300

Reaction score
1
Στο journal 2 του 300 , ειδα οτι αναφερεται και στο HOT GATES και αν εχει παρει και απο κει στοιχεια η ιστορια μεγαλωνει πολυ .

Αυτο το κομικ δεν το χω διαβασει .

Ετσι το βρισκω ; 300 ; ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΙΑΣ ειναι φοβερο βιβλιο παντως .

Reaction score
5
Πιστεύω όλοι να συμφωνούμε ότι η ιστορία δεν μαθαίνεται ή μεταδίδεται καλύτερα από τις ταινίες, αλλά από πλήθος πηγών (βιβλία, έρευνες, αναλύσεις, μαρτυρίες), που αν θέλει ο καθένας μας μπορεί να ψάξει.

Κατ'εμέ ανιστόρητοι είναι αυτοί που η μόνη πνευματική τους τροφή είναι οι ταινίες και η τηλεόραση και η μόνη επαφή τους με τις τέχνες είναι λίγο από έβδομη...Με το να βλέπουμε εμπορικά εργάκια του Hollywood δεν νομίζω ότι μας έκανε και κριτικούς κινηματογράφου, ή λόγιους ιστορικούς.

Προφανώς η συγκεκριμένη ταινία κατηγοριοποιείται στην ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ, και έτσι πρέπει να την βλέπουμε. Τώρα αν κάποιος περιμένει να δει την "Πολυμνία" του Ηροδότου (αλήθεια, πόσοι από εμάς έχουμε διαβάσει έστω και την μετάφραση;), κατά γράμμα στο πανί, είναι γραμμένος από χέρι.

Ο Miller έφτιαξε ένα κόμικ όπως ήθελε αυτός. Γούστο του. Και ο σκηνοθέτης το έκανε ταινία. Γούστο του. Δικό σας γούστο είναι να ΜΗΝ την δείτε. Αλλά το να περιμένουμε να είναι κάτι που ΔΕΝ είναι, μόνο και μόνο για να γκρινιάξουμε πάλι για το ότι δεν σέβονται οι ξένοι την ιστορία μας κλπ κλπ, είναι περίεργο. Άσχετο θα έλεγα.

Ας φτιάξει το υπουργείο Πολιτισμού ένα blockbuster με 200 εκ δολάρια προϋπολογισμό, για να κάνει πιστή αναπαράσταση του Ηροδότου. Μέχρι τότε, αυτό έχει. Αν θε. Δεν θε, άντε στην γωνία να κλάψεις... :lol:

minas

Πισιά
Reaction score
3.987
minas said:
(σας παρακαλώ να μην ξεκινήσουμε πάλι αυτή τη συζήτηση, όμως :wink:)
Ρε συ Άκη, δεν το καλύψαμε στις προηγούμενες σελίδες? Φταίω κι εγώ λίγο βέβαια...
Μη ρίχνεις κι εσύ λάδι όμως, κι έχουμε καμιά αναζωπύρωση :D

Reaction score
0
Μετά το διάβασμα του comic σε PDF, (thanks Ak1s), το θαυμασμό του trailer σε hi-def και 10 λεπτά μουδιάσματος για τη συνειδητοποίηση του μεγαλείου, έβαλα παραγγελία στο Amazon για το comic με hardcover...

Δεν ξέρω τι λέτε, αλλά με την κυκλοφορία της ταινίας θα γίνει πανζουρλισμός...

Του χρόνου κάποια παιδιά από τη Σπάρτη (και σε προέκταση από την Ελλάδα) θα αισθανθούν λίγο ψηλότερα...

Το πλήθος των ματιών που θα δουν την ταινιάρα, δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε με αυτούς που έχουν διαβάσει Ηρόδοτο, ούτε με αυτούς που ξέρουν το comic...

Κρίνοντας από την μεταφορά του Sin City με τέτοια επιτυχία στην μεγάλη οθόνη, μιλάμε για την ταινία που θα χαρακτηρίσει το 2007...

Να δούμε αν έχουμε κανέναν που δεν κοιμάται τελείως στα υπουργεία μας και θα το εκμεταλλευτεί λίγο...

Έχω πάντως να πάθω τέτοιο πράγμα σε trailer από την εποχή του Lord of the rings !

Reaction score
6
Το τρέϊλερ το ειχα δει εδω και καιρο και για να πω την αμαρτία μου λιγο κοντοστάθηκα ,στο στυλ "τι ειναι αυτο που βλέπω;"
Βλέποντας και το κομικ, κάποια πράγματα μου έκαναν εντύπωση αλλα και κάποια αλλα τα είδα με εναν μικρό ενδοιασμό.
Θα δουμε , θα δουμε ας μην βιαζόμαστε.

Πάντως στο κομικ οι Σπαρτιάτες παρουσιάζονται ως υπεράνθρωποι και γενικά στο ύφος του ειναι αρκετά βίαιο αλλά με πολύ εντυπωσιακές εικόνες.

Reaction score
6
Ας πάρουμε μια ιδέα.

Σε αυτην την εικονα συγκρίνοντας την με αυτήν του τρειλερ, θα λεγε κανεις πως το κομικ χρησιμοποιήθηκε ως storyboard ( πολύ πρακτικό)

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.167
Πάντως στο κομικ οι Σπαρτιάτες παρουσιάζονται ως υπεράνθρωποι και γενικά στο ύφος του ειναι αρκετά βίαιο αλλά με πολύ εντυπωσιακές εικόνες

Φίλε Ανδρέα έχεις δίκιο!! Όμως σκέψου ποιά πολεμική ομάδα θα έκανε το ίδιο σήμερα? και θα καταλάβεις ότι πράγματι, και όχι μόνο στίς μάχες, οι πρόγονοί μας έκαναν υπεράνθρωπα πράγματα!!!!

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Ειστε ολοι σας αμορφωτοι !!!
Δεν ξερετε Ιστορια.

Ο Λεωνιδας ειχε 300 Σπαρτιατες και ΜΟΝΟ !!!

Απλα απο τον ουρανο εκεινη την ημερα κατεβηκαν οι ''Εψιλον'' και τον βοηθησαν στην μαχη.
Τα λεει καθε μερα και ο Λιακοπουλος αλλα εσεις τον κοροιδευετε ανθελληνες !!! :x

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Οι ''Ε'' υπαρχουν και εχω αποδειξεις.
Θα τις στειλω στον Ευαγγελατο. Θα σας δειξω εγω!

Reaction score
5
Ποιοί Εψιλον βρε; Οι Λάμδα κατέβηκαν! Μήπως έχεις χάσει εκπομπές; :mrgreen:
(Οι Άλφα-Βήτα ήταν σπόνσορες της μάχης, ξέρετε με σαντουϊτσάκια, καναπεδάκια, μπυρίτσες, κοκακόλες κλπ...)

:lol:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.256
Members
38.295
Νεότερο μέλος
Bill87