ενισχυτές τάξης ΑΒ και μερικώς Α

Reaction score
202
Μεγάλη κουβέντα.... το "πατήσει κάτω" πως ερμηνεύεται ηχητικά?
για μενα εκταση σκηνης, βαθος, σφικτο και ρυθμικο χαμηλο που σε προτρέπει να ακολουθήσεις , μεσαια περιοχη που νομιζεις οτι ο τραγουδιστηε ειναι στο δωματιο, οργανα πχ πιανο, βιολη με τα σωστα σωματα και χροιες (ευτυχως δεν εχει απαγορευθεί η λεξη ακόμα! ), επισης σημαντικοτερο ολων η μη κουραστική ακροαση για ώρες, μερες και μηνες ενος μηχανηματος. Σκεφτειται μονο ποσα μηχανηματα που σας εντυπωσίασαν τις πρωτες μερες τα αλλάξατε μετα απο μερικους μηνες
Σημαντικότατο δεδομένου οτι 1) δύνονται χιλιάδες ευρω για μηχανήματα αμφιβολου ποιοτητας, 2) δεν αρκουν μονο οι μετρησεις του μηχανηματος (ακουστικη χωρου κλπ) υπεισέρχεται και αυτο το καταραμενο αυτί και αυτος ο καταραμένος εγκέφαλος που πρεπει να ερμηνεύσει ολα αυτα που ακουει. Επομένως κατα την ταπεινή μου άποψη εκτος απο επιστήμη το χόμπι μας ειναι και τεχνη.
το καλώδιο τα έκανε όλα αυτά? και έσφιγγε τα μπάσα και ξέσφιγγε τα πριμα?[/QUOTE]

Αλλο ενα παραδειγμα οτι το να απομωνωνεις μια φραση απο μια παραγραφω ποσο διαστρέφεται το νοημα (νομίζω για πολίτικος θα τα κατάφερνες θαυμάσια!) αυτο το ανέφερα σε αντιδιαστολή με το buffer. Εαν το buffer ειναι άχρηστο στην προκείμενη περίπτωση το καλωδιο ρεύματος εχει μια εστω μικρη χρησιμότητα. Εαν και οφείλω να ομολογήσω οτι διαφορά ουσιαστικη εχει κανει μονο σε ενισχυτες NAD (C 370 3020).

Z

Zdimis

Guest
Ακουω τρεις μερες εναν xtz 100 κ στις 2 ταξεις δοκιμαστικα στα proac d15 κ σε quad 11l.
Οτι μουσικη ειναι ηπια προτιμω ταξη Α.Σε uptempo A/B.
Ταξη α .Μελωδικοτερο μπλουματο μπασο ζεστασια φωνες μεγαλυτερες πιο ανθρωπινες, ελλειψη υστεριας στρεςς,παχυτερος ηχος ατμοσφαιρικοτερος,λιγοτερο εκρηκτικος
Ταξη Αβ Σφιχτοτερο μπασο ,μεγαλυτερη σκηνη καθαροτητα ακριβεια σκληροτητα αποστασιοποιηση μηχανικοτητα.
Αν επρεπε να διαλεξω μια κ μονο θα διαλεγα την Αβ.Παρα το οτι ακουω μαλλον ηπια θεματα.

Reaction score
1.147
Ωραίο θέμα !
Ως χρόνιος χρήστης ενισχυτικών τάξης Α πιστεύω πως πρέπει επιτέλους να ακούσω και κανένα ncore. Άντε να δούμε...:)

Reaction score
202
Αν επρεπε να διαλεξω μια κ μονο θα διαλεγα την Αβ.Παρα το οτι ακουω μαλλον ηπια θεματα.
Άλλο ενα παράδειγμα του ποσο η Ταξη η οι μετρήσεις σε ενα μηχάνημα δεν εχουν νοημα παρά μονο ως μαρκετινκ των εταιρειων

Z

Zdimis

Guest
Το καλό με αυτον ειναι οτι δεν χρειαζεται να διαλέξεις μονο μια και αυτο ειναι τοσο καλο που ο ενισχυτης που ακουω τρεις μερες με εχει βαλει σε σκεψεις καθως με τα 850 ευρω που στοιχιζει και 420 απο τον συμφορουμιτη ναι μεν δικαιωθηκα που εβαλα στην πριζα φιλο μου να αναβαθμισει τον xindak a06 με τα quad 11l που ειχε με τον εν λογω ενισχυτη ΖΟΡΙΖΟΜΑΙ ΟΜΩΣ να του τον δώσω καθως μου φαινεται τοσο ΣΩΣΤΟΣ και με αυτη την αβαντα των δυο ηχητικών mode (ενταξει ταξγη Α Ταξη ΑΒ για τους πιο μυημενους) συν οτι εχω στερηθει με τα λαμπιονακια μου εναν καποιο δυναμισμο και μια πιο στιβαρη μουσικη αποτ΄υπωσηΜΕ ΕΝΑΝ ΤΟΣΟ ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΑΟΡΑΤΟ ΤΡΟΠΟ που κατανοώ γιατι ειχε ταραξει νερα πριν 6-7 χρονια πουχε παρουσιαστει .

Reaction score
751
Άλλο τί αντιλαμβάνεσθε εσείς με τα «αυτάκια σας» και άλλο η πραγματικότητα.Perception is not reality, like it or not.

Κλοπιραιτ μπάι Κόγιας. Ψάξε να το βρεις.

Κι αφού ξεκίνησα Κόγια, ας τον συνεχίσω:

Οι καλύτερες λύσεις ενισχυτή που έχετε στη διάθεσή σας σήμερα, είναι οι γραμμικοί ενισχυτές τάξης Α με τρανζίστορ, οι ενισχυτές τύπου PWM - οι λεγόμενοι και «ψηφιακοί», καθώς επίσης και κάποιοι (όχι πολλοί) λαμπάτοι, που είναι σωστά σχεδιασμένοι.

Άαα, μάλιστα! Δηλαδή υπάρχουν κάποιοιενισχυτές τάξης Α που είναι καλύτεροι από κάποιους άλλους, επίσης τάξης Α! Ωραία!, και πώς διάολο ξεχωρίζουμε τον καλό τάξης Α από τον καλύτερο; Τί να σας πω... Βασικά, ένας τελικός ενισχυτής δεν είναι ένας, αλλά δύο ενισχυτές. Ένας ενισχυτής τάσης, και ένας ενισχυτής ρεύματος (που αποτελείται από αυτά πουονομάζουμε «τρανζίστορ εξόδου»). Το να φτιάξει κάποιος ένα σωστό ενισχυτή ρεύματος είναι το εύκολο κομμάτι της υπόθεσης. Το δύσκολο είναι η ενίσχυση της τάσης, διότι πολύ απλά, είναικυρίως εκεί που εισάγονται οι παραμορφώσεις. Όχι αυτές που ανακοινώνονται στα φυλλάδια προδιαγραφών, άλλες παραμορφώσεις, όπως η παραμόρφωση κροσόβερ. Άρα, μην επαφίεσθε στην «τάξη Α», του ενισχυτή ρεύματος. Το μεγαλύτερο τμήμα της ποιότητας ήχου ενός τελικού ενισχυτή οφείλεται στη σχεδιαστική ορθότητα του ενισχυτή τάσης, κι αυτό δεν θα σας το πει κανένας, διότι πολύ απλά, ο ενισχυτήςτάσης είναι μικρός σε διαστάσεις, δεν «φαίνεται», δε «δείχνει», δεν εντυπωσιάζει, όπως δείχνουν οι τεράστιοι μετασχηματιστές, και τα τεράστια ψυγεία του ενισχυτή ρεύματος. Βέβαια, χρειάζονται κι αυτά – δεν είναι άχρηστα! Αλλά τη ζημιά που έχει προηγηθεί εξ αιτίας ενός όχι και τόσο καλού ενισχυτή τάσης είναι αδύνατο να τη διορθώσει ο ενισχυτής ρεύματος, ακόμα κι αν είναι ο καλύτερος του κόσμου.

Καλά ε; Να μη σας πω για τους «ψηφιακούς»ενισχυτές! Μεγάλη πλάκα! Είναι απίστευτο τί έκφραση μπορεί να πάρει κάποιος που ακούει για πρώτη φορά έναν ψηφιακό ενισχυτή. Για μένα μιλάω, όχι για κανέναν άλλον! Μιλάμε για ψυχολογικό πατατράκ, όχι αστεία! Διότι, έρχεται μια ωραία πρωία ένας τυπάς, σου φτιάχνει ένα τοσοδούλι πραγματάκι, με όγκο όσο τρία – τέσσερα CD μαζί με τα κουτιά τους, και σου λέει «πάρτο, είναι 500 βατ». Αμ το πώς παίζει; Ααα, το πώς παίζει! Μιλάμε για το γέλιο της αρκούδας. Καθόμουν σά χάνος και αναρωτιόμουνα, να πάω να ξεβουλώσω τα αυτιά μου, ή να πάω για ψάρεμα; Εδώ που τα λέμε τώρα, αυτά τα σατανικά μηχανάκια έχουν φέρει πολύ κόσμο σε δύσκολη θέση! Αν κάποιος είναι τελικός χρήστης, σου λέει «όχι ρε γαμώτο, εγώ πλήρωνα σα μαλάκας τόσα χρόνια για καλούς ενισχυτές, κι έρχεται τώρα τούτο ‘δώ το χαμίνι και τα ισιώνει όλα με τη μία»; Όμως, το χειρότερο είναι να είσαι μαγαζάτορας, και να αντιπροσωπεύεις λευκούς ελέφαντες.
Με αυτά και με αυτά με παρασυρατε και έφτιαξα τα ncore και τώρα τα χαίρεται ο Μάνος. :)

Αλλά θα πάω στον Κογια να του ζητήσω τη χασουρα. ;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.028
Είναι τυχεροί οι Μανώληδες σε αυτό το χόμπι, που υπάρχουν οι θεοδόσηδες. Δατς ε φακτ.

Mufasa

Top teaser
Reaction score
2.158
Και εγώ έχω τον παλιό ενισχυτή του Μάνου. Είμαστε μια χαρούμενη τραμποοικογένεια.

Γιατί EAR, άσχημο ενισχυτικό έχει ο Θεοδόσης;

EDIT: Και για να έχουμε καλό ρώτημα --ο τίτλος είναι ενισχυτές τάξης ΑΒ και μερικώς Α--, εφόσον ο First One είναι τόσο καλός και τα δύο modules του κοστίζουν τα μισά από ένα ncore (η διαφορά για το ογκώδες κουτί του πρώτου καλύπτεται) γιατί το ενκόρι μονοπωλεί τις συζητήσεις; Το οικονομικό είναι ένας σημαντικός παράγοντας.

Last edited:

Reaction score
11.204
Μόλις είδα τις μετρήσεις του FO και πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Και με τιμή το 1/4 το ένα αντί του ενός ncore, τον βρίσκω καλή λύση για έναν σαν κι εμένα, για μικρά ηχεία βιβλιοθήκης.
Αλλά ρε παιδί μου, αυτή η τάξη ΑΒ στο λαιμό μου κάθεται.... προτιμώ Class D.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.896
Μην παίρνετε nCore, δεν φτάνουν για όλους.
Δε θέμε ρε!. Κράτα τα για την πάρτη σου. Εγώ θέλω και έχω sansuiγια.
[DOUBLEPOST=1470604572][/DOUBLEPOST]
Μόλις είδα τις μετρήσεις του FO και πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Και με τιμή το 1/4 το ένα αντί του ενός ncore, τον βρίσκω καλή λύση για έναν σαν κι εμένα, για μικρά ηχεία βιβλιοθήκης.
Αλλά ρε παιδί μου, αυτή η τάξη ΑΒ στο λαιμό μου κάθεται.... προτιμώ Class D.
Τόσο το καλύτερο Πετράν . Δεν φτάνουν για όλους οι καλοί ΑΒ. Κλέφτες θα γίνουμε εμείς? Πάρε class D εσύ o ear και ο κόγιας. Και όποιος άλλος θέλει τέλος πάντων. Αφήστε μας εμάς στην πλάνη μας. Εμένα ειδικά στην sansui πλάνη μου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.028
Και εγώ έχω τον παλιό ενισχυτή του Μάνου. Είμαστε μια χαρούμενη τραμποοικογένεια.

Γιατί EAR, άσχημο ενισχυτικό έχει ο Θεοδόσης;
Άσχετο το τι ενισχυτικά έχει ο Θεοδόσης, παραμένει ορθή η διαπίστωσή μου (Είναι τυχεροί οι Μανώληδες σε αυτό το χόμπι, που υπάρχουν οι θεοδόσηδες. Δατς ε φακτ.) καθώς ανάμεσά μας, σε αυτή την παρέα των βλαμμένων του ήχου, δεν "πιάνουν" ολονών τα χέρια, κι ούτε το ξεκινάει ο καθένας να φτιάξει ένα οποιοδήποτε μηχάνημα, άρα όσοι (Μανώληδες, σαν εσένα) έχουν μηχάνημα που έφτιαξε κάποιος άλλος ανάμεσά μας (κάποιος Θεοδόσης), είναι τυχεροί.

Νταξ; ;)
[DOUBLEPOST=1470605521][/DOUBLEPOST]
Μην παίρνετε nCore, δεν φτάνουν για όλους.
Και δεν είναι και τάξη Α. Σωστά;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.028
Δε χωράει στο κεφάλι τους Κώστα μου, προσπάθησα όμως.

Reaction score
751
Είναι τυχεροί οι Μανώληδες σε αυτό το χόμπι, που υπάρχουν οι θεοδόσηδες. Δατς ε φακτ.
Πράγματι, είναι τυχεροί όσοι αρκουνται με τον ήχο των ncore.

Όπως και όσοι αρκουνται με τα όχι και τόσο γρήγορα αυτοκίνητα, τις όχι και τόσο ωραίες γυναίκες, κλπ κλπ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.028
Πράγματι, είναι τυχεροί όσοι αρκουνται με τον ήχο των ncore.
Άλλο είπα, αλλά συμφωνώ 1000/100 μαζί σου.

ΠΟΛΥ τυχεροί κιόλας όσοι αρκούνται στον ήχο των ενκορ.

Σημαίνει πως ο χώρος τους είναι της προκοπής, τα ηχεία τους χάρακες και η πηγή τους σωστή.

Δυστυχώς, είναι βεβαίως αναμενόμενο, οι 9/10 χαιενταδες δε μπορούν να αρκεστουν στον μηδενικό ήχο των ενκορ, καθώς η παντελής έλλειψη χρωματισμών δε μπορεί να συνδυαστεί και να καλύψει τα προβλήματα του χώρου τους, των κακοσχεδιασμένων ηχείων τους (σα το δημιούργημα της βιεννης, που οφείλει λόγω ονόματος να παίζει κλασσική) ή λόγω προβληματικής πηγής. Και φυσικά καλωδίων. Και αποτελειωτικά λόγω άρνησης (θέμα άποψης) για ισοσταθμιση χώρου.

Πολύ τυχεροί, κωλοφαρδοι

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.856
Members
38.250
Νεότερο μέλος
paris29