Τα Δυο ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ...(HARBETH 40.1)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.301
Απάντηση: Τα Δυο ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ...(HARBETH 40.1)

BBC Monitor History(LS 3/5).

The concept of this speaker was to suit those BBC environments where monitoring on headphones was not satisfactory and yet there wasn't sufficient room for a 'Grade I' monitor. A Grade I monitor can be used for critical tonal balancing of programme material, setting of microphone positioning, etc. Current Grade I monitors are the LS5/8 and LS5/9. A grade II monitor may be used for checking the quality of programme, but balance and mic positioning are normally Grade I-checked unless there is no alternative. It was recognized that what would be required was a small Grade II unit with some sacrifice of bass response and loudness reproduction, this being justified for the sake of achieving compactness. The likely users were, for instance, the production control areas of television OB control vans, where there producer needs to listen at a lower level than that used for the actual mixing.
Pictured is the model speaker the BBC used from 1972 until 1980, which represented a major step in the modeling process. Although it had its limitations, primarily in terms of its tonal quality and maximum power handling, components of this small loudspeaker were found to be of a sufficiently high quality to help fulfil the demand for the unusually compact monitor needed in outside broadcast use. This was therefore packaged and called the LS3/5 and showed the model experimenters to have achieved good results.
Acknowledgements

I am indebted to BBC Engineering for ensuring the accuracy of this article. Within the BBC the work of two people, T Somerville and D E L Shorter, must be considered as having laid the foundation for current standards. The particular work on the LS3/5A was carried out by Messrs H D Harwood of Research Department and both M E Whatton and R W Mills of Designs Department
Ενδιαφέρον άρθρο.

Reaction score
2.566
Καλά ρε παιδιά δεν σας έθιξε και την οικογένειά σας, για το ηχείο μίλησε ο άνθρωπος! Όπως έχετε το δικαίωμα να λέτε την άποψή σας δημόσια ότι είναι ένα κορυφαίο ηχείο, έτσι έχει και δικαίωμα κάποιος άλλος να λέει το αντίθετο!
Εμένα πάντως μου αρέσει το συγκεκριμένο ηχείο, αν και απόλυτα πιστό αναπαραγωγέα δεν το λέω...

Reaction score
871
Καλά ρε παιδιά δεν σας έθιξε και την οικογένειά σας, για το ηχείο μίλησε ο άνθρωπος! Όπως έχετε το δικαίωμα να λέτε την άποψή σας δημόσια ότι είναι ένα κορυφαίο ηχείο, έτσι έχει και δικαίωμα κάποιος άλλος να λέει το αντίθετο!
Εμένα πάντως μου αρέσει το συγκεκριμένο ηχείο, αν και απόλυτα πιστό αναπαραγωγέα δεν το λέω...
για πες μου φίλε ep_blabla .... έχω το δικαίωμα να πω πως η εκκλησία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία είναι ένα μπορντέλο με κόκκινα φωτάκια απ' έξω και μέσα γεμάτο χοντρόβυζες πόρνες ??? .... δεν θίγω κάποια οικογένεια άμα το πω... άρα μπορώ να το πω έτσι ??? Έχω το δικαίωμα... Και ξέρεις ε... στην συγκεκριμένη εκκλησία δεν έχω πάει ποτέ !!!

Reaction score
2.566
Φυσικά κι έχεις το δικαίωμα φίλε μου SU_ξουμουξου...
ΥΓ. αν ήταν έτσι πάντως θα είχα μεγαλύτερο κίνητρο να πάω...:116:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.229
Απάντηση: Re: Τα Δυο ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ...(HARBETH 40.1)

Επειδή κάποιοι κάνουν 'πλακιτσα' περί Harberth και καυσόξυλων θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι όταν κάποιοι άνθρωποι στην Αγγλία, μηχανικοί ήχου με μεράκι είχαν την τεχνογνωσία και διέθεταν την ενέργεια τους για να έχουμε εμείς το BBC μόνιτορ, και τα μετέπειτα versions, εμείς εδω το μονο που τους προσφέραμε ήταν το φραπογαλο μας στα ελληνικά νησιά. Λοιπόν λίγο σεβασμός, δεν βλάπτει, σε ανθρώπους με άποψη που είχαν την ιδέα το μεράκι, κατείχαν την τέχνη, και προπαντός δούλεψαν συστηματικά και με συνέπεια για να την υλοποιήσουν. Μερικοι – μερικοί με απόψεις τύπου ‘Coyιa’ δεν είναι ανάγκη να μας περιχύνουν με τα φραπογαλα τους.

Eχω την εντύπωση οτι πίνει ελληνικό.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.229

Φυσικά κι έχεις το δικαίωμα φίλε μου SU_ξουμουξου...
ΥΓ. αν ήταν έτσι πάντως θα είχα μεγαλύτερο κίνητρο να πάω...:116:

Συμφωνώ.

Reaction score
3.091

Ειμαι κατοχος Harbeth 40.1 και p3esr και ενα εχω να πω.Ειναι ηχεια αποδεχτα απο μουσικοφιλους σε ολον τον κοσμο,αρα η δικη μου αποψη περισευει.Οσο για αποψεις τυπου καυσοξυλου καλυτερα να αλλαξετε η να καθαρισετε τ'αυτια σας μπας και απολαυσετε σωστη μουσικη!Αληθεια ποσοι απο εμας γνωριζουν τι σημαινει σωστος ηχος;Ας αρχισουμε να μαθαινουμε να ακουμε σωστα
Σας παρακαλω.....

Reaction score
871
Re: Απάντηση: Τα Δυο ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ...(HARBETH 40.1)

Και τι έγινε που έχεις και ακούς τα 40.1 φίλε Λεό... Άσε να τα πουν καλύτερα εκείνοι που τα γνωρίζουν από τις φωτογραφίες...

Reaction score
8

για πες μου φίλε ep_blabla .... έχω το δικαίωμα να πω πως η εκκλησία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία είναι ένα μπορντέλο με κόκκινα φωτάκια απ' έξω και μέσα γεμάτο χοντρόβυζες πόρνες ??? .... δεν θίγω κάποια οικογένεια άμα το πω... άρα μπορώ να το πω έτσι ??? Έχω το δικαίωμα... Και ξέρεις ε... στην συγκεκριμένη εκκλησία δεν έχω πάει ποτέ !!!
Όχι δε μπορείς, γιατί αφ'ενός μεν προσβάλεις τα χρηστά ήθη και αφ'ετέρου θεωρείται προσβολή θρησκείας.
Εκτός και αν τα harbeth είναι θρησκεία, οπότε σε προκάλεσαν.

Reaction score
1

Alan A. Shaw said:
Despite ones preconceptions that 'thick panels must be better' in the critical middle frequencies, it is clear that the opposite is in fact true: 'thin is much better' - thin panels are a better solution to controlling panel resonances, and making a speaker box that doesn't sound boxy. Thin can be tuned - thick can't.

BBC-style thin-wall cabinets. Why so special?

http://www.diyaudio.com/forums/mult...ad-i-found-lossy-cabinet-designs-harbeth.html

Reaction score
33

Μμμμμμ!!!! Γιατι το ξαναξεκνησες το θεμα ??? Ειχανε ησυχασει, τωρα????

Reaction score
1

:203:

το θεωρησα ενδιαφερον (εκτος και αν ειχε αναρτηθει ξανα), δεν ειναι αναγκη να γινει ο γ' παγκοσμιος:114:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.013

Ναι, καλά! Και μου έφαλες φυτίλια τώρα! Δηλαδή, άμα θέλω να παίξω Ζαμπέτα με Harbeth, πού θα τα τιουνάρω; Φα ματζόρε ή λα μινόρε;

Reaction score
1

^^^ποσο χοντρα καλωδια εχεις?:143:

πως κρινετε αυτα που λεει ο μπαρμπα-Shaw?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.013

To μέσα είναι πολύ χοντρό! Και μακρύ! Περισσότερα δε μπορώ να σου πω, είναι λεπτό το ζήτημα.

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008

Να με σχωρνάτε αλλά με τέτοια υλικά στο κροσόβερ και καλωδιάκια πιασμένα με κλιπσάκια, καθαρόαιμο δεν το λες ένα ηχείο...
Ναι τα κλιπσάκια σε πείραξαν, για τους ΜΚΤ και τα πηνιάκια με πηρίνα δεν έχεις να πεις κάτι?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.013

Είστε άσχετοι και υσωπαιδοτικοί και δεν ξέρετε από αγγλικό ήχο και δεν σας αρέσουν τα καθαρόαιμα. Άντε τώρα!

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008

Αστραχάν σου λέω.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.187
Members
38.301
Νεότερο μέλος
giorgosfs90