έχετε σκεφθεί ότι όντως μπορεί να μην είναι αθώο?
Εώς και επικίνδυνο ίσως?

Υποστηρίζω κι' εγώ την χρήση του, και είμαι και ο ίδιος fanboy του Η.Τ., αλλά... το έχετε σκεφθεί?
Το άρθρο μιλάει γενικώς ότι είναι επικίνδυνο. Και για τους ατμίζοντες και για τους παθητικούς του Η.Τ.

Δεν ξέρω αν το άρθρο είναι από ανεξάρτητη εντελώς έρευνα ή υποκινείται από πίσω ή όποια άλλη θεωρία συνομωσίας anyway, αλλά δεν σκέπτεστε αραιά και πού, ΜΠΑΣ και βλάπτετε/ουμε σοβαρά την υγειά μας με τα μαρτζαφλάρια?
το έχω σκεφτεί κ έχω διαβάσει όσες έρευνες έχω βρεί πριν καν το ξεκινήσω,όσες είχαν hard facts δηλαδή,έστω ποιά υγρά τέσταραν,τα ονόματα κάτι τέλος πάντων αντί για γενικόλογα.
ή έρευνες για τα συστατικά ξεχωριστά.
τα διάφορα άρθρα ούτε που τα κοιτάω.
δεν έχω βρεί κάτι ακόμα οπότε απλά ελπίζω οτι είναι καλύτερο.για το άλλο είμαι σίγουρος πως είναι χάλια.
με το Η.Τ δεν μου έχει συμβεί κάτι,αλλά μου έχει συμβεί με άλλα πράγματα,θέλεις νοθευμένο ποτό,extreme sports,απλή οδήγηση...όλα όσα κάνουμε έχουν ένα ρίσκο.
σωστή ενημέρωση,προσοχή κ μέτρο θέλουν όλα.αλλιώς δεν θα κάναμε τίποτα.

η εκπνοή του ατμού από την μύτη μπορεί να προκαλέσει υγροποίηση ή συσσώρευση βλέννας.οπότε αν είναι βουλωμένη στον ύπνο ... την μέρα ατμίζετε σαν τρένα το βράδυ ακούγεστε σαν αυτά :p:p

εμένα πάντως η όξυνση της όσφρησής μου έχει αρχίσει να με εκνευρίζει.:D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members
38.488
Νεότερο μέλος
nikpapageo