- Reaction score
- 79.971
ειδα ταινία και τώρα βλέπω ντοκιμαντέρ για τα ανακοντα........ρε συ @daharis666 , τι σε πληρωνουμε , ολη τη δουλεια ο vet την εκανε.
ηρεμία παρακαλώ
ειδα ταινία και τώρα βλέπω ντοκιμαντέρ για τα ανακοντα........ρε συ @daharis666 , τι σε πληρωνουμε , ολη τη δουλεια ο vet την εκανε.
ο κύριος απ όσο κατάλαβα αναφέρθηκε σε ήχο συναυλίας για τον οικιακό του χώρο....Ο κυριος ανεφερε για ηχο συναυλιας για αυτο και απαντησα. Ειναι διαφορετικα στησιματα για Home cinema και ειδικα για μεγαλους χωρους (κινηματογραφους κλπ που μπαινουν καμποσα subs) και εντελως αλλο το στησιμο μιας συναυλιας.
Διαβαστε λοιπον τα pdf σας και να προσεχετε πως μιλατε. Εχω στησει δεκαδες μαγαζια με πολλα subs, σε PA εχω παιξει μεταξυ αλλων τους Boney M. απο τους οποιους δεχτηκα συγχαρητηρια για τον ηχο.
Συνεχιστε το διαβασμα !
στα ελληνικά ?εχω παιξει μεταξυ αλλων τους Boney M. απο τους οποιους δεχτηκα συγχαρητηρια για τον ηχο.
Πολυ σωστα καταλαβατε, εγω λοιπον του ειπα τι συμβαινει στις συναυλιες πως στηνονται (εν συντομια) και του προτεινα τι να καμει στον δικο του χωρο.ο κύριος απ όσο κατάλαβα αναφέρθηκε σε ήχο συναυλίας για τον οικιακό του χώρο....
ωραία....Πολυ σωστα καταλαβατε, εγω λοιπον του ειπα τι συμβαινει στις συναυλιες πως στηνονται (εν συντομια) και του προτεινα τι να καμει στον δικο του χωρο.
Θα σας το πω πολυ απλα. Ριξτε ταυτοχρονα 2 πετρουλες σε μια υδατινη επιφανεια και δειτε τι θα συμβει οταν τα κυκλακια που σχηματιζονται συμπεσουν μεταξυ τους, μετα φανταστειτε τι θα γινοταν αν ριχνατε 4 πετρουλες και μετα ας φυγουμε απο το επιπεδο και ας παμε στον τρισδιαστατο χωρο πχ ενος δωματιου.
Αν μπορουσατε να δειτε τι συμβαινει θα καταλαβαινατε τι λεω. Προσοχη ομως, δεν λεω οτι δεν γινεται απλα θα πρεπει να γινει μια πολυ εξειδικευμενη μελετη οπως πχ σε εναν κινηματογραφο που αναγκαστικα χρειαζεται να μπουν περισσοτερα subs ετσι ωστε ολοι οι ακροατες να εχουν παραπλησιες σταθμες.
Αυτα και αν καταλαβατε τι λεω εχει καλως, αν οχι δεν μπορω δυστυχως να κανω κατι αλλο.-
Αντε παλι ! Του προτεινα να βαλει 2 subs και δυο δορυφορους. Να ακουσει δηλαδη stereo με τις σταθμες που χρειαζεται και θελει.ωραία....
και του προτείνατε να φτιάξει pa σύστημα με τοποθέτηση stage για τον οικιακό του χώρο....για να ακούει ηχογραφήσεις σύμφωνα με τα γούστα του κάθε μαστερά
Τώρα για να καταλάβεις που βρίσκεσαι, οι 9 στους 10 εδώ μέσα, έχουν 4 σαμπ στις 4 γωνίες.Οσον αφορα το θεμα των 4 subs πχ στις γωνιες
εγώ είμαι από τους 1 στους 10...έχω ένα σε γωνία και ένα σε πλευράΤώρα για να καταλάβεις που βρίσκεσαι, οι 9 στους 10 εδώ μέσα, έχουν 4 σαμπ στις 4 γωνίες.
Άντε γεια.
το μέλος todkos διαθέτει ήδη αξιοζήλευτο σύστημα....απλά τόνισε την αίσθηση του μπάσου που νιώθει στα λάιβ. κ που δεν την έχει σπίτι....Αντε παλι ! Του προτεινα να βαλει 2 subs και δυο δορυφορους. Να ακουσει δηλαδη stereo με τις σταθμες που χρειαζεται και θελει.
Εσεις πειτε του πχ να βαλει 400 subs και 10 δορυφορους, αποψη σας !
Επίσης αυτή είναι η ενδεδειγμένη θέση για 4 σαμπ με μέγιστη απολαβή, επειδή σε κάθε γωνιά θα κερδίζουν gain από 3 τοιχωματικά όρια, περί τα 9 ντεσιμπέλ.Οσον αφορα το θεμα των 4 subs πχ στις γωνιες
Ok, κοίτα να δεις, το πρόβλημα δεν ξεκινάει από τα σαμπ, ούτε λύνεται μόνο με σαμπ.Εγώ γουστάρω τον ήχο στις συναυλίες
Πολύ μπάσο στακάτο
Ποσά subs χρειάζομαι για να το ζήσω σπίτι;
Πόσα λεφτά ;
Ακριβώς.Ή με άλλα λόγια, το γράφημα που έχει ανεβάσει 283290 φορές ο αυτιάς που δείχνει πως επιλέγουμε σαμπς-δορυφόρους με βάση τί γίνεται στις 2-3 πρώτες οκτάβες είναι ακόμη πιο σωστό από ότι ...νομίζαμε. Διότι από τα 100 Hz και πάνω αρχίζει η κατηφόρα
1. Ουκ εν τω πολλω το ευ !εγώ είμαι από τους 1 στους 10...έχω ένα σε γωνία και ένα σε πλευρά
Δεν γνωριζα τι συστημα ειχε ο ανθρωπος, ρωτησε και εγω του ειπα την γνωμη μου, του ανεφερα και μερικα πραγματα για τα συστηματα που παιζουν στις συναυλιες μιας και του αρεσε ο ηχος τους οπως ειπε.το μέλος todkos διαθέτει ήδη αξιοζήλευτο σύστημα....απλά τόνισε την αίσθηση του μπάσου που νιώθει στα λάιβ. κ που δεν την έχει σπίτι....
έχετε να προτείνετε κάποια λύση ?
φιλικά πάντα
Αγαπητε μου δεν μιλησα για Gain μιλησα για αναιρεσεις κλπ, για να σας το καμω ομως πιο λιανα αν βαλετε δυο subs το ενα απεναντι απο το αλλο θα υπαρξουν πολυ μεγαλες αναιρεσεις, οσο για τα gain και οτι αφορα τα υλικα του καθε χωρου το Cadp2 της JBL ειχε μια τεραστια βιβλιοθηκη και οι προβλεψεις του ηταν αριστες.Επίσης αυτή είναι η ενδεδειγμένη θέση για 4 σαμπ με μέγιστη απολαβή, επειδή σε κάθε γωνιά θα κερδίζουν gain από 3 τοιχωματικά όρια, περί τα 9 ντεσιμπέλ.
Μια άλλη επιλογή, είναι 1 σαμπ κάτω στο δάπεδο στην γωνία με τον τοίχο, στη μεσότητα κάθε τοίχου, οπότε κάθε σαμπ έχει κέρδος 6 dB από 2 τοιχωματικά όρια.
Το gain βεβαίως από τα τοιχωματικά όρια εξαρτάται από την σύσταση αυτών, αν είναι από μπετό, τούβλο ή γυψοσανίδα, θα έχει μεγάλο, μέτριο ή μηδενικό gain αντίστοιχα, και αλλάζει το συχνοτικο όριο πάνω από το οποίο υπάρχει gain, διότι κάτω από κάποια συχνότητα οποιοσδήποτε τοίχος είναι ηχητικά διάφανος και δεν προσθέτει gain.
Adiavastos pali.
Δεν υπάρχουν αναιρέσεις με τοποθέτηση στις 4 γωνίες.Αγαπητε μου δεν μιλησα για Gain μιλησα για αναιρεσεις κλπ
Τέτοια ερωτήματα τείνουν να συγχέουν το πραγματικό γεγονός με το αναπαραγόμενο από ηχοσύστημα. Το πραγματικό έχει ουσιαστικά άπειρα κανάλια πληροφορίας από κάθε δυνατή κατεύθυνση. Επίσης σε συναυλιακούς χώρους εγκαθίστανται και πρόσθετα ηχεία για να μεταδίδουν τον ήχο από τη σκηνή σε πιο απομακρυσμένους ακροατές με τα ενδεδειγμένα delays για καθεμία εφαρμογή σύμφωνα με την κρίση του υπεύθυνου ηχητικού μηχανικού με διάφορες παραμέτρους σε αυτόν τον τομέα να έχουν αναλυθεί στην "Ανατομία Ακουστικής Χώρων".Πολυκάναλα στήνουν στa live συχνά ?