Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.825
Με το δώσανε ως πολλά υποσχόμενο, άλλο έπινα για χρόνια, σταμάτησε συνεργασία ο θκόσμ ντίλερ και τώρα πέρασα σε αυτό.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.825
Πρώτη φορά από τότε που αγόρασα το 1040 δούλεψε σωστά, με το πρόσφατο update κατάφεραν επιτέλους να διορθώσουν όλα τα προβλήματα, μεγάλωσαν επιπλέον και οι χαρακτήρες στα πεδία, και στραβός να είσαι τα βλέπεις όλα πλέον καμπάνα!!
Τους πήρε αρκετό καιρό αλλά τα κατάφεραν εκεί στη garmin. Ήμουν έτοιμος να το βάλω καταή και να το πατήσω με τα ποδάρια, με είχε εκνευρίσει αφάνταστα.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.825
Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα, ψάχνομαι πως θα κάνω τη αλλαγή του δίσκου πχιο γρήγορη και απόλυτη κατά το πάτημα.
Παρατηρώντας τα χνάρια που αφήνει η αλυσίδα πάνω στο μαμά γρανάζι είπα να επιλέξω ένα inner chainring που έχει λίγο διαφορετικό προφίλ στα δόντια, λογικά κατά τη πιέσει που θα ασκεί το ντεραγιέ με το νέο προφίλ και το υλικό που λείπει από τη εξωτερική μεριά του κάθε δοντιού θα αναγκάζει τη αλυσίδα να μετατοπίζεται πχιο άμεσα.
Στη θεωρία όλο αυτό, στη πράξη θα δούμε... View attachment 357730
Έχω εντυπώσεις από το συγκεκριμένο φύλλο, επίσης μετά από πολύ μελέτη αλλά και πολλές δοκιμές κατάφερα να κάνω το 8150 ντεραγιέ να δουλεύει απόλυτα στις αλλαγές ταχυτήτων.
Λεπόν, το φύλλο είναι της alugear και κουμπώνει ταμάμ πάνω στο 8100 δισκοβραχίονα, τα λειψά δόντια βοηθάνε αρκετά ώστε στη πίεση του ντεραγιέ να βρίσκει η αλυσίδα τα pins του μεγάλου δίσκου πχιο άμεσα και απόλυτα κατά το πάτημα. Αυτό ισχύει μόνο στο ανέβασμα, στο κατέβασμα δεν υπάρχει διαφορά με το μαμά δίσκο.
Τώρα όσον αφορά το πίσω ντεραγιέ, δεν ξέρω τι ισχύει γενικότερα, το θκόμ είχε πολλά μπόσικα από μαμά στον άξονα του Cage, ενώ το νύχι ήταν ίσιο, η πίεση της αλυσίδας έσπρωχνε προς τα μέσα το όλο Cage, σε συνδυασμό με τα πολύ στενά περιθώρια της κασέτας δεν λειτουργούσαν σωστά οι αλλαγές σε όλο το εύρος της κασέτας. Η 12 speed κασέτα έχει από γρανάζι σε γρανάζι διαφορετικές αποστάσεις (γιαυτό και συνεχείς διορθώσεις του ντεραγιέ μέσω του λογισμικού της di2) οπότε έχοντας ουσιαστικά στραβό ντεραγιέ λόγο μπόσικων είχα σοβαρό πρόβλημα, κυρίως στο ανέβασμα, ανέβαζα μια ταχύτητα και στιγμιαία ανέβαζε 2 ταχύτητες και έπειτα έριχνε τη μια ταχύτητα. Ουκ ολίγες φορές κόντεψα να τσακιστώ πάνω στο πάτημα γιατί είχα χάσιμο στη αντίσταση του δισκοβραχίονα. Έκανα βίδες όλο το ντεραγιέ, μάζεψα όλα τα μπόσικα, έκανα εκ νέου ρύθμιση μέσω του micro adjust της di2 και πλέον όλο το σύστημα περοβολάει!! :dance2::party:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.825
Ααααα ξέχασα, τα μεταλλικά τακάκια γ@μάνε κρόκ, έχω έλεγχο, αίσθηση και φυσικά δύναμη. Ακούς το τακάκι που γδέρνει το δίσκο, το risen χαϊδεύει το δίσκο γιαυτό και υπάρχει θέμα, πατάς λίγο δεν σταματάς, πατάς αρκετά μπλοκάρει...
Προς το παρόν έχω μεταλλικά μπροστά και risen πίσω, μάλλον θα βάλω μεταλλικά και πίσω

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.825
Πάντως με τα resin στο mtb είμαι πολύ ευχαριστημένος, στη κούρσα δεν δλέυουν σωστά , δεν ξέρω γιατί...

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    Shalom
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.518
Members