Η προσπάθεια μου

Reaction score
15.543
Δεν πρόκειται να σου βάλω τα απολύτως επιτυχημένα από δικά μου αλλά κάποια απλώς ικανοποιητικά με όσα ελαττωματάκια διακρίνονται:

Από το setup με Vecteur σε υπνοδωμάτιο :
View attachment 295068

Από το setup με Triton Seven - Dynaudio 18S - SVS SB2000 σε σαλόνι.
View attachment 295069

Σημειωτέον ότι αμφότερα τα spectro αναφέρονται σε αποκρίσεις χωρίς την παραμικρή εφαρμογή ισοστάθμισης , χωρίς την παραμικρή ακουστική φροντίδα στο χώρο και χωρίς κεντρικό επεξεργαστή. Όποιος διαθέτει τα προαναφερθέντα κανονικά θα έπρεπε να ξεκινά έχοντας ανώτερη ευχέρεια κι ευελιξία σε σχέση με τις ανωτέρω περιπτώσεις.
δεν χρειαζεσαι ηλεκτρονικα συστηματα εσυ, μπορεις και βαζεις τα ηχεια οπου παιζουν στον χωρο, το ιδιο και τα subs.....πανω η κατω απο κρεβατι πανω η κατω σε καρεκλα η μπουφε κ.λ.π. δεν εχεις κανει κατι λοιπον....περιποιησου τον χωρο :tongue: δεν επιτρεπονται τετοια σπεκτρο απο σενα.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.945
δεν χρειαζεσαι ηλεκτρονικα συστηματα εσυ, μπορεις και βαζεις τα ηχεια οπου παιζουν στον χωρο, το ιδιο και τα subs.....πανω η κατω απο κρεβατι πανω η κατω σε καρεκλα η μπουφε κ.λ.π. δεν εχεις κανει κατι λοιπον....περιποιησου τον χωρο :tongue: δεν επιτρεπονται τετοια σπεκτρο απο σενα.
Προτιμότερο θα ήταν να περιποιόμουν εσένα παρά τον χώρο. Καλώς ή κακώς επιλέγω να μην περιποιηθώ ούτε το ένα ούτε το άλλο δια λόγους αισθητικής ... και στις δύο περιπτώσεις. :sneaky:

Reaction score
1.317
Λέω σιγά σιγά να βάλω 4 ηχεία ταβάνι ,ο NAD T758 χρειάζεται τουλάχιστον ένα τελικό να οδηγήσει τα 2/4 atmos ηχεία
για διάταξη 5.1.4.
Φαντάζομαι δεν θέλει και κανένα τέρας . Σημειωτόν τα pre outs του συγκεκριμένου μετά το 1V κλιπάρουν.
Θα πάω είτε σε λύση front και back heigh με τα Klipsch Rp 500 SA είτε εγκατάσταση γυψοσανίδας με τα Polk RC 60 .
Ρίξτε ιδέες για τελικό.

Reaction score
6.535
Εγώ θα κοιτούσα στον
985 MK2 για να έχω καβα και άλλα κανάλια...άλλωστε είναι κόμπακτ το μέγεθος παραπλήσιο με δικαναλο..
Γνωρίζοντας ότι οι χαμηλές ήδη υποβοηθουνται από τα σαμπ τις περισσότερες των περιπτώσεων είναι υπεραρκετος για οικιακή χρήση καλύπτοντας και τα 5 κανάλια....

Reaction score
1.317
Την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν Αθήνα , είχα χρόνο για Dirac και εν νέου μετρήσεις. Προσπάθησα να εφαρμόσω διάφορα που διάβαζα εδώ σε ξεχασμένα νήματα όλο το καλοκαίρι , άλλαξα και τη θέση του sub και to έκανα sealed , το xtz έχει σφουγγαράκια σφραγίσματος στη συσκευασία του .

Όλα τα ηχεία OFF με παλιά διάταξη sub από παλαιότερη μέτρηση στην κεντρική θέση.

5.1 off.jpg

Όλα τα ηχεία με Dirac 17 θέσεων. Απεικόνιση REW κλίμακα ανα 5db με κινούμενο μικρόφωνο σε όλο το μήκος του δωματίου και σε όλο το πλάτος του καναπέ με πάνω από 200 averages ανα κανάλι.
Σάρωση περιοχής 4.4m Χ 1m

dIRAC all mmm  σε όλο το μήκος.jpg

Αριστερό και Δεξί ηχείο ταυτόχρονα κροσαρισμένα στα 80 HZ με το sub. Μετρήσεις σε περιοχή γύρω από την mlp σε διάφορα μήκη , πλάτη και ύψη. Μέτρησα εκεί που κάθομαι εγώ 99% φορές.
Έτσι ακούω.
L + R mmm.jpg

Subwoofer με δύο διαφορετικές καμπύλες και περιοχές μετρήσεων , η χαμηλωμένη προκύπτει μετά από μέτρηση έως την τέρμα αριστερά θέση του καναπέ κοντά στον τοίχο, εκεί κάθεται η γυναίκα επειδή ο καναπές γίνεται κρεβάτι.
Subwoofer mmm 2EQ.jpg

Μου έκαναν εντύπωση οι αλλαγές που έκανε το Dirac στο impulse Response , παρακάτω βάζω impulse χωρίς Dirac , με Dirac 5 μετρήσεων στη θέση που κάθομαι και Dirac 17 μετρήσεων σε όλο το δωμάτιο.
Η απεικόνιση του REW είναι φυσικά από μια θέση τη κεντρική, L+ R

OFF
impulse off.jpg

Με Dirac 5 μετρήσεων σε περιορισμένη περιοχή

Impulse 5 μετρήσεις.jpg

Με Dirac 17 μετρήσεων

Impulse 16 μετρήσεις.jpg

Αυτά για απόψε , βάζω το κρασί μου και συνεχίζω αύριο με την άσχημη αλήθεια των Spectrogram.

Reaction score
1.317
Εάν παρατηρήσετε στο δεύτερο γράφημα φαίνεται ότι προσπάθησα να φτιάξω το βουναλάκι πάνω από τα 10khz , στα τρία παλιότερα klipsch μίκρυνα ελάχιστα τη τρύπα στο crossover στα 1,7Κhz τα δυο νέα μοντέλα RP 600 m II βλέπετε πως δεν την έχουν. Έβαλαν μυαλό οι Αμερικάνοι.

Reaction score
1.317
Θελει προεργασία το dirac η το βαζεις μετράει και γιουρια ρυθμίζει μονάχο του;
Τίποτα το ιδιαίτερο , ετοιμάζω μάλιστα έναν οδηγό με ρυθμίσεις για αρχάριους τρόπους μέτρησης κτλ , θα ανέβει μέσα στην εβδομάδα όποτε βρω χρόνο.

Το dirac σε βάζει να μετρήσεις σε κάποιες θέσεις , σου προτείνει μια καμπύλη αυτόματα με δυνατότητα από τον χρήστη να την επεξεργαστεί εάν θέλει , μετά κάνει μόνο του τα μαγικά.
Το σημαντικότερο είναι ότι πέρα από τις διορθώσεις στην απόκριση κάνει μαγικές παρεμβάσεις και στη φάση των ηχείων.
Το Dirac είναι commercial πρόγραμμα , σε παίρνει από το χέρι και σε πάει, εάν έχεις μάθει να χειρίζεσαι το rew θα σου φανεί παιχνιδάκι.
Κατέβασε το trial μάνα μου να δεις τι κάνει στο χώρο σου , τσάμπα είναι για 14 μέρες , Umik έχεις laptop έχεις , τι περιμένεις ;

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
88.210
με κινούμενο μικρόφωνο σε όλο το μήκος του δωματίου και σε όλο το πλάτος του καναπέ με πάνω από 200 averages ανα κανάλι.
Σάρωση περιοχής 4.4m Χ 1m
Νομίζω πως είναι πολύ μεγάλη η περιοχή που μετρήθηκε, και το αποτέλεσμα είναι αμφισβητήσιμο.
Θα προτιμούσα μόνο τον καναπέ.

Reaction score
1.317
Νομίζω πως είναι πολύ μεγάλη η περιοχή που μετρήθηκε, και το αποτέλεσμα είναι αμφισβητήσιμο.
Θα προτιμούσα μόνο τον καναπέ.
Δημήτρη , δες το τρίτο σε σειρά γράφημα που ανέβασα είναι με κινούμενο μικ στη θέση που κάθομαι μόνο εγώ στο κέντρο , 1Χ1m και λίγο πάνω κάτω σε ύψος.
Τουλάχιστον η απόκριση πλάτους μου έκατσε καλά και στην mlp και στο σύνολο του χώρου.
Ειδικά το κεντρικό είναι μούρλια , δεν γίνεται να γίνει κάτι καλύτερο .
Οι ανησυχίες μου είναι στα σκαμπανεβάσματα στις μπάρες του topt και σε μια τρύπα του spectrogram 90 με 120.
Θα τα ανεβάσω το βραδάκι που θα γυρίσω από τη δουλειά.
Εκεί θέλω τη βοήθεια σας για προτάσεις παρέμβασης στον χώρο με προϊόντα soundproofing είτε αλλαγή τοποθέτησης των κυρίως για να εξαλειφθεί η τρύπα.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
88.210
Δημήτρη , δες το τρίτο σε σειρά γράφημα που ανέβασα είναι με κινούμενο μικ στη θέση που κάθομαι μόνο εγώ στο κέντρο , 1Χ1m και λίγο πάνω κάτω σε ύψος.
Αυτό είναι πιο αξιόπιστο, αλλά έχεις μόνο το L+R.

Δεν μέτρησες και τις δυο διπλανές στην mlp θέσεις;

Reaction score
1.317
Συνεχίζω με Spectrogram L+R σε μία μέτρηση στο κέντρο ανάμεσα στα μάτια μου.

SPECTRO OFF.jpg

Spectro Dirac.jpg

70 - 110 η τρύπα δεν μου κάθεται καλά στο μάτι , λύνεται με διαφορετική τοποθέτηση των κυρίως ;

Spectrogram Center ηχείο

Center Spectrogram.jpg

Συνεχίζω με RT

RT topt.jpg

Τι παρεμβάσεις πρέπει να κάνω για να ισορροπήσει, βασικά δεν έχω την εμπειρία για να κρίνω την ισορροπία του.
Καταλαβαίνω βέβαια ότι καλό θα ήταν να κατέβει.

RT Center σε μία θέση στο κέντρο

RT Center.jpg

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.910