Φτηνή και αξιόπιστη θέρμανση

Reaction score
24.770
ναι τι είχες κάνει τότε; κουβέρτα, αερόθερμο ; και αν ναι τι μέγεθος και πόσες ώρες; αμα μου πεις δεν έβαλες τίποτα και είχε πάει η θερμοκρασία απο 22 στους 18 και κρυώναμε τότε με βεβαιότητα το 63 φτάνει και περισσεύει, αν είχες βάλει δύο αερόθερμα των 2KW και πάλι δεν έφτανε να το συζητήσουμε.
ξαναγράφω το μοντέλο που αναφέρεις στους -5 αμφιβάλλω αν θα είναι 10000btu/h με τόσους κύκλους απόψυξης που θα κάνει, το 63 στους -5 είναι γεμάτο 24000.
είχα και εγώ παρόμοια μηχανάκια στο εξοχικό και αντίστοιχες συνθήκες ήταν αστείο όντως , αλλά το μηχάνημα που βάζεις δεν έχει καμία σχέση σε ισχύ στην περιοχή από 0 μέχρι -15 που συζητάμε, χάος.

Reaction score
24.770
πάρε το 63 τότε, τέλος.
μακράν η οικονομικότερη λύση στην περίοδο θέρμανσης, ασυζητητί.
έχεις καβάτζα για τις πολύ δύσκολες μέρες, που αν με το ρημάδι ήταν 10 με αυτό δε θα είναι ούτε οι μισές.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.963
Το σημαντικό είναι να μη στείλεις ΕΣΥ ρεύμα πίσω στο δίκτυο σε περίπτωση διακοπής λόγω βλάβης και σκοτώσεις κανένα τεχνίτη της ΔΕΗ που προσπαθεί να διορθώσει τη Βλάβη. ( φαινόμενο Νησιδοποιησης στα διασυνδεδεμένα)
Ναι, το γνωρίζω.

Υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας ώστε σε καμία περίπτωση να μην υπάρχει επιστροφή ρεύματος προς τη ΔΕΗ.

Τα 2 EV μπορούν ανετως να καταναλώνουν περισσότερο ρεύμα από όλο το σπίτι, και χονδρικά 15 MWh το έτος. Ένα αυτόνομο κλειστό σύστημα, με μπαταρίες που φορτίζουν από ΑΠΕ, κι άμα δε φτάνουν τα ΑΠΕ πάει φόρτιση από ΔΕΗ, προφανώς νυχτερινό (αφού αξιολογηθεί η ημερήσια παραγωγή), αρκεί.

Μια κλειστή εγκατάσταση μόνον για αυτά, που να βγάζει και 2 γραμμές για κλιματιστικά, αρκούν για να φάω ανέτως όλη την παραγωγή που θα έχω, ακόμα και στις πολύ υψηλής παραγωγής ημέρες καλοκαιριού.

Μόνον EV, κλιματισμός και ενυδρεία, θα παίρνουν ρεύμα πάντα από μπαταρίες, και οι μπαταρίες θα φορτίζουν από 2 πηγές, ΑΠΕ και ΔΕΗ. Καμία επαφή με ΔΕΗ, καμία περίπτωση επιστροφής ρεύματος.

Μπαταρίες μεγάλης χωρητικότητας, εννοείται.
Για αρχή, 25 kWh, και εν καιρώ θα προσθέτω, με τελικό στόχο το υπερδιπλάσιο, μέχρι να μπορούν να μπουν και οι μπαταρίες των EV στο ξεχωριστό δίκτυο αποθήκευσης, πράγμα που εξ'αρχης θα λειτουργήσει τρόπον τινά.

Έχει ήδη υλοποιηθεί ανάλογο σεταπ, με εξαιρετικά αποτελέσματα.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.130
Και αυτό να κάνεις πρέπει να δηλωθεί. Και ότι αφορά τον/ τους φορτιστές, επίσης.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.963
Θέρμανση, με κλιματιστικό (αντλία θερμότητας).

Σειρά perfera της Daikin, βλέπουμε το 9-αρι και το 12-αρι (25 και 35):

1000008630.png

Μέγιστη ισχύς θέρμανσης 4,7kW το 9-αρι και 5,2 kW το 12-αρι.

Βλέπουμε και μίνιμουμ ισχύ, και νορμάλ ισχύ θέρμανσης. Η μίνιμουμ, δείχνει την ικανότητα του κλιματιστικού να χαμηλώνει ισχύ με το ινβέρτερ, και η νορμάλ, την τυπική ισχύ.

Δείτε και δείκτες απόδοσης.

Οκ?

Πάμε και στο ururu sarara, το 9-αρακι:

1000008629.png

Άλλη κλάση μηχάνημα.
Ισχυρότερο από 12-αρι.
Εκπληκτικοί δείκτες απόδοσης..
Τρελά χαμηλή η ελάχιστη κατανάλωση, ινβέρτερ για σεμινάριο..
Και πιο ήσυχο. 😎

Γι'αυτό λοιπόν, ξηλώνω ένα 9-αρι κλιματιστικό που είχα στο home cinema, στο κάτω σαλόνι, και μπαίνει ένα ακόμα ururu.

Οκ, διπλάσια λεφτά έχει. 1000+ΦΠΑ το περφέρα και 2.000+ΦΠΑ το ururu, αλλά οι διαφορές στην απόδοση και στο efficiency, είναι απίστευτες, όπως και οι συνολικές δυνατότητες...

ΥΓ. Ενημερωτικά:
Τελικά δεν θα μπει αντλία θερμότητας για τα σώματα, δεν με αφήνουν αυτοί από την Daikin να βάλω, δεν το θεωρούν σωστή κίνηση. Μόνον εάν είχα υποδαπεδια θα το συζητούσαν. Δηλαδή, για να μη μασάω τα λόγια μου, με έβριζαν.🤪😂😁 Ένα καλύτερο κλιματιστικό θα μπει στον κάτω όροφο, κυρίως για θέρμανση, συνδέθηκε και ο ηλιακός θερμοσίφωνας με ρεύμα για υποβοήθηση εάν χρειαστεί για τις συννεφιασμένες μέρες του χειμώνα, και θα παραμείνει ως έχει σε αχρηστία ο λέβητας πετρελαίου, και αν τυχόν ποτέ χρειαστεί, θα είναι διαθέσιμος.
Έτσι έκριναν σωστό. Τι να κάνω, ότι μου λένε κάνω...

Τελικά, άλλο ένα ururu μπαίνει στη συλλογή..

Reaction score
1.405
Θέρμανση, με κλιματιστικό (αντλία θερμότητας).

Σειρά perfera της Daikin, βλέπουμε το 9-αρι και το 12-αρι (25 και 35):

View attachment 305330

Μέγιστη ισχύς θέρμανσης 4,7kW το 9-αρι και 5,2 kW το 12-αρι.

Βλέπουμε και μίνιμουμ ισχύ, και νορμάλ ισχύ θέρμανσης. Η μίνιμουμ, δείχνει την ικανότητα του κλιματιστικού να χαμηλώνει ισχύ με το ινβέρτερ, και η νορμάλ, την τυπική ισχύ.

Δείτε και δείκτες απόδοσης.

Οκ?

Πάμε και στο ururu sarara, το 9-αρακι:

View attachment 305331

Άλλη κλάση μηχάνημα.
Ισχυρότερο από 12-αρι.
Εκπληκτικοί δείκτες απόδοσης..
Τρελά χαμηλή η ελάχιστη κατανάλωση, ινβέρτερ για σεμινάριο..
Και πιο ήσυχο. 😎

Γι'αυτό λοιπόν, ξηλώνω ένα 9-αρι κλιματιστικό που είχα στο home cinema, στο κάτω σαλόνι, και μπαίνει ένα ακόμα ururu.

Οκ, διπλάσια λεφτά έχει. 1000+ΦΠΑ το περφέρα και 2.000+ΦΠΑ το ururu, αλλά οι διαφορές στην απόδοση και στο efficiency, είναι απίστευτες, όπως και οι συνολικές δυνατότητες...

ΥΓ. Ενημερωτικά:
Τελικά δεν θα μπει αντλία θερμότητας για τα σώματα, δεν με αφήνουν αυτοί από την Daikin να βάλω, δεν το θεωρούν σωστή κίνηση. Μόνον εάν είχα υποδαπεδια θα το συζητούσαν. Δηλαδή, για να μη μασάω τα λόγια μου, με έβριζαν.🤪😂😁 Ένα καλύτερο κλιματιστικό θα μπει στον κάτω όροφο, κυρίως για θέρμανση, συνδέθηκε και ο ηλιακός θερμοσίφωνας με ρεύμα για υποβοήθηση εάν χρειαστεί για τις συννεφιασμένες μέρες του χειμώνα, και θα παραμείνει ως έχει σε αχρηστία ο λέβητας πετρελαίου, και αν τυχόν ποτέ χρειαστεί, θα είναι διαθέσιμος.

Αφελής ερώτηση, ο τίτλος του θέματος ειναι φτηνή και αξιόπιστη θέρμανση αν δεν κάνω λάθος, και μιλάμε για A/C 9000 BTU 2.480 ευρώ;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.963
Αφελής ερώτηση, ο τίτλος του θέματος ειναι φτηνή και αξιόπιστη θέρμανση αν δεν κάνω λάθος, και μιλάμε για A/C 9000 BTU 2.480 ευρώ;
Ναι. 😎

Μην βλέπεις όμως έτσι ξεκαρφωτα το "9.000 BTU", δες την ισχύ θέρμανσης, που είναι μεγαλύτερη από πολλά κλιματιστικά των 16.000BTU, και ταυτόχρονα δες τους δείκτες απόδοσης, που σημαίνουν ότι σε βάθος χρόνου, θα προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων.

Δηλαδή, προσφέρει πραγματικά φτηνή ζέστη.
Δείκτες απόδοσης..

Άσε τις δυνατότητες που έχει (αυτόματος καθαρισμός, εισαγωγή φρέσκου αέρα, κλπ).

Και αξιόπιστη μέχρι χαζομάρας. To μοναδικό Daikin που πραγματικά κατασκευάζεται στην Ιαπωνία.. Λειτουργεί άνετα στους -15°C..

Δηλαδή, δεν είναι απλώς ένα "9-αρι"..

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.472
ΥΓ. Ενημερωτικά:

Μια υπενθύμιση ότι οι ΑΘ έχουν μέγιστη απόδοση όταν δουλεύουν με εναλλάκτες χαμηλών θερμοκρασιών. Δηλ. Με ενδοδαπεδια ή φανκοιλς.

Δεν το έχω τσεκαρει αλλά λογικα πιο αποδοτικό είναι ενα σύγχρονο AC από μια αντίστοιχης ισχύος ΑΘ που δουλεύει σε υψηλές θερμοκρασίες και κλασσικά σώματα.
Όταν τα λέει ο νταποστίνο...

alexis

Reaction score
32.130
Εξαρτάται. Υπάρχει η φθηνή αγορά, υπάρχει και η φθηνή χρήση. Επειδή science is a b..... αυτά δεν παν παρέα. Ένα από τα δύο θα πάρεις. Πακέτο δεν υπάρχει. Αν το ανάβεις που και που δεν αξίζει να δώσεις πολλά χρήματα. Αν δουλεύει μήνες 24/7 ίσως και να αξίζει. Και λέω ίσως επειδή όταν μιλάμε για χρήματα, One Man's Ceiling Is Another Man's Floor.

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.722
δες την ισχύ θέρμανσης, που είναι μεγαλύτερη από πολλά κλιματιστικά των 16.000BTU
Η (ονομαστική) ισχύς θέρμανσης είναι 3,6kW δηλαδή 12.300 BTU.

Υπάρχει 16άρι κλιματιστικό (και μάλιστα "πολλά") που έχουν ονομαστική ισχύ θέρμανσης κάτω από 12.000 BTU; Ποια;

Εκτός αν κοιτάς το "max", που γενικά δεν είναι ένας καλός τρόπος να κρίνεις τις δυνατότητες μηχανημάτων.
Προφανώς δεν λέω ότι δεν είναι ένα φανταστικό μηχάνημα έτσι; Αλλά μέχρι ένα σημείο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.963
Εκτός αν κοιτάς το "max", που γενικά δεν είναι ένας καλός τρόπος να κρίνεις τις δυνατότητες μηχανημάτων.
To max κοιτάω, είναι αυτό που δείχνει την μέγιστη ισχύ, η οποία βεβαίως σπανίως χρησιμοποιείται, αλλά εάν χρειαστεί, είναι εκεί.

Το πατάς μια, και βγάζει πράμα.

Στο πολύ κρύο, θα χρειαστεί.

Το ururu το 9-αρι λοιπόν, έχει max ισχύ θέρμανσης 7,5 kW και ονομαστική ισχύ θέρμανσης 3,6 kW.

Δηλαδή, η ονομαστική (νορμάλ) είναι 12,300 BTU στο 9-αρι. Όχι στο 12-αρι..

Το 12-αρι ururu, που το έχω στο ισόγειο, το 35-αρι (μόλις 200€ ακριβότερο +ΦΠΑ) είναι ονομαστικής ισχύος θέρμανσης στα 5 kW, και 9 kW maximum ισχύος θέρμανσης..

Ταυτόχρονα, η ελάχιστη ισχύς θέρμανσης, για διατήρηση ας πούμε, είναι 600 W και στο 9-αρι, και στο 12-αρι. (Συγκριτικά, το εξαιρετικό perfera, έχει χαμηλότερη ισχύ θέρμανσης 1,3kW, υπερδιπλάσια! Τρομερή διαφορά..)

Σε αυτήν την σκάλα, καταναλώνει από την ΔΕΗ, μόλις 110 βατ. Για 600 βατ θέρμανσης. 😎

Τυπικά, σε αυτή τη σκάλα δουλεύουν τον περισσότερο καιρό, με δείκτη απόδοσης, όπως είδες.😎

Φτηνή θέρμανση το λέω εγώ.

Πίνακες για 9-αρι και 12-αρι ururu:

1000008632.png

Εν ολίγοις, το 9-αρι ururu, στη θέρμανση, είναι σε νορμάλ λειτουργία 12-αρι, και μάξιμουμ είναι 25-αρι.

Και μίνιμουμ ισχύ (και κατανάλωση), στο βυθό.😎

ΥΓ. Εντυπωσιακά μικρή η διαφορά τιμής ανάμεσα στο 9-αρι και 12-αρι ururu.
2.090-2.280 (+ΦΠΑ).

190€+ΦΠΑ διαφορά..

(Υπάρχει και ισχυρότερο ururu..)

Last edited:

Reaction score
2.592
Μπορειτε να μου προτεινετε ενα κλιματιστικο με καλη αποδοση στη θερμανση για χωρο 40τ.μ.;
Θα χρησιμοποιηθει σε σαλονι που απο κατω εχει πυλωτη με λιωμενη μονωση.
Η χρηση του θα ειναι για ενα χρονο εκτος κι αν ειναι πολυ καλο κλιματιστικο και το μεταφερουμε στο νεο σπιτι.

Ο χωρος εχει ως αποκλειστικο μεσο θερμανσης το κλιματιστιμο.

Ελεγα για καποιο 18αρι αλλα δεν ξερω ποιο.
Διαβαζω για daikin,fujitsu,mitsubishi.

Μπορειτε να μου προτεινετε καποιο;

alexis

Reaction score
32.130
Αν θα πάρεις πάρε δύο, όχι ένα. Καλύτερα 2 12άρια παρά ένα 24άρι. Ή ένα 18άρι και ένα 12άρι. Τοποθέτηση στους απέναντι τοίχους.

ΕΝΑ κλιματιστικό δεν θα κάνει δουλειά.

Στα ίδια τετραγωνικά με ένα 12άρι δεν κάνω δουλειά. Με δύο 12άρια ο χώρος είναι μια χαρά. Αλλά δουλεύουν 24/7.

melina

Cargo 200
Reaction score
44.272
Για διαμέρισμα 40τμ στον πρώτο όροφο το 18αρι είναι υπεραρκετό, πάρε daikin κατά προτίμηση.
Αν (μεγάλο ΑΝ) νιώθεις αρκετά κρύο το δάπεδο βάλε χαλιά. Αυτά.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.012
Ναι το έχω βάλει εδώ και λίγες μέρες .
Καλό είναι μέχρι στιγμής. Αλλά κρύο ακόμα δεν είδαμε ,σοβαρό . Χτες και σήμερα που είναι κάπως με 7 βαθμούς τώρα είναι οκ.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.106
Members
38.408
Νεότερο μέλος
nikPIT