Μηχανική γείωση, απομόνωση, ''αντικραδασμικά"

Reaction score
2.248
τελος και κατι αλλο....

εχω κατω πλακακι....δλδ βαζω κατω ακιδες....βαση γεματη με αμμο.....και αναμεσα ηχειου και βασης τι;
Εχει μεσα στην συσκευασια κατι μαξιλαρακια σαν σιλικονι....να βαλω αυτα;
Εξαρτάται από το εάν επιθυμείς οι βάσεις να συμμετέχουν στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα ή όχι. Μπορείς να δοκιμάσεις με τα ποδαράκια που δίνει, χωρίς αυτά, ακόμα και με spikes στην ίδια θέση (πρέπει να τις έχει μέσα το κιτ)

Εάν όχι, τότε θα τις γεμίσεις με άμμο και θα ακουμπήσεις το ηχείο απευθείας στην επιφάνεια της χωρίς τα μαξιλαράκια. Εάν ναι, τότε θα πειραματιστείς με την ποσότητα της άμμου μέσα σε αυτές και θα βάλεις spikes.

Δεν μπορώ να γνωρίζω το τι θα σου κάτσει καλύτερα, καθώς εξαρτάται από τον χώρο σου. Σε κάτι proac που είχα με βάσεις atacama, σε εναν μικρό χώρο ήταν καλύτερα γεμάτες με άμμο χωρίς spikes, μαξιλαράκια κτλ... και σε έναν μεγαλύτερο ήταν καλύτερα με μισογεμάτες βάσεις και spikes. (τα μαξιλαράκια, σιλικόνες κτλ δεν θυμάμαι να μου έκατσαν καλά στο αυτί)

Το τέλειο είναι να μετρήσεις φυσικά τον χώρο σου και να πράξεις, αλλά εαν δεν υπάρχει η δυνατότητα τότε προχωράς έτσι. ΙΜΗΟ Το σημαντικότερο είναι να τις έχεις στο ιδανικό ύψος.

Reaction score
6
ναι τελικα εχει spikes για αναμεσα ηχειου και βασης. Τελικα το μαξιλαρακι το δειχνει για εαν κατω εχεις χαλι να μην το τρυπησεις.οποτε θα πειραματιστω με την αμμο.

οσο αφορα τον ενισχυτη ξερεις να μου πεις;...;σιγουρα θα ξερεις :p

Reaction score
2.248
Νομίζω ότι ο κατασκευαστής το έχει λάβει υπόψην του. Δοκίμασε έτσι και με τα μπαλάκια που λες και εάν νομίζεις ότι χρειάζεται προχώρα σε κάτι τέτοιο που είναι και φτηνό.

http://www.ebay.com/bhp/isolation-feet

S

sk4t4

Guest
εχω εδρασει το πικ απ μου Thorens TD-350 με αναρτηση πανω σε Κοριαν 24χλ.και κατω από το Κοριαν εχω βαλει φελο 14χλ.
είμαι ενταξει;Αν εβαζα κατω από το Κοριαν τα αντικραδασμικα της Audioquest θα ειχα άλλο αποτέλεσμα;
Το διαβασα καθυστερημενα,αλλα τι "εθνικοτητος" κοριαν εχεις,διοτι υπαρχουν 3 "εθνικοτητες",οι οποιες "ακουγονται" διαφορετικα μεταξυ τους...

Reaction score
6
τα ρακ ειναι ξυλινα σωστα;

οποτε ενα προχειρο ρακ ειναι να παρω ενα mdf και να βαλω απο κατω ποδαρακια σωστα;
αντι για ποδαρακια αμα βαλω μπαλακια του τεννις (εννοω κομμενα στην μεση) κανω δουλεια ;

Reaction score
6
γτ τετοια ειρωνεια ρε παιδια; εγω ρωτησει και σε αλλο θεμα μονο ειρωνεια...ο λογος;

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.470
Δεν είναι ειρωνία, είναι η πλάκα που γίνεται παντού εδώ. Μην παρεξηγείς.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.835
Διάβασε προσεκτικά τα πρωτα 6-7 ποστς του θρεντ.

Reaction score
6
λέει σε ενα σημειο

" Πως μπορούμε να το κάνουμε αυτό; Μια λύση είναι να βρούμε μια βάση μεγάλης μάζας, πχ μια πλάκα γρανίτη, την οποία θα εδράσουμε στο δάπεδο με μηχανική απομόνωση. Πάνω στην πλάκα του γρανίτη γειώνουμε τους κραδασμούς της πηγής μας, όπου δηλαδή απορροφούνται από τη μεγάλη μάζα του γρανίτη, δηλαδή έχουμε ακίδες κάτω από το πικαπ μας και σορμποθάνη κάτω από το γρανίτη "

εαν ειναι να βαλεις γρανιτη τοτε γιατι τα ρακ ειναι ξυλινα;απο οσο ξερω τουλαχιστον.
εγω σκεφτομαι να κανω αυτοσχεδιο με mdf και απο κατω λαστιχο ή με κομμενα μπαλακια τεννις ειναι λαθος;

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.215
Ακιδα δες τη κατευθυνση του βελους ετσι μεταφερονται οι κραδασμοι...
Σορμποθανη..μπλοκαρει κ δεν μεταφερει κατω.
Τα ρακ απο καποιο υλικο πρεπει να ειναι φτιαγμενα.. αλουμινιο..σιδερο... plexiglass... γυαλι σχετο... συνδιασμους αυτων... ολα τα μεγεθη... ολα τα σχεδια..ολες οι τιμες.. (οπως κ οι συσκευες αναπαραγωγης αντιστοιχα)
Αναλογα με την αναγκη για απομονωση..κοκ...
So συνταγη δεν ειπαρχει στανταρντ,αναλογα την συνθηκη.. welcome! :)
Πειραματιζεσαι κ πρατεις αναλογα..

Τωρα το μπαλακι του τενις.. σαν σορμποθανη/μπλοκ μπορω να το εκλαβω.. για να μην σου ακουμπαει το mdf στο πατωμα.. yeah okay... το γενικοτερο νημα αποσαφινηζει την παραμετρο αντικραδασμικα..γιατι πολυ μqυθος παιζει..
Οχι οτι δεν κανουν δουλιτσα...αλλα παει στο ηχο-οικο-συστημα του καθενα..
Πα να πιω! cheers

Reaction score
6
σε ευχαριστω για την απαντηση φιλε μου

εγω εχω αυτα τα γυαλινα που πανω εχουν την τηλεοραση και κατω βαζεις διαφορα και εκει κατω εβαλα ενισχυτη καi cd player. To ντακ το εχω καουμπησει πανω στο γυαλι.οποτε ειμαι καλα;

Απλα εχω ακουσει οτι το γυαλι δεν ειναι καλο για τετοια μηχανηματα.τι μπορω να κανω;
Γι αυτο σκεφτηκα να φτιαξω μια πλακα απο μαρμαρο/ξυλο με ποδαρακια ή οτι αλλο πρεπει....και να το ακουμπησω στο γυαλινο και μετα απο πανω να βαλω τον ενισχυτη.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.430
Οι ακιδες ειναι μονο για στερεωση σε χαλια, κλπ. Δεν υφίσταται η εννοια της μηχανικής γείωσης. Ειχε γραψει κατι ο εαρ και το δεσαμε. Που εισαι εαρ: Δωσε επιχειρηματα και αναφορες!

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.817
Members
38.243
Νεότερο μέλος