- Reaction score
- 138.283
Ναι, πολύ καλά, με τα γυαλιά μου, 4 μάτχια.Τα διαγράμματα τα είδες καλά σε db που λέει αυτός ;
Στο δια ταύτα, είναι πανεύκολο να σου δείξω από κοντά πως ακούγεται εάν κόψω τα πρίμα πάνω από 10-15kH μαχαίρι, ή εάν ανεβάσω τη στάθμη τους κατά μόλις 3-4dB.
Κάνει μπαμ. Όχι σα τις ανύπαρκτες αλλαγές καλωδίων, εδώ μιλάμε για σοβαρές διαφορές.
Ομοίως, κάνει μπαμ εάν κόψω τα μπάσα μαχαίρι κάτω από 20Hz, ή κάτω από 25 και 30Hz.
Και μια τόνωση κατά μόλις 3dB με EQ στους 20 ή 22 ή 25 κύκλους, επίσης κάνει μπαμ, σε οποιοδήποτε είδος μουσικής.
Επαναλαμβάνω, δεν μιλάμε εδώ για τις ανύπαρκτες αραχνοΰφαντες νεραϊδένιες αλλαγές ήχου με καβλώδια, για τις οποίες κόσμος και κοσμακης σκίζει τα ρούχα του και ψωνίζει Κόντο και σίλτεχ και δεξερωγωτι βαλχάλες με κάλτσες όμορφες και γυαλιστερά βύσματα, μιλάμε για σοβαρές διαφορές, αντιληπτές σε ντετέ, κάνουν μπαμ λέμε, και κουφός να είσαι, μιλάμε για αναπαραγωγή ακουστού φάσματος, όχι για "λεπτομέρειες"...
ΥΓ. Στο σεταπ μου, κατά τους πειραματισμούς με EQ, είχα δώσει σε κάποια φάση μια ενίσχυση ~5dB στα ανώτερα πρίμα (αέρας), ξεκινώντας από τους 12-13 χιλιοκυκλους μέχρι τους 18-19, τη γνωστή γλυκιά καμπύλη.
Ε, μετά από λίγο με ενόχλησε τόση τόνωση, την κατέβασα σιγά σιγά στα ~2dB, και στο τέλος άφησα τα ηχεία να παίζουν ως έχουν, χωρίς EQ εκεί πάνω (έχουν από "μαμά" μια ελάχιστη τόνωση εκεί, νομίζω 1-1,5dB, δες τα σχεδιαγράμματα απόκρισης από Νιούμαν). Μια χαρά ακούγεται.
Last edited: