Barista Corner

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
36.341
Reaction score
85.460
Βαρβάκειο;
δίπλα είναι. Αλλά με αυτοκίνητο θα δυσκολευτείς.
Ναι.

άσε με τους κόκκους αυτούς γκραν και γκραααααν, άρχισα τα youtube, ξεβίδωσα το σύμπαν , καθάρισα κλαιν, τα ίδια.
προφανώς εκεί είναι το όριό μας, θέλει τουλάχιστον μετρίως καβουρδισμένους κόκκους αλλιώς μασάει.
Ο μύλος είναι το αδύνατο σημείο της μηχανής μας. Ένα άλλο πρόβλημά του είναι ότι η βαρυτική ροή των κόκκων προς τα μαχαίρια δεν είναι σταθερή (λόγω σχεδίασης) και υπάρχουν διαφορές στην ποσότητα καφέ στο πορταφίλτερ μεταξύ αλέσεων.
 

Μηνύματα
15.454
Reaction score
21.633
για τον συνδυασμό κόστους, ευκολίας χρήσης, αποτελέσματος είναι εκτός συναγωνισμού, οπότε ας έχει και ένα αδύνατο σημείο.
για μένα πχ είναι σημαντικό ότι μπορεί να φτιάξει καφέ με σταθερή ποιότητα ο 13χρονος γιός σε κάποιον χωρίς να είμαι μπροστά.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
52.076
Reaction score
127.857
Αυτός ο καφές:

1000011725.jpg


Πέραν από ωραιότατος και γλυκύτατος, είναι ταμάμ για το "μάτι".

Είτε σε μακρόσυρτες εκχυλίσεις, με blooming 20-30", είτε σε σύντομες εκχυλίσεις των 20", όταν παίρνεις το ποτήρι είναι 95% καϊμάκι, δείχνει θεσπέσιο. Μετά, κάθεται το περισσότερο, αλλά μένει ένα παχύ καϊμάκι, πάνω από 5mm, ότι πρέπει για σχέδια με αφρόγαλα (μπλιαχ).

Πολύ φρεσκοκαβουρντισμένος βέβαια.
Και ξανθός, ελαφρύ καβουρδισμα.
 


Μηνύματα
53
Reaction score
104
Καλησπέρα και πάλι στα παιδιά... Τελικά το συγκεκριμένο site πιάνει όλα τα χόμπι μου... Μουσική, καφές, malts, μπριζολίδια (sous vide, BBQ, smoking).. Δεν ξέρω αν ασχολείστε και με το ψάρεμα... 😄

Κάτοχος καφετιέρας Oscar2 με ένα σωρό mods (προσθήκη μανομέτρων, giglers, opv, αισθητήρα θερμοκρασίας στο grouphead, ρύθμιση πίεσης onthefly για preinfusion κτλ) και ενός μύλου df83. Αυτές τις μέρες πίνω από kawacom. Αρκετά καλά καφεδάκια..
 

Attachments





Μηνύματα
1.595
Reaction score
80
Εχω μια μηχανη εσπρεσο των 150 ευρω.

Αγορασα ενα bottomless portafilter μαζι με ενα καλαθι απο κινεζομαγαζο.
Εβαλα 18 γρ κοκους και αφησα τη μηχανη να τρεχει για 10 δευτερολεπτα μεχρι να παρει μπρος και αλλα 30 να σταζει τον καφε και πηρα 130 γρ ροφημα !!!! Για γαλλικο, καλο τον ελεγες.... δεν ειχε καθολου κρεμα φυσικα.

Με το προηγουμενο κλειστο πορταφιλτερ, με ιδια διαδικασια επερνα καπου 60-70 γρ και ειχε και μια υποτυπωδη κρεμα ο καφες.

Η μηχανη ειναι η μονη που δεν αλλαζει... αρα με το νεο πορταφιλτερ για να βελτιωσω οτι βελτιωνεται... να αλλαξω καλαθι (να ειναι οι τρυπες για μακαρονια και οχι για καφε) ? Να κοψω τον καφε πιο χοντρο η πιο λεπτο για να παρω περισσοτερη κρεμα ?
 

Μηνύματα
53
Reaction score
104
Εχω μια μηχανη εσπρεσο των 150 ευρω.

Αγορασα ενα bottomless portafilter μαζι με ενα καλαθι απο κινεζομαγαζο.
Εβαλα 18 γρ κοκους και αφησα τη μηχανη να τρεχει για 10 δευτερολεπτα μεχρι να παρει μπρος και αλλα 30 να σταζει τον καφε και πηρα 130 γρ ροφημα !!!! Για γαλλικο, καλο τον ελεγες.... δεν ειχε καθολου κρεμα φυσικα.

Με το προηγουμενο κλειστο πορταφιλτερ, με ιδια διαδικασια επερνα καπου 60-70 γρ και ειχε και μια υποτυπωδη κρεμα ο καφες.

Η μηχανη ειναι η μονη που δεν αλλαζει... αρα με το νεο πορταφιλτερ για να βελτιωσω οτι βελτιωνεται... να αλλαξω καλαθι (να ειναι οι τρυπες για μακαρονια και οχι για καφε) ? Να κοψω τον καφε πιο χοντρο η πιο λεπτο για να παρω περισσοτερη κρεμα ?
Γεια σου φιλε.. Αφού πήγες σε unpressurized καλάθι θα πρέπει να "φτιάξεις" εσύ την πίεση πλέον με πιο λεπτό κόψιμο! Μέχρι τώρα το pressurized καλάθι που είχες ανέβαζε με κολπάκι την πίεση ώστε να μην εξαρτάσαι από το κόψιμο. Δλδ και με χοντρό κόψιμο έπινες κάτι που έμοιαζε με εσπρέσσο...Δλδ για απλούς χρήστες που παίρνουν μηχανές χωρίς μύλο είναι μια λύση. Τώρα με το νέο καλάθι εάν δεν έχεις μύλο να κόψει τόσο λεπτά ώστε τα 40γρ ροφήματος να βγαίνουν στα 30-35sec δεν κάνεις δουλειά. Μηχανή με unpressurized καλάθι και χωρίς μύλο δεν νοείται..
 
Last edited:


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.165
Μηνύματα
2.891.016
Members
37.997
Νεότερο μέλος
George KAPPOS
Top