Οι απορίες ενός φτωχού...

Reaction score
297
VaD said:
Φίλε μου, όταν δε μας βγαίνει, αρχίζουμε τους αφορισμούς; Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις τι σημαίνει κατα κυριολεξίαν "μπαρμπούτσαλα";
Θα μπορούσα να ορίσω δια του οριζομένου ("μπαρμπούτσαλα είναι ό,τι λέει ο VaD"), αλλά δεν θα το κάνω για λόγους ηπιότητος. Δεν έχεις το δικαίωμα να με συμπεριλαμβάνεις στους χαρακτηρισμούς σου, διότι απλούστατα δεν έχεις δείγματα της δουλειάς μου. Εξ ου και τα συνακόλουθα μπαρμπούτσαλα. Αντίθετα εγώ έχω δείγματα δουλειάς των τυχάρπαστων και των προς-τυχόντων που τυγχάνει να υπερασπίζεσαι.

Νίκος Τσαρουχάς said:
Τοιουτοτρόπως αυτό που εννοώ είναι ότι αν διαβάσει ο Mr accuphase το εν λόγω ριβιού, μέχρι και μήνυση του κάνει του γράφοντος... :lol: :lol:
Σιγά μην ασχοληθεί με το τίποτα :lol:

Reaction score
5
Δεν βλέπω κάτι στα πιο πάνω που να μπορώ να βγάλω συμπέρασμα ότι τα μηχανήματα τους δεν επηρεάζονται από το ρεύμα.

Και σημειώνω αυτό

Mark Levinson:
Typically, AC power mains carry a significant amount of high and low frequency noise that can (and frequently does) degrade the sonic performance of audio equipment. Rather than using even the smallest reflection of a "dirty" AC mains supply, the Nº 33H uses an AC regeneration system to provide the cleanest possible power. In effect, it derives its own AC power, creating an ideal source for the critical voltage gain and driver stages.

The Nº 33H uses an AC regeneration system to provide the cleanest possible power.

Που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει ότι το καταφέρνει ως ένα σημείο, από εκεί και πέρα τα μηχανήματα εξακολουθούν να επηρεάζονται τονικά στις υψηλές και χαμηλές συχνότητες.
Το κύριο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι όλοι συστήνουν η τροφοδοσία να μπαίνει απευθείας στην πρίζα γιατί έτσι είναι σχεδιασμένα τα κυκλώματα απόρριψης θορύβου για καλύτερη απόδοση. Κλοτσιά στα μαντζούνια δηλαδή.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Αυτό λένε βρε ουσιαστικά, ότι δεν επηρεάζονται από καλώδια, conditioners κλπ. Ότι όλοι έχουν καλά συστήματα απόρριψης θορύβου και τα μαντζούνια δεν χρειάζονται. Αυτό εννοώ ότι δεν επηρεάζονται από το ρεύμα.

Βέβαια είναι λογικό να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο για τις κατασκευές τους, όπως αντίστοιχα και οι καλωδιάδες για τα καλώδιά τους...

Reaction score
5
Όχι, όταν η Mark Levinson λέει the cleanest possible power σημαίνει επηρεάζεται.

Αυτό που απορρίπτουν είναι τα power conditioners που μπορούν μέσο της απόρριψης θορύβου να αλλάξουν την τονική ισορροπία.

Reaction score
297
Δηλαδή ένα "καλό" καλώδιο ρεύματος επιτυγχάνει με κάποιο μαγικό τρόπο κάτι, το οποίο ολόκληρες Mark Levinson/Krell/Bryston/Accuphase/κλπ αδυνατούν να πετύχουν με ένα κάρο ηλεκτρονικά εξαρτήματα. Στον Αϊ-Βασίλη πιστεύετε? :D

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Αντώνη λέει ότι όσο βρώμικο και να είναι το ρεύμα σας, τα τροφοδοτικά μας κάνουν παπάδες και το καθαρίζουν. Με τον συγκεκριμένο τρόπο που διαβάζεις η ML και με άλλους τρόπους οι άλλοι. Τίποτα παραπάνω δεν λέει. Άλλα κείμενα διαβάζουμε? :?

Αν δεν έλεγαν αυτό θα έπρεπε να παραδεχτούν ότι δεν ξέρουν να φιάχνουν τροφοδοτικά...

Reaction score
297
Υπάρχει τρόπος να πάρεις καθαρό ημίτονο 50 Hz: εγκαθιστάς στο υπόγειό σου έναν ηλεκτροκινητήρα-γεννήτρια με ΤΕΡΑΣΤΙΟ σφόνδυλο και ένα κύκλωμα PLL κλειδωμένο στα 50 Hz και τραβάς το ρεύμα των συσκευών σου από 'κει :lol: Αν μάλιστα το συνδέσεις και με πετρελαιοκινητήρα, έχεις και ρεύμα ανεξαρτήτως ΔΕΗ 8)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Οι καλωδιάδες λένε ότι τα καλώδιά τους λειτουργούν ως φίλτρα γι αυτό και παίζουν καλύτερα...
Αν ο κατασκευαστής λέει ότι δεν τα χρειάζεται εγώ γιατί να ισχυρίζομαι το αντίθετο?

- Παρόλα αυτά, έτσι γουστάρω και αλλάζω καλώδια κάθε μήνα αφού ακούω διαφορές. Αλλά δεν το κάνω και νόμο του κράτους (hi end)...

Reaction score
297
Εξήγησέ μου αν θες πώς μία ειδική περιέλιξη καλωδίου μπορεί να φιλτράρει καλύτερα από αντιστάσεις, πυκνωτές, πηνία και ημιαγωγούς? :lol: Εάν ίσχυε αυτό, τότε όλη η κυκλωματική καθίσταται αυτομάτως περιττή 8)

Reaction score
297
Δεν αμφισβητώ τα αυτιά σου. Η ερμηνεία με ενδιαφέρει. Εάν δεν υπάρξει μία θεωρία που να ερμηνεύει ικανοποιητικά το γιατί προκύπτει η όποια διαφορά, δεν έχουμε τρόπο ούτε να προσανατολιστούμε στο παρόν, ούτε να πετύχουμε κάτι καλύτερο στο μέλλον. Έχουμε δηλαδή ξεφύγει από το χώρο του ορθού λόγου και έχουμε περάσει στη σφαίρα της μαύρης μαγείας. Και φαντάζομαι πως θα δεχτείς ότι στη μαύρη μαγεία δεν υπάρχει χώρος για reviews και κριτική, καθόσον αυτά είναι λογικές διαδικασίες.

Reaction score
5
Είναι καθαρό Νίκο μου
Τροφοδοτικά ξέρουν να σχεδιάζουν και τα σχεδιάζουν έτσι ώστε να αναπαράγουν όσο το δυνατό καλύτερη τονική ισορροπία όταν το ρεύμα είναι σε normal σταθερή κατάσταση όσο αφορά τον θόρυβο. Όταν ο θόρυβος δεν είναι σταθερός και αλλάζει από ώρα σε ώρα τότε ναι αδυνατούν να φτιάξουν ένα τροφοδοτικό που συνεχώς αλλάζει τα χαρακτηριστικά απόρριψης του θορύβου.

Εκτός και αν πιστεύει κάποιος ότι ο θόρυβος του ρεύματος είναι πάντα σταθερός και επηρεάζει πάντα τις ίδιες συχνότητες οπόταν...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
RDoherty, κοίτα η λογική λέει ότι όλα αυτά είναι μπαρούφες.
Η πράξη λέει ότι στους χώρους - συστήματά μας πολλά παίζουν ρόλο. Αυτό για το οποίο φωνάζω είναι η υπερβολή του χαϊεντά που πριν να εξηγήσει κάτι με τον τρόπο που πρέπει, βγάζει νόρμες του τύπου ότι όσο περισσότερο ακούει καλώδια ένα μηχάνημα τόσο πιο... hi end είναι.

Αυτό με κάνει τουλάχιστον έξαλλο, γιατί ο κόσμος τα διαβάζει και σταματάει να ασχολείται με στήσιμο, οδήγηση κλπ και ασχολείται με καλώδια ρεύματος λες και έλυσε όλα του τα άλλα προβλήματα. Στο αυτό πλαίσιο, αρχίζουμε και εμπιστευόμαστε μαύρες μαγείες όπου τις δούμε. Μάλιστα κάποιοι τις ψάχνουν κιόλας. Όσο πιο ανεξήγητο (και πιο ακριβό), τόσο καλύτερο είναι. Και οι πέτρες πέφτουν βροχή... :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Αντώνη όταν εγώ διαβάζω έναν κατασκευαστή να μου λέει ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ CONDITIONERS ΑΛΛΑ ΒΑΛΕ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ, άλλο καταλαβαίνω πάντως. Επίσης οι άνθρωποι λένε ξεκάθαρα ότι τα τροφοδοτικά μας δεν μασάνε από RF...

Τες πα...

Reaction score
297
Νίκος Τσαρουχάς said:
Στο αυτό πλαίσιο, αρχίζουμε και εμπιστευόμαστε μαύρες μαγείες όπου τις δούμε.
Για την ακρίβεια, άλλοι εμπιστεύονται και άλλοι εμπορεύονται :twisted:

Reaction score
297
Αντώνης K. said:
Όταν ο θόρυβος δεν είναι σταθερός και αλλάζει από ώρα σε ώρα τότε ναι αδυνατούν να φτιάξουν ένα τροφοδοτικό που συνεχώς αλλάζει τα χαρακτηριστικά απόρριψης του θορύβου.
Ενώ ένα καλώδιο μπορεί να "αλλάζει από ώρα σε ώρα"?

Reaction score
5
Δεν μίλησα για καλώδια εγώ μιλώ για τον θόρυβο του ρεύματος.

Επίσης..

Δεν υπάρχουν μαύρες μαγείες, όταν κάποιος αντιληφθεί ότι η ακοή του είναι ο πιο αδύναμος κρίκος στην αλυσίδα που λέγεται hi-end τότε θα αντιληφθεί ότι πολλά πράγματα που νομίζει ότι ακούει όπως είναι τα καλώδια απλά δεν παίζουν κανένα ρόλο.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Καλά τώρα το πήγες στο πολύ φιλοσοφικό - αφοριστικό λες και είναι τρελοί όσοι ακούνε διαφορές καλωδίων. Δηλαδή τι εννοείς πάλι ρε Αντώνη? Να τα παρατήσουμε όλα και να γίνουμε καλόγριες?...

Οι υπερβολές ξέρεις δεν είναι καλές ούτε από την μία πλευρά ούτε από την άλλη...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.898
Members
38.255
Νεότερο μέλος
konfan