Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
47.966
Εγώ γαι εξαερωση πίσω είχα βάλει συρριγα κάτω και κεσεδακι πάνω. Τραβα ρουφα πολλές φορές και αλλαγή κλίσης στο σκελετό να φεύγει ο αέρας από παντού. Με το μπροστά αν και το κάνα αυτό και δείχνει πιο εύκολο δεν έκατσε το ίδιο καλά.
Τα έχω κάνει όλα αυτά, με σύριγγες, με πίεση στη μανέτα ώστε όταν ανοίγεις από τις δαγκάνες να φεύγει το υγρό με πίεση, μέχρι και αγιασμό έριξα, δεν δούλεψε τίποτα.
Κάνε τη μόντα σε λέω, δλέυει!

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
47.966
Ναι, με σύριγγα κάτω, το δοχείο πάνω, κλπ. Αλλά και πολλαπλό σφίξιμο στα φρένα την ώρα της εξαέρωσης (αφού κλείσεις την βαλβίδα που συνδέεις την σύριγγα - προσωρινά), με το πλαστικό εννοείται ανάμεσα στα τακάκια για να μην κλείσουν. Να το αφήσω πολλές ώρες πατημένο - όπως το δείχνει ο Χρήστος - δεν το έκανα ποτέ ως τώρα, αρκεί το σφίξιμο στα φρένα την ώρα της εξαέρωσης.
Μιας και το συζητάμε, έχω και ένα επίσης κόλπο ώστε να μένει ελάχιστο κενό στη επαφή των τακακίων με το δίσκο όταν σφιγγουμε τις δαγκάνες.
Για το κεντράρισμα στις δαγκάνες έχω επινοήσει ένα θκόμ κόλπο, βάζω ανάμεσα στα τακάκια αυτό
IMG_20241116_215955.jpg

Είναι ένα κομμάτι πλαστικό κομμένο ώστε να χωρά μέσα στη δαγκάνα και ανάμεσα στο δίσκο με αυτό το ενεπαισθητο πάχος
IMG_20241116_220122.jpg

Πατάς μανέτα, σφίγγεις δαγκάνα και μένει ένα κενό ώστε όταν υπερθερμανθεί και ζευλώσει ο δίσκος να μην ακουμπά στα τακάκια. Αυτό κυρίως στους shimano δίσκους που παρουσιάζουν αυτό το πρόβλημα επειδή είναι σάντουιτς με αλουμίνιο για καλύτερη ψύξη. Με τους campagnolo δίσκους δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα, αλλά το εφαρμόζω και κει.

Άλλα 50€ :lolsign:

Υπάρχουν και γκάτζετ για αυτή τη δλειά, εμείς είμαστε Έλληνες πολυμηχανοι και δεν νογάμε απαυτά :biggrin:

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
47.966
Απ'το bike παίρντς 3 τεμάχια με διαφορετικό πάχος όμως σε αυτές τις παράδες

Reaction score
15.800
Υπάρχουν πολλά παρόμοια, απλά έβαλα κάποια στην τύχη με σχετικά χαμηλή τιμή.

ΥΓ. Δεν είχα δει το λινκ που έβαλες μάλλον μετά.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
47.966
Ως προς την εξαέρωση που είχες ως τώρα προβλήματα... ναι, μάλλον μπρίκια! :roflmao:
Νάταν μόνο αυτό, οτι ξέχασα να σφίξω πάνω στο νύχι το ντεραγιέ και έβριζα τη σχιμάνο, που το πας? :biggrin:

Reaction score
1.209
Το tradeinn το έχετε δοκιμάσει; Αξιόπιστο;
Έχει απίστευτη τιμή το Direto XR-T.
Στην πρώτη μου αγορά από αυτούς το site έδειχνε ποδήλατο σε στοκ και δεν το είχαν. Η επικοινωνία μαζί τους παρότι συχνή ήταν προβληματική, τελικά το έστειλαν είκοσι μέρες μετά. Στην δεύτερη παραγγελία που είχα βάλει μικροπράγματα και θα τα έβρισκαν για να τα ταχυδρομήσουν αναγκάστηκα να αλλάξω κάποια γιατί βαρέθηκα να περιμένω.

Από την επικοινωνία μου μαζί τους κατάλαβα ότι είναι super market, δηλαδή δεν εξειδικεύονται στο ποδήλατο και το προσωπικό είναι άσχετο. Δεν θα ασχοληθώ ξανά μαζί τους εκτός και η έκπτωση που προσφέρουν είναι extreme.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.426
Members
38.183
Νεότερο μέλος
tzimarou