Home Cinema στο "termatogazi''

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Πήγα μια βόλτα στον Μιχάλη απόψε. Και φυσικά πατήσαμε τέρμα το γκάζι.

Εκπληκτική η αίσθηση surround από τα κορυφαία Klipsch RS-62ΙΙ. Με ακόμη ένα ζευγάρι για back θα υπάρξει τέλεια αρμονία.

Τα "front wide" RB-61ΙΙ κάνουν δουλειά! Ανοίγουν λίγο το πεδίο μπροστά. Θα τοποθετηθούν εκ νέου λίγο πιο μπροστά και θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση. Σε συγκεκριμένα σημεία της ταινίας, είχαμε σχεδόν σφαιρική ηχητική κάλυψη γύρω μας!

Φυσικά τσιτώσαμε και το νέο JBL 4645C. Οι εντυπώσεις ανάμεικτες. Στο όριο έδειξε ακουστά σημάδια να ζορίζεται, βγάζοντας κάτι κρικ-κρακ-κρακ. Καλομάθαμε με τα ατελείωτα RE, και οι προσδοκίες απ' ό,τι φαίνεται από τα επαγγελματικά ηχεία είναι υπέρμετρες. Τα τεστ αυτά βέβαια έγιναν σε πολύ υψηλές εντάσεις (1000rms από τον Crown, κρος στα 40Hz στο miniDSP, στο -2 το subwoofer output στις ρυθμίσεις του AV, -4 γενική ένταση στον AV), με κλειστούς τους τελικούς από τα τρία μπροστινά ηχεία, ώστε να ξεχωρίσει το μπάσο του JBL.

Έχω την εντύπωση ότι το Cerwin-Vega 21" που δοκιμάσαμε στον χώρο του Μιχάλη ήταν πιο εντυπωσιακό, όχι βέβαια πως κι εκείνο δεν έχει όρια αν ανεβάσεις αρκετά το gain.

Το συμπέρασμα είναι το εξής: RE και πάλι Re, σε sealed καμπίνα. Παίρνεις ένα, αν δεν σου φτάνει παίρνεις δύο, αν δεν σου φτάνουν 4, αν δεν φτάνουν 6, και ούτω καθ' εξής. Με πολλαπλά Re θα χάνεται και το μειονέκτημα του μεγαφώνου που δεν έχει μεγάλο output πάνω από τα 40Hz.
ευχαριστω γιαννη.
το surround πεδιο "πασχει" στα surround back οπου τα kef δεν μπορουν να ακολουθησουν τα klipsch.

και εμενα μου αρεσαν αναπαντεχα τα wide. με καλυτερη τοποθετηση πιστευω θα παιξουν και καλυτερα.

παραθετω το review του ricci οπου για μενα ειναι ακριβως αυτο που συναντησαμε και χθες με τον flash.
http://www.data-bass.com/data?page=system&id=68

σιγουρα ο χωρος μου δεν βοηθαει το ηχειο γιατι δεν εχω room gain στις χαμηλες συχνοτητες.
το jbl απο τα 40 και πανω ζωγραφιζει και εχει αστειρευτα decibel.
κατω απο τα 40 και σε ταινιες με πολυ χαμηλο μπασο π.χ. hulk φτανει στο xmax και παραμορφωνει.
πιστευω θα παιζει τελεια μουσικη(δεν προλαβαμε να το δοκιμασουμε)

οταν ερθει και ο κλωνος και με την βοηθεια του ausyssey pro kit, θα συνδυασω τα sub μεσω minidsp με σκοπο την υποηχη nirvana.

σιγουρα και για μενα το ιδανικο για hc ειναι πολλαπλα sealed re απο 4 και πανω.(ευχομαι να ειμαι τυχερος να το πραγματοποιησω)
στο post 424 ειναι η αποκριση του Ιαπωνα με τα 4 re xxx.flat μεχρι τα 5hz.:624:
http://www.avsforum.com/t/1432588/7-x-re-audio-xxx-18-subs-infinite-baffle-sub-ultimate-ib-build/420

Reaction score
5.601
σιγουρα και για μενα το ιδανικο για hc ειναι πολλαπλα sealed re απο 4 και πανω.(ευχομαι να ειμαι τυχερος να το πραγματοποιησω)
Στο εύχομαι Μιχάλη!

Είδες όμως ότι το υπόγειο του JapanDave είναι τσιμέντο παντού (πάτωμα, τοίχοι, οροφή).
"solid concrete floor, walls and ceiling"

Στο ξύλινο σπιτάκι πολύ φοβάμαι (δηλαδή τι φοβάμαι, είμαι σίγουρος) ότι και τέσσερα RE να βάλεις, δεν θα έχεις την απολαβή ούτε ενός Re, αν αυτό το ένα έμπαινε σε αντίστοιχο τσιμεντένιο υπόγειο.

Σε αντίθεση με τον JapanDave που θα πουλήσει τα bass-shakers που δεν του χρειάζονται (αφού "φεύγει το iPad από την καρέκλα"), θα έλεγα ότι στον δικό σου ξύλινο χώρο (χωρίς να τον χτίσεις) μόνο με τα bass-shakers θα έχεις τη χαρά της δόνησης.

Reaction score
766
Απάντηση: Re: Home Cinema στο "TERMATOGAZI"!

....οταν ερθει και ο κλωνος και με την βοηθεια του ausyssey pro kit, θα συνδυασω τα sub μεσω minidsp με σκοπο την υποηχη nirvana.
στο post 424 ειναι η αποκριση του Ιαπωνα με τα 4 re xxx.flat μεχρι τα 5hz.:624:
http://www.avsforum.com/t/1432588/7-x-re-audio-xxx-18-subs-infinite-baffle-sub-ultimate-ib-build/420
ωραία πράματα...

καλά ο γιαπωνέζος είναι απίστευτος έτσι?

φαντάζομαι πάντως οτι όταν μπεις και δεις μια ταινία σε τέτοιο σύστημα, όπως το δικό σας, και την ίδια ταινία την ξαναδείς σε ένα απλό σύστημα, θα είναι σα να ακούς απο τα ηχεία της τηλεόρασης...:107:

Reaction score
150
Έτσι είναι αν δεν βοηθά και το δωμάτιο δύσκολη η αίσθηση της δόνησης. Σ'εμένα έφτασε μόνο να μεταφέρω τα subs με τα 4 15" 1 μέτρο πιο πίσω στις γωνίες και το γέμισμα στα πολύ χαμηλά ήταν απίστευτο! Σχεδόν 18db πάνω κάτω από τις 25. Οι επιφάνειες των γωνιών είναι όλες από μπετό (τοίχοι, ταβάνι πάτωμα οροφή) και χωμένες στο χώμα οι 3 μιας και είναι υπόγειο.

Ριχνω και +12db κάτω από τα 20Hz βέβαια.

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.475
Απάντηση: Home Cinema στο "TERMATOGAZI"!

Ωραια πραγματα Μιχαλη, καλοακουστα, αλλα δυστηχως το τελειο δεν ειναι αυτου του κοσμου.
Ειναι καθαρα θεμα χωρου..........και στο δικο μου χωρο, με το ξυλινο πατωμα, ενω υπαρχει το χαμηλο
δεν το νιωθεις. Ευτηχως εγω δεν κυνηγαω το βαθυ χαμηλο, οποτε ειμαι ενταξει με το jbl 4645c .

Η "καψουρα" μου ομως ειναι αυτο........... http://www.jblpro.com/catalog/general/Product.aspx?PId=173&MId=2
και πρεπει να παρω δυο οχι ενα, αλλα δεν φτανουν τα λεφτα.
Φοραει το ιδιο μεγαφωνο (2242) με το 4645 αλλα εχει φορτιση κορνας.

Θα προτεινα να δοκιμασεις το RE, κοντα στη θεση ακροασης, ή σε γωνια τελος παντων.
Μαλλον τα bass-shakers ισως να ειναι η λυση.

Reaction score
5.601
Re: Απάντηση: Home Cinema στο "TERMATOGAZI"!

Η "καψουρα" μου ομως ειναι αυτο........... http://www.jblpro.com/catalog/general/Product.aspx?PId=173&MId=2
Για την κορνάτη έκδοση ASH6118 πιστεύω θα είναι πιο ιδανικό το μεγάφωνο. Διατηρώ μια μικρή ανησυχία για εκείνο μήπως βγάζει "one-note-bass", αλλά σίγουρα το "wow factor" του θα αντισταθμίζει κάθε πιθανό ελάττωμα.

Στην υλοποίηση του 4645C το μεγάφωνο δεν αντέχει το ξύλο. Με το που πάει να κάνει μια ελάχιστη διαδρομή, βγάζει πορδές το ίδιο το μεγάφωνο. Δοκιμάσαμε να βουλώσουμε το 8ιντσο bass reflex του, μπας και μειωθεί η παραμόρφωση, αλλά ήταν μικρή η διαφορά.

Πριν ήμουν υπέρ και για αγορά δεύτερου, αλλά τώρα άλλαξα γνώμη, αφού δε με ενθουσίασε με την απόδοσή του. Είπαμε, καλομάθαμε με τα υπερμεγάφωνα Re και τις υπερκαμπίνες του Μάριου και γίναμε απαιτητικοί.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881

Ωραια πραγματα Μιχαλη, καλοακουστα, αλλα δυστηχως το τελειο δεν ειναι αυτου του κοσμου.
Ειναι καθαρα θεμα χωρου..........και στο δικο μου χωρο, με το ξυλινο πατωμα, ενω υπαρχει το χαμηλο
δεν το νιωθεις. Ευτηχως εγω δεν κυνηγαω το βαθυ χαμηλο, οποτε ειμαι ενταξει με το jbl 4645c .

Θα προτεινα να δοκιμασεις το RE, κοντα στη θεση ακροασης, ή σε γωνια τελος παντων.
Μαλλον τα bass-shakers ισως να ειναι η λυση.
ευχαριστω,
με το που ερθει ο κλωνος θα δοκιμασω το re στην γωνια (ειναι και βαρυ το ατιμο), πιστευω θα παιξει καλυτερα.
χθες εκανα δοκιμη το jbl κομμενο στα 32hz με 36db/οκταβα και δεν παραμορφωσε , πιστευω εκει ειναι το οριο του.

μεχρι να καταφερω να κανω τα re 3-6 τεμαχια μαλλον θα δοκιμασω και bass shaker.

Reaction score
5.601

Έχω μια ιδέα.

Να περάσεις στο JBL τον ήχο του κεντρικού καναλιού!

50-100Hz το JBL, και από εκεί και πάνω το RC-64.

Reaction score
1.153
Απάντηση: Re: Απάντηση: Home Cinema στο "TERMATOGAZI"!

μεχρι να καταφερω να κανω τα re 3-6 τεμαχια μαλλον θα δοκιμασω και bass shaker.
Μήπως να ρίξεις καμιά μπετονιέρα τσιμέντο πάνω στο δωμάτιο?!?!?!

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Home Cinema στο "TERMATOGAZI"!

Μήπως να ρίξεις καμιά μπετονιέρα τσιμέντο πάνω στο δωμάτιο?!?!?!
το να το χτισω ειναι σχετικα ευκολο.
αλλα θα εχει επακολουθα:
πρεπει να ξεχασω την οποια επεκταση .
θα ασχημυνει πολυ σε σχεση με το ομορφο ξυλινο σπιτακι που ειναι τωρα.
και το βασικοτερο τωρα παιζω χωρις room modes σαν να ειμαι εξω, αν το χτισω και εμφανιστουν στασιμα και peaks που δεν μαζευονται με τιποτα τι να το κανω?
ολοι οι χωροι που ειχα παλαιοτερα με τσιμεντο μπουμαραν και ελεγα μακαρι να ειχα εναν χωρο που δεν μπουμαρει , τωρα που τον βρηκα δεν μου φτανει το μπασο.
θα προσθετω re μεχρι να ικανοποιηθω και ας χρειαστει να φτασω σε διψηφιο αριθμο

Reaction score
5.601

Και 10 Re να προσθέσεις, να μη χωράς να μπεις στο σπιτάκι, πάλι τα δόντια δεν θα τρίξουν, ούτε τα βλέφαρα θα τρεμοπαίξουν. Το μόνο που θα πετύχεις είναι καταπονείς τα τύμπανα των αυτιών, κάτι που ήδη συμβαίνει.

Και μόνο με το Definitive Trinity θα έπρεπε να γινόταν της κακομοίρας από χαμηλό.

Προτείνω χτίσιμο, εφόσον είναι εφικτό.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881

Και 10 Re να προσθέσεις, να μη χωράς να μπεις στο σπιτάκι, πάλι τα δόντια δεν θα τρίξουν, ούτε τα βλέφαρα θα τρεμοπαίξουν. Το μόνο που θα πετύχεις είναι καταπονείς τα τύμπανα των αυτιών, κάτι που ήδη συμβαίνει.

Και μόνο με το Definitive Trinity θα έπρεπε να γινόταν της κακομοίρας από χαμηλό.

Προτείνω χτίσιμο, εφόσον είναι εφικτό.
μπορει να εχεις και δικιο.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.739
Μιά ερώτηση:

Τι είναι προτιμότερο, πολλά μπάσα 20-80Hz ή καλός ήχος από 80-16.000Hz;

Αν ισχύει αυτό που έγραψες γιά έλλειψη στασίμων, δε θα έχτιζα με τίποτα το σπιτάκι. Ούτε θα πάλευα με subs, θα έπαιρνα bass shakers και τέλος.

Reaction score
5.601
Πολλαπλά Klark Synthesis Platinum πάνω σε πλατφόρμα!

To επόμενο project που θα αναθέσουμε στον Μάριο, μου φαίνεται. :thumbsup:

Η συγκεκριμένη φωτό είναι από σχολείο κωφών στη Νορβηγία, με σκοπό να νιώσουν οι μαθητές τη μουσική!
http://clarksynthesis.com/helping-the-deaf-experience-sound/

Reaction score
12

Μιχαλη αυτα τα ρημαδια τα γουφερ δεν μπορουν να παν στο ταβανι? Ταβανωσε το ολο καλα και κανε το ταβανι SUB, Kαντο ενα καλο πισαρισμα για τυχον διαροες να μην ξεφυσαει απο τα κεραμυδια. Δεν ξερω αλλα λεω γινεται αυτο?

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881

Μιχαλη αυτα τα ρημαδια τα γουφερ δεν μπορουν να παν στο ταβανι? Ταβανωσε το ολο καλα και κανε το ταβανι SUB, Kαντο ενα καλο πισαρισμα για τυχον διαροες να μην ξεφυσαει απο τα κεραμυδια. Δεν ξερω αλλα λεω γινεται αυτο?
τα παντα γινονται , το θεμα ειναι θα παιξει?
ενω οταν τα εχεις ενα-ενα σε καμπινες μπορεις να παιξεις με τις θεσεις και μετα απο πολυυυυ πηγαινε ελα, θα βρεις την καταλληλη θεση.

Reaction score
5.601

Αφού μιλάμε για σπιτάκι στην αυλή, η σκέψη η δική μου θα πήγαινε σε τσιμεντένια κατασκευή μέσα στη γη.

Reaction score
911

Εμενα μου φαίνεται περιεργο να τερματιζει ετσι ευκολα το JBL.Το δουλευετε και με σχετικα μικρο ενισχυτη.
Δεν δοκιμαζετε να βαλετε τιποτα απο κατω να απομονωθεί απο το πατωμα, κανα χαλάκι, και να δειτε αν αλλαξε τιποτα.

Reaction score
1.769

Εμενα μου φαίνεται περιεργο να τερματιζει ετσι ευκολα το JBL.Το δουλευετε και με σχετικα μικρο ενισχυτη.
Δεν δοκιμαζετε να βαλετε τιποτα απο κατω να απομονωθεί απο το πατωμα, κανα χαλάκι, και να δειτε αν αλλαξε τιποτα.
αφου του βαζουν τονους και ταινιες και το δουλευουν σε συχνοτητες που δεν φορτιζεται τι να σου κανη.ας βαλουν μουσικη να δουμε.

Reaction score
5.601

Μουσική; Ποια μουσική; Ο Μιχάλης γουστάρει μόνο ταινίες, ούτε ένα κομμάτι μουσικής για δείγμα δεν έχει!

Το JBL αγοράστηκε για τις ταινίες, ως συμπλήρωμα του Re για πάνω από τα 40Hz.

Δεν βάλαμε συχνότητες. Απαιτητικά σημεία ταινιών βάλαμε, με το JBL να αποδίδει το .1 κανάλι, κροσαρισμένο στα 30 και τα 40Hz και πάνω. Υποτίθεται σε αυτά τα Hz θα έβγαζε άνετα υψηλές στάθμες.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.126
Members
38.412
Νεότερο μέλος
FotisLam