Μηχανική γείωση, απομόνωση, ''αντικραδασμικά"

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.835
ποιντ
μη το κανουμε πολ ομως 🐒
-να κοιταξω αν εχω βαλει τετοια μαραφετια σε καποια συσκευη στο ρακ (και εχει καμποσες τελτυτια φορα που κοιταξα)? ή να παω να μαγειρεψω? -και για να σας προλαβω, κερδισε η πεινα-

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
81.151
ΥΓ. Οι βάσεις των ηχείων που έχω φτιάξει, έχουν φυσικά στήριξη σε 3 σημεία, τόσο στο δάπεδο, όσο και στο ηχείο. Στο ηχείο, δύο σημεία επαφής είναι πίσω στα πλάγια, κι ένα κέντρο μπροστά. Εμένα επειδή είναι ενεργά, πίσω πέφτει το βάρος, λόγω πλάτης.
στις βάσεις που έκανες....δεν χρησιμοποίησες τις βίδες που έχουν στο πλάι ?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.232
με τα 4 του λες "κάτσε καλά γιατί θα σε πάω στα 4" :p
Συμπλήρωσα το προηγούμενο μήνυμα.

Άσχετε. Στα 3 και τη γειτόνισσα.

στις βάσεις που έκανες....δεν χρησιμοποίησες τις βίδες που έχουν στο πλάι ?
Μόνο αυτά που κρέμονται από το ταβάνι (5) είναι στις πλαϊνές βίδες (εννοείται).

Αυτά που κάθονται σε βάσεις δαπέδου, είναι όπως περιέγραψα. Αν ανατρέξεις στο θρεντ μου, θα τις βρεις.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.234
Συμπλήρωσα το προηγούμενο μήνυμα.

Άσχετε. Στα 3 και τη γειτόνισσα.
Βρε δε διαφωνεί κανείς για τη στήριξη 3 σημείων, απλά προσπαθώ να πω πως (έστω ανάλογα με την περίπτωση) δεν έγινε και τίποτα με τα 4.
Να και συ λίγο παραπάνω είπες πως στα σαμπ τα τζενελέκια είχες 4... ε, οκ, όπως βόλεψε, σιγά! :p

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.232
Νταξ, τα σαμπ (που είναι μεγάλα) είναι όλα στα 4.

Σφιχτά δεμένα, αλλά με ελαστικό βύσμα ανάμεσα στη βίδα, μάλιστα με ελαστικό βύσμα σωστά επιλεγμένο για τα κιλά που θα σηκώνει, ώστε σε αυτά τα κιλά να λειτουργεί σωστά απορροφητικά στους κραδασμούς (δίκην ελατηρίου).

Κι αυτά τα έχω στο θρεντ μου.
γιατί?
Για λόγους κόστους και πολυπλοκότητας της σχεδίασης. Το "Π" που χρειάζεται για πλαϊνή στήριξη στις βίδες, είναι πιο πολύπλοκο στην κατασκευή, αλλά απαραίτητο στο ταβάνι, ώστε να δίνεις όση κλίση χρειάζεται (στα δαπέδου δε χρειάζεται κλίση).
Το "Π" αυτό πρέπει να είναι κινητό πάνω σε οριζόντιο σωλήνα στο ταβάνι, κιλοδοκό, με δυνατότητα περιστροφής, για μετακινήσεις σε όλους τους άξονες. Αντίστοιχη βάση δαπέδου θα είναι πολύ πιο βαρειά και πολύπλοκη από ένα απλό τρίποδα που χρειάζεται.

Α! Τρίποδας. Για μικρόφωνο, για φωτογραφία.

Δε λέμε τετράποδας. Στα 3 λέμε. Σταθερή στήριξη. Να.

Reaction score
9.175
IsoAcoustics' decoupling systems are developed in close collaboration with the National Research Council of Canada and are also used in sound and broadcast studios.

Όπως λένε στο χωριό μου
Πέρα βρέχει
Στον Μωριά κρατεί.
Άσε εμάς τους χαζούς να βάλουμε την σωστή στήριξη και τον ξύπνιο με το 50000 σύστημα τα αυτοκόλλητα από τα λιντλ :biggrin::biggrin:

Γω στα δικά μου τέσσερα ροδάκια έχω βάλει , πλαστικά , τα δύο μπρός με φρένο .
Μιά χαρά πατάνε . Εχω και πάτωμα ξύλινο αλφαδιά βέβαια.
Τέτοιο έχω δει σε φορητή σκαλωσια για να μετακινείται. Στα ηχεία τι ακριβώς προσφέρουν βρε τσακάλι? :lolsign:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.533
Τέτοιο έχω δει σε φορητή σκαλωσια για να μετακινείται. Στα ηχεία τι ακριβώς προσφέρουν βρε τσακάλι? :lolsign:
Δεν είναι τόσο θέμα γείωσης κραδασμών και τα ρέστα.
Μόνο στήριξη και δυνατότητα μετακίνησης , είναι κάποια κιλά το ηχείο . Δεν χρειάζεται να μου πέφτει η μέση .

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.204
Ένας κώνος απ'το γουφεράκι που πάλλεται, πόσο πχιά να κουνάει την καμπίνα;
Από μεγάλο γούφερ σαμπ, αρκετά, αν και με μικρό πλάτος. Δράση-Αντίδραση: Σπρώχνεται πολύς αέρας - ο αέρας σπρώχνει το σαμπ που τρέμει. Το τρέμουλο με τη σειρά του αντιμετωπίζεται από τα ποδαράκια του σαμπ (δράση-αντίδραση ξανά), που επειδή έχουν μικρή επιφάνεια μεταφέρουν μεγάλη δύναμη στα άκρα τους, που . . .
κι αυτή η ανεπαίσθητη μηχανική κίνηση της καμπίνας, πόσο πχιά να κουνάει τη μάζα του δαπέδου;
. . . δεν κουνάει όλη τη μάζα ενός μαρμάρινου δαπέδου, αλλά μπορεί να κουνήσει τοπικά τυχόν επιπόλαια κολλημένες πλάκες, ή σανίδες λαμινέιτ, ή το χειρότερο σανίδες παλαιού τύπου καρφωτών πατωμάτων που δεν ακουμπούν σε όλη την επιφάνειά τους αλλά συνδέονται σε λίγα μόνο σημεία με τον από κάτω ξύλινο σκελετό . . .
κι αυτή η μηχανική κίνηση του δαπέδου πόσο πχιά να ακούγεται και να σου αλλοιώνει το ..μπάσο;
. . . και το κακό είναι οτι έχουν την δική τους ιδιοσυχνότητα συντονισμού.
Και αυτή ξεχωρίζει και ακούγεται ! Η σανίδα δεν εκπέμπει τον ίδιο ήχο με το σαμπ, και ο ήχος της "σέρνει" και δεν σβήνει γρήγορα όπως στο σαμπ. Ασε που έχει την κακή ιδιότητα να συντονίζει με τη σειρά της και τις παρακείμενες σανίδες.
Γι' αυτό και οι λύσεις "push-push", όπως . . .
έχει αντικριστά γουφερ το σαμπ, όπως το 18S της dynaudio, δεν πάλλεται καθόλου η καμπίνα. Ζίρο. Τίποτα λέμε.
Βέβαια, ομολογώ οτι η δικιά μου τουλάχιστον εμπειρία λέει οτι τα παραπάνω γίνονται αισθητά μόνο στα καρφωτά πατώματα (δεν θα χρησιμοποιούσα spikes εδώ).
Αλλά φύλαγε τα ρούχα σου κι' ας έχω μαρμάρινο δάπεδο, και καθ'ότι μη-σπαγγοραμμένος σαν τον Αυτιά να βάζω τέτοιες φτήνιες:
1740140400729.png

Συσκευασία των 50 στα 2€.
. . . χρησιμοποιώ καουτσουκένια τέτοια :
1740139988263.png
1740140008078.png

αγορασμένα με 12 (ή μήπως 6; δεν θυμάμαι) ολόκληρα € από το L.Merlin αεροδρομίου και σίγουρα όχι από τούτον 'δώ:
Εχουν και μικροσκοπικά "μπιμπίκια" των ~2mm από κάτω σε όλη την επιφάνειά τους, δεν είναι φλάτ. Αν ήμουν μαρκετινίστας θα τα βάφτιζα "distributed spikes" , που εξασφαλίζουν "scattered wide-band point-damping"

Last edited:

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.204
Για κάτι πιο σοφιστικέ, ίσως πήγαινα εδώ (και όχι πάρα πέρα) :
Προορίζονται όμως κανονικά για μηχανήματα (ο χρωματικός τους κώδικας συνδέεται με το βάρος - άρα ιδιοσυχνότητα - που θα υποστηρίξουν) και ίσως να μην αποτελούν βέλτιστη λύση για σαμπ. Με τα vibro-mini και vibro-strip πιό κάτω στη σελίδα, ίσως αξίζει να πειραματιστεί κανείς

Νομίζω οτι ο Λαζαράκης πουλάει τέτοια.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.232
Και αυτή ξεχωρίζει και ακούγεται ! Η σανίδα δεν εκπέμπει τον ίδιο ήχο με το σαμπ, και ο ήχος της "σέρνει" και δεν σβήνει γρήγορα όπως στο σαμπ.
Σωστά.

Αλλά το ξύλινο δάπεδο "ακούγεται" ακόμα κι αν κρεμάσεις τα σαμπ στο ταβάνι.

Δηλαδή δεν "ακούγεται" από την μεταφορά μηχανικής ενέργειας από την καμπίνα των σαμπ, αλλά από μετατροπή της ηχητικής ενέργειας σε μηχανική, πάνω στο δάπεδο.
Για κάτι πιο σοφιστικέ, ίσως πήγαινα εδώ (και όχι πάρα πέρα) :
Προορίζονται όμως κανονικά για μηχανήματα (ο χρωματικός τους κώδικας συνδέεται με το βάρος - άρα ιδιοσυχνότητα - που θα υποστηρίξουν) και ίσως να μην αποτελούν βέλτιστη λύση για σαμπ.
Νομίζω οτι ο Λαζαράκης πουλάει τέτοια.
Ακριβώς αυτά είχα πάρει (κι έχω κομμένα σε μικρά κομμάτια) για να βάζω κάτω από τα σαμπ.

Είναι για ασανσέρ. Οι προδιαγραφές βάρους ανά επιφάνεια, με απλή αναγωγή, μπορούν να είναι οκ για το βάρος του ηχείου.

Αρκετά χαμηλές συχνότητες έχει να αντιμετωπίσει και στα ασανσέρ, είχα δει τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, άριστα είναι για σαμπ.

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.204
Αλλά το ξύλινο δάπεδο "ακούγεται" ακόμα κι αν κρεμάσεις τα σαμπ στο ταβάνι.
Δηλαδή δεν "ακούγεται" από την μεταφορά μηχανικής ενέργειας από την καμπίνα των σαμπ, αλλά από μετατροπή της ηχητικής ενέργειας σε μηχανική, πάνω στο δάπεδο.
Οχι, Κώστα αν τύχει και συζευχθεί το σαμπ-ηχείο με την σανίδα το φαινόμενο είναι πολύ έντονο.
Σε παλιό πάτωμα και μεγάλο ηχείο με spikes πχ, γίνεται της Πόπης

Reaction score
1.584
Δηλαδη σε ξυλινο δαπεδο θα κανει συντονισμους ενα rel t5x που ειναι downfiring το woofer?

Γιατι στο μπουφε που εχω τα ηχεια μου εχω βαλει foam και απο πανω μασιφ ξυλο και απο πανω πατανε τα ηχεια, γιατι αν πατησουν απευθειας στο μπουφε και ακουσω τιποτα τετοιο

θα ακουστουν συντονισμοι.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.232
Οχι, Κώστα αν τύχει και συζευχθεί το σαμπ-ηχείο με την σανίδα το φαινόμενο είναι πολύ έντονο.
Σε παλιό πάτωμα και μεγάλο ηχείο με spikes πχ, γίνεται της Πόπης
Κοίτα, πρέπει να είναι κανείς ηλίθιος εντελώς για να βάλει ακίδες σε μεγάλο ηχείο ή σαμπ πάνω σε ξύλινο δάπεδο (μηχανική γείωση) και όχι κραδασμοαπορροφητικά ελαστικά πόδια (μηχανική απομόνωση), όπως έχω πει εξ'αρχης σε τούτο το θρεντ.

Εάν είναι τόσο ηλίθιος, χαλάλι του και η Πόπη και το κιγκλίδωμα.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.533
Κοίτα, πρέπει να είναι κανείς ηλίθιος εντελώς για να βάλει ακίδες σε μεγάλο ηχείο ή σαμπ πάνω σε ξύλινο δάπεδο (μηχανική γείωση) και όχι κραδασμοαπορροφητικά ελαστικά πόδια (μηχανική απομόνωση), όπως έχω πει εξ'αρχης σε τούτο το θρεντ.

Εάν είναι τόσο ηλίθιος, χαλάλι του και η Πόπη και το κιγκλίδωμα.
Συνφωνώ και επαυξάνω.
Το ίδιο κάνω και γω σε παλιό ξύλινο δρύινο πάτωμα , με τα σαμπς σου , και τα ηχεία μου.
Δεν σέρνει τίποτα.
Το αντίθετο θα έλεγα.
Ο Κώστας το άκουσε .

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads