EV ταξίδια και φορτίσεις

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.611
Ξεκινάω με το ηλεκτρικό για Αθήνα, με φάγατε

Παρακαλώ να είστε σε ετοιμότητα τα μέλη σε Λάρισα-Λαμία, αν χρειαστεί να με μαζέψετε.

Ακολουθεί live μετάδοση.
1η στάση ΣΕΑ Νίκαιας, 2η στάση ΣΕΑ Αταλάντης.

Ανά 200 χλμ, μια στάση.

Στη 2η στάση θα φορτίσεις πολύ γρήγορα.

Καλό ταξίδι! 😎

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.128
Έφτασα Αλμυρό, οριακά

IMG_5221.jpeg
IMG_5222.png

IMG_5223.jpeg

Είχα το cruise control στα 130 αλλά σίγουρα η μέση ταχύτητα ήταν πιο κάτω, έχει κίνηση λόγω εκλογών.
3 ώρες μέχρι εδώ. Goody’s , κατούρημα, και πάω στον επόμενο φορτιστή που είναι κατοστάρης για να κερδίσω χρόνο.

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.443
Χωρίς ίχνος κακίας ή οτιδήποτε άλλο , Σαλλονίκη Λάρισσα 3 ώρες είναι απελπιστικά αργά.
Και άλλες τόσες περίπου Λάρισσα Αθήνα. Δε λέει .

Reaction score
25.278
δε νομίζω οτι έκανε 3 ώρες , με 115 πραγματική μέση ταχύτητα μαζί με αστική μετακίνηση είναι 270 χλμ απόσταση άρα 2 ώρες και 20 λεπτά.
θα χάσει όμως μισή ωρίτσα στο γέμισμα με αυτόν τον τρόπο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.611
Χωρίς ίχνος κακίας ή οτιδήποτε άλλο , Σαλλονίκη Λάρισσα 3 ώρες είναι απελπιστικά αργά.
Ποια Λάρισα ρε; 😂😂😂😂😂

Τα ΣΕΑ Αλμυρού είναι πιο κάτω από το Βόλο!

1000005566.png

Χωρίς ίχνος κακίας, αλλά με 3 τόνους κακίας..😁🤪

Με την κακία σου θα μείνεις! 😜

Έφτασα Αλμυρό, οριακά
Καθόλου οριακά, τέλεια έφτασες, με 8%, ακριβώς ότι πρέπει για να φορτίσεις με υψηλή ταχύτητα. 👍👍👍

Έτσι πρέπει. Ιδανικά κάτω από 5% πρέπει να φτάνεις, για να φορτίζει σφαίρα.👊

Το "δυστυχώς" στην υπόθεση, είναι ότι ο φορτιστής στα ΣΕΑ Αλμυρού δεν είναι αρκετά ισχυρός, ώστε να δεις 134 kW ισχύ φόρτισης, που μπορεί να σηκώσει το iD.3..😭

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.443
Ποια Λάρισα ρε; 😂😂😂😂😂

Τα ΣΕΑ Αλμυρού είναι πιο κάτω από το Βόλο!

View attachment 296653

Χωρίς ίχνος κακίας, αλλά με 3 τόνους κακίας..😁🤪

Με την κακία σου θα μείνεις! 😜

Καθόλου οριακά, τέλεια έφτασες, με 8%, ακριβώς ότι πρέπει για να φορτίσεις με υψηλή ταχύτητα. 👍👍👍

Έτσι πρέπει. Ιδανικά κάτω από 5% πρέπει να φτάνεις, για να φορτίζει σφαίρα.👊

Το "δυστυχώς" στην υπόθεση, είναι ότι ο φορτιστής στα ΣΕΑ Αλμυρού δεν είναι αρκετά ισχυρός, ώστε να δεις 134 kW ισχύ φόρτισης, που μπορεί να σηκώσει το iD.3..😭
Ασε μας κουκλίτσα μου , ξέρω που είναι ο Αλμυρός.
Είδα που έβαλε Φωτό με Λάρισα και λάθεψα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.611
Ασε μας κουκλίτσα μου , ξέρω που είναι ο Αλμυρός.
Είδα που έβαλε Φωτό με Λάρισα και λάθεψα.
Δηλαδή κάπως έτσι ζητάς συγνώμη γιατί έκανες λάθος, ε; 😂😜🤪😁

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.128
Σειριος. Πίνω εσπρέσο.
IMG_5230.png
IMG_5229.jpeg
IMG_5226.jpeg

Προλαβαίνω μάλλον και κατούρημα.

Συμπέρασμα: ψάχνουμε 100δες φορτιστές.
Αν και δεν περίμενα καθόλου. Έφαγα στον Αλμυρό, κατούρησα, εφυγα. Σύνολο (με την παραγγελία) 40κατι λεπτά.
Εδω λιγότερο, αλλά θέλω να φούλαρα για να έχω μέσα στην Αθηνα.

Το αυτοκίνητο τρομοκρατήθηκε και ήθελε να με πάει για φόρτιση νωρίτερα, το αγνόησα.

Εδω θα μείνω λιγότερο, αλλά θέλω να φουλάρω για να έχω μέσα στην Αθηνα.

Reaction score
11.650
Πάντως ένα άγχος το έχεις :thumbsup:

τουλάχιστον για την πρώτη φορά του κάθε προορισμού.

για να μην σημειώσω κάποιο απρόοπτο συμβάν (μποτιλιάρισμα, καταιγίδα, χιόνι, ) και μονοψήφιο batsoc

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.611
Μια χαρά.

Το'χεις, δεν θέλει άγχος, έχει "τρόπο". 😎

ΥΓ. Και κάτω από το 0% της μπαταρίας, έχει "ψυχή", βγάζει πάνω από 10 χιλιόμετρα αφού μηδενίσει.
Ξέρω, γιατί το'χω μηδενίσει μερικές φορές, δε μασάει.

Συμπέρασμα: ψάχνουμε 100δες φορτιστές.
150-άρηδες. 😎

Εσύ ήσουν σε 120-αρη, που έδινε στο 12% SOC όπως βλέπω 106 kW.
Εκεί, το αυτοκίνητο τραβάει κανονικά 133-134 kW..

9125.jpg

Δεν είναι λίγο, είναι σχεδόν 30 kW η διαφορά με τη δυνατότητα του αυτοκινήτου.

Οι 50-ρηδες είναι αισχος.

Οι 150-ρηδες είναι σούπερ.

Οι 100-ρηδες είναι "ok".

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.128
Μερικές παρατηρήσεις ακόμα:
Η αίσθηση να οδηγάς στην εθνική χωρίς να ακούς την μηχανή είναι αγχολυτική. Ούτε το άλλο αυτοκίνητο είναι θορυβώδες, καθόλου, αλλά δεν συγκρίνεται με την πλήρη απουσία.
Δεν είδα ηλεκτρικα στον δρόμο, ούτε στους φορτιστές. Δεν ξέρω γιατί. Όλοι οι κάτοχοι ηλεκτρικών ψηφίζουν στο σπίτι τους; Πάντως δεν ζορίστηκα καθόλου με αναμονές και ουρές. Όλες αυτές οι φωτογραφίες που έχουν ανεβεί κατά καιρούς με τις ουρές στους φορτιστές δεν καταλαβαίνω σε τι συνθήκες βγήκαν.
Μέχρι τώρα δεν το μετάνιωσα πάντως. Για να δούμε την επιστροφή σε λίγες ώρες.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.134
Δεν είδα ηλεκτρικα στον δρόμο, ούτε στους φορτιστές. Δεν ξέρω γιατί. Όλοι οι κάτοχοι ηλεκτρικών ψηφίζουν στο σπίτι τους; Πάντως δεν ζορίστηκα καθόλου με αναμονές και ουρές. Όλες αυτές οι φωτογραφίες που έχουν ανεβεί κατά καιρούς με τις ουρές στους φορτιστές δεν καταλαβαίνω σε τι συνθήκες βγήκαν.
Πάντως αν θέλουμε να μιλάμε για σοβαρή μετάβαση σε ηλεκτροκίνηση, πρέπει να δεκαπλασιαστούν -τουλάχιστον- οι ταχυφορτιστές.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.611
Φαίνεται κιόλας, μια άνεση των γιατρών στη σωστή διαχείριση της μπαταρίας στα ταξίδια, με ορθή εκμετάλλευση του μέγιστου της αυτονομίας του αυτοκινήτου. 😁

Ο φαλάκρας δε, ούτε την "συντηρητική" συμβουλή μου να σταματήσει λίγο πριν το Βόλο στα ΣΕΑ Νίκαιας δεν ακολούθησε, αντ'αυτού (ορθώς, αφού έβλεπε πως είχε αυτονομία για τον επόμενο σταθμό φόρτισης) έκανε πρώτη στάση μετά το Βόλο στα ΣΕΑ Αλμυρού, με τη μπαταρία να είναι εκεί που πρέπει. 👍

Να σημειωθεί εδώ, πως η ένδειξη της υπολειπόμενης αυτονομίας στο εν λόγω EV, το iD.3, είναι πραγματικά πολύ ακριβής, και μπορείς να βασιστείς σε αυτή, γιατί δε κάνει χαζά, εκεί δηλαδή που λέει ότι έχει ακόμα 10-15 χλμ να βγάλει, να μηδενίζει ξαφνικά (όπως πολλά ICE 😎 που πέρασαν από τα χέρια μου), ίσα ίσα το αντίθετο μάλιστα, τα τελευταία χιλιόμετρα που δείχνει θα τα βγάλει και με το παραπάνω. 👍

Δηλαδή, όταν βλέπεις στο Google maps στο infotainment του αυτοκινήτου ότι η επόμενη στάση φόρτισης είναι στα 60 χλμ, και το αυτοκίνητο δείχνει υπολειπόμενη αυτονομία 65 χλμ, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα φτάσεις, και η τυχόν ύπαρξη κίνησης και μποτιλιαρίσματος στο δρόμο δεν θα οδηγήσει σε μειωμένη υπολειπόμενη αυτονομία, αλλά σε αυξημένη, γιατί με μικρές ταχύτητες και στο σταμάτα ξεκίνα, τα EV θριαμβεύουν πραγματικά στην κατανάλωση, εντελώς αντίθετα από ότι τα Ice. 😎

ΥΓ. Εξαίρεση αποτελεί στο iD.3 στην ακρίβεια ένδειξης υπολειπόμενης χιλιομετρικής αυτονομίας, όταν στη διαδρομή υπάρχει υψομετρική διαφορά, διότι αυτή δεν την υπολογίζει, οπότε κάνει σφάλματα. Τα υψομετρικά όμως τα υπολογίζει το ABPR, και βεβαίως το Τέσλα δεν υπολογίζει μόνον τα υψομετρικά, αλλά και θερμοκρασία, κατεύθυνση και ταχύτητα ανέμου, τυχόν βροχή, κλπ, εκεί το έχουν τερματίσει, η ακρίβεια ένδειξης υπολειπόμενης χιλιομετρικής αυτονομίας είναι πραγματικά τρελή. 🤓

Last edited:

Reaction score
25.278
Βασικά αν αυξηθεί η ισχύς δεν χρειάζεται να αυξηθεί ο αριθμός. Πάνω από 6 400αριδες ανά ΣΕΑ δεν χρειάζεται η εθνική. 2 5 λεπτές στάσεις χρειάζονται σχεδόν όλοι και δεν χρειάζεται να είναι στα ίδια σημεία. Αν έχεις πχ στα 150χλμ 400αρη φορτιστή πας με όσα και φτάνεις πχ στα 70 λεπτά κάθεσαι 6 και μαζεύεις τις 40kwh που πέταξες πηγαίνοντας με 140+ , εφόσον φυσικά το υποστηρίζει το όχημα.
Αυτά θα γίνουν σίγουρα και γρήγορα, με το ρυθμό που αυξήθηκαν σε αριθμό και ισχύ οι φορτιστές τον τελευταίο χρόνο το παραπάνω σενάριο είναι θέμα 2 ετών το πολύ

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.490
Νεότερο μέλος
c01l