- Reaction score
- 11.204
Τί κάνει αυτή η ψυχή; Καιρό έχω να τον διαβάσω. Παgλιάνθρωποι, τους διώξατε όλους από το φόρουμ!τους otl του λεξοτανιλ στεντον
Τί κάνει αυτή η ψυχή; Καιρό έχω να τον διαβάσω. Παgλιάνθρωποι, τους διώξατε όλους από το φόρουμ!τους otl του λεξοτανιλ στεντον
Άλλο ενα παράδειγμα του ποσο η Ταξη η οι μετρήσεις σε ενα μηχάνημα δεν εχουν νοημα παρά μονο ως μαρκετινκ των εταιρειωνΑν επρεπε να διαλεξω μια κ μονο θα διαλεγα την Αβ.Παρα το οτι ακουω μαλλον ηπια θεματα.
Με αυτά και με αυτά με παρασυρατε και έφτιαξα τα ncore και τώρα τα χαίρεται ο Μάνος.Άλλο τί αντιλαμβάνεσθε εσείς με τα «αυτάκια σας» και άλλο η πραγματικότητα.Perception is not reality, like it or not.
Κλοπιραιτ μπάι Κόγιας. Ψάξε να το βρεις.
Κι αφού ξεκίνησα Κόγια, ας τον συνεχίσω:
Οι καλύτερες λύσεις ενισχυτή που έχετε στη διάθεσή σας σήμερα, είναι οι γραμμικοί ενισχυτές τάξης Α με τρανζίστορ, οι ενισχυτές τύπου PWM - οι λεγόμενοι και «ψηφιακοί», καθώς επίσης και κάποιοι (όχι πολλοί) λαμπάτοι, που είναι σωστά σχεδιασμένοι.
Άαα, μάλιστα! Δηλαδή υπάρχουν κάποιοιενισχυτές τάξης Α που είναι καλύτεροι από κάποιους άλλους, επίσης τάξης Α! Ωραία!, και πώς διάολο ξεχωρίζουμε τον καλό τάξης Α από τον καλύτερο; Τί να σας πω... Βασικά, ένας τελικός ενισχυτής δεν είναι ένας, αλλά δύο ενισχυτές. Ένας ενισχυτής τάσης, και ένας ενισχυτής ρεύματος (που αποτελείται από αυτά πουονομάζουμε «τρανζίστορ εξόδου»). Το να φτιάξει κάποιος ένα σωστό ενισχυτή ρεύματος είναι το εύκολο κομμάτι της υπόθεσης. Το δύσκολο είναι η ενίσχυση της τάσης, διότι πολύ απλά, είναικυρίως εκεί που εισάγονται οι παραμορφώσεις. Όχι αυτές που ανακοινώνονται στα φυλλάδια προδιαγραφών, άλλες παραμορφώσεις, όπως η παραμόρφωση κροσόβερ. Άρα, μην επαφίεσθε στην «τάξη Α», του ενισχυτή ρεύματος. Το μεγαλύτερο τμήμα της ποιότητας ήχου ενός τελικού ενισχυτή οφείλεται στη σχεδιαστική ορθότητα του ενισχυτή τάσης, κι αυτό δεν θα σας το πει κανένας, διότι πολύ απλά, ο ενισχυτήςτάσης είναι μικρός σε διαστάσεις, δεν «φαίνεται», δε «δείχνει», δεν εντυπωσιάζει, όπως δείχνουν οι τεράστιοι μετασχηματιστές, και τα τεράστια ψυγεία του ενισχυτή ρεύματος. Βέβαια, χρειάζονται κι αυτά – δεν είναι άχρηστα! Αλλά τη ζημιά που έχει προηγηθεί εξ αιτίας ενός όχι και τόσο καλού ενισχυτή τάσης είναι αδύνατο να τη διορθώσει ο ενισχυτής ρεύματος, ακόμα κι αν είναι ο καλύτερος του κόσμου.
Καλά ε; Να μη σας πω για τους «ψηφιακούς»ενισχυτές! Μεγάλη πλάκα! Είναι απίστευτο τί έκφραση μπορεί να πάρει κάποιος που ακούει για πρώτη φορά έναν ψηφιακό ενισχυτή. Για μένα μιλάω, όχι για κανέναν άλλον! Μιλάμε για ψυχολογικό πατατράκ, όχι αστεία! Διότι, έρχεται μια ωραία πρωία ένας τυπάς, σου φτιάχνει ένα τοσοδούλι πραγματάκι, με όγκο όσο τρία – τέσσερα CD μαζί με τα κουτιά τους, και σου λέει «πάρτο, είναι 500 βατ». Αμ το πώς παίζει; Ααα, το πώς παίζει! Μιλάμε για το γέλιο της αρκούδας. Καθόμουν σά χάνος και αναρωτιόμουνα, να πάω να ξεβουλώσω τα αυτιά μου, ή να πάω για ψάρεμα; Εδώ που τα λέμε τώρα, αυτά τα σατανικά μηχανάκια έχουν φέρει πολύ κόσμο σε δύσκολη θέση! Αν κάποιος είναι τελικός χρήστης, σου λέει «όχι ρε γαμώτο, εγώ πλήρωνα σα μαλάκας τόσα χρόνια για καλούς ενισχυτές, κι έρχεται τώρα τούτο ‘δώ το χαμίνι και τα ισιώνει όλα με τη μία»; Όμως, το χειρότερο είναι να είσαι μαγαζάτορας, και να αντιπροσωπεύεις λευκούς ελέφαντες.
Δε θέμε ρε!. Κράτα τα για την πάρτη σου. Εγώ θέλω και έχω sansuiγια.Μην παίρνετε nCore, δεν φτάνουν για όλους.
Τόσο το καλύτερο Πετράν . Δεν φτάνουν για όλους οι καλοί ΑΒ. Κλέφτες θα γίνουμε εμείς? Πάρε class D εσύ o ear και ο κόγιας. Και όποιος άλλος θέλει τέλος πάντων. Αφήστε μας εμάς στην πλάνη μας. Εμένα ειδικά στην sansui πλάνη μου.Μόλις είδα τις μετρήσεις του FO και πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Και με τιμή το 1/4 το ένα αντί του ενός ncore, τον βρίσκω καλή λύση για έναν σαν κι εμένα, για μικρά ηχεία βιβλιοθήκης.
Αλλά ρε παιδί μου, αυτή η τάξη ΑΒ στο λαιμό μου κάθεται.... προτιμώ Class D.
Άσχετο το τι ενισχυτικά έχει ο Θεοδόσης, παραμένει ορθή η διαπίστωσή μου (Είναι τυχεροί οι Μανώληδες σε αυτό το χόμπι, που υπάρχουν οι θεοδόσηδες. Δατς ε φακτ.) καθώς ανάμεσά μας, σε αυτή την παρέα των βλαμμένων του ήχου, δεν "πιάνουν" ολονών τα χέρια, κι ούτε το ξεκινάει ο καθένας να φτιάξει ένα οποιοδήποτε μηχάνημα, άρα όσοι (Μανώληδες, σαν εσένα) έχουν μηχάνημα που έφτιαξε κάποιος άλλος ανάμεσά μας (κάποιος Θεοδόσης), είναι τυχεροί.Και εγώ έχω τον παλιό ενισχυτή του Μάνου. Είμαστε μια χαρούμενη τραμποοικογένεια.
Γιατί EAR, άσχημο ενισχυτικό έχει ο Θεοδόσης;
Και δεν είναι και τάξη Α. Σωστά;Μην παίρνετε nCore, δεν φτάνουν για όλους.
Έχω 2 και μάλιστα τετρακάναλους, αλλά είναι λίγα βατ, να πάρει.Πάρε class D εσύ o ear και ο κόγιας. Και όποιος άλλος θέλει τέλος πάντων.
Μα, αφού είναι ψηφιακοί. Πώς δηλαδή...Και δεν είναι και τάξη Α. Σωστά;
Πράγματι, είναι τυχεροί όσοι αρκουνται με τον ήχο των ncore.Είναι τυχεροί οι Μανώληδες σε αυτό το χόμπι, που υπάρχουν οι θεοδόσηδες. Δατς ε φακτ.
Άλλο είπα, αλλά συμφωνώ 1000/100 μαζί σου.Πράγματι, είναι τυχεροί όσοι αρκουνται με τον ήχο των ncore.