Στην γωνια του antkots

Reaction score
460
Απάντηση: Στην γωνια του antkots

Νομιζω οτι η Οδυσσεια της αναζητησης καλωδιων τελειωσε (προς το αμμεσο εγγυς μελλον).
Ειμαι ευτυχισμενος:403::403:Τωρα παμε για κεφαλη και στοπ!

Reaction score
460

Λοιπον...Πηρα σπιτι αρκετα καλωδια απο διαφορους αντιπροσωπους (δεν θα πω απο ποιους και ποια πλεον για ευνοητους λογους).
Ολα καπου εχαναν και καπου κερδιζαν οχι συγκριτικα μονο με αλλα καλωδια και αλλες μαρκες,αλλα επειδη εχω ζησει με καμια 25αρια ζευγαρια jbl ξερω επακριβως τι μπορει να κανει και μεχρι που μπορει να φτασει αυτο το ηχειο.
Ειχα λοιπον την αισθηση οτι το γρανιτενιο μπασο του 9800 υπολοιποταν προς αυτο που ενιωθα οτι θα μπορουσε να φτασει το θηριο οπως η σκηνικη παρουσια, τα μεσουψηλα,η εικονα,υπηρχε μια ασαφεια ως προς την θεση του καλλιτεχνη δηλ ηταν λιγο εμπρος και λιγο χαμηλα,και γενικως το μεγαλυτερο προβλημα ειναι ο χωρος μου (που ολοι λιγο πολυ το εχουμε,εφοσων το συστημα μας ζει στον κυριως χωρο του σπιτιου και οι ηχητικες-τεχνικες επεμβασεις που μπορουμε να κανουμε ειναι μηδενικες).Να ξερετε ολοι οτι ξερω απολυτα που ποναει το συστημα μου,δεν ειμαι σακατεμενος στο μυαλο και κολλημενος να λεω οτι εχω το καλυτερο ακουσμα.
Ολα λοιπον τα καλωδια που περασαν ειχαν και τον δικο τους χαρακτηρα (κακιστη συμπεριφορα να εχει χαρακτηρα το καλωδιο και οποιαδηποτε ηχητικη συσκευη)αλλο ηταν γλυκο στα μεσουψηλα και γλαφυρο στα χαμηλα,αλλα επιθετικο παντου με μαζεμα των χαμηλων συχνοτητων(και αναγκαστικα υπερελεγχομενο χαμηλο),και αλλα τσιριχτα παντου με κακη σκηνικη παρουσια και χωρις εικονα και περιεχομενο.
Ηθελα λοιπον κατι ουδετερο καθαρο ταχυ ευελικτο στα ειδη της μουσικης που ακουω και σταρατο,αυτο το βρηκα στα καλωδια του Νικου!!!!
Ταχυς ηχος,σταρατος,ουδετερος,αναλυτικοτατος,σκηνικη παρουσια,τεμπο (σημαντικο συστατικο ενος καλοζυγισμενου συστηματος),πραγματικες χροιες (σημειο αναφορας μου η Χ.Αλεξιου στο σιντι ψιθυροι,εχω ακουσει πολλες φορες την Χαρουλα live και εχω απολυτη αποψη περι χροιας της φωνης της),εικονα!!εδω τα πραγματα ειναι ζορικα,στο συστημα μου προστεθηκε 1 μετρο παραπανω σε υψος και πλατος,απιστευτο!!!!
Παμε τωρα στην αναλυση,τι να πω τωρα,στο γνωστο χιλιοακουσμενο απο εμενα και πολλους αλλους κομματι του μαντσιονε ακουσα πραγματα που δεν ακουγα πριν, η θα ελεγα καλυτερα υποακουγα αλλα δεν μπορουσα να τα διακρινω καλα,και για να ειμαι πιο σαφης λεω,οτι στην αρχη του κομματιου που ο καλλιτεχνης τραγουδαει με ελαφρυ παρουσια μιας κιθαρας εχει τελικα και μπασοκιθαρα με εκτενη χαμηλα που ουτε καν νιωθαμε πριν!!!Μπορει απλα να τα ακουγαμε (αμυδρα)αλλα δεν τα νιωθαμε,τωρα ακουγωνται καθαρα και τα νιωθω στο πετσι μου!!!και στο σωμα μου!!!
Κατα την διαρκεια του κομματιου που μπαινουν δυναμικα η τρομπετα η κιθαρα τα ντραμς και ολα τα αλλα οργανα,απλα θα ελεγα για οσους γνωριζουν τον δισκο οτι απο το δεξιο καναλι υπαρχουν οι ηχοι μιας αμυδρα ηχητικης ταξης ηχου κιθαρας η οποια συνοδευει ολο το κομματι με μια ευγενικη παρουσια,αυτο ακουγοταν και πριν αλλα δεν ξεχωριζα τις νοτες,τωρα την ακουω καθαρα και ξεχωριζω τα παντα απο αυτην την πληροφορια.
Ας παω και στα δυναμικα τωρα,βαλαμε το ντεσιμπελομετρο στο koffe table που ειναι μπροστα απο τον καναπε στην θεση ακροασης και με την ιδια ενταση πηραμε 2 db επιπλεον με το καλωδιο του Νικου.
Και συγκεκριμενα στην θεση με νουμερο 90 του βολιουμ πηραμε 95-96 db με διαφορα καλωδια και με του Νικου 96-97db.
Τελειωνω εδω με αυτα,ελπιζω να μπορεσα να σας μεταφερω του τι ακουσα, και με ευθυτητα πλεον μπορω να πω ΝΑΙ!!!τα καλωδια μπορει να καταστρεψουν η να αναδειξουν ενα συστημα.

Reaction score
4.233
Απάντηση: Re: Στην γωνια του antkots

Αντωνη να σε δωσω κατ αρχην συγχαρητηρια για το εγχειρημα που εκανες με το πικαπ. Αν μη τι αλλω δειχνει ανθρωπο ανοιχτομυαλο.

Φυσικα τωρα το επομενο βημα ειναι η συγκριση αυτου του συστηματος με καποιο αλλο που διαφερει ως προς το πικαπ για να φανει αυτο που ηθελες εκ των προτερων, δηλαδη τελικα κανει το πικαπ την διαφορα και ποσο.

Και βεβαια προσωπικα θα ηθελα να καποτε αν μπορουσε να γινει ενα συγκριτικο μεταξυ δυο πικαπ μαζας τα οποια θα διαφερουν στην ποσοτητα της μαζας. Να δουμε παλι αν η διαφορα ειναι συμβολικη η ουσιαστικη.

Οσον αφορα τα καλωδια, ο Νικος εχει μονο ονομα? Νομιζω οτι εχει εταιρια η λαθος καταλαβα? Αν καποιος κανει μια σοβαρη και αξιολογη δουλεια νομιζω οτι καλο ηταν να το γνωριζουν οι συμφορουμιτες.

Αλλη μια φορα τα συγχαρητηρια μου. Οσον αφορα τον Κωστα Παππα τα διεπιστευτηρια τα εχει δωσει προ πολλου στο φορουμ.

ΥΓ. Βλεποντας απο φωτογραφιες σου τον χωρο (μαλλον προκειται για σαλονι) ισως καποτε να δοκιμαζες μια μετρικ στον χωρο σου, οχι τοσο σαν ντακ οσο για τις μετρησεις στον χωρο. Νομιζω οτι το σχετικο θρηντ που ανοιξε παρουσιαζει εξαιρετικο ενδιαφερον.

Reaction score
460

Αντωνη να σε δωσω κατ αρχην συγχαρητηρια για το εγχειρημα που εκανες με το πικαπ. Αν μη τι αλλω δειχνει ανθρωπο ανοιχτομυαλο.

Φυσικα τωρα το επομενο βημα ειναι η συγκριση αυτου του συστηματος με καποιο αλλο που διαφερει ως προς το πικαπ για να φανει αυτο που ηθελες εκ των προτερων, δηλαδη τελικα κανει το πικαπ την διαφορα και ποσο.

Και βεβαια προσωπικα θα ηθελα να καποτε αν μπορουσε να γινει ενα συγκριτικο μεταξυ δυο πικαπ μαζας τα οποια θα διαφερουν στην ποσοτητα της μαζας. Να δουμε παλι αν η διαφορα ειναι συμβολικη η ουσιαστικη.

Οσον αφορα τα καλωδια, ο Νικος εχει μονο ονομα? Νομιζω οτι εχει εταιρια η λαθος καταλαβα? Αν καποιος κανει μια σοβαρη και αξιολογη δουλεια νομιζω οτι καλο ηταν να το γνωριζουν οι συμφορουμιτες.

Αλλη μια φορα τα συγχαρητηρια μου. Οσον αφορα τον Κωστα Παππα τα διεπιστευτηρια τα εχει δωσει προ πολλου στο φορουμ.

ΥΓ. Βλεποντας απο φωτογραφιες σου τον χωρο (μαλλον προκειται για σαλονι) ισως καποτε να δοκιμαζες μια μετρικ στον χωρο σου, οχι τοσο σαν ντακ οσο για τις μετρησεις στον χωρο. Νομιζω οτι το σχετικο θρηντ που ανοιξε παρουσιαζει εξαιρετικο ενδιαφερον.
Καλησπερα και σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια.
Στο ποστ 718 αναφερω τα παντα για τον Νικο.
Ονομαζεται Νικος Κορακακης ,η μαρκα των καλωδιων λεγεται signal projects και το μοντελο του καλωδιου apollon.Ο Νικος ειναι ριβιουερ στο περιοδικο χαι φιντελιτι.
Ολα οσα αναφερεις πιο πανω ειναι προς διερευνηση,αλλα να παρουμε μια ανασα γιατι ολα αυτα ηταν πολυ κουραστικα,πιστεψε με,και ακομη δεν εχουμε ολοκληρωσει πολλα πραγματα.
Ηδη ο Νικος ετοιμαζει για την αλλη εβδομαδα να κατασκευασει την πιο μεγαλη του σειρα καλωδιων(και πιο ακριβη φυσικα) με χαλκους 7Ν,και αναμενουμε και την κεφαλη,εν αναμονη λοιπον!!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ποτε μην λες ποτε, θυμισου και τι σου ειχα πει.Ολα τελειωνουν οταν ερεθι το καλυτερο, και δεν ειναι απλα καλυτερο αλλα σοκαριστικο και κανει τον καθενα να βαζει το χερι στην τσεπη για κατι τετοιο

Reaction score
871
Αντώνη έχω την εντύπωση πως ο Κώστας(εαρ) ρώτησε τεχνικές πληροφορίες για τα καλώδια και όχι πως παίζουν... από τι υλικα είναι κατασκευασμένα δηλαδή(χαλκό, ασήμι, άλλο, δυο είδη μαζί), γεωμετρίες(πλέξιμο), αγωγοί(πολύκλωνοι, μονόκλωνοι), πάχος(awg), δομή(μονοκρυσταλλικό - πολυκρυσταλλικό μέταλλο), καθαρότητα(πόσα Ν), αν είναι μονωμένοι ή όχι οι(επί μέρους) αγωγοί, διηλεκτρικό - μονωτικό υλικό.... όλα αυτά...

αν είχες την καλοσύνη το ίδιο θα ήθελα να πληροφορηθώ και γώ... σαν χαιφιντελάς... σαν φίλος... και σαν... κατασκευαστής... .... αν ξέρεις πες μας...

εκτός αν είναι μυστική η συνταγή και η σύσταση αυτών των σουπερ-καλωδίων...

Reaction score
871
Re: Απάντηση: Re: Στην γωνια του antkots

επίσης... αφού συγχαρώ πρώτα τον Κώστα(Papas) για την πολύ καλή δουλειά, δεν μπορώ να μην πω πως η τόσο μεγάλη κουβέντα που έxει γίνει εδώ σχετικά με την αναβάθμιση του ΜΚΙΙ με έκανε να κατεβάσω από το ράφι το DIY DD πικάπ μου... και ν' ακούω εδώ και μια βδομάδα απ' αυτό...

Πολύ σύντομα(σε κανα δυο μέρες)... να 'στρώσει' η μπουλεττιν 4, θα ανεβάσω στην εδώ DIY κατηγορία βήμα προς βήμα την κατασκευή του και τη ρύθμισή του... Μέχρι τότε αν κάποιος θέλει λεπτομέρειες θα τις βρει στην DIY του ACA... απλά ποστάρω εδώ ένα βιντεάκι με τη 'Μαύρη Χήρα' να παίζει...

Last edited by a moderator:

Reaction score
460

Μανο καλησπερα,δεν γνωριζω επακριβως με τι υλικα ειναι δομημενο το καλωδιο,αυτα που γνωριζω ειναι οτι ο χαλκος ειναι 6Ν και οτι ειναι πολυκλωνα και μονοκλωνα καλωδια σε μορφη πλεξης.
Εχει και ενα "βαρελακι"προς το τελος το οποιο σε ερωτηση μου προς τον Νικο εαν ειναι μετασχηματιστης μου ειπε οτι δεν ειναι.
Δεν γνωριζω τι αλλο μπορει να συνυπαρχει εκει μεσα,αυτο που ξερω ειναι οτι παιζει απιστευτα!!

Reaction score
871
Re: Απάντηση: Re: Στην γωνια του antkots

Μανο καλησπερα,δεν γνωριζω επακριβως με τι υλικα ειναι δομημενο το καλωδιο,αυτα που γνωριζω ειναι οτι ο χαλκος ειναι 6Ν και οτι ειναι πολυκλωνα και μονοκλωνα καλωδια σε μορφη πλεξης.
Εχει και ενα "βαρελακι"προς το τελος το οποιο σε ερωτηση μου προς τον Νικο εαν ειναι μετασχηματιστης μου ειπε οτι δεν ειναι.
Δεν γνωριζω τι αλλο μπορει να συνυπαρχει εκει μεσα,αυτο που ξερω ειναι οτι παιζει απιστευτα!!
Αντουάν... thanx για τις πληροφορίες... ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσω να το ακούσω κι εγώ...

Reaction score
1.815

"......Την ντενον φιλε Σταματη ενδεχεται και να την κρατησω για να εχω και μια δευτερη κεφαλη σε ωρα αναγκης (εχθες η πιτσιρικα εδειξε τα δοντια της, απλα ηταν καταπληκτικη!!)."
Εεεε μα είπα κι εγώ!!
Δε σου κρύβω οτι προς στιγμή προβληματίστηκα που μπήκες στο τρυπάκι να τη δώσεις!
Τη συγκεκριμένη κεφαλή είναι κρίμα να τη διώξεις από πάνω σου... Δεν παράγεται πλέον, όσοι πήραν πήραν... τέλος.:605:

By the way... το πικάπ του Μάνου όλα τα λεφτά! Εύγε Μάνο!:624:

Reaction score
871
Re: Απάντηση: Στην γωνια του antkots

Εεεε μα είπα κι εγώ!!
Δε σου κρύβω οτι προς στιγμή προβληματίστηκα που μπήκες στο τρυπάκι να τη δώσεις!
Τη συγκεκριμένη κεφαλή είναι κρίμα να τη διώξεις από πάνω σου... Δεν παράγεται πλέον, όσοι πήραν πήραν... τέλος.:605:

ευχαριστώ όλους :446: μέχρι την κυριακή θα ανέβει και δω..... στην DIY ...

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.010

Εεεε μα είπα κι εγώ!!

Που το είδες Σταμάτη οτι δεν παράγεται?

Reaction score
460

Αυτη την εβδομαδα το αναλογικο θεμα κλεινει για μενα (προς το παρων),θα εχετε συντομα νεα (καλα)!

Reaction score
1.815

Αντώνη καλησπέρα! Καλή Σαρακοστή!
Θα παραλάβεις την κεφαλή αυτήν την εβδομάδα?

Reaction score
871
με το ΜΚΙ...
με το ΜΚΙΙ...
με το ΜΚΙΙΙ... φτου... βγαίνω και τα φυλάς...

έπεσε η εντολή άνωθεν... σταμάτησαν όλοι να γράφουν... STOP... χεχεεεεεεε...

Reaction score
3.899

με το ΜΚΙ...
με το ΜΚΙΙ...

Ίσως αγαπητέ νάταν καλύτερα να απουσίαζαν τέτοιου είδους σχόλια.
Ειδικά όταν δεν γνωρίζουμε καταστάσεις που αφορούν πρόσωπα στα οποία αναφέρεσαι και τα οποία απλά αποσύρθηκαν απο το Forum.

Reaction score
460

με το ΜΚΙ...
με το ΜΚΙΙ...

Tι ενοεις βρε Μανο?Για ποια εντολη μιλας?:118:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.933
Members
38.264
Νεότερο μέλος
Mikimetal