Barista Corner

Reaction score
213
βεβαια πινω(κατεβαζω) ισαμε-10-καφεδες-τη-μερα
δεν θες να πας σε κάποιο είδος καφέ που να προέρχεται από φρέσκο-κομμένο κόκκο?
Η λύση του καφέ φίλτρου είναι πολύ "light" για εσένα?

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.139
καφε φιλτρου, γιατι οχι , προτιμοτερο να φτιαχνω μια κανατα να μη σηκωνομαι καθε μιση ωρα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.620
Είναι όντως πολύ καλό και για αγγεία. Κάποιοι ορκίζονται στα παλιά Philips. Από ενδιαφέρον, έχεις δοκιμάσει Ε10S;

Δυστυχώς αρκετοί διαγνώστες βολεύονται με αυτά που έχουν μάθει από παλιά και αρνούνται να δοκιμάσουν νέα μηχανήματα/πρακτικές. Θυμίζει κάτι; :biggrin:
Φίλιπς έχω δοκιμάσει, είχαμε και στο 424, και Ζίμενς, και αλοκα, και ότι θες, και κινέζικα έχω δοκιμάσει. Στα φορητά δε παίζονται.

Συχνά με φωνάζουν εγκαταστάτες για να δω νέα μηχανάκια. Φυσικά μπορώ να δουλέψω με οτιδήποτε κυκλοφορεί, αλλά ως "μέτοχος" ή "ιδιοκτήτης" στη δικιά μου δουλειά, πάντα θα προτιμήσω το πιο vfm μηχάνημα που θα μου βγάλει την δουλειά, γιατί απόσβεση με τιμές δημοσίου δεν υφίσταται σε ακριβό εξοπλισμό.

Ομοίως για ήχο, προτιμώ vfm επιλογές, χαμηλού κοστολογίου.

Μόνον εάν δε σε νοιάζει η τσέπη, διαλέγεις μηχανάκια >120 χιλιάρικα, τη στιγμή που με 15-20 κάνεις εξαιρετικά τη δουλειά σου. 😎

Reaction score
213
καφε φιλτρου, γιατι οχι
μπορείς να ξεκινήσεις με μία απλή μηχανούλα, οικονομική, απλά για να δεις ότι μπορείς να πας σε αυτήν την λύση.
Καφέ θα σου κόβουν σε καφεκοπτεία που έχεις κοντά σου, εκτός αν ήδη έχεις μύλο. Το άρωμα και η γεύση θα έχουν κάποια χαρακτηριστικά που αν τελικά σου αρέσουν, έχουν μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης.
Θα προτιμάς πάντα όσο γίνεται πιο "ξανθούς" κόκκους.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.139
.. καλε ναι.. εχω καφετιερα για γαλλικο (φιλτρου) , οποτε θα βρω καφεκοπειο στη περιοχη μου :)
1704972813920.png

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.620
Πολύ μου αρέσει η σημερινή εξέλιξη του νήματος. Από Prometheus και ιδανικά coffee pucks, μέχρι Bialetti και διαγνωστικούς υπερήχους! :biggrin:
Αφού σ'αρεσει, έλα, μια για σένα, πριν το ανμπόξινγκ:

1000010100.jpg

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.620
Το θεωρώ από τα πλέον απαραίτητα.
Σταθερή ροή, αισθητή διαφορά άμεσα, κρατά πεντακάθαρο το group και, επιπλέον, το puck βγαίνει στεγνό, μασίφ. Must have
Στην τελική 6-7 ευρώ έχουν, κάνεις μια δοκιμή και βλέπεις.
Από πού τα παίρνεις;

Δώσε κάνα λινκ.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.100
Πολύ μου αρέσει η σημερινή εξέλιξη του νήματος. Από Prometheus και ιδανικά coffee pucks, μέχρι Bialetti και διαγνωστικούς υπερήχους! :biggrin:
Θέλει ολίγη από Σύριζα και κόντρα δικάναλου/immersive για να θυμίσει ακόμη περισσότερο σχεδόν κάθε άλλη συζήτηση στο forum. :biggrin:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.329
Κάποιος καλοθελητης θα πρέπει όμως να το σφυρίξει στους ποδηλάτες, γιατί τους βλέπω απασχολημένους με κρέμες για τη σέλα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.620
Ωπ Κουμπωνει το portafilter αναποδα?
Χαχαχαχαχαχαχαχαχα, Ε ρε μάτι!

Δυστυχώς δεν είχε στη συσκευασία ανοιχτό πορταφίλτερ, και αρνούμαι να κάνω καφέ με κλειστό πορταφίλτερ (δεν γίνεται, με κανένα τρόπο δε το δέχομαι), οπότε χρησιμοποιώ μέχρι νεωτέρας αυτό που είχα από την gazzia, που έχει στραβά τα αυτακια, οπότε κουμπώνει λίγο σφιχτά και λοξά.

Παρήγγειλα ένα, της "λελιτ" από Μπαρίστα.τζιαρ, σε καναδυό μέρες θα το έχω.

Reaction score
5.624
Χαχαχαχαχαχαχαχαχα, Ε ρε μάτι!

Δυστυχώς δεν είχε στη συσκευασία ανοιχτό πορταφίλτερ, και αρνούμαι να κάνω καφέ με κλειστό πορταφίλτερ (δεν γίνεται, με κανένα τρόπο δε το δέχομαι), οπότε χρησιμοποιώ μέχρι νεωτέρας αυτό που είχα από την gazzia, που έχει στραβά τα αυτακια, οπότε κουμπώνει λίγο σφιχτά και λοξά.

Παρήγγειλα ένα, της "λελιτ" από Μπαρίστα.τζιαρ, σε καναδυό μέρες θα το έχω.
Το δεχεσαι δεν το δεχεσαι αυτο ειναι το κανονικο αλλα ο καθενας οπως θελει παιζει.Ποιος ειναι ο καφες που σου αρεσει να πινεις; Η μηχανη που αγορασες ειναι καλη και θα επρεπε να δοκιμασεις το κανονικο portafilter(εννοειται με το vst η ims καλαθι που εχεις).Επισης απο οτι ειδα στο review(whole latte love) θελει μισαωρακι για να ερθει εκει που πρεπει θερμοκρασιακα.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.329
Κάθε πρωί ετοιμάζω για εμενα και τον μεγάλο μου από έναν καπουτσίνο, μου παίρνει περί τα 8 λεπτά. Τη μηχανή τη βρίσκω ήδη ζεστή.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας