Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.121
Αυτό το connect τι φάση βρε παιδιά?
Όλο μη παραγωγική και υπέρβαση με δίνει, τι θέλει για να είμαι παραγωγικός, να πάω σβηστός?
Δεν ήταν έτσι παλιά, έχετε προσέξει καμιά διαφορά σε σχέση με παλιότερα στις δικέ σας προπονήσεις?
1000013386.jpg

Reaction score
1.262
Αυτό το connect τι φάση βρε παιδιά?
Όλο μη παραγωγική και υπέρβαση με δίνει, τι θέλει για να είμαι παραγωγικός, να πάω σβηστός?
Δεν ήταν έτσι παλιά, έχετε προσέξει καμιά διαφορά σε σχέση με παλιότερα στις δικέ σας προπονήσεις? View attachment 375365
To κοιτάζω αλλά δεν το έχω μελετήσει επαρκώς. Με βάση αυτά που νοιώθω μάλλον καλά πάει...

Attachments

Reaction score
72
Ήρθε το spacer σήμερα, όπως και το εργαλειάκι για την αφαίρεση της κασέτας. Βγήκαν τα άλλα δυο, μπήκε το νέο. Όλα καλά.
Έχω θεματάκια βέβαια σε κάποιες σχέσεις. Είτε φταίει το ντεραγιέ που μου φαίνεται πως είναι στραβό είτε η νέα αλυσίδα (KMC Z7) που μου είπαν πως δουλεύει κανονικά σε 8άρα κασέτα αλλά η προηγούμενη που είχα ήταν narrow ενώ αυτή όχι είτε ο συνδυασμός αυτών.
Όπως και ναχει, έκανα σήμερα το πρώτο stage του Explore Mallorca και επιβεβαίωσα πως έχω τον οργανισμό του παππού μου και κάτι πρέπει να κάνω για αυτό 😆

Btw @bretsos υπάρχει περίπτωση να είναι καμιά χαζομάρα της garmin που "συνδυάζει" το τι κάνεις από ρολόι, edge κλπ και σου βγάζει τις πληροφορίες αυτές; Μήπως είναι σε κάποια συσκευή κάτι απενεργοποιημένο; Δύσκολο βέβαια, αλλά λέω μήπως...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.121
Οι kmc αλυσίδες έχουν γενικώς συμβατότητα με τα shimano συστήματα μετάδοσης.
Τώρα όσον αφορά το connect δεν ξέρω τι παίζει, έχω δηλώσει ως προπονητική συσκευή το 1040, το ρολόι το έχω για άλλους λόγους και δεν συμμετέχει στις προπονήσεις. Γενικά βλέπω πολλά κουλά σε strava και connect

Πχ
1000013395.jpg

Πχιά 165w?
Τοσα δεν πατούσα ούτε όταν ξεκίνησα...

Last edited:

Reaction score
72
Χμμμ, δεν ξέρω... Νομίζω γενικά τα έχουν κάνει αχταρμα και με το ΑΙ που βάζουν παντού σαν σάλτσα, εκτός των άλλων.

Έχουμε καμιά πρόταση για αλυσίδα; Shimano Acera 3X8 προς το παρών.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.121
Μόνο η CN-HG71 βλέπω υπάρχει για 6-7-8 speed.
Παίζουν και όλα τα υπόλοιπα, στραβό ντεραγιέ ή αντικατάσταση ντιζας στο χειριστήριο

Reaction score
72
Πρώτα θα δω αν όντως είναι στραβό ή στραβά αρμενίζω. Ό,τι και να κάνω, αν αυτό είναι στραβό, θα είναι λάθος.
Μετά, βλέπουμε τι παίζει και με την αλυσίδα.
Ακόμη πιο μετά, να δω για σέλα, γιατί με αυτήν δεν νιώθω τίποτα μετά από λίγο...
Ακόμη ακόμη πιο μετά, να κοιτάω τα υψομετρικά και την κλίση που έχει το rouvy, μου βγήκε ο πάτος με τις 12°-13°, δεν είμαι ακόμη για τέτοια εγώ.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.121
Η σέλα δεν θέλει αλλαγή, αν δεν βολεύεσαι είναι λάθος η ρύθμιση.
Σε είπα, είναι πολύ δύσκολη η προπόνηση σε smart trainer, εκτός των άλλων χρειάζεσαι και καλό αερισμό.
Έβαλες μπελά στο κεφάλις :lolsign:

Reaction score
1.262
Πρώτα θα δω αν όντως είναι στραβό ή στραβά αρμενίζω. Ό,τι και να κάνω, αν αυτό είναι στραβό, θα είναι λάθος.
Μετά, βλέπουμε τι παίζει και με την αλυσίδα.
Ακόμη πιο μετά, να δω για σέλα, γιατί με αυτήν δεν νιώθω τίποτα μετά από λίγο...
Ακόμη ακόμη πιο μετά, να κοιτάω τα υψομετρικά και την κλίση που έχει το rouvy, μου βγήκε ο πάτος με τις 12°-13°, δεν είμαι ακόμη για τέτοια εγώ.
Ξεκίνα με το μαλακό. Το indoor είναι ζόρικο...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.121
Μλκ θα τρελαθώ, πήγα σήμερα μια χαλαρή προπόνηση για μια ώρα, χωρίς φορτία με hr 128 avg και το connect με έβγαλε υπέρβαση.
Έχει ντίπ χαζέψει η υψηλή με τη πάρτημ...

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.531
Ε, μα, όταν έχεις RHR 36 παλμούς/λεπτό, είναι φυσιολογικό οι 128 παλμοί/λεπτό μέσος όρος προπόνησης να θεωρούνται υπέρβαση! Δεν έχει χαζέψει Garmin, εσύ είσαι χαζό! :roflmao:

Last edited:

Reaction score
72
Ξεκίνα με το μαλακό. Το indoor είναι ζόρικο...
Ε καλά, μη νομίζεις πως όλα θα γίνουν άμεσα. Σιγά σιγά. Αυτή την περίοδο που έβγαινα έξω, έκανα 20-25χλμ. Αργά και χαλαρά. Οπότε διάλεξα μια διαδρομή στα ~20χλμ και μπήκα. Απλώς δεν πρόσεξα πως μαξ κλίση ήταν στις 13 μοίρες 😆.
Καλά ήταν πάντως, πλάκα είχε.

Η σέλα δεν θέλει αλλαγή, αν δεν βολεύεσαι είναι λάθος η ρύθμιση.
Σε είπα, είναι πολύ δύσκολη η προπόνηση σε smart trainer, εκτός των άλλων χρειάζεσαι και καλό αερισμό.
Έβαλες μπελά στο κεφάλις :lolsign:
Είχα κάνει αρκετές ρυθμίσεις στην σέλα από τότε που είχα πάρει το ποδήλατο, ποτέ δεν έκατσε καλά. Θα κλέψω μια slr boost (δεν θυμάμαι μέγεθος) από ένα φίλο να δω τι λέει κι αυτή. Το πολύ πολύ ξαναγυρίζω στην παλιά και την βλέπω με κάποιον που ξέρει.
Για τον αερισμό..... Ω ναι.....
Όσο για τον μπελά, αν ρωτήσεις την γυναίκα θα πει πως προτιμάει αυτό το μπελά από το να με βλέπει να φορτώνω σακίδιο και να πηγαίνω στο βουνό να μένω σε σκηνή με θερμοκρασία στο πολύ μείον ή να κάνω αναρρίχηση 😆

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.121
Ε, μα, όταν έχεις RHR 36 παλμούς/λεπτό, είναι φυσιολογικό οι 128 παλμοί/λεπτό μέσος όρος προπόνησης να θεωρούνται υπέρβαση! Δεν έχει χαζέψει Garmin, εσύ είσαι χαζό! :roflmao:
Έχω δηλώσει ως προτεραιότητα στις προπονήσεις το 1040, τώρα που το λες ίσως να κάνει τη ζημιά και το ρολόι, παίζει να συμμετέχει μέσα στη μέρα με τα θκάτ δεδομένα και να κάνει αχταρμά τον αλγόριθμο στο connect.
Παλιά όμως αυτό δεν συνέβαινε, αλλά garmin είναι αυτή, θα έκανε κανένα μαγικό στα firmware update και έκανε τα δεδομένα αχταρμά.

Είχα κάνει αρκετές ρυθμίσεις στην σέλα από τότε που είχα πάρει το ποδήλατο, ποτέ δεν έκατσε καλά. Θα κλέψω μια slr boost (δεν θυμάμαι μέγεθος) από ένα φίλο να δω τι λέει κι αυτή. Το πολύ πολύ ξαναγυρίζω στην παλιά και την βλέπω με κάποιον που ξέρει.
Για τον αερισμό..... Ω ναι.....
Έχεις κάνει μέτρηση στα κόκαλα της λεκάνης ώστε να γνωρίζεις το μέγεθος της σέλας?

Reaction score
72
Έχω δηλώσει ως προτεραιότητα στις προπονήσεις το 1040, τώρα που το λες ίσως να κάνει τη ζημιά και το ρολόι, παίζει να συμμετέχει μέσα στη μέρα με τα θκάτ δεδομένα και να κάνει αχταρμά τον αλγόριθμο στο connect.
Παλιά όμως αυτό δεν συνέβαινε, αλλά garmin είναι αυτή, θα έκανε κανένα μαγικό στα firmware update και έκανε τα δεδομένα αχταρμά.

Έχεις κάνει μέτρηση στα κόκαλα της λεκάνης ώστε να γνωρίζεις το μέγεθος της σέλας?
Για αυτό στο είχα ρωτήσει κι εγώ. Μπορεί να άλλαξαν κάτι και να σου μετράει και του ρολογιού; Άντε βγάλε άκρη.

Είχα κάνει πριν πολυυυ καιρό. Θα κάνω μετρήσεις από την αρχή, ούτε καν θυμάμαι πως ήταν, ούτε τα έχω σημειωμένα πουθενά.

Reaction score
1.262
Ε καλά, μη νομίζεις πως όλα θα γίνουν άμεσα. Σιγά σιγά. Αυτή την περίοδο που έβγαινα έξω, έκανα 20-25χλμ. Αργά και χαλαρά. Οπότε διάλεξα μια διαδρομή στα ~20χλμ και μπήκα. Απλώς δεν πρόσεξα πως μαξ κλίση ήταν στις 13 μοίρες 😆.
Καλά ήταν πάντως, πλάκα είχε.
...
Αν έκανες 20χλμ μέσα είναι σα να έκανες σχεδόν 35-40 εξω. Υπομονή σιγά σιγά.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.121
Είχα κάνει πριν πολυυυ καιρό. Θα κάνω μετρήσεις από την αρχή, ούτε καν θυμάμαι πως ήταν, ούτε τα έχω σημειωμένα πουθενά.

Εδώ ένα πολύ καλό άρθρο περί σέλας ο λόγος, για αρχάριους και όχι μόνο.
Μέτρηση λεκάνης Εδώ

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.121
Πήγα να πάρω πσωμί από ένα φούρνο που απέχει 5km, έκανα καταγραφή και τώρα το connect με λέει παραγωγική.
Οι m@lakes στη garmin το g@misan τον αλγόριθμο...
1000013400.jpg

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv