Λόγοι να μη χρειαζόμασταν sub και κατά πόσον θα ίσχυαν...

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.825
Θεωρητικό το ερώτημα 2χ8 ή 1Χ12 , εγώ ξέρω τι θα κάνω .
Είχα πάρει sub όταν εδώ μονοπωλούσε τις εντυπώσεις το XTZ 12.17 edge , δεν πρόλαβα την εποχή pb 2000.
Οι τάσεις στο site πήγαιναν
pb 2000 ➡ xtz 12.17edge ➡ Monolith Ultra 500 ➡ τώρα βλέπω ανεβήκαμε σε τιμή , μπήκαμε στην εποχή
Dyaudio 18s 😎:lol:
Προοδεύουμε αφού.. :rolleyes:

Πάντως ότι εταιρία κι αν επιλέξεις (εγώ που είμαι αντικοινωνικός πήρα REL :biggrin:) αν έχεις 8'' στα ηχεία σου καλύτερα να πας για λίγο μεγαλύτερα..
Τώρα 1 κομμάτι.. 2, 4, δεν ξέρω, όσα αγαπάς.. :tongue:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.765
** ξέχασα κάπου σφήνα έμπαιναν μια εποχή προτάσεις για 4 Presonus Temblor T10
Και η λύση αυτή, κατά την δική μου άποψη, είναι εξαιρετική γενικά, αλλά και για σένα.

4 τεμάχια 10" είναι καλύτερα από 4 τεμάχια 9" (των 2*18s) και προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία στην τοποθέτηση (4 καλύτερα από 2) για αντιμετώπιση των ακυρώσεων από boundaries.

Reaction score
4.726
Υπαρχει καποια πρακτικη αξια σε ολον αυτο το σαματα;
Να μπορει να πει καποιος οτι δεν εχασε το χρονο του
παραμενοντας εδω τοσα χρονια διαβαζοντας αποψεις;
Ο μεσος χαιφιντελιστας, για να μη πω φιλομουσος και το κανω πιο δυσκολο,
οντας πολυ μπερδεμενος αναρωτιεται πως μπορει να ωφεληθει
εις πεισμα των περιορισμων που υπαρχουν.
Ιδου η Ροδος..

Η δεν δουλευει ετσι...

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
86.568
Τα svs sb είναι ΟΚ, ευχαριστημένος είμαι. Και τα arental. Και τα PSA ( αλλά δεν έχουν αντιπρόσωπο Ευρώπη).
Για VFM πάντα, αλλιώς ακριβότερα, υπάρχουν και άλλες επιλογές, πχ Perlisten. Τα Genelec επίσης, σταθερή αξία.
Τα Geithain λόγω cardio είναι πάντα ενδιαφέροντα.

Αν σήμερα αγόραζα σαμπ θα κοιτούσα τα Dynaudio και τα Perlisten, αναλόγως με το πόσα θα ήθελα να δώσω ανα τεμάχιο.

Reaction score
1.300
Τώρα 1 κομμάτι.. 2, 4, δεν ξέρω, όσα αγαπάς.
Δεύτερο XTZ θα πάρω .
Πάμε σε ένα ακόμα δίλημμα.
Έχεις 1500 € και πρέπει να αγοράσεις sub για ένα τυπικό διαμέρισμα χωρίς δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης .
2 Χ Dynaudio 18S ή 4 Χ Presonus Temblor T10 ;

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.738
Άσε τον Joaquin και συγκεντρώσου, αναφέρομαι στο σήμα που θα εξέρχεται από τους δορυφόρους που έχουν και οι ίδιοι διαχείριση μέσω DSP εκτός του sub άμα παρεμβάλλεται μεταξύ αυτών και της προενισχυτικής εξόδου... Δεν ξέρω για τα Core, αλλά με 18S & Lyd θα έχουμε αυξημένες θορυβικές συνιστώσες σε υψηλές οκτάβες.
Δεύτερο XTZ θα πάρω .
Πάμε σε ένα ακόμα δίλημμα.
Έχεις 1500 € και πρέπει να αγοράσεις sub για ένα τυπικό διαμέρισμα χωρίς δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης .
Dynaudio 18S κυρίως επειδή έχει σφραγισμένη καμπίνα και τηρεί την προδιαγραφή για ωφέλιμη απόκριση από 16 Hz.
Αλλά καλύτερα να μην παρεμβάλλεται μεταξύ προενισχυτικής εξόδου και main ηχείου. Εμένα δεν με πειράζει αφού είναι ανεπαίσθητη η διαφορά, αλλά κάποιοι άλλοι μπορεί να βγάζουν σπυράκια, οπότε δεν θέλω να τους... έπαιρνα στο λαιμό μου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.765
Προσωπικά θα προτιμούσα τα 4 presonus (ή για όλα τα λεφτά πρισονους), αλλά πριν τα πάρω, θα έκανα μετρήσεις στον εν λόγω χώρο για να δω που πέφτουν τα στάσιμα, και εάν τυχόν πέφτουν πάνω στο μπας ριφλεξ του πρισονους, θα άλλαζα επιλογή.

Αυτό βεβαίως, θα πρέπει να γίνεται για οποιαδήποτε ηχητική πηγή παίρνουμε σε κάποιο χώρο, ασχέτως εάν πρόκειται για δορυφόρους ή σαμπ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.765
Τα 2 τεμάχια 18S, αντιστοιχούν οικονομικά με 6 τεμάχια πρισονους..

Δηλαδή στα ίδια λεφτά, έχουμε ή 4 τεμάχια 9" ή 6 τεμάχια 10".

Προφανώς τα 6 δεκαιντσα κερδάνε στο πολυπόθητο max SPL, όπως και στην ευελιξία τοποθέτησης σε 6 σημεία στο χώρο για αντιμετώπιση των boundaries, αλλά η κλειστή καμπίνα του 18S έχει σαφή προτερήματα ποιότητας, ιδίως σε συνδυασμό με την αντικρυστή τοποθέτηση των γουφερ σε κάθε σαμπ, με μηδενικούς κραδασμούς καμπίνας.

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
31.270
Τα svs sb είναι ΟΚ, ευχαριστημένος είμαι. Και τα arental. Και τα PSA ( αλλά δεν έχουν αντιπρόσωπο Ευρώπη).
Για VFM πάντα, αλλιώς ακριβότερα, υπάρχουν και άλλες επιλογές, πχ Perlisten. Τα Genelec επίσης, σταθερή αξία.
Τα Geithain λόγω cardio είναι πάντα ενδιαφέροντα.

Αν σήμερα αγόραζα σαμπ θα κοιτούσα τα Dynaudio και τα Perlisten, αναλόγως με το πόσα θα ήθελα να δώσω ανα τεμάχιο.
Το κακό με τα Dynaudio και τα Perlisten είναι ότι πληρώνεις ακριβό λογισμικό που είναι άχρηστο αν έχεις AV ή minidsp ή οτιδήποτε συναφές.

με 18S & Lyd θα έχουμε αυξημένες θορυβικές συνιστώσες σε υψηλές οκτάβες.
Γιατί αυτό?? o_O

Reaction score
1.300
έχει σφραγισμένη καμπίνα
@Bhutia τελείωσες αυτά που είχες στο νου σου να πεις ;
Ρωτάω γιατί διαβάζοντας αυτές τις μέρες παλιά σου θέματα ( τυφλά να χει το …κτλ ) είχα τρέλα νεύρα με τους περίεργους που πετάγονταν κάθε τρεις και λίγο λέγοντας τα δικά τους και βάζοντας βιντεάκια 🤣🤣.
Δε θέλω να γίνω τέτοιος . 🤣🤣

Εάν λοιπόν ολοκλήρωσες και μπήκαμε στη γενική συζήτηση θέλω να ρωτήσω εάν υπάρχει από την εταιρεία η επιλογή σφραγίσματος του port με σφουγγάρι όπως το XTZ , το προτιμούμε από το ported ; Εάν βέβαια πιάνουμε τα spl που θέλουμε.
Στο χώρο μου ported κατεβαίνει στα 18 hz,
κλειστό παίζει 3-4 db κάτω και ξεκινάει από τα 25hz .
Δεν έχω δοκιμάσει μα τρέξω το Dirac έχοντας το κλειστό .
Πιστεύεις θα έχω όφελος ;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.765
Η Νιούμαν αναμένεται να παρουσιάσει σοβαρές αναβαθμίσεις στα υπάρχοντα μεγάλα ηχεία της, και όχι μόνον.

Μετά την εξαγορά της κορυφαίας μερτζινγκ από τη Νιούμαν, περνά η τεχνογνωσία της πρώτης στη δεύτερη, κι ήδη έχουμε τους πρώτους καρπούς αυτής της ένωσης, ανάμεσα στους οποίους είναι και το MT 48 με εξαιρετικά Ντακ μέσα του, και χρήσιμο δυναμικό εύρος έως 138 dB...

Μάλιστα σε πολύ λογική τιμή (αν αναλογιστείς τι πράγματα προσφέρει και με τι προδιαγραφές ποιότητας), βασικό χαρακτηριστικό της Νιούμαν.

Περιμένω ανάλογες εξελίξεις τόσο στα σαμπ όσο και στους μεγάλους δορυφόρους της Νιούμαν, και μια σταδιακή μετάβαση σε πιο σύγχρονο ψηφιακό προφίλ.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.738
Το κακό με τα Dynaudio και τα Perlisten είναι ότι πληρώνεις ακριβό λογισμικό που είναι άχρηστο αν έχεις AV ή minidsp ή οτιδήποτε συναφές.

Γιατί αυτό?? o_O
Πρόσθετα DAC παρεμβάλλονται οπότε και υψίσυχνες θορυβικές συνιστώσες κατά τις επιτελούμενες μετατροπές αναλογικού σε ψηφιακό και αντιστρόφως.
@Bhutia τελείωσες αυτά που είχες στο νου σου να πεις ;
Ρωτάω γιατί διαβάζοντας αυτές τις μέρες παλιά σου θέματα ( τυφλά να χει το …κτλ ) είχα τρέλα νεύρα με τους περίεργους που πετάγονταν κάθε τρεις και λίγο λέγοντας τα δικά τους και βάζοντας βιντεάκια 🤣🤣.
Δε θέλω να γίνω τέτοιος . 🤣🤣

Εάν λοιπόν ολοκλήρωσες και μπήκαμε στη γενική συζήτηση θέλω να ρωτήσω εάν υπάρχει από την εταιρεία η επιλογή σφραγίσματος του port με σφουγγάρι όπως το XTZ , το προτιμούμε από το ported ; Εάν βέβαια πιάνουμε τα spl που θέλουμε.
Στο χώρο μου ported κατεβαίνει στα 18 hz,
κλειστό παίζει 3-4 db κάτω και ξεκινάει από τα 25hz .
Δεν έχω δοκιμάσει μα τρέξω το Dirac έχοντας το κλειστό .
Πιστεύεις θα έχω όφελος ;
Πάντοτε θα απέχω από το τελείωμα, όπως και όλοι μας άλλωστε.:wink:
Επισημαίνεται ακόμα για όσους θα ενδιαφέρονταν ότι τα Dynaudio 18S δεν είναι ιδεώδη για τοποθέτηση σε γωνίες.
Θεωρώ ότι δεν θα βγεις αδικημένος με την αγορά δεύτερου XTZ.
Το ποια εκδοχή - σφραγισμένη ή ported - θα ήταν προτιμότερη εξαρτάται από τις ιδιότητες του χώρου , την απαιτούμενη ενέργεια και την ανταπόκριση για δεδομένη διευθέτηση setup όπως θα εμφανιζόταν στην αντίστοιχη παράσταση spectrogram.

Κρατάμε υπ'όψιν ότι η ported εκδοχή θεωρείται γενικώς προτιμότερη για κινηματογραφικό υλικό εκτός και αν ο θεμελιώδης συντονισμός της - σε συνδυασμό τόσο με την τοποθεσία για το sub όσο και την κεφαλή ακροατή - συμπίπτει με ζώνη υψηλής πίεσης από συνιστώσες ιδιορρυθμών υπό τη συγκεκριμένη χωροταξία ή αν θα εκπέμπονταν κατά τη λειτουργία της παρασιτικοί θόρυβοι σε ανώτερες οκτάβες. Η εναλλακτική φραγή στο port δεν σημαίνει μονάχα λιγότερο σφριγηλή απόκριση στο κάτω άκρο αλλά μεταβάλλει ουσιαστικά ολόκληρη την ηλεκτρομηχανική συμπεριφορά της μονάδας ενώ αναμένεται να μειώνει σε κάποιο βαθμό τα περιθώρια στη διαχείριση ενέργειας από αυτήν.

Last edited:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.664
Κιθάρα ηλεκτρικού μπάσου...
-> και ολα αυτα για να καταληξω στα συνθεσαιζερζ.. 🐒

(οι King Crimson, ειναι απο τις μπαντες που μου εχουν διαφυγει σε μεγαλο βαθμο αλλα καλυπτω τα κενα-ωραιο παιξιμο ο Tony Levin, thanks!)
:cool:
...ελεγα, οτι μεσω της εξελικτικης πορειας του ελεχτρικ αμπλιφικεισο μπορουμε να πετυχουμε χαμηλες συχνοτητες (μιας και ειναι αυτο το θεμα μας) ανευ προηγουμενου, τοσο επι της παραγωγης , (της καταγραφης), οσο και απο την αναπαραγωγη , καθοτι τα μεσα(medium) επιτευξης δεν εχουν τους ιδιους περιορισμους με παλαιοτερα.
~Αυτο δε συχνα λειτουργει αντιστροφως αναλογα με το δημιουργικο κομματι της μουσικης, αλλα δε μας ενδιαφερει κατι τετοιο~

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.664
...ελεγα, οτι μεσω της εξελικτικης πορειας του ελεχτρικ αμπλιφικεισο μπορουμε να πετυχουμε χαμηλες συχνοτητες (μιας και ειναι αυτο το θεμα μας) ανευ προηγουμενου, τοσο επι της παραγωγης , (της καταγραφης), οσο και απο την αναπαραγωγη , καθοτι τα μεσα(medium) επιτευξης δεν εχουν τους ιδιους περιορισμους με παλαιοτερα.
-> τουτεστιν, για να αναπαραχθει εργο καποιας ζητουμενης πιστοτητας (ρεαλιστικοτητας και αληθοφανιας-προφανως και με χαμηλες τιμες παραμορφωσης), τα μεφαγωνα τον ηχειων που βρισκονται στο χωρο μας (και με εχεμυθεια) ,χρειαζεται να ερθουν σε καποια αναλογια με τις επιφανειες και στις δονησεις που συμβαινουν σε μεμβρανες και μεγαφωνα (μτφ. τυμπανα, πχιατινια, ενισχυτες οργανων και οχι μονο) οταν αυτο πραγματοποιειται. Διχως διακριτες μοναδες υποβαθυφωνων, πας σε ...gunfight caring a knife.

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.321
Members
38.299
Νεότερο μέλος