- Reaction score
- 58.615
Το μόνο βέβαιο είναι ότι όποιος θα πάρει ζεστά την εφαρμογή immersive με όλες τις δυνατές διατυπώσεις αναμένεται να χάσει... χωράφια που θα κατείχε.Δεν βλέπω να έχεις χωράφια. Σόρι δηλαδή.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι όποιος θα πάρει ζεστά την εφαρμογή immersive με όλες τις δυνατές διατυπώσεις αναμένεται να χάσει... χωράφια που θα κατείχε.Δεν βλέπω να έχεις χωράφια. Σόρι δηλαδή.
Θα τα έδειχνε ίδια, αλλά πως θα τα άκουγε είναι το ερώτημα. Αυτό που λες εδώ:Ακριβώς τον ίδιο "χαμό" θα έδειχνε και με 4 Atmos, και χωρίς side surrounds.
είναι όλο το θέμα, όσον αφορά το Atmos και τα objects. Όταν το γράφω εγώ είναι λάθος και όταν το γράφεις εσύ είναι σωστό;πέραν του 7.x.4 βοηθούν τα objects στην ομαλή μετάβαση από σημείο σε σημείο
Ναι. Έτσι. Γιατί όχι; Έτσι γουστάρει ή πράγματι έχει μεγάλο χώρο. Λάθος δεν είναι όμως.Για να έχει 6 Αtmos σημαίνει ότι έχει μεγάλο χώρο ή απλά πετάει λεφτά.
Κάτι λέγαμε για τα χωράφια ….Έχεις blue ray μουσικής με 9 bed channels.
Το ξέρω, το έχω ακούσει. Κανονικοτατο στριμ. Ελάχιστα, αλλά έχεις.
Ταινία με κανονικό φουλ στριμ στα fw (να παίζει φουλ 9 bed), δε θυμάμαι να έχω ακούσει.
Αλλά τα objects, τα παίζει πρακτικά σε όλες τις ταινίες.
Έχεις blue ray μουσικής με 9 bed channels.
Το ξέρω, το έχω ακούσει. Κανονικοτατο στριμ. Ελάχιστα, αλλά έχεις.
Ταινία με κανονικό φουλ στριμ στα fw (να παίζει φουλ 9 bed), δε θυμάμαι να έχω ακούσει.
Αλλά τα objects, τα παίζει πρακτικά σε όλες τις ταινίες.
Μιλάω για όλα. Μουσική, ταινίες DTS X pro, upmixing, objects και static objects, remapping σε διαφορετικά formats.Με συγχωρείτε που επεμβαίνω χωρίς να γνωρίζω, αλλά ο Αλέξης μιλάει καθαρά για ταινίες, ενώ ο Δημήτρης για μουσική.
Mαθαίνεις σιγά σιγά. Θα μάθεις και τα υπόλοιπα, κάποια στιγμή. Πρώτη φορά έγραψα για αυτά πριν κάτι χρόνια, και μέχρι σήμερα δεκάδες φορές.είναι όλο το θέμα, όσον αφορά το Atmos και τα objects. Όταν το γράφω εγώ είναι λάθος και όταν το γράφεις εσύ είναι σωστό;
Και φυσικά θέλει χώρο από ηχείο σε ηχείο για να ακουστεί η βελτίωση, αν είσαι σε ένα μικρό δωμάτιο ή στούντιο δεν χωράει αυτή η βελτίωση. Θα κολλάνε τα ηχεια το ένα με το άλλο.
Αυτό να το σκέφτεσαι κάθε φορά που θες να μιλήσεις για 9 ηχεία δαπέδου σε χώρους κάτω των 40 m2.Και φυσικά θέλει χώρο από ηχείο σε ηχείο για να ακουστεί η βελτίωση, αν είσαι σε ένα μικρό δωμάτιο ή στούντιο δεν χωράει αυτή η βελτίωση. Θα κολλάνε τα ηχεια το ένα με το άλλο.
Αυτό....Έτσι γουστάρει .................. Λάθος δεν είναι όμως.
και αυτό δεν παν παρέα. Διάλεξε τι από τα δύο θες.Και φυσικά θέλει χώρο από ηχείο σε ηχείο για να ακουστεί η βελτίωση, αν είσαι σε ένα μικρό δωμάτιο ή στούντιο δεν χωράει αυτή η βελτίωση. Θα κολλάνε τα ηχεια το ένα με το άλλο.
Πρώτη φορά έγραψα για αυτά πριν κάτι χρόνια, και μέχρι σήμερα δεκάδες φορές.Πραγματικά είναι δύσκολο να σε πιάσω, όταν τα γράφω αυτά χτες, δεν είναι σωστά, σήμερα τα γράφεις εσύ.
Αυτό....Και που να πιάσουμε το DTS X Pro. Δεν έχουμε μόνο Atmos υλικό.
Άνετα θα έβαζα ακόμα 2 atmos αν δεν βαριόμουν να ξανακάνω μετρήσεις. Και ένα Center height.
Wides δεν χωράνε, θα κλείσουν την πόρτα της βεράντας αριστερά και τον διάδρομο δεξιά.
Αν χωρούσαν θα τα έβαζα και αυτά, γιατί όχι;
και αυτό δεν παν παρέα. Διάλεξε τι από τα δύο θες.Και φυσικά θέλει χώρο από ηχείο σε ηχείο για να ακουστεί η βελτίωση, αν είσαι σε ένα μικρό δωμάτιο ή στούντιο δεν χωράει αυτή η βελτίωση. Θα κολλάνε τα ηχεια το ένα με το άλλο.
Αν μιλάτε για υπερβολές κάντε ότι θέτε. Αν μιλάτε για σωστή αναπαραγωγή που μας τα έχετε κάνει ζέπελιν όχι δεν είναι.Η απόσταση των μπροστινών από τα surrounds είναι 3 μέτρα και κάτι, πάνω από 70 μοίρες μεταξύ τους (δεν τα έχω στους 90 για να μην κόβει ο διπλανός το ηχείο), θα ήθελα ηχείο ανάμεσα, είναι πιο σημαντικό από 6 οροφής στον συγκεκριμένο χώρο.
Γιατί όχι, εκτός από την βαρεμάρα; Λάθος δεν είναι. Ας μπουν όλα όσα δίνει ο επεξεργαστής. Υπερβολή; Ίσως. Ε και; Όλα αυτά υπερβολές δεν είναι έτσι κι αλλιώς;
Αδιάφορο τι κάνει το Nuendo. Όλα τα προγράμματα δουλεύουν όχι μόνο μέχρι 9 δαπέδου αλλά και παραπάνω. Η αξία αυτών έχει σημασία, όχι η δυνατότητα. Και για τις ταινίες η αξία είναι η ίδια με αυτή της διαθεσιμότητας της Ferrari Purosangue στο ευρύ κοινό. Καμία δηλαδή, μηδέν. Για την μουσική η αξία είναι η ίδια με αυτή του Auro3D στις ταινίες. Ζίροου πόιντ σάμθινγκ. Αν εσείς πιστεύετε πως αξίζει βάλτε και 13. Γιατί μόνο 9; Εγώ πάλι δεν θεωρώ πως είναι απαραίτητα. Όχι μονο επειδή χρειάζονται χώρο που δεν υπάρχει, αλλά και γιατί τα έξοδα είναι πολλά για να ακούσει κάποιος μόνο τα objects ποιότητας mp3.Υπάρχει ή όχι η δυνατότητα για 9.1 bed channel στο Atmos ?
Routing Channels for 9.1 Dolby Atmos Bed Mixing
Mixing for a 9.1 Dolby Atmos audio bed requires a signal routing to a 9.1 Dolby Atmos output bus.steinberg.helpBed Mixes for 9.1 Dolby Atmos with VST MultiPanner
The VST MultiPanner plug-in allows you to create channel-based 9.1 Dolby Atmos bed mixes.steinberg.help
Αδιάφορο. Πόσες ταινίες υπάρχουν σε DTS:X Pro που αξίζουν την επένδυση; Υπάρχει πραγματικά ο χώρος για αυτά τα ηχεία ή απλά όπου δούμε τρύπα θέλουμε ηχείο; Γιατί είμαι βέβαιος ότι συμβαίνει το δεύτερο.Και τι γίνεται με το DTS-X pro?
Practically, a DTS:X Pro capable AV Processor can playback more than the 12 discrete channels originally allowed by DTS:X.
In other words, DTS:X Pro brings the capabilities of the commercial version of DTS:X to your private theater.
The most noticeable benefit in a home environment will be the addition of wide channels and extra height channels. You could install these extra speakers with a DTS:X capable processor. However, you would not get unique content coming from all speakers. This is where DTS:X Pro makes a major and critical difference.
Indeed, the immersive experience is greatly enhanced with extra speakers. But these extra channels are even more important if you have more than in a single row of seats.
Trinnov | What is the difference between DTS:X and DTS:X Pro?
What are the difference between the DTS:X and DTS:X Pro immersive sound formats?www.trinnov.com
Και συνεχίζουμε να λέμε.....Κάτι λέγαμε για τα χωράφια ….
Απάντησα παραπάνω.Είναι πραγματικά εξωφρενικό να σου λένε για δίσκους που έχεις, πως δεν υπάρχει αυτό.
Χωράφια και δεν ξέρω γω τι.
Άλλη μία. Στις ταινίες είναι ανύπαρκτα, στη μουσική κατηγορία Auro3D. Aν σας κάνει βάλτε άλλα τόσα. Μην μας ζαλίζεται μόνο για ποιότητα αναπαραγωγής.Μιλάω για όλα. Μουσική, ταινίες DTS X pro, upmixing, objects και static objects, remapping σε διαφορετικά formats.
Μόνο από αυτή την πρόταση καταλαβαίνει κάποιος του χώρου παραγωγής πόσα ξέρεις.Και τι μας νοιάζει στο κάτω κάτω αν είναι objects ή beds?
Το έχω γράψει:Διάλεξε τι από τα δύο θες.
Έχουν τρία μέτρα+ απόσταση, και αν δεν δημιουργούσαν πρόβλημα διέλευσης θα τα έβαζα. Σου φαίνεται μικρή η απόσταση των τριών μέτρων;Αν χωρούσαν θα τα έβαζα
Εμένα με ενδιαφέρει το 100%δεν έχουν καμία αξία για το 99% των περιπτώσεων
Έχω ήδη μερικές, και μπορεί να βρω και άλλες.Πόσες ταινίες υπάρχουν σε DTS:X Pro που αξίζουν την επένδυση;
Επειδή δεν έχεις εσύ μουσικά Blu-ray δεν σημαίνει ότι δεν έχουν και οι άλλοι. Εμένα μ αρέσουν πολύ οι Yello.Για την μουσική η αξία είναι η ίδια με αυτή του Auro3D στις ταινίες. Ζίροου πόιντ σάμθινγκ.
Λεφτά υπάρχουν. Τι ζόρι τραβάς δηλαδή; Να έχουμε τύψεις;γιατί τα έξοδα είναι πολλά για να ακούσει κάποιος μόνο τα objects ποιότητας mp3.
Εγώ κανένα, κάθε άλλο. Εξάλλου το έγραψα, κάντε ότι θέτε.Λεφτά υπάρχουν. Τι ζόρι τραβάς δηλαδή; Να έχουμε τύψεις;
Ποτέ.Εσύ επειδή δεν θέλεις να βλέπεις ηχεία στο σαλόνι σου (γούστο σου και καπέλο σου) μας τα έχεις κάνει τσουρέκια πως αυτό είναι το σωστό.
Εξαρτάται από το χώρο. Αλλιώς μεταφράζονται τα 3m στα 20 m2 αλλιώς στα 40 m2, αλλιώς με μια σειρά θέσεων, αλλιώς με δύο, με τρεις, κλπ κλπ.Σου φαίνεται μικρή η απόσταση των τριών μέτρων;
Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.Εχεις μπερδέψει το value for money με τη σωστή αναπαραγωγή.