Home automation / Έξυπνο σπίτι

Reaction score
1.244
Οι περισσότεροι θα σου πουν να πας σε mini PC.εγω θα σου πω σε ένα rpi5 και αν χρειαστείς μελλοντικά κάτι βαρύ που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει το Rpi το τρέχεις κάπου αλλού. Δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα και φυσικά δεν καταναλώνει τπτ

Reaction score
47
Οι περισσότεροι θα σου πουν να πας σε mini PC.εγω θα σου πω σε ένα rpi5 και αν χρειαστείς μελλοντικά κάτι βαρύ που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει το Rpi το τρέχεις κάπου αλλού. Δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα και φυσικά δεν καταναλώνει τπτ
Το green δεν είναι πιο plug'n'play κι ευκολότερο γενικότερα για αρχάριο;
Επίσης αν έχουν τις ίδιες δυνατότητες, το Rpi με τα απαραίτητα πρόσθετα περιφερειακά του έρχεται πιο ακριβό νομίζω, αν το αξίζει πάω πάσο.
Ευχαριστώ

minas

Πισιά
Reaction score
3.994
Το Pi 5 για ξεκίνημα Home Assistant δεν αξίζει τα παραπάνω χρήματα ούτε την αυξημένη κατανάλωση.
Μια χαρά είναι το δικό τους (και στο μακρινό μέλλον όταν θέλεις παραπάνω, θα βάλεις κάποιο PC :p ).

Reaction score
158
Καλησπέρα, ψήνομαι να μπω προοδευτικά στον κόσμο του home assistant.
Για αρχάριος καθώς είμαι σκέφτομαι να ξεκινήσω με ένα home assistant green. Υπάρχει κάποιος λόγος να κοιτάξω την προηγούμενη έκδοση της συσκευής (yellow);
Όπως είπε ο φίλος παραπάνω οι περισσότεροι θα σου προτείνουν να πάρεις μίνι PC και το ίδιο θα κάνω και εγώ. To Green θα σου κοστίσει γύρω στο 100ρικο. Με ελάχιστα παραπάνω βρίσκεις ή ένα μεταχειρισμένο mini PC στο fb marketplace σαφώς ανώτερο και future proof, βάζεις και ένα sonoff για zigbee με άλλα 25 και είσαι έτοιμος για πολλά, πολλά χρόνια, μέχρι να σου χαλάσει βασικά. Ένα σύστημα που ακόμα και αν αποφασίσεις πως ο HA είναι για εσένα μπορείς να το κάνεις και άλλα πράγματα.

Είναι λίγο πιο δύσκολη όντως η εγκατάσταση από το να πάρεις ένα έτοιμο κουτί αλλά υπάρχουν πολύ καλές οδηγίες. Και, προσωπική μου άποψη, αν δεν έχει κάποιος διάθεση να «παίξει», να δοκιμάσει και να ψαχτεί, ας μην ασχοληθεί με Home Assistant έτσι και αλλιώς. Ας μείνει σε Google Home ή Alexa ή Sonoff ή Tuya Smart Life ή κάτι έτοιμο τελος πάντων.

Reaction score
1.244
Όπως είπε ο φίλος παραπάνω οι περισσότεροι θα σου προτείνουν να πάρεις μίνι PC και το ίδιο θα κάνω και εγώ. To Green θα σου κοστίσει γύρω στο 100ρικο.Και, προσωπική μου άποψη, αν δεν έχει κάποιος διάθεση να «παίξει», να δοκιμάσει και να ψαχτεί, ας μην ασχοληθεί με Home Assistant έτσι και αλλιώς. Ας μείνει σε Google Home ή Alexa ή Sonoff ή Tuya Smart Life ή κάτι έτοιμο τελος πάντων.
Θα συμφωνήσω απόλυτα στο τελευταίο κομμάτι που έχεις γραψει και θα διαφωνήσω στο πρώτο.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος για mini pc.
Αν το λες απο άποψη κόστους που έχει φτάσει ένα rpi σε σχέση με το mini pc θα το δεχτώ
2,5 χρόνια τρέχω απροβλημάτιστα ha στο rpi4
Νεράκι χωρίς το παραμικρό παράπονο.
Εάν λοιπόν αργότερα οι απαιτήσεις του ανέβουν γιατί να μη τρέξει τότε κάπου εξωτερικά πχ ένα frigate ;
Το θεωρώ καλύτερη λύση απο το να τα τρέχει όλα μαζί σε ένα mini pc

Reaction score
47
Τελικά είπα να ξεκινήσω με την πιο εύκολη λύση, έχω πάρει το home assistant green, και αύριο θα το πρωτο-σετάρω. Φαντάζομαι πως δε θα δυσκολευτώ πολύ με τα βασικά...

Reaction score
1.244
Βασικό.βαλε SSD δίσκο.τπτ άλλο. Δεν γνωρίζω αν το green έρχεται με καμία sd καρτα

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.285
Βασικό.βαλε SSD δίσκο.τπτ άλλο. Δεν γνωρίζω αν το green έρχεται με καμία sd καρτα
Όλο το νόημα του green είναι να το βάλεις στην πρίζα και να παίξει. Αν είναι να ψάξεις πως να του αλλάξεις δίσκο (αν γίνεται καν), να κάνεις την εγκατάσταση από την αρχή κλπ. κλάφτα, λάθος επιλογή έκανες.

αύριο θα το πρωτο-σετάρω. Φαντάζομαι πως δε θα δυσκολευτώ πολύ με τα βασικά...
Τι συσκευές έχεις σκοπό να συνδέσεις; Ρωτάω γιατί το green (σε αντίθεση με το yellow) δεν έχει ενσωματωμένο zigbee, πρέπει να βάλεις dongle (SkyConnect ή άλλο).

Reaction score
47
Όλο το νόημα του green είναι να το βάλεις στην πρίζα και να παίξει. Αν είναι να ψάξεις πως να του αλλάξεις δίσκο (αν γίνεται καν), να κάνεις την εγκατάσταση από την αρχή κλπ. κλάφτα, λάθος επιλογή έκανες.

Τι συσκευές έχεις σκοπό να συνδέσεις; Ρωτάω γιατί το green (σε αντίθεση με το yellow) δεν έχει ενσωματωμένο zigbee, πρέπει να βάλεις dongle (SkyConnect ή άλλο).
Ευχαριστώ για το σχόλιο-ενημέρωση σου.
Κυρίως κάποια gateway xiaomi και aqara (συγχρονισμένα στην Κίνα) με ανάλογους αισθητήρες συνδεμένους πάνω τους και κάποιους αισθητήρες shelly.
Επίσης την hue philips bridge με τους ανάλογους λαμπτήρες...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.278
Members
38.295
Νεότερο μέλος
Μάρη Τ.