bi amplification

Reaction score
677
η μόνη μελέτη που μού'ρχεται στο μυαλό .........
Αυτή παραείναι εκτεταμένη..ειδικά προς τα μπρος...
Δόλιο φόρεμα...
(Μαλάμω με την φούρια σου,κλπ..)

Reaction score
677
Σκέφτηκα κάτι που μπορεί να είναι κουλαμάρα,μπορεί και τροφή για σκέψη.
Αν μετρήσουμε ένα κεφάλι,σημειώσουμε στην θέση ακρόασης τις αποστάσεις (αυτί με αυτί),μετρήσουμε πρώτα στην μια πλευρά και μετά στην άλλη και βγάλουμε ένα μέσο όρο από τις δυο καμπύλες,θα έχει κάποια αξία το αποτέλεσμα;
Λογικά δεν θα είναι πιο κοντά σε αυτό που ακούμε εμείς;
Δεν θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε τις διαφορές στην μέτρηση;

Reaction score
677
Απάντηση: Διόρθωση Ακουστικής Χώρων – DIY

Έτερο ενδιαφέρον στοιχείο:τα ηχεία μέσω των οποίων επιτελέσθηκαν οι περιγραφείσες διεργασίες δεν θα χαρακτηρίζονταν ακριβώς studio monitors.Αυτό το δεδομένο δεν συγκαταλέγεται στα ΄΄μείον΄΄.
Άλλη παρατήρηση:γιά την άρτια πραγματοποίηση διακουστικών ηχογραφήσεων απαιτείται πλήρης κεφαλή ανδρεικέλου,ούτως ώστε να προσομοιώνονται πιστότερα οι προκύπτουσες διωτικές διαφορές και συναρτήσεις μεταφοράς από την ύπαρξη της κεφαλής του ακροατή.
Καλά το πάω;

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.813
Μα, δε θα "βγάζουνε" το ίδιο στις μετρήσεις...
Όπως έγραψε και ο ημίθεος πιο πάνω, αγνοείς θεμελιώδη πράγματα.
Όχι μονάχα θεμελιώδη,αλλά και...αρμονικά.:wink:
...Συνοψιζοντας: O ηχος Δεν ειναι Επιστημη.
Ο ίδιος ο ήχος είναι,διότι η διάδοση και αντίληψή του υπόκεινται σε συγκεκριμένες επιστημονικές Αρχές.Αυτό που υπάγεται σε διαφορετικά επιστημονικά και μη πεδία είναι οι παράπλευρες δράσεις που αφορούν στους ακροατές.
...η μουσική δεν είναι επιστήμη, είναι τέχνη. Αν και, θα ήθελα να σε θυμίσω ότι και η μουσική υπακούει σε "κανόνες" (π.χ. σύνθεση)...
Αρκετές διαθέσεις που υποβάλλονται στον ακροατή από καλλιτεχνικές δομές,οφείλονται στην εφαρμογή μαθηματικών αναλογιών.
...Γνωμες-αποψεις Ευπροσδεκτες..
Στην αγορά υπάρχουν καταξιωμένες ενεργές λύσεις.Αποτελούν την ευθεία και απροβλημάτιστη οδό γιά σχέδια πολυενίσχυσης.Οποιαδήποτε άλλη οδός-όσο ελκυστική και να φαντάζει- είναι τεθλασμένη με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.813
φισικα για να γινει αυτο χρειαζεται εκτετεμενη μελετη αλλα οι αριθμοι μονο δεν αρκουν..
Σωστόν...Χρειάζονται επιπλέον οι ακροατές που θα τους κατανοήσουν και θα τους εμπεδώσουν.;)

Μερικές γενικές παρατηρήσεις επί ειπωθέντων:
- Οι ισχύουσες καμπύλες που αφορούν στη συμπεριφορά του ακουστικού μας συστήματος είναι προίόντα εκτενούς μελέτης και στατιστικής.Ανταποκρίνονται κατά πολύ μεγάλο ποσοστό στην πλειοψηφία των ακροατών.

-Κατά τις μετρήσεις IAAC & πλευρικής ενέργειας,τα χρησιμοποιούμενα μικρόφωνα είναι οκτωειδούς πολικής απόκρισης με άξονα κάθετο προς το μέσο οβελιαίο επίπεδο.

-Η δημοφιλία μιάς λυρικής αίθουσας στηρίζεται στην ευχαρίστηση που θα αποκομίζει το κοινό εντός αυτής.

Σε κάποιες δε περιπτώσεις,Ακουστικοί μηχανικοί ή αρχιτέκτονες έχουν δεχθεί υποδείξεις από διευθυντές ορχήστρας ως προς τη ρύθμιση ιδιαιτέρων χωρικών χαρακτηριστικών.

Γιά αφετηρία:
http://archive.org/stream/collectedpaperso00sabi#page/n0/mode/2up

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.813
Μου φαινεται εχει χαθει η ουσια..
Δινουμε απιστευτη εμφαση στο μεσο και οχι στην πηγη.. Η πηγη ειναι η μουσικη και τα συναισθηματα που σου δημιουργει και οχι τα μηχανηματα και οι "αριθμοι" που βγαζουν..
Το νοημα σε ενα σπιτι ειναι να ακους μουσικη στην καρεκλα σου και να γουσταρεις τιποτα αλλο.
Και τα studio που τοσο εκθειαζουμε ειναι χωροι δουλειας οχι χωροι απολαυσης-χαλαρωσης φτιαγμενα για να βγαζουν οσο το δυνατον περισοτερη λεπτομερια ωστε να μπορει ο sound engineer να πειραζει τον ηχο και να ακουει 5-6 ωρες χωρις να κουραζεται..

Οι μετρησεις ειναι σημαντικες αλλα ειναι μονο η μια πλευρα του νομισματος..
Γιατι το κατα ποσο ενα ηχοσυστημα μπορει να σε χαλαρωσει και να σε κανει να νιωσεις κατι δεν ειναι μετρησιμο.
Αυτό και μόνο αναιρεί την επικαλούμενη χαλαρότητα,εισάγοντας ένα στοιχείο ψυχαναγκασμού...;)

Ποιά είναι επομένως τα ακριβή στοιχεία που θα απέκλειαν τη χρήση ενός χώρου επισκόπησης-μάστερινγκ από την προοπτική απολαυστικής και χαλαρής ακρόασης;

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.881
Ναι, η μουσική δεν είναι επιστήμη, είναι τέχνη. Αν και, θα ήθελα να σε θυμίσω ότι και η μουσική υπακούει σε "κανόνες" (π.χ. σύνθεση).
Αρκετές διαθέσεις που υποβάλλονται στον ακροατή από καλλιτεχνικές δομές,οφείλονται στην εφαρμογή μαθηματικών αναλογιών.
Ο λόγος που έγραψα αυτό που απομόνωσες :sneaky: γίνεται αντιληπτός εάν κάποιος διαβάσει όλο το θέμα και το post μου, just saying...

Reaction score
7.381
Καλά το πάω;
To πας καλά (το γράμμα γραπτό), συνέχισε γερά;).

Μετρώ π.χ. το αριστερό ηχείο. Τοποθετώ μικρόφωνο στη μέση (sweet spot). Μετρώ με το σώμα μου να βρίσκεται σε απόσταση. Καταγράφω.
Πάω και τοποθετώ το κρανίο μου δεξιά του μικροφώνου έτσι ώστε το αριστερό αυτί μου να είναι πολύ κοντά στο μικρόφωνο και να συνυπολογίζονται οι αντανακλάσεις . Ξαναμετρώ. Ξανακαταγράφω.

Ε, απέχουν παρασάγγας οι μετρήσεις (ωχ αμάν τι έχω πάθει, σαν τον Bhutia γράφω...:laugh:).

Reaction score
677

Μετρώ π.χ. το αριστερό ηχείο. Τοποθετώ μικρόφωνο στη μέση (sweet spot). Μετρώ με το σώμα μου να βρίσκεται σε απόσταση. Καταγράφω.
Πάω και τοποθετώ το κρανίο μου δεξιά του μικροφώνου έτσι ώστε το αριστερό αυτί μου να είναι πολύ κοντά στο μικρόφωνο και να συνυπολογίζονται οι αντανακλάσεις . Ξαναμετρώ. Ξανακαταγράφω.

Ε, απέχουν παρασάγγας οι μετρήσεις (ωχ αμάν τι έχω πάθει, σαν τον Bhutia γράφω...:laugh:).
Φαντάσου να βάλω και το δικό μου κεφάλι,που είναι ξερό...:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

Reaction score
3.912

..........................................................................................
Mην ανησυχείς, ΔΕΝ!!!8-)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.454
Members
38.323
Νεότερο μέλος
Sotimο