BBQ Weber Spirit and other grills in action


Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.664
Reaction score
75.823
Τι τα θες τα υγραέρια;
Φτιάξε μια γούβα στο γκαζόν, κάρβουνα σχάρα και εισαι αρχηγουμπα :roflmao:
Το πήρα απόφαση, το Πάσχα θα σκάψω λάκκο καταμεσίς του γκαζόν και θα ψήσω αρνούμπα. :roflmao:
 




Μηνύματα
15.923
Reaction score
22.312
Έχω καταλήξει στο ότι τα μπριζολιδια ικανού πάχους γίνονται καλύτερα στη πλάκα μετά ζουμια τους παρά στη σχάρα, ίσως μόνο για τελείωμα να πάρει τις γραμμουλες του για να γουστάρουμε , υπάρχει άποψη σχετική;
 

spylab

Shalom
Moderator
Μηνύματα
13.053
Reaction score
32.293
Eγω καθαριζω λαδωνω σχαρα, την αφηνω κλειστη να ανεβασει ψηλη θερμοκρασια της ταξεως 260 c , και πεταω τα χοντρα t-bone γρηγορα, αφου τα εχω στεγνωσει απ εξω πολυ καλα. Μετα περιμενω 5-6 λεπτα χωρις να ανοιξω καθολου , και μετα κανω ενα πολυ γρηγορο γυρισμα και τα αφηνω για αλλα 5 λεπτα.
Τελος κανω το 3D γυρω γυρω, το περισσοτερο πισω απο το κοκαλο για 3-4 λεπτα συνολο, για να ξεροψηθει η περιφερεια.
 



alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
15.854
Reaction score
29.525
20240903_093816.jpg
20240903_093827.jpg
20240903_093822.jpg
20240903_093751.jpg

το τηγάμι το ζέστανες; στραβώνει ο πάτος;
Ακόμα δεν έκανα τίποτα. Χθες βράδυ τα πήρα. Δεν χάνεις τίποτα να το πάρεις. 3 χρόνια εγγύηση, και επιστροφή χρημάτων χωρίς πολλά πολλά.
 
Last edited:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
79.124
Reaction score
98.608
Από μαντέμι λέει, 4,3mm είναι ο πάτος, λογικά δεν στραβώνει.
 



spylab

Shalom
Moderator
Μηνύματα
13.053
Reaction score
32.293
Νομιζω οτι στραβωνουν αν μετα την χρηση βαλεις μεσα κρυο νερο.Προσωπικα βαζω νερο απο τον βραστηρα σε μεση θερμοκρασια και τα τηγανια παραμενουν επιπεδα.
 

gonis

Luger
Μηνύματα
4.335
Reaction score
11.826
Ολα τα παραψησες! :p
Τα άλλα ήταν μια χαρά:)
Το φιλέτο το πήγαινα για medium,το έψησα 5 και 3 αλλά μου βγήκε well done.
Εχω το σκονακι μου αλλά δεν υπολογισα το σωστα το, πάχος,ήταν περίπου 2cm :p

IMG_1179.png
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
79.124
Reaction score
98.608
Νομιζω οτι στραβωνουν αν μετα την χρηση βαλεις μεσα κρυο νερο
Αν βάλεις σε ζεστό μαντέμι κρύο νερό, μπορεί να σπάσει εύκολα.
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
15.854
Reaction score
29.525
Το εγχειρίδιο λέει να κάνω βράσιμο με νερό 2-3 φορές. Μετά να το αφήσω να κρυώσει καλά, πλύσιμο, καλό στέγνωμα, λάδι ή βούτυρο και στη φωτιά για 2-3 λεπτά και μετά κρύωμα και σκούπισμα.

Το τηγάνι έκανε και την τρίτη. Υπάρχει ένα ανεπαίσθητο κούνημα. Στη γάστρα είναι παραπάνω αλλά οκ αυτή θα μπαίνει στο φούρνο. Για 14.5€ το τηγάνι (ή 18€ αν η έκπτωση είναι μόνο για τη γάστρα) νομίζω είναι πολύ καλά.

20240903_111346.jpg
Screenshot_20240903_111646_Lidl Plus.jpg
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.630
Μηνύματα
2.911.751
Members
38.078
Νεότερο μέλος
Νικος11
Top