TERMATOGAZI
Bass!
- Reaction score
- 4.881
ευχαριστω γιαννη.Πήγα μια βόλτα στον Μιχάλη απόψε. Και φυσικά πατήσαμε τέρμα το γκάζι.
Εκπληκτική η αίσθηση surround από τα κορυφαία Klipsch RS-62ΙΙ. Με ακόμη ένα ζευγάρι για back θα υπάρξει τέλεια αρμονία.
Τα "front wide" RB-61ΙΙ κάνουν δουλειά! Ανοίγουν λίγο το πεδίο μπροστά. Θα τοποθετηθούν εκ νέου λίγο πιο μπροστά και θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση. Σε συγκεκριμένα σημεία της ταινίας, είχαμε σχεδόν σφαιρική ηχητική κάλυψη γύρω μας!
Φυσικά τσιτώσαμε και το νέο JBL 4645C. Οι εντυπώσεις ανάμεικτες. Στο όριο έδειξε ακουστά σημάδια να ζορίζεται, βγάζοντας κάτι κρικ-κρακ-κρακ. Καλομάθαμε με τα ατελείωτα RE, και οι προσδοκίες απ' ό,τι φαίνεται από τα επαγγελματικά ηχεία είναι υπέρμετρες. Τα τεστ αυτά βέβαια έγιναν σε πολύ υψηλές εντάσεις (1000rms από τον Crown, κρος στα 40Hz στο miniDSP, στο -2 το subwoofer output στις ρυθμίσεις του AV, -4 γενική ένταση στον AV), με κλειστούς τους τελικούς από τα τρία μπροστινά ηχεία, ώστε να ξεχωρίσει το μπάσο του JBL.
Έχω την εντύπωση ότι το Cerwin-Vega 21" που δοκιμάσαμε στον χώρο του Μιχάλη ήταν πιο εντυπωσιακό, όχι βέβαια πως κι εκείνο δεν έχει όρια αν ανεβάσεις αρκετά το gain.
Το συμπέρασμα είναι το εξής: RE και πάλι Re, σε sealed καμπίνα. Παίρνεις ένα, αν δεν σου φτάνει παίρνεις δύο, αν δεν σου φτάνουν 4, αν δεν φτάνουν 6, και ούτω καθ' εξής. Με πολλαπλά Re θα χάνεται και το μειονέκτημα του μεγαφώνου που δεν έχει μεγάλο output πάνω από τα 40Hz.
το surround πεδιο "πασχει" στα surround back οπου τα kef δεν μπορουν να ακολουθησουν τα klipsch.
και εμενα μου αρεσαν αναπαντεχα τα wide. με καλυτερη τοποθετηση πιστευω θα παιξουν και καλυτερα.
παραθετω το review του ricci οπου για μενα ειναι ακριβως αυτο που συναντησαμε και χθες με τον flash.
http://www.data-bass.com/data?page=system&id=68
σιγουρα ο χωρος μου δεν βοηθαει το ηχειο γιατι δεν εχω room gain στις χαμηλες συχνοτητες.
το jbl απο τα 40 και πανω ζωγραφιζει και εχει αστειρευτα decibel.
κατω απο τα 40 και σε ταινιες με πολυ χαμηλο μπασο π.χ. hulk φτανει στο xmax και παραμορφωνει.
πιστευω θα παιζει τελεια μουσικη(δεν προλαβαμε να το δοκιμασουμε)
οταν ερθει και ο κλωνος και με την βοηθεια του ausyssey pro kit, θα συνδυασω τα sub μεσω minidsp με σκοπο την υποηχη nirvana.
σιγουρα και για μενα το ιδανικο για hc ειναι πολλαπλα sealed re απο 4 και πανω.(ευχομαι να ειμαι τυχερος να το πραγματοποιησω)
στο post 424 ειναι η αποκριση του Ιαπωνα με τα 4 re xxx.flat μεχρι τα 5hz.:624:
http://www.avsforum.com/t/1432588/7-x-re-audio-xxx-18-subs-infinite-baffle-sub-ultimate-ib-build/420