300

Reaction score
164
Κάθε ταινία και κάθε έργο περνάει μηνύματα, γιατί να κολλήσουμε στους 300 του Λεωνίδα; Εδώ οι σαϊνετολόγοι του Χόλλιγουντ το έχουν ρίξει στην προπαγάνδα στις ταινίες τους. Αλλά μυαλό έχουμε και κρίνουμε. Πχ όταν ο γλύφτης ο Μπενίνι έδειξε τους... Αμερικάνους να ελευθερώνουν το Άουσβιτς, τι έγινε; Φτηνή προπαγάνδα για γλύψιμο...

Reaction score
0
unforgiven said:
Ας χαλαρώσουμε και ας δούμε τις ταινίες ως ταινίες, και κυρίως μην παρασυρρόμαστε από αυτά που μαθαίνουμε στο δημοτικό (πχ ο Αλέξανδρος που έσφαξε τη μισή τότε ανθρωπότητα για να... μεταδώσει τα ιδεώδη του Ελληνισμού, οι 300 του Λεωνίδα και άλλες αρλούμπες)
Είναι προφανές Unforgiven, ότι κάνεις παραινέσεις προς το πρόσωπό σου κυρίως, γιαυτό και η χρήση του α' πληθυντικού, μιας και δεν είδα κανέναν να μην είναι χαλαρός, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Άλλωστε, πρόκειται για μια ταινία πάνω από όλα, η οποία επ'ουδενί δεν μπορεί να χαλάσει, τουλάχιστον τη δική μου, ζαχαρένια. Το αν έγιναν οι Θερμοπύλες, το αν υπήρξε ο Λεωνίδας και οι 300, το αν ο Αλέξανδρος έσφαξε τη μισή τότε ανθρωπότητα για να... μεταδώσει τα ιδεώδη του Ελληνισμού, τις λοιπές αρλούμπες κλπ κλπ δεν περιμένω να μου το διδάξει ούτε ο κ. Miller, ούτε το δημοτικό που πρεσβεύει τα παραπάνω.

Reaction score
164
Παρεξηγήθηκες εσύ τώρα, για το πρώτο πληθυντικό; Εντάξει, ζητώ συγγνώμη αν σας έθιξα και εσάς και τις σπουδές σας και κυρίως την κριτική σας ικανότητα.
Καλό θα είναι πριν τα βάλουμε με τους άλλους, να μπούμε πρώτα στο κλίμα της παρέας και να μην πιανόμαστε από κάθε λέξη. Γιατί αν το κάνουμε αυτό (ο Stone γράφει καλύτερα από τον Θουκυδίδη, πχ) χάνουμε το δάσος και σπάμε τα μούτρα μας σε κάθε δέντρο.

minas

Πισιά
Reaction score
3.971
minas said:
Edit: Βασίλη γράφαμε μαζί, αλλά φοβάμαι ότι το τέλος σου θα ξυπνήσει τα αίματα :)
Όπως λέει κι ένας κοινός μας γνωστός...τα είπε ο Νοστράδαμος! :lol:

Ένα έχω να πω: 'Ωρα να ενωθούμε ενάντια στον κοινό εχθρό :wink:

Reaction score
0
unforgiven said:
Παρεξηγήθηκες εσύ τώρα, για το πρώτο πληθυντικό; Εντάξει, ζητώ συγγνώμη αν σας έθιξα και εσάς και τις σπουδές σας και κυρίως την κριτική σας ικανότητα.
Καλό θα είναι πριν τα βάλουμε με τους άλλους, να μπούμε πρώτα στο κλίμα της παρέας και να μην πιανόμαστε από κάθε λέξη. Γιατί αν το κάνουμε αυτό (ο Stone γράφει καλύτερα από τον Θουκυδίδη, πχ) χάνουμε το δάσος και σπάμε τα μούτρα μας σε κάθε δέντρο.
Φίλτατε ( αν μου επιτρέπεις, ειλικρινά και χωρίς καμμία δόση ειρωνείας) unforgiven, δεν σου έκανα καμμιά προσωπική επίθεση, και σου ζητώ εγώ συγγνώμη αν το εξέλαβες έτσι. Τη γνώμη μου απλώς εξέφρασα για μια ταινία. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο, όπως και εσύ φαντάζομαι. Στο τέλος τέλος κουβεντούλα κάνουμε.... γιατί να παρεξηγηθούμε.... για τον κ. Miller? Ε όοοχι πολύ του πέφτει... :D :D

Να είσαι σίγουρος ότι προσπαθώ να είμαι στο κλίμα της παρέας, πράγμα όχι και τόσο δύσκολο αφού είστε μια χαρά παιδιά!!! Τώρα αν διαφωνούμε και σε κάτι.... τι να κάνουμε... τα 'χουν αυτά οι παρέες. :p

Υ.Γ. Δεν εννοούσα ότι ο Stone γράφει καλύτερα από τον Θουκυδίδη, απλώς ήταν ένα παράδειγμα της υπερβολής για να δείξω πως όταν θέλει μπορεί και γράφει όμορφα ( βιογραφίες, ιστορικά γεγονότα).

minas

Πισιά
Reaction score
3.971
willie said:
Να είσαι σίγουρος ότι προσπαθώ να είμαι στο κλίμα της παρέας, πράγμα όχι και τόσο δύσκολο αφού είστε μια χαρά παιδιά!!! Τώρα αν διαφωνούμε και σε κάτι.... τι να κάνουμε... τα 'χουν αυτά οι παρέες. :p
Ήθελες να πεις είμαστε, βεβαίως :wink:

Reaction score
0
minas said:
willie said:
Ήθελες να πεις είμαστε, βεβαίως :wink:
Βεβαίως, βεβαίως κ. Φλωρά μου.... :p :p :p

Reaction score
0
...νομιζω οτι κακως γινεται αυτη η "ανακατωσουρα".
Καταρχην αλλο ταινια και αλλο ντοκυμαντερ.
Η ταινια μπορει να βασιζεται η να εχει εμπνευστει σε πραγματικα γεγονοτα ,
διατηρει ομως και το δικαιωμα της μυθοπλασιας που ειναι αναποσπαστο στοιχειο του
προιοντος (ταινια).
Οποτε ,ρε παιδια οταν βλεπουμε μια ταινια :
1) δεν πρεπει να εχουμε ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ απαιτησεις εκτος και αν η ιδια η ταινια (η παραγωγη) τις προβαλλει
2) βλεπουμε την ταινια για να ψυχαγωγηθουμε οχι για να μαθουμε Ιστορια.
Γι αυτο υπαρχουν τα βιβλια η αν θελετε εικονα και ηχο τα ντοκυμαντερ.

Παντως βλεποντας το trailer ...την περιμενω πως και πως.
Και ας δειξει τον Λεωνιδα και τους 300 του να πολεμουν ντυμενοι ΝΙΝJA!!! :lol:

spylab

Shalom
Moderator
Reaction score
34.629
Πραγματικα γιατι θα πρεπει να ψαχνουμε την ιστορικη αληθεια
στο κομικ 300 του Frank Miller ?

Μετα το κομικ που εχει ανοιξει περισσοτερο η ορεξη για το εργο....

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.668
Στο comingsoon.net υπάρχουν όλα τα trailers των νέων ταινιών και τα περισσότερα υπάρχουν και σε hi-def.
Για το 300 υπάρχουν προς το παρόν teasers σε hi-def:

http://comingsoon.net/films.php?id=12330

Reaction score
6
Ουτε και γω πλεον επιζητώ την ιστορικη αληθεια από μια ταινια του χολυγουντ.
Ας κάνουν τις αυθαιρεσίες τους αλλα τουλάχιστον το απολεσμα να μου αρέσει.
Το κακο είναι πως δεν με πολυενθουσιαζει η κομικ book ματιά της και αυτό δεν εχει να κανει με το ποσο πιστη θα ειναι ιστορικα.
Απλως δεν με πολυενθουσιαζει η ιδεα.

Reaction score
1
Εμενα το trailer μου θυμιζει κατι απο "HOT GATES" , ειδικα η σκηνη με το πιτσιρικι απεναντι στο αγριμι .

Και η αρχη του trailer με το ριξιμο απο τους βραχους στην θαλασσα..............

Δεν εχω διαβασει το 300 , αλλα καποιος που εχει διαβασει το "300" και τις "ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ" να μας πει αν μοιαζουν :wink:

Reaction score
0
Το κόμικς το έχω διαβάσει κάποια χρόνια πριν (2000; ) και το βιβλίο πρόσφατα (2005) δεν θυμάμαι πολλά κοινά στοιχεία.
Το θέμα βέβαια είναι το ίδιο αλλά η προσέγγιση εντελώς διαφορετική . Βιβλίο και κόμικς ξεκινούν με την ζωή των Σπαρτιατών και φθάνουν στην μάχη .
Για άλλη μια φορά θα προτείνω το κόμικς για το αρκετά σκληρό του σχέδιο και την υπέροχα αναπτυσσόμενη ιστορία του και το βιβλίο για την τόσο ζωντανή περιγραφή της ζωής των Σπαρτιατών και την μάχη που είμαι σίγουρος πως δεν μπορεί να αποδοθεί με εικόνες .
Σε κάτι τέτοιες περιγραφές για μένα ισχύει το ... μία λέξη χίλιες εικόνες . Υπερβολικός ; Ίσως . Για φέρτε στο μυαλό σας κάτι γνωστό σε όλους μας ... τις μάχες στην Ιλιάδα και τις περιγραφές του Όμηρου .

Μήπως είμαι εκτός topic ; Σχωράτε με αδελφοί , παρασύρθηκα με το θέμα :)

Reaction score
0
Cinemusic - Ανδρεας said:
Ουτε και γω πλεον επιζητώ την ιστορικη αληθεια από μια ταινια του χολυγουντ.
Ας κάνουν τις αυθαιρεσίες τους αλλα τουλάχιστον το απολεσμα να μου αρέσει.
Το κακο είναι πως δεν με πολυενθουσιαζει η κομικ book ματιά της και αυτό δεν εχει να κανει με το ποσο πιστη θα ειναι ιστορικα.
Απλως δεν με πολυενθουσιαζει η ιδεα.
Kαλα,καλα.
Ο Αng Lee θα βγαλει καμμια καινουργια???
Ξερεις?

minas

Πισιά
Reaction score
3.971
Με αφορμή το τρέηλερ κάθισα και ξαναδιάβασα το "300" και είναι απλά πανομοιότυπα...
Η μόνη διαφορά είναι ότι στο τρέηλερ οι εικόνες κινούνται. Αυτό δεν είναι κακό, μη με παρεξηγήστε. Αναιρεί σε μεγάλο βαθμό και τις ενστάσεις που θα εκφράσουν κάποιοι για την ιστορική ακρίβεια.
Η ταινία φαντάζομαι ότι θα είναι πιστή...στο κόμικ. (σας παρακαλώ να μην ξεκινήσουμε πάλι αυτή τη συζήτηση, όμως :wink:)

Υπάρχει απλά ένα μικρό πρόβλημα: Όγκου. Το τρέηλερ και το κόμικ έχουν ακριβώς το ίδιο (λακωνικό) περιεχόμενο. Αναρωτιέμαι πως θα γεμίσει όλη η υπόλοιπη ταινία...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.166
Members
38.297
Νεότερο μέλος
kostas-rj