300

minas

Πισιά
Reaction score
3.971
jimdamian said:
ox ox mina !!!

i alli pou mporei na tin vrei kaneis

mina legeeeeee :D
Δυστυχώς κι εγώ δε μπόρεσα να την βρω...
Είχε επιδειχθει παλιότερα σε κάποια έκθεση (μου διαφεύγουν οι λεπτομέρειες, αλλά υπάρχουν σχετικά press releases). Αφού υπήρξε η σχετική γκρίνια από τους "ευαίσθητους", η νεότερη έκδοση ήταν πιο politically correct... (λιγότερο αίμαι και γυμνό)
Ευτυχώς δεν κόβουν τίποτα από την ταινία :p

spylab

Shalom
Moderator
Reaction score
34.629
Mπορω να πω πως ειναι το εργο που περιμενω με μεγαλυτερη επιθυμια
απο καθε αλλο :p

Reaction score
164
Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:
spylab said:
Mπορω να πω πως ειναι το εργο που περιμενω με μεγαλυτερη επιθυμια
απο καθε αλλο :p
Γιατί? Είσαι Σπαρτιάτης???
Όχι, αλλά του αρέσει να τρέχει ξεβράκωτος φωνάζοντας! :lol:

minas

Πισιά
Reaction score
3.971
Ω ξειν' αγγέλλειν Λακεδαιμονίοις ότι τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι

Πες μου τώρα ότι δε σου φέρνει ρίγος το πρωτότυπο :wink:

Reaction score
13
Πωπω παίδες με πορώσατε ειδικά με αυτό το τελευταίο του Mina....
Άντε να βγει η ταινία να δούμε τι λέει και ας ελπίσουμε να μην είναι άλλη μια τραγωδία όπως αυτή με τον Αλέξανδρο....

Reaction score
5
Λοιπόν, μόλις διάβασα το 300 του Frank Miller. Είναι ΠΟΛΥ καλό, από τα καλύτερα σοβαρά κόμικς που έχω διαβάσει. Πραγματικά κάτι τέτοιοι πάνε την τέχνη λίγο παραπέρα.
Αν ενδιαφέρεται κανείς, ας ρίξει ΠM να του δώσω οδηγίες...
Καλό θα ήταν πάντως να το διαβάσετε ΠΡΙΝ δείτε την ταινία, για να ξέρετε τι θα περιμένετε. Δεν θέλω να ακούσω από κανέναν που δεν το διάβασε, ότι η ταινία δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα κλπ κλπ. (Ποιά πραγματικότητα, αυτή που είχαν τα βιβλία του δημοτικού;)...

spylab

Shalom
Moderator
Reaction score
34.629
Ακη tnx a lot....... το διαβαζω σιγα-σιγα και μου αρεσει πολυ :wink:

Reaction score
0
ak1s said:
Καλό θα ήταν πάντως να το διαβάσετε ΠΡΙΝ δείτε την ταινία, για να ξέρετε τι θα περιμένετε. Δεν θέλω να ακούσω από κανέναν που δεν το διάβασε, ότι η ταινία δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα κλπ κλπ. (Ποιά πραγματικότητα, αυτή που είχαν τα βιβλία του δημοτικού;)...
Μιας και δεν χρησιμοποιείς :p :p ,που όντως χρειάζονται όταν συζητάμε για το περιεχόμενο μίας ταινίας, υποθέτω ότι τα λες στα σοβαρά αυτά που λες, άρα θα σου απαντήσω σοβαρά.

Αν, λοιπόν, δεν είναι η πραγματικότητα αυτή που είχαν τα βιβλία του δημοτικού, ποια είναι αυτή? Του κ. Miller?
Ο κ. Miller πάντως δήλωσε ότι αυτοί δεν είναι οι αρχαίοι Σπαρτιάτες αλλά οι δικοί του Σπαρτιάτες, ακολουθώντας την πεπατημένη της φράσης ''ο δικός μου Αλέξανδρος, ο δικός μου Όμηρος'' και πάει λέγοντας.
Το τι περιμένουμε, ελπίζουμε να δούμε είναι άσχετο με το περιεχόμενο μιας ταινίας και δη ''ιστορικής'' ή τέλος πάντων ''ιστορικής προέλευσης'', απλώς γιατί αυτή έχει ήδη ολοκληρωθεί όταν βρίσκεται στο πανί. Άρα δεν μπορούμε να επέμβουμε. Το μόνο, λοιπόν, που μένει είναι η κριτική της. Η κριτική της κάθε ταινίας, αγαπητέ Άκη, γίνεται με τα προσωπικά κριτήρια, γνώσεις και ερεθίσματα του καθενός και όχι με το instructor's manual του κάθε σκηνοθέτη, τώρα αν αυτά συμπίπτουν με τα του σκηνοθέτη ... αμήν.
Όταν δε, υποθέτω γιατί δεν έχω δει την ταινία (μονάχα τα trailers), το instructor's manual του σκηνοθέτη απέχει παρασάγγας από ιστορικά γεγονότα και καταστάσεις, ναι θα χαρακτηρίσω την ταινία ως ανιστόρητη και ως μη αντιπροσωπευτική της πραγματικότητας. Ποιος μπορεί να μου απαγορεύσει κάτι τέτοιο? Οι κριτικοί του Hollywood ή ο ανιστόρητος Oliver Stone που όταν θέλει (βλ. JFK) γράφει καλύτερα και από το Θουκυδίδη....
Να με συγχωρείς που είμαι λίγο καχύποπτος και ευχαρίστως ανακαλώ μόλις δω την ταινία αλλά ''όποιος έχει καεί απ'το χυλό, φυσάει και το γιαούρτι''.

Reaction score
3
willi,στα περισσότερα θα συμφωνήσω μαζί σου.
Οι παραγωγοί των ταινιών στον βωμό της τέχνης,θυσιάζουν την πραγματική ιστορία φτιάχνοντας ή καλύτερα,αλλοιώνοντάς την.
Τρανταχτά παραδείγματα απο πρόσφατες παραγωγές, ο Αχιλλέας,Τρωϊκός πόλεμος και ο Αλέξανδρος.
Φυσικά εμείς που λογικά γνωρίζουμε την ιστορία που διδαχθήκαμε το καταλαβαίνουμε.Ο υπόλοιπος κόσμος όμως??!!! :?

Reaction score
164
Προσωπικά όταν βλέπω μια ταινία, θεωρώ ότι βλέπω μια φανταστική ιστορία που μπορεί απλά να βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Να βασίζεται. Όχι να αναπαριστά. Δεν είνα ντοκυμαντέρ.
Ούτε όταν είδα τον Τιτανικό το έψαξα αν έγινε ακριβώς έτσι. Ούτε στους Αδιάφθορους κοίταξα αν αυτή ήταν η ιστορία του Έλιοτ. Ούτε έψαξα ποτέ το βιβλίο του Στόκερ να δω ποιός Δράκουλας ήταν πιστός στον συγγραφέα. Ας χαλαρώσουμε και ας δούμε τις ταινίες ως ταινίες, και κυρίως μην παρασυρρόμαστε από αυτά που μαθαίνουμε στο δημοτικό (πχ ο Αλέξανδρος που έσφαξε τη μισή τότε ανθρωπότητα για να... μεταδώσει τα ιδεώδη του Ελληνισμού, οι 300 του Λεωνίδα και άλλες αρλούμπες)

minas

Πισιά
Reaction score
3.971
Είμαι ο τελευταίος που θα περίμενα να υποστηρίξω τη γενική ελευθερία (για να μην πω ελευθεριότητα) που χαρακτηρίζει τις επονομαζόμενες "ιστορικές" ταινίες, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ψυχαγωγικές ταινίες και όχι ντοκυμαντέρ.
Θεωρώ παράλογο να παραχωρούμε "ποιητική άδεια" σε κάποιες κατηγορίες τεχνών και να την κατακρίνουμε σε άλλες.
Νομίζω πάντως ότι σαν Έλληνες μας πιάνει μια υπερπροστατευτικότητα της -αρχαίας- ιστορίας μας, αφού αποτελεί μεγάλο μέρος της ταυτότητάς μας... Αν και λίγο ατυχές το παράδειγμα, δεν είδα τόσους Αμερικανούς να γκρινιάζουν για το Περλ Χάρμπορ, ή Ισπανούς για το Ελ Σιντ. (Δεν βάζω καν στη συζήτηση κάτι στρατιώτες Ράιαν ή τα κανόνια του Ναβαρόνε που μας έκαναν εθνικά υπερήφανους) Αν είμαστε μάγκες, ας βγάλουμε κι εμείς μια παραγωγή συγκρίσιμης τεχνικής ποιότητας, να δείξουμε στον κόσμο και τη δική μας οπτική.
Πριν επεκταθώ πέραν του δέοντος, σας καλώ να αναλογιστείτε αν οι ιστορικές αναφορές που μιλούν για μέχρι και 3 εκατομμύρια Πέρσες σας φαίνονται ακριβείς. Και κλείνοντας να υπενθυμίσω το εξής:
Το έργο του Φρανκ Μίλερ είναι κόμικ (κόμιξ για άλλους :p) Δε λέω να το δείτε σαν το Μπλεκ (που κι' αυτό βασίζόταν σε ιστορικά γεγονότα της Άγριας Δύσης), ούτε σαν τους X-Men. Αλλά νομίζω ότι αν το μούσι του Λεωνίδα είναι λίγο πιο μακρύ, μπορούμε να τους συγχωρήσουμε, τι λέτε κι εσείς? :wink:

Edit: Βασίλη γράφαμε μαζί, αλλά φοβάμαι ότι το τέλος σου θα ξυπνήσει τα αίματα :)

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.166
Members
38.297
Νεότερο μέλος
kostas-rj