Κατασκευη νεου dedicated χωρου HOME CINEMA

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
103.035
Τραπέζια και λοιπά μπροστά, ύψος οθόνης 70 εκατοστά. Χωρίς, 50-60.
Σωστά!

Ξέχασα να το πω.

Reaction score
205
Δεν θα εχω καθολου επιπλα μπροστα (το ηχειο μονο το κεντρικο θα βρω να το βαλω σε μια χαμηλη βαση) , οποτε αφου μπορω γιατι να μην το κανω 50cm?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.152
Εξαρτάται άμεσα απο το θεατή. Πού βάζεις τα πόδια σου;
Εγώ που χύνομαι στον καναπέ και πολλές φορές βάζω τα πόδια στο τραπέζι, την τοποθέτησα στα 77 εκατοστά.
Είναι και το sub που με υποχρέωσε..

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424
Αυτό με το sub είναι ενα θέμα,αν αλλάξεις με άλλο μεγαλύτερο!
Καλά τελειώματα.:drinks:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.834
Εγώ που χύνομαι στον καναπέ και πολλές φορές βάζω τα πόδια στο τραπέζι, την τοποθέτησα στα 77 εκατοστά.
Αν την είχες πιο χαμηλά δεν θα ήταν πιο βολικά;

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.152
Θα φαίνονταν τα πόδια, το κεντρικό και το sub μέσα στην εικόνα.

Η δική μου όμως έχει ύψος όσο μια 110', 137 εκατοστά. ;)

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.371
καλα δεν εχεις και νορμαλ sub εσυ Zizike!!! :p:p

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.371
αν και ασχετο με το θεμα,ας συγχωρεθω,μου λεει η λογιστρια μου σημερα.... "κατεβασα και ειδα μια ταινια στο λαπτοπ μου χθες κυριακη...φοβερη"....αυτο ειναι νορμαλ για τις γυναικες!!!! ημαρτον!!!!! ασχολιαστο ετσι! δεν ειπα τιποτα! :)

Reaction score
205
Μια ακομα ερωτηση, επειδη αυριο θα βαψω την οθονη στις 120' τελικα , ψαχνω τις σωστες διαστασεις, στο Projection Calculator οπου δοκιμασα μου δινει διαστασεις για 120' 149cmX265cm αλλα και 150cmX267cm , Τελικα ποιες ειναι οι σωστες διαστασεις για το βαψιμο?

Reaction score
139
Προτεινω να πας για 135"+ και με προσθετα υφασματινα καδρα να κανεις masking .
Δοκιμασε το για καμια 10αρια προβολες και αποφασιζεις. Δεν πιστευω οτι θα ειναι δυσκολο μετα να μετατραπει σε 120" , ενω το αντιστροφο ισως να σε παιδεψει (εξτρα χερια βαφης).
Μπιγκ ιζ μπιουτιφουλ!!

* για να εισαι απολυτα σιγουρος για το μεγεθος της οθονης μπορεις να περιμενεις να αγορασεις τον προβολεα πρωτα και να σημαδεψεις τα ορια του καδρου που επιθυμεις.

Last edited:

Reaction score
205
Προτεινω να πας για 135"+ και με προσθετα υφασματινα καδρα να κανεις masking .
Δοκιμασε το για καμια 10αρια προβολες και αποφασιζεις. Δεν πιστευω οτι θα ειναι δυσκολο μετα να μετατραπει σε 120" , ενω το αντιστροφο ισως να σε παιδεψει (εξτρα χερια βαφης).
Μπιγκ ιζ μπιουτιφουλ!!
θα το ηθελα να το κανω 135'' , ομως ο τοιχος ειναι 350cm , και τα ηχεια μου L+R ειναι 20cm το καθενα.
Στις 135" το μηκος ειναι 300cm δεν κανω λαθος??? αρα θεωρητικα με περνει και εχω και 10cm αερα! Αλλα με την αποσταση θεασης στα 3.70 τι γινεται? ειναι ενταξει?

Reaction score
6.520
Μια ακομα ερωτηση, επειδη αυριο θα βαψω την οθονη στις 120' τελικα , ψαχνω τις σωστες διαστασεις, στο Projection Calculator οπου δοκιμασα μου δινει διαστασεις για 120' 149cmX265cm αλλα και 150cmX267cm , Τελικα ποιες ειναι οι σωστες διαστασεις για το βαψιμο?
http://www.avsite.gr/forum/threads/ΠΕΡΙ-ΟΘΟΝΗΣ.85617/page-7

Reaction score
139
Δοκιμασε πρωτα τη θεαση στο μεγιστο δυνατο μεγεθος και μετα αποφασιζεις.
Εγω οταν εκανα την 1η μου προβολη παρακολουθησα 2 ταινιες συνεχομενα (3+ ωρες) ,χωρις κανενα προβλημα, σε 133" (με αποσταση 30cm απο καθε τοιχο ετσι ωστε οριακα να μην καλυπτει τα tweeter των ηχειων) και με αποσταση θεασης τα 4 μετρα (τα surround βρισκονται 2,4 μετρα πιο πισω ).

Reaction score
205
κοιτα...εγω καθομαι στα 3,32 μετρα και εχω μπροστα μου 138 ιντσες σε 2,35:1 φορματ. Στην αρχη χρειαστικα λιγες μερες αλλα μετα ολα οκ!!

http://www.avsite.gr/forum/threads/Οι-θυσίες-που-κάνουμε-για-το-home-cinema.137277/page-6
με τους υποτιτλους τα καταφερνεις? προλαβενεις να τους διαβασεις? οι υπόλοιποι της οικογενειας τι λενε?

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.371
λοιποοοον.....ταινιες βλεπω μονος κυριως η με την κοπελα μου η με φιλους...υποτιτλους γενικα δεν βαζω παρα μονο οταν χρειαστει..επομενως καταλαβαινεις.δεν εχω προβλημα ουτως η αλλως γιατι με το Oppo 103D που εχω ρυθμιζονται σε μεγεθος και υψος.

Reaction score
205
λοιποοοον.....ταινιες βλεπω μονος κυριως η με την κοπελα μου η με φιλους...υποτιτλους γενικα δεν βαζω παρα μονο οταν χρειαστει..επομενως καταλαβαινεις.δεν εχω προβλημα ουτως η αλλως γιατι με το Oppo 103D που εχω ρυθμιζονται σε μεγεθος και υψος.
Για μενα που βλεπω με υποτιτλους τι θα ελεγες? να το ρισκαρω στις 135''?

Και μια χαζη ερωτηση... γιατι κολαμε μονο σε αυτες τις 2 διαστασεις δηλαδη να το κανω 120'' η 135''? Αν την κανω ενα ενδιαμεσο μεγεθος οπως πχ 125" η 130" θα εχω καποιο αλλο θεμα?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.352
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent