Barista Corner

Reaction score
136
Μην ΠΑΤΑΣ απλά, κοπανατο, κάθετες σφαλιάρες θέλει.

Μην περιμένεις με τύπου πατημα/τρομπαρισμα να βγάλει ότι έχει.

Καθετες, κοφτές, Σφαλιάρες και δεν θα μένει τίποτα μεσα.
Χαχαχαχα.... ναι, ετσι ακριβως θελει.... αργησα λιγο αλλα το.... ανακαλυψα :p

Reaction score
3.991
Το αποτέλεσμα οφείλεται στις ατελείωτες ώρες R&D για την κατασκευή του wdt που φαίνεται αριστερά στο βάθος..
Περισσότερα δεν μπορώ να πω, λυπάμαι. :party:

1000002511.jpg

1000002510.jpg

Reaction score
7.877
Τον καφέ πως τον αποθηκεύετε? μου ήρθαν σήμερα 5 φακελακια αλλα επειδή καθυστέρησαν είχα πάρει από αλλού άλλα 2. Να τα βάλω κατάψυξη όπως είναι? τον αέρα να ζουλήξω τη συσκευασία να βγεί όσο μπορεί από μέσα?

Reaction score
3.991
Τον καφέ πως τον αποθηκεύετε? μου ήρθαν σήμερα 5 φακελακια αλλα επειδή καθυστέρησαν είχα πάρει από αλλού άλλα 2. Να τα βάλω κατάψυξη όπως είναι? τον αέρα να ζουλήξω τη συσκευασία να βγεί όσο μπορεί από μέσα?
Εγώ ζουλάω τον αέρα απο μέσα να βγει απο την βαλβίδα.
Κατόπιν την βάζω ολόκληρη μέσα σε ziplock σακούλα απ την οποία, με ενα καλαμάκι βγάζω τον αέρα (οσο μπορώ με το στομα) και απο αυτή.

Άλεσε να μας πεις γνώμη για τον G5 σε σχεση με τον Graef...

Last edited:

Reaction score
1.967

https://blackbartcoffee.com/en/roas...k-steel/?gStoreCode=6271599718536627093&gQT=1

1736789900903.png

1736789946438.png

Reaction score
3.991
Αυτό κάνει για τον καφέ που έχουμε ΗΔΗ ανοικτό και χρησιμοποιούμε.
Έχει ήδη την κινεζική version..

Εν τω μεταξύ είναι αισχρά ακριβά, λες και ειναι απο εξωτικά υλικά..

Ο φίλος μιλάει για αποθήκευση.

Reaction score
7.877
Αυτό κάνει για τον καφέ που έχουμε ΗΔΗ ανοικτό και χρησιμοποιούμε.
Έχει ήδη την κινεζική version..

Εν τω μεταξύ είναι αισχρά ακριβά, λες και ειναι απο εξωτικά υλικά..

Ο φίλος μιλάει για αποθήκευση.
Ναι τέτοια έχω και εγώ 2 που ρουφάνε και τον αέρα.

Αυτό που είπες, θα τα βάλω σε σακούλα που αποθηκευω τα νήματα του 3dprinter.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.434
Πολλές παναγιες σήμερα
View attachment 343330 View attachment 343331

Στην πρώτη φωτό ο ένοχος , το περίφημο γρανάζι με τον συμπλέκτη. Έχει μπίλιες με ελατήρια , όταν ζοριστεί ο μεταλλικός δίσκος που φέρει τον άξονα με τον μύλο σταματώντας πατάει τις μπίλιες που υποχωρούν και ελευθερώνουν το γρανάζι να γυρίσει ελεύθερα. Αυτό συμβαίνει επιπλέον είναι ότι οι πλαστικές τρύπες ανοίγουν και οι μπίλιες υπό συνθήκες θα ξεφύγουν από το ελατήριο και θα περιφέρονται στο πλαστικό κέλυφος.
Το αποτέλεσμα είναι ότι με λιγότερες μπίλιες φορτισμένες έχεις μικρότερη ροπή για να δουλέψει ξανά ο μηχανισμός οπότε θα ελευθερώνεται συχνά και θα χάνει και άλλες μπίλιες κοκ.
Σήμερα φύγαμε τόσες ώστε να μην γυρνάει καθόλου. Ξαναμπήκαν στη θέση τους και γυρνάει κανονικά ο μύλος πλέον ενώ υποθέτω ότι το πρόβλημα που είχα να απέχω κάποιους καφέδες ήταν εκεί και ίσως να προϋπήρχε της αγοράς (μεταχειρισμένο από service Γερμανία μεριά).

Στη δεύτερη φωτό φαίνεται το δράμα.
Έλυσα έναν κουβά βίδες από εξαρτήματα άσχετα με το μηχανισμό για να μπορέσω να βγάλω τα πιο απλά πανελς
Έλυσα μέχρι και τον οδηγό του πορταφιλτερ στον μύλο γιατί δεν έλυναν αλλιώς οι βίδες του πάνω καπακιού.
Πιο μλκμν τρόπο συναρμολόγησης δεν έχω δει. Αν δεν ήταν ακριβή μηχανή θα είχε κάνει ελεύθερη πτώση πριν μια ώρα.

Πάντως δουλεύει ακόμα

@pankrok

Γαμ@ τη woke ατζέντα μέσα!!! :biggrin:

Είχε αρχίσει να λασκάρει και ο δικός μου συμπλέκτης αλλά το έκανε μόνο στους πολύ ξανθούς καφέδες που σπάνια πίνω. Σιγά-σιγά άρχισε να το κάνει με τις νορμάλ ποικιλίες και έφτασε να μην μπορεί να αλέσει καθόλου. Άλεθα με τον παλιό τον μύλο για να πιω το καφεδάκι μου.

Πριν εκτοξευτεί από το μπαλκόνι, αποφάσισα να της δώσω μία ευκαιρία και να την ανοίξω μήπως και φτιάξω τον συμπλέκτη. Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια έχω μεταμορφωθεί από "τεχνικός" σε σούπερ καλομαθημένο και τα θέλω όλα έτοιμα, αλλά σποραδικά κάνω δουλίτσες για να μένω ακμαίος. :biggrin:

Έφυγα από τις Gaggia που κάθε φορά που τις άνοιγα έβριζα λόγω μαλακισμ3νης τοποθέτησης των εσωτερικών αλλά εδώ έχουμε περάσει σε εξωπραγματικό επίπεδο. Άρχισα να ξεβιδώνω και να βάζω τις διαφορετικές βίδες σε ξεχωριστά τασάκια για να μην τις μπερδέψω μετά. Όταν όμως πέρασα τις 15-20, νευρίασα και τις ανακάτεψα... Δεν υπάρχει καμία λογική για το ποια βίδα στηρίζει τι. Ξεβιδώνεις χωρίς αύριο και ταυτόχρονα προσπαθείς να ξεκουμπώσεις κάποια πλαστικά με εγκοπές.

IMG_1496.jpg

Έφτασα σε αυτό το σημείο και ήδη έχω πάρει Xanax:

IMG_1497.jpg

Παναγιώτη, πες μου τι πρέπει ακόμα να ξεβιδώσω για να βγάλω τον μύλο. Έχω περάσει προ πολλού τα όριά μου και θα πάρω σφυρί!

Reaction score
174
Πριν εκτοξευτεί από το μπαλκόνι
απλά αν θελήσεις να διοχετεύσεις τα νεύρα σου σε κάτι πιο θετικό ...
decent espresso λέγεται
και δεσμεύομαι να σου φτιάξω εγώ 7 διαφορετικά προφίλ, ένα για κάθε μέρα της εβδομάδας.
Εσύ απλά θα πατάς το κουμπί, όπως ακριβώς το θέλεις.
:D :D
Δυστυχώς δεν είναι φθηνή λύση, αλλά ...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.434
απλά αν θελήσεις να διοχετεύσεις τα νεύρα σου σε κάτι πιο θετικό ...
decent espresso λέγεται
και δεσμεύομαι να σου φτιάξω εγώ 7 διαφορετικά προφίλ, ένα για κάθε μέρα της εβδομάδας.
Εσύ απλά θα πατάς το κουμπί, όπως ακριβώς το θέλεις.
:D :D
Δυστυχώς δεν είναι φθηνή λύση, αλλά ...
Ευχαριστώ αλλά με τα λεφτά που στοιχίζει προτιμώ να μπω μέτοχος σε ένα κοντινό cafe που συχνάζω. :biggrin:
Την Decent τη βλέπω στα reviews για λόγους ενημέρωσης. Μέχρι εκεί.

Η παρασκευή εσπρέσο έχει πάψει να είναι στα χόμπι μου. Βαρέθηκα την ασχολία και το διάβασμα. Ξέρω τι θέλω να πιω και πάντα προτιμώ να τον απολαμβάνω σε μαγαζί. Όσο ακριβώς χρόνο τρώει η απόλαυση των 2-3 γουλιών. Σπίτι είναι αγγαρεία κι "ευτυχώς" λόγω χρόνιας γαστρίτιδας δεν πίνω πάνω από 1 τη μέρα.

Reaction score
23.901
Και αυτή τη διάφανη μλκ είχα βγάλει για να σηκωθεί όλο. Χωρίς λογική
Και τη χειρολαβή του ταμπερ για να περάσει ο μύλος με το γρανάζι έξω.
Ότι δεν έχει λογική το ξεβιδωνεις , είναι μνημείο μπινελικοματος.
Α και φυσικά θα ξεχάσεις να κουμπώσεις το πριζακι του πλωτήρα και δεν θα δουλεύει μετά

Στα καλά νέα , έκτοτε δεν έχει μασήσει πουθενά , πάω μέχρι και το 10 σε άλεση που πρακτικά δεν χρειάζεται σε φρέσκο κόκκο

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.434
Και αυτή τη διάφανη μλκ είχα βγάλει για να σηκωθεί όλο. Χωρίς λογική
Και τη χειρολαβή του ταμπερ για να περάσει ο μύλος με το γρανάζι έξω.
Ότι δεν έχει λογική το ξεβιδωνεις , είναι μνημείο μπινελικοματος.
Α και φυσικά θα ξεχάσεις να κουμπώσεις το πριζακι του πλωτήρα και δεν θα δουλεύει μετά

Στα καλά νέα , έκτοτε δεν έχει μασήσει πουθενά , πάω μέχρι και το 10 σε άλεση που πρακτικά δεν χρειάζεται σε φρέσκο κόκκο
Τα παράτησα χθες το βράδυ και τα άφησα όλα στο μεγάλο τραπέζι. Μηχανή φρανκεστάιν, βίδες, εργαλεία, πανάκια, καλώδια. Όταν νευριάζω χάνω τον αυτοέλεγχο και κάνω χοντράδες. Οπότε μόλις ηρεμήσω μπορεί να ξανασχοληθώ.

Έβγαλα από το ντουλάπι το παλιό μου αξιόπιστο σετ (Bambino Plus και Smart Grinder Pro) και ήπια το πρωί υπέροχο καφεδάκι. Είδα ότι είχα και 2 Gaggia. Έκανα πως δεν τις είδα... Είναι σαν να θες να χρησιμοποιήσεις Alfa Romeo των 70s ξεχασμένη σε γκαράζ. Είπαμε προέχει η ηρεμία. :biggrin:

Reaction score
1.518
Τα παράτησα χθες το βράδυ και τα άφησα όλα στο μεγάλο τραπέζι. Μηχανή φρανκεστάιν, βίδες, εργαλεία, πανάκια, καλώδια. Όταν νευριάζω χάνω τον αυτοέλεγχο και κάνω χοντράδες. Οπότε μόλις ηρεμήσω μπορεί να ξανασχοληθώ.

Έβγαλα από το ντουλάπι το παλιό μου αξιόπιστο σετ (Bambino Plus και Smart Grinder Pro) και ήπια το πρωί υπέροχο καφεδάκι. Είδα ότι είχα και 2 Gaggia. Έκανα πως δεν τις είδα... Είναι σαν να θες να χρησιμοποιήσεις Alfa Romeo των 70s ξεχασμένη σε γκαράζ. Είπαμε προέχει η ηρεμία. :biggrin:
Ακριβώς σε αυτη την κατάσταση ήταν μια delonghi magnifica something για περίπου 1 ώρα. Τόσο άντεξα...Μετά είχα τόσα νευρα που όπως ήταν την βουτηξα και πήγα στο γκαράζ (που είχε τσιμεντοκονία) και την πέταξα στο πάτωμα με τόση δύναμη που έγινε κομμάτια. Δε μπορείς να φανταστείς την ΧΑΡΑ που πήρα εκείνη τη στιγμή...σαν να έπαιρνα το αίμα μου πίσω για όλες τις ώρες καθαρισμού και συντήρησης που μου είχε φαει απο τη ζωή...Ορκίστηκα ποτε ξανά bean to cup και οτιδήποτε με τόσους αυτοματισμούς.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.634
Είδα ότι είχα και 2 Gaggia. Έκανα πως δεν τις είδα... Είναι σαν να θες να χρησιμοποιήσεις Alfa Romeo των 70s ξεχασμένη σε γκαράζ. Είπαμε προέχει η ηρεμία. :biggrin:
Υπάρχει λύση!

Τις δίνεις στον Resound και στις επιστρέφει με τέτοιες αναβαθμίσεις και προσθήκες, που μπορούν αξιόπιστα να ανταγωνιστούν επάξια σύγχρονες καφετιέρες 5-πλασιας τιμής και άνω!

Αρκεί να έχει όρεξη για χαβαλέ ο Γιάννης! 😁
decent espresso
...
Δυστυχώς δεν είναι φθηνή λύση, αλλά .
Πανάκριβη είναι.

Όσο και να εκτιμάω τον καλό καφέ, αυτό το κόστος δεν..

Last edited:

Reaction score
174
Αρκεί να έχει όρεξη ...
και βέβαια.
Έχω κάνει άπειρες δοκιμές / τροποποιήσεις σε αυτό το μηχανάκι που το έχω για το χωριό και σε εφεδρεία όταν καθαρίζω την μεγάλη.
Έτοιμο στα 5 λεπτά και αξιοζήλευτη θερμοκρασιακή σταθερότητα (για ένα καφέ με την βοήθεια pid).
Το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει ακόμα είναι να βάλω το boiler χαλκού της καινούργιας στην θέση του αλουμινένιου.
Βέβαια τελευταία φορά που κοίταξα δεν το είδα σαν ανταλλακτικό.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.088
Members
38.286
Νεότερο μέλος
MichaelK