Το Spotify HiFi σύντομα κοντά μας

Reaction score
1.264
Σου προτείνω να κάνεις σύγκριση με ένα ριπαρισμένο CD αναφοράς.
Να συγκρίνεις ίδιες εκδόσεις, διαφορετικά δεν έχει νόημα .

Hint: Με το CD Ρωμαϊκή Αγορά του Μάνου Χατζιδάκι θα βγάλεις αμέσως συμπεράσματα .
να το συγκρινω με τη ραμαικη αγορα σε βινυλιο? δεν εχω το cd καρντια μου :lol:

Reaction score
2.327
Μάλλον ο τύπος χρησιμοποιεί διαφορετικά καλώδια με τα ακουστικά. . Στα αυτιά του ακούει αυτές τις διαφορές στο κινητό του ; Είναι και νέος. :D
Το spotify ηδη δουλευει σε exclusive mode για την desktop εφαρμογη για να γινεται bypass ο εκαστοτε windows mixer . Τωρα ποτε θα βγει δε ξερω...

Σε αλλα νεα με ακουστικα logitech των 20 ευρω στη δουλεια επιασα 5/6 σε αυτο το τεστ που εβαλε καποιος στο asr για το αν μπορουμε να ξεχωρισουμε το mp3 απο το uncompressed και λεγανε οτι δεν υπαρχουν ακουστες διαφορες και δεν ακουνε διαφορες οι τυποι εκει.... και οτι πεφτουμε θυμα placebo και ειμαστε audiofools ενω το δικο τους μυαλο δεν μπορει να επεξεργαστει την πληροφορια... Για καντε και σεις το τεστ , ειναι 6 ερωτησεις να βρεις ποιο ειναι το wav vs 320kbps vs 128kbps mp3 για 6 κομματια. Το λαθος που εκανα ηταν στο κομματι των coldplay.

1760004855549.png

Last edited:

Reaction score
863
Προς το παρόν ακούω το lossless από το laptop με σύνδεση usb στο DAC. Υπάρχει αρκετή διαφορά. Εκείνο που είναι ακουστό από την αρχή είναι η μεγαλύτερη καθαρότητα (ανάλυση) που ε΄χιε σαν αποτέλεσμα να είναι πιο ξεκούραστο, η ένταση έχει μειωθεί νομίζω λίγο σε σχέση με πριν και επίσης έχει μαζευτεί ή είναι πιο στακάτο το μπάσο. Επίσης τώρα πια όλα τα κομάτια (τουλάχιστον όσα έχω ακούσει ως τώρα) έχουν την ίδια ένταση ενώ πριν είχα διαφορετική ένταση σε κάποια (παρόλο που είχα ενεργοποιημένη την κατάλληλη ρύθμιση)

Την ρύθμιση ''volume normalization'' πρέπει οπωσδήποτε να την απενεργοποιήσεις ... δεν θα παίζουν όλα στην ίδια ένταση αλλά θα παίζουν μακράν καλύτερα ...

Reaction score
119
Το spotify ηδη δουλευει σε exclusive mode για την desktop εφαρμογη για να γινεται bypass ο εκαστοτε windows mixer . Τωρα ποτε θα βγει δε ξερω...

Σε αλλα νεα με ακουστικα logitech των 20 ευρω στη δουλεια επιασα 5/6 σε αυτο το τεστ που εβαλε καποιος στο asr για το αν μπορουμε να ξεχωρισουμε το mp3 απο το uncompressed και λεγανε οτι δεν υπαρχουν ακουστες διαφορες και δεν ακουνε διαφορες οι τυποι εκει.... και οτι πεφτουμε θυμα placebo και ειμαστε audiofools ενω το δικο τους μυαλο δεν μπορει να επεξεργαστει την πληροφορια... Για καντε και σεις το τεστ , ειναι 6 ερωτησεις να βρεις ποιο ειναι το wav vs 320kbps vs 128kbps mp3 για 6 κομματια. Το λαθος που εκανα ηταν στο κομματι των coldplay.

View attachment 379574
Θα ασχοληθώ και δεν λέω ότι έχεις άδικο. Το spotify κερδίζει για μένα στο μη προβληματικό interface. Δουλεύει παντού και πάντα. Σε κινητά, σε AVR, σε υπολογιστές, στο μετρό μέσα στο υπόγειο. Συγχρονίζει πάντα. Πληρώνω το Tidal για το HD όμως με σαφώς περισσότερα προβλήματα που μου σπάνε τα νεύρα.
Τώρα ίσως επανέλθω στο Spotify. Και τα δύο δεν διατίθεμαι να τα πληρώνω.

Reaction score
863
Τσεκαρισμένο;
εννοείται .... το normalization γίνεται με ψηφιακή συμπίεση ... το spotify μια χαρά ήχο είχε και πριν, στα 320 μβπς, αλλά ο κόσμος το κατηγορούσε γιατί είχε ον αυτή την ρύθμιση που κατέστρεφε σημαντικά τον ήχο ...

κάνε τις δοκιμές σου και θα δεις ...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.315
Members
38.540
Νεότερο μέλος
nchoulio