wnet
Nearfieldένιος
- Reaction score
- 17.235
με τα 4 του λες "κάτσε καλά γιατί θα σε πάω στα 4"Περνάς και μήνυμα, υποσυνείδητα, του λες στα 3 μας σε έχω.
με τα 4 του λες "κάτσε καλά γιατί θα σε πάω στα 4"Περνάς και μήνυμα, υποσυνείδητα, του λες στα 3 μας σε έχω.
στις βάσεις που έκανες....δεν χρησιμοποίησες τις βίδες που έχουν στο πλάι ?ΥΓ. Οι βάσεις των ηχείων που έχω φτιάξει, έχουν φυσικά στήριξη σε 3 σημεία, τόσο στο δάπεδο, όσο και στο ηχείο. Στο ηχείο, δύο σημεία επαφής είναι πίσω στα πλάγια, κι ένα κέντρο μπροστά. Εμένα επειδή είναι ενεργά, πίσω πέφτει το βάρος, λόγω πλάτης.
Συμπλήρωσα το προηγούμενο μήνυμα.με τα 4 του λες "κάτσε καλά γιατί θα σε πάω στα 4"![]()
Μόνο αυτά που κρέμονται από το ταβάνι (5) είναι στις πλαϊνές βίδες (εννοείται).στις βάσεις που έκανες....δεν χρησιμοποίησες τις βίδες που έχουν στο πλάι ?
Βρε δε διαφωνεί κανείς για τη στήριξη 3 σημείων, απλά προσπαθώ να πω πως (έστω ανάλογα με την περίπτωση) δεν έγινε και τίποτα με τα 4.Συμπλήρωσα το προηγούμενο μήνυμα.
Άσχετε. Στα 3 και τη γειτόνισσα.
γιατί?Μόνο αυτά που κρέμονται από το ταβάνι (5) είναι στις πλαϊνές βίδες (εννοείται).
Για λόγους κόστους και πολυπλοκότητας της σχεδίασης. Το "Π" που χρειάζεται για πλαϊνή στήριξη στις βίδες, είναι πιο πολύπλοκο στην κατασκευή, αλλά απαραίτητο στο ταβάνι, ώστε να δίνεις όση κλίση χρειάζεται (στα δαπέδου δε χρειάζεται κλίση).γιατί?
Άσε εμάς τους χαζούς να βάλουμε την σωστή στήριξη και τον ξύπνιο με το 50000 σύστημα τα αυτοκόλλητα από τα λιντλΌπως λένε στο χωριό μου
Πέρα βρέχει
Στον Μωριά κρατεί.
Τέτοιο έχω δει σε φορητή σκαλωσια για να μετακινείται. Στα ηχεία τι ακριβώς προσφέρουν βρε τσακάλι?Γω στα δικά μου τέσσερα ροδάκια έχω βάλει , πλαστικά , τα δύο μπρός με φρένο .
Μιά χαρά πατάνε . Εχω και πάτωμα ξύλινο αλφαδιά βέβαια.
Σα σκαλωσιά είναι και τα ηχεία του Ιωάννη βρεTέτοιο έχω δει σε φορητή σκαλωσια για να μετακινείται. Στα ηχεία τι ακριβώς προσφέρουν βρε τσακάλι?![]()
Δεν είναι τόσο θέμα γείωσης κραδασμών και τα ρέστα.Τέτοιο έχω δει σε φορητή σκαλωσια για να μετακινείται. Στα ηχεία τι ακριβώς προσφέρουν βρε τσακάλι?![]()
Από μεγάλο γούφερ σαμπ, αρκετά, αν και με μικρό πλάτος. Δράση-Αντίδραση: Σπρώχνεται πολύς αέρας - ο αέρας σπρώχνει το σαμπ που τρέμει. Το τρέμουλο με τη σειρά του αντιμετωπίζεται από τα ποδαράκια του σαμπ (δράση-αντίδραση ξανά), που επειδή έχουν μικρή επιφάνεια μεταφέρουν μεγάλη δύναμη στα άκρα τους, που . . .Ένας κώνος απ'το γουφεράκι που πάλλεται, πόσο πχιά να κουνάει την καμπίνα;
. . . δεν κουνάει όλη τη μάζα ενός μαρμάρινου δαπέδου, αλλά μπορεί να κουνήσει τοπικά τυχόν επιπόλαια κολλημένες πλάκες, ή σανίδες λαμινέιτ, ή το χειρότερο σανίδες παλαιού τύπου καρφωτών πατωμάτων που δεν ακουμπούν σε όλη την επιφάνειά τους αλλά συνδέονται σε λίγα μόνο σημεία με τον από κάτω ξύλινο σκελετό . . .κι αυτή η ανεπαίσθητη μηχανική κίνηση της καμπίνας, πόσο πχιά να κουνάει τη μάζα του δαπέδου;
. . . και το κακό είναι οτι έχουν την δική τους ιδιοσυχνότητα συντονισμού.κι αυτή η μηχανική κίνηση του δαπέδου πόσο πχιά να ακούγεται και να σου αλλοιώνει το ..μπάσο;
Βέβαια, ομολογώ οτι η δικιά μου τουλάχιστον εμπειρία λέει οτι τα παραπάνω γίνονται αισθητά μόνο στα καρφωτά πατώματα (δεν θα χρησιμοποιούσα spikes εδώ).έχει αντικριστά γουφερ το σαμπ, όπως το 18S της dynaudio, δεν πάλλεται καθόλου η καμπίνα. Ζίρο. Τίποτα λέμε.
. . . χρησιμοποιώ καουτσουκένια τέτοια :Συσκευασία των 50 στα 2€.
παλι καλα, γιατι θα εβαζα στοιχημα οτι το χρωματικο ειναι πως χρωματιζει τον ηχο το αντικραδασμικο ...ο χρωματικός τους κώδικας συνδέεται με το βάρος
Σωστά.Και αυτή ξεχωρίζει και ακούγεται ! Η σανίδα δεν εκπέμπει τον ίδιο ήχο με το σαμπ, και ο ήχος της "σέρνει" και δεν σβήνει γρήγορα όπως στο σαμπ.
Ακριβώς αυτά είχα πάρει (κι έχω κομμένα σε μικρά κομμάτια) για να βάζω κάτω από τα σαμπ.Για κάτι πιο σοφιστικέ, ίσως πήγαινα εδώ (και όχι πάρα πέρα) :
Προορίζονται όμως κανονικά για μηχανήματα (ο χρωματικός τους κώδικας συνδέεται με το βάρος - άρα ιδιοσυχνότητα - που θα υποστηρίξουν) και ίσως να μην αποτελούν βέλτιστη λύση για σαμπ.![]()
Vibro-EP | Ελαστικά αντικραδασμικά εφέδρανα
Το ελαστικό αντικραδασμικό εφέδρανο Vibro-EP είναι μία αντικραδασμική έδραση, προϊόν μιας εξειδικευμένης έρευνας σε βάθος.antivibration-systems.com
Νομίζω οτι ο Λαζαράκης πουλάει τέτοια.
Οχι, Κώστα αν τύχει και συζευχθεί το σαμπ-ηχείο με την σανίδα το φαινόμενο είναι πολύ έντονο.Αλλά το ξύλινο δάπεδο "ακούγεται" ακόμα κι αν κρεμάσεις τα σαμπ στο ταβάνι.
Δηλαδή δεν "ακούγεται" από την μεταφορά μηχανικής ενέργειας από την καμπίνα των σαμπ, αλλά από μετατροπή της ηχητικής ενέργειας σε μηχανική, πάνω στο δάπεδο.
Κοίτα, πρέπει να είναι κανείς ηλίθιος εντελώς για να βάλει ακίδες σε μεγάλο ηχείο ή σαμπ πάνω σε ξύλινο δάπεδο (μηχανική γείωση) και όχι κραδασμοαπορροφητικά ελαστικά πόδια (μηχανική απομόνωση), όπως έχω πει εξ'αρχης σε τούτο το θρεντ.Οχι, Κώστα αν τύχει και συζευχθεί το σαμπ-ηχείο με την σανίδα το φαινόμενο είναι πολύ έντονο.
Σε παλιό πάτωμα και μεγάλο ηχείο με spikes πχ, γίνεται της Πόπης
Συνφωνώ και επαυξάνω.Κοίτα, πρέπει να είναι κανείς ηλίθιος εντελώς για να βάλει ακίδες σε μεγάλο ηχείο ή σαμπ πάνω σε ξύλινο δάπεδο (μηχανική γείωση) και όχι κραδασμοαπορροφητικά ελαστικά πόδια (μηχανική απομόνωση), όπως έχω πει εξ'αρχης σε τούτο το θρεντ.
Εάν είναι τόσο ηλίθιος, χαλάλι του και η Πόπη και το κιγκλίδωμα.