Με την φωτογραφία που τράβηξες σαν 8 ιντσών φαίνεται πάνω σε δύο 10ιντσα σάμπ!Το κεντρικό μου ηχειακι "διαλόγων" που λένε και οι χαιενταδες περιμένει το art... View attachment 337093
Most visitors online was 2716 , on 5 Dec 2023
Με την φωτογραφία που τράβηξες σαν 8 ιντσών φαίνεται πάνω σε δύο 10ιντσα σάμπ!Το κεντρικό μου ηχειακι "διαλόγων" που λένε και οι χαιενταδες περιμένει το art... View attachment 337093
Μην κλείνεις όμως το κεντρικό γιατί θα χάνεις τα τουϊστ της υπόθεσης και μετά καταντάει βαρετό μπαμ μπουμ συνέχεια.Τι εννοεις; Εγώ για το σενάριο τα βλεπω τα john wick, να φανταστείς στη σκηνή με το σκυλί δάκρυσα.
Δεν χρειάζεται να ρωτήσω κανέναν, σε πιστεύω. Αυτό που λέω, και αφορά μόνο τον κινηματογράφο, είναι ότι αν δοθεί ο απαραίτητος χρόνος και χρήμα από την εταιρεία παραγωγής, η δουλειά θα γίνει όπως πρέπει. Δηλαδή τα μπάσα δεν θα είναι αυτά του κινηματογραφικού master, ούτε το dynamic range, ούτε η μίξη. Ναι, το κεντρικό ηχείο είναι αυτό με τον μεγαλύτερο όγκο πληροφορίας, αλλά στις αίθουσες. Στο Home Entertainment, επειδή η συντριπτικότατη πλειοψηφία των συστημάτων είναι παιδικά ηχεία, και το πολύ μέχρι soundbars (*1), αν παίξει το κινηματογραφικό master θα τους βγάλει τα μάτια. Για αυτό, και εφόσον δοθεί ο απαραίτητος χρόνος και χρήμα όπως είπα, αυτά αλλάζουν. Στο κεντρικό στην περίπτωση μας, αρκετή πληροφορία που δεν είναι φωνή πάει στα LR. Όχι όλη, ένα μικρό τμήμα πληροφορίας και έντασης μένει στο κεντρικό. Αυτό γίνεται για να μην βγάλουμε τα μάτια στο κεντρικό που στα σπίτια είναι πολύ μικρότερο από αυτό του κινηματογράφου που θέλει όλα τα ηχεία μπροστά ίδια, αλλά και μικρότερο από τα LR ηχεία του σπιτιού μας.Οχι δεν ειχα στειλει τιποτα πουθενα απλα δεν αναψα τον τελικο απο το κεντρικο. Ηταν και ο Ζαπαντης μαζι μου αν θες να τον ρωτησεις. Ακουσαμε κατι ψιλα απο τα surround (στην σκηνη με τις κατακομβες) οπως σωστα είπε ο @costas EAR αλλα χωρις το κεντρικο ηταν βουβος κινηματογραφος και οχι μονο απο τις φωνες που οντως δεν ακουγονταν. Μονο το ζορι απο τα σαμπ καταλαβαινες και τιποτα αλλο.
Αυτό είναι γνωστό. Και κυρίως στις υπηρεσίες streaming είναι σκέτη απογοήτευση. Η ηχητική ποιότητα των objects στις πλατφόρμες streaming είναι ίδια με την χειρότερη απόδοση ενός ήχου mp3 πολύ υψηλής συμπίεσης, καθώς αυτό είναι. Η κακή μίξη που έτσι και αλλιώς γίνεται σε πάρα πολλές ταινίες, και κυρίως των πλατφορμών, μεταφράζεται σε σχεδόν ανύπαρκτη πληροφορία στα πάνω ηχεία λόγω υψηλότατης συμπίεσης των objects. Πράγμα που δεν συμβαίνει στο Auro 3D ακόμα και αν το στρειμάρεις καθώς είναι άλλο φρούτο, πιο σοβαρό.Αν περιμενεις απο την dolby όμως να δεις προκοπη δεν προκειται. Καλύτερα στείλε τα για διακοπες τα atmos να κάνουν και κανα μπανακι και δεν θα καταλαβεις οτι λείπουν στο 90% απο τις ταινίες.
Όλο κάτι κουλτουριαρικα βλέπω τώρα τελευταία και απορώ τι τα ήθελα τα θηρία τα ηχεία.Μην κλείνεις όμως το κεντρικό γιατί θα χάνεις τα τουϊστ της υπόθεσης και μετά καταντάει βαρετό μπαμ μπουμ συνέχεια.
Για sonos σε βλέπω να ταιριάζειςΌλο κάτι κουλτουριαρικα βλέπω τώρα τελευταία και απορώ τι τα ήθελα τα θηρία τα ηχεία.
Δε τράβηξε καλά το dlbc , προφανώς ούτε το art.Μόλις μου ήρθε mail ότι άλλαξαν την τιμή του dlbc. Καταργήθηκε το μοντέλο που πλήρωνες άδεια είτε για ένα Σάμπ είτε για πολλά Σάμπ και πλέον η άδεια για το dlbc είναι μια και η τιμή της είναι στα 299 από 499 που ήταν πριν. Δεν ξέρω αν είναι για περιορισμένο χρόνο.