Καλώδια και .. προαπαιτούμενα. Poll.

Ακούω σαφή βελτίωση με καλώδια και..

• Α. Έχω κάνει ισοστάθμιση χώρου (DSP+μετρήσεις)

Votes: 12 13,6%
  • Β. Έχω το προβλεπόμενο ταργκετ κερβ

Votes: 9 10,2%
  • Γ. Έχω κάνει fine tuning στο ταργκετ κερβ, κατά τα γούστα μου

Votes: 6 6,8%
  • Δ. Έχω ένα σαμπ, στην προβλεπόμενη θέση

Votes: 4 4,5%
  • Ε. Έχω 2 (ή περισσότερα) σαμπ, με σωστή ενσωμάτωση

• Ζ. Έχω χώρο με εξαιρετικούς χρόνους αντήχησης, με διαχυτές και μπασοπαγιδες

Votes: 11 12,5%
  • Η. Έχω λίγες μόνο ηχητικές παρεμβάσεις στο χώρο ακρόασης, διότι είναι κοινόχρηστος

Votes: 7 8,0%
  • Θ. Έχω σωστό ισόπλευρο (όχι ισοσκελές) τρίγωνο ακρόασης και την προβλεπόμενη κλίση ηχείων

Votes: 24 27,3%
  • Ι. Έχω πλήρη αναπαραγωγή όλου του φάσματος 20Hz-20kHz

Votes: 13 14,8%
  • Κ. Έχω άριστη αναπαραγωγή της πρώτης οκταβας σε στάθμες αναφοράς (κορυφές 115 dB)

• Λ. Έχω χαμηλές ολικές αρμονικές παραμορφώσεις

Votes: 14 15,9%
  • Μ. Δεν έχει σημασία τίποτα από τα ανωτέρω, μόνο η μουσική μετράει

Votes: 11 12,5%
  • Ν. Σα το πικάπ δεν έχει. Βινύλιο φορέβε.

Votes: 13 14,8%
  • Άκυρο - δεν πιστεύω ότι τα καλώδια βελτιώνουν τον ήχο.

Votes: 57 64,8%
  • Κάνω ψυχοθεραπεία φτηνά, με αγορά ωραίων καλωδίων,αφήστε με ήσυχο.

Votes: 5 5,7%

• Total voters
    88
Status
Not open for further replies.

Reaction score
2.803
Λέανδρε, διάβασες αυτά περί καλωδίων και PS audio στο παραπάνω link;;
Πες αν θες για την ταμπακιέρα... :geek:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Λέανδρε, διάβασες αυτά περί καλωδίων και PS audio στο παραπάνω link;;
Πες αν θες για την ταμπακιέρα... :geek:
Paul McGowan.. Θεός!!
Τα είπε όλα ο Θεός!!
Αν δεν ακούσεις ένα μηχάνημα, καλώδιο, ηχείο... ότι και να λένε οι μετρήσεις είναι...
Είπε λοιπόν ότι έφτιαξαν το stellar με τις τελειοτερες μετρήσεις και δεν ακούγονταν!...Αν δε tuneαριζε το stellar με ακροάσεις, αλλά με μόνο κριτήριο τις μετρήσεις θα είχε το τελειότερο phono στο κόσμο σε μετρήσεις με άθλιο ήχο!
Αλήθειες λοιπόν είπε ο θεουλης McGowan...
Με τα pdfια δεν ακούς, χωρις ακρόαση τίποτα δε στήνεται σωστά, είτε μας αρέσει είτε όχι..
Για τα καλώδια τέλος, δε χρειάζεται παρά να θυμίσω ότι όποιος νομίζει ότι δε μπορεί να ξεχωρίσει το kondo από ένα belden ή ένα mogami, έχω πει 18/20 στον ίδιο χώρο θα το βρω, 15/20 από διπλανό δωμάτιο, είμαι διαθέσιμος για του λόγου το αληθές.

Last edited:

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Reaction score
1.991
Εγώ δηλαδή που έχω μια αδυναμία σε αυτά τα rca (όλα μου), αλλά όχι σε εξωτικές ομορφιές και ρεύματα κτλ, θεωρούμαι καλωδιάς ή όχι? :drinks:

(για να ξέρω να ψηφίσω ανάλογα:onthequiet: )
670C5AC8-BFE2-4E86-A80D-67B6F485CCC9.jpeg

Reaction score
3.091
Εγώ δηλαδή που έχω μια αδυναμία σε αυτά τα rca (όλα μου), αλλά όχι σε εξωτικές ομορφιές και ρεύματα κτλ, θεωρούμαι καλωδιάς ή όχι? :drinks:

View attachment 163388
Εκκολαπτόμενος καλωδιάς

Reaction score
15.543
Για τα καλώδια τέλος, δε χρειάζεται παρά να θυμίσω ότι όποιος νομίζει ότι δε μπορεί να ξεχωρίσει το kondo από ένα belden ή ένα mogami, έχω πει 18/20 στον ίδιο χώρο θα το βρω, 15/20 από διπλανό δωμάτιο, είμαι διαθέσιμος για του λόγου το αληθές.
20/20 να λες ;)

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113

View attachment 163388
οτιδήποτε μη μπελντενομόγκαμο....θεωρείται αρκετό για να σε περάσουν την ιερά επιστημονική καλωδιακή εξέταση,
οπότε είσαι καλωδιάς!!
terrapapers.com_sarkopedia-Inquisition-in-Byzantium.jpg

20/20 να λες ;)
Κώστα το ξέρω, και 49/50 λίγο είναι :wink: απλά αν το πω δε θα τολμήσει κανείς να έρθει για το τεστάκι, οπότε είπα να αφήσω και κάποια πιθανότητα να έρθει κανείς.:p:p

Last edited:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
και εδω που τα λεμε δηλαδης καποια μογκαμι που εχουν 2 χιλιαρικακια το μετρο τα μπαλανς
αυτα δεν πιανονται για χαιενταδικα.......η εχουν το αγγιγμα της θειας επιτροπης
τα σωνει το ονομα ρε αδερφε.........δεν λεω μοντελο ετσι.......
(γιατι οπως εγραψε καποιος προωθω καλωδια)
(μιλαμε το σανο παει κατω αμασητο)........

η μογκαμαρα που λεμε......εχει αυτες τις σειρες....

MOGAMI OVERDRIVE

MOGAMI PLATINUM

MOGAMI GOLD

MOGAMI SILVER

MOGAMI COREPLUS

και γιατι εχει τοσες σειρες.........................................αφου ολα τα ιδια παιζουν μωρε....στειλτε ενα μειλακι στην μογκαμι και εκφραστείτε ελευθερα.....ειμαι σιγουρος οτι την αλλη μερα θα εχει μια και μονη σειρα.....την κουφοφωνιξ.......

Last edited:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.755
και εδω που τα λεμε δηλαδης καποια μογκαμι που εχουν 2 χιλιαρικακια το μετρο τα μπαλανς
αυτα δεν πιανονται για χαιενταδικα.......η εχουν το αγγιγμα της θειας επιτροπης
τα σωνει το ονομα ρε αδερφε.........δεν λεω μοντελο ετσι.......
(γιατι οπως εγραψε καποιος προωθω καλωδια)
(μιλαμε το σανο παει κατω αμασητο)........

η μογκαμαρα που λεμε......εχει αυτες τις σειρες....

MOGAMI OVERDRIVE

MOGAMI PLATINUM

MOGAMI GOLD

MOGAMI SILVER

MOGAMI COREPLUS

και γιατι εχει τοσες σειρες.........................................αφου ολα τα ιδια παιζουν μωρε....στειλτε ενα μειλακι στην μογκαμι και εκφραστείτε ελευθερα.....ειμαι σιγουρος οτι την αλλη μερα θα εχει μια και μονη σειρα.....την κουφοφωνιξ.......
Μα αυτά τα βγάζει για όργανα, πλην του τελευταίου για μικρόφωνο...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
1 a εκει δεν εχει σημασια....
2 μην βαλω μεγαλες σειρες μπαλανς...........
παρτε ενα χαπι και μετα ενα τηλεφωνο το λαιο......

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.226
1 a εκει δεν εχει σημασια....
2 μην βαλω μεγαλες σειρες μπαλανς...........
παρτε ενα χαπι και μετα ενα τηλεφωνο το λαιο......
Πες μου κάτι τώρα, αλλά θέλω ειλικρινά, οκ?

Λοιπόν, ασχολιόμουν με καλώδια και είχα το σούπερ το σύστημα το όλα ακριβά και 50 φορές είχα κάνει αναβαθμίσεις σε μηχανήματα και γ@μώ τιουναρισμενο από μένα, στα γούστα μου, με τα καλώδια τα ακριβά και τα ψαγμενα, με την ειδική παροχή από τον πίνακα, με ειδικά ρακ και αντικραδασμικα και ρε παιδί μου, όλα τα κόλπα όλα μέσα.
Συν ότι άλλαζα πυκνωτές στα κρος, και αντιστάσεις, και op-amps στα Ντακ, και πυκνωτές στην τροφοδοσία και όλα με ακροάσεις κι έτσι.
Χαμός.
Κι είχα στήσει ρε φίλε ένα ήχο, πολύ σούπερ σπέσιαλ, ψαγμένο σε κάθε λεπτομέρεια. Πολλά λεφτά.

Ωραία ως εδώ;

Και που λες, πήγαινα σε διάφορα σπίτια και μαγαζιά κι άκουγα, και κανενας δε με έφτανε, το δικό μου ήταν αλλού.

Άκουσα πολλά σεταπ, σε πολύ κόσμο.

Ωραία κι ως εδώ;

Και πάω που τα λες ένα πρωί σ'ενα στούντιο, που'χει κάτι ηχεία μέσα στις τρύπες στο ντουβαρι, και κάτι καλώδια ιντερκονεκτ χύμα του κιλού, και κάτι καλώδια ρεύματος αυτά τα μαύρα τα 1€ τα τίποτα, και πολυμπριζα αυτά τα άσπρα τα τιποτένια των 3€, και ακούω και παθαίνω σοκ.

Για πες τώρα. Πώς δγιάλο πέρασε τέτχια πχιότητα που με σόκαρε μέσα από αυτά τα τίποτα τα χύμα τα καλώδια του κιλού;

Αυτό πες μου. Τίποτα άλλο.

Και στου Χατζησταμου το τσαρσί, ίδιο σοκ, με ίδια τιποτένια καλώδια παντού.

Και στου γκεομιατ μια φορά που πήγα παλιά να ακούσω τα Γκριμ και την έφαγα στο δόξα πατρί, τιποτένια του κιλού.

Πώς δγιάλο ρε πέρασε τέτοια πχιότητα από τα τιποτένια;

Εγώ δεν είχα τιποτένια, κάθε άλλο, και δεν άκουγα έτσι. Σκατά άκουγα συγκριτικά με αυτούς...

Για πες...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
σου εχω ξανα απαντησει.....θυμασαι ....η να σε φρεσκαρω......

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Reaction score
1.991
γιατι εχεις αδυναμια ?
....ακους διαφορα με αλλα η σαρεσει το χρωμα ...
Long story short. Επειδη είχα το ίδιο σύστημα για περίπου 20 χρόνια σε ηχεία και ενισχυτικά αλλάζοντας μόνο πηγές και pro, μπορούσα να καταλάβω-ακούσω ποιο άνετα οποίες διαφορες υπήρχαν.

Είχα περάσει 2-3 φτιαχτά καλώδια rca, καλές μάρκες και καλά υλικά, μέσα στο χρόνο, κάτι δεν μου άρεσε σε κάποιες στιγμές. Δεν ήξερα καν ότι ήταν θέμα καλωδίων η ενισχυτή. Όχι θέμα equalizer, καθαρά θέμα καθαρότητας και αέρα, πως να το πω αλλιώς δεν ξέρω. Ε δοκιμάζοντας κάποια αλλά rca έτοιμα κάποια στιγμή, δεν ενθουσιαστικά, όταν έπεσα όμως σε αυτά έπαθα πλάκα. Ο ήχος μου καθάρισε, ήταν ποιο διακριτός και πρόσεξα τα χαμηλά να έχουν καλύτερη ατάκα.

Μου άρεσαν, δεν ξέρω τα mechanics , κατέληξα, έμεινα εκεί, δεν πάω πίσω, είμαι κομπλέ.:neo:

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.964
Members
38.270
Νεότερο μέλος
Nice_kid