HXOS EIKONA SHOW 2016

Reaction score
1.147
1) ποιός έχει δίκιο; Όλοι; Κανένας; Είναι όλοι κουφοι; εσύ έχεις δίκιο για τον εαυτό σου; Είσαι σίγουρος; Γιατί είσαι τόσο σίγουρος; Κι αν αλλάξεις άποψη; Απαγορεύεται; Μπριτς!

2) πόσο χρήσιμο είναι να διαβάζεις εδώ όλες αυτές τις "ακουστικές εκτιμήσεις" των αγαπημένων μελών του φόρουμ, που αντικειμενικά πιάνουν όλα τα πιθανά άκρα, από το τέλειο έως το κακό και με όλα τα ενδιάμεσα στάδια κριτικής; Αλήθεια, δεν είναι η εντελώς άχρηστη πληροφορία της ημέρας;
Aγαπητέ costas ear νομίζω πως ,
για το πρώτο ερώτημα σου η απάντηση μου είναι -ΕΓΩ.
Για το δεύτερο η απάντηση μου είναι -ΠΟΛΥ.:)

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.480
- και τις 2 ημέρες συνολικά έκατσα 10-12 ώρες , άκουσα προσεκτικά τα πάντα και ειδικά αυτά που δεν μου άρεσαν

- η ακοή ανατρέπει όλα τα pdf ,
- συγκλονιστικά παραδείγματα ( υποκειμενικά πάντα ) :

σε σύγκριση μεταξύ τους τα : pmc , magnepan , και οι κάποιες κόρνες του Ορφέα , έχουμε

1. τα pmc δεν έχουν μπάσο ( έχουν χαμηλό όμως ) , και ξυρίζουν κάπως
2 . οι εν λόγω κόρνες , δεν έχουν τον αέρα που περίμενα στα πρίμα
3. τα magnepan έχουν μπάσο

συμπέρασμα : διαβάζουμε , ενημερωνόμαστε , ακούμε απόψεις , αλλά την ώρα της ακρόασης τα διαγράφουμε όλα αυτά και απλά ακούμε

Reaction score
67
καλημερα εμενα μου αρεσαν πολυ, asr emitter με audio physic codex,τσακιριδιης,atc 40 me core επισης πολυ ωραιο το δωματιο της aphrodite vision μονο που ηταν λιγο σκοτεινο και δεν μπορουσες να κανεις και λιγο οφθαλμολουτρο στα sudgen και στα καινουρια roksan.Α, ξεχασα να πω για τα μικρα leema που οταν μπηκα και τα ακουσα να παιζουν εψαχνα να δω αν υπηρχε sub.Τρανταχτες απουσιες sonus faber, proac

Reaction score
378
από rega νομίζω τα εισαγωγικά μοντέλα + rg.7
2-Way/Quasi Ribbon
Freq. Resp. 45-22kHz ±3dB
Sensitivity 86dB/500Hz /2.83v
Impedance 4 Ω
Dimensions 15¼ w x 54¼ H x 1¼ D inches

- για τα 1.400 τιμή καταλόγου είναι ευκαιρία . . . και έχουν μπάσο
Rega elex r

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.897
Στην επόμενη έκθεση θα περάσετε ακόμα καλύτερα εάν πάτε εξ αρχής συνειδητοποιημένοι ότι εκθέσεις συστημάτων ήχου σε ακατάλληλους χώρους (π.χ. δωμάτια ξενοδοχείων) γίνονται για να πάτε να δείτε κι όχι για να ακούσετε.
Σε ολα τα post μας σε αυτο το thread ειναι καλο να quotαρουμε την ανωτέρω πρόταση.

Ολες οι εντυπωσεις μας, ο,τι μου αρεσε και ο,τι δεν μου αρεσε, και εμενα, και εσενα, και ολων, ολα σχετιζονται κατα τεραστιο ποσοστο με την αλληλεπιδραση ηχείων-χωρου-τοποθέτησης.

Τα συμπεράσματα μας ΔΕΝ είναι ασφαλή- χαβαλέ κάνουμε, ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ!!!

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.435
Αξιοσημείωτη η παρουσίαση αρκετών ακουστικών στην έκθεση.

Κρίμα που τα σούπερ ακριβά senn ήταν μόνο για οφθαλμόλουτρο.

Εξαιρετικά τα νέα audeze isine, κομμάτι προ-παραγωγής παρακαλώ, τα θέλω!

Ευκαιρία ακρόασης και για τα νέο sony MDR-Z1R (νομίζω για πρώτη φορά σε έκθεση στην Ελλάδα) καθώς και για το απιστευτο-απίστευτο focal utopia αλλά και διάφορα φανταστικά stax και audeze.

Last edited:

Reaction score
378
Mε τυχαια σειρα,τα συστηματα που ακουστηκαν καλα στ αυτια μου.Ισως γιατι απεφυγαν,το αναποφευκτο,μπουμαρισμα.
Kαι με καλο εως αριστο vfm.
Τsakiridis-Spendor-Exposure
Elac-Octave-Mbl
Reference 3A-Icon-Reed
Scansonic-Sugden-Thorens
Magnepan-Rega
Leema-Hegel
Atc-Benchmark

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.741
Αν απουσιάσει το hi fi , τα γκάτζετ και οι τηλεοράσεις , η έκθεση θα έχει 100 επισκέπτες που δεν αγοράζουν τίποτα και λένε το μακρύ τους και το κοντό τους στα φόρουμ.
Έχω διαφορετική άποψη.

Και να ξεκαθαρίσω κάτι.
Όταν λέω οτι έχουν θέμα με τον ΗΧΟ, εννοώ όχι το περιοδικό το ίδιο αλλά το τη βρίσκεται πίσω από αυτό..
Δεν χρειάζεται να επεκταθώ.

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.006
Μακάρι να είχαν 1.400...

http://www.skroutz.gr/s/7627643/Magnepan-MG-7.html

Πάντως νομίζω πως πρέπει να είναι το μόνο δικάναλο σύστημα της έκθεσης για την απόδοση του οποίου συμφωνούμε όλοι :D. Για τα υπόλοιπα, άβυσσος χωρίζει τις διαφορές των απόψεων. Και αυτό γιατί βασικά η έκθεση, πέρα από το κοινωνικό μέρος, είναι για να επιβεβαιώνουμε το εγώ μας και τις επιλογές μας. Νομίζω το ίδιο ισχύει και για τους εκθέτες. My 2c.
Συμφωνουμε ολοι γιατι οταν ολα σχεδον τα δωματια ειχαν εντονο μπουμαρισμα, ξεχωρισαν τα συστηματα που ειχαν πιο αδυναμο μπασο. Γι'αυτο σε ολους αρεσαν τα Magnepan και τα Leema.

Εμενα στην εκθεση (και αφου
γίνονται για να πάτε να δείτε κι όχι για να ακούσετε.
)
μου εκαναν εντυπωση τα εξης:
Artnovion (πολυ ωραια σχεδια. Δε ρωτησα τιμες)
Focal Trio 6 Be (θηριακια! Τοσο μεγαλα ειναι απο κοντα? Και να τα εβαζε λεει διπλα στα Sopra να παιζει μία το ενα, μία το αλλο ε?)
Pmc! Προκαλουν ενα φοβο ετσι οπως τα βλεπεις!
Κι ομως, ομορφα τα μαυρα 50αρια ATC! Ωραιες βασεις!
Υπεροχες οι OLED.

Δινω και βραβεια !!!:gamer: :
Καλυτερο τεραστιο ηχειο σε μικροσκοπικο χωρο: Rockport.
Καλυτερος ηχος στα μεγαλα δωματια: Martin Logan (περιεργο, αλλα ετσι μου φανηκε)
Καλυτερος ηχος στα μικρα δωματια: Ισως τα μικρα ATC με το REL (εκτος απο αυτα που ανεφερα πριν). Α, και τα Elac του Jones.
Χειροτερος ηχος: Τα καταπληκτικα, απιστευτα, τεραστια Pmc (την ωρα που μπηκα, σα να ειχε συντονιστει ο χωρος και ακουγες ενα βουητο, που σου εφερνε ζαλαδα. Τι να σου κανουν τα καημενα?)

Αντε, και του χρονου!

alexis

Reaction score
30.741
Focal Trio 6 Be (θηριακια! Τοσο μεγαλα ειναι απο κοντά;
Και εγώ πολύ θα ήθελα να τα ακούσω γενικά.
Αλλά σίγουρα και δίπλα στα σχεδόν 40.000€ που έπαιζαν στον ίδιο χώρο.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.480
- μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως τα μικρά utopia , γέμιζαν τόσο μεγάλο χώρο την στιγμή που με αυτά πού ξέρω ( και ξέρουμε υποθέτω ) , τα μικρά αυτά ηχεία είναι a priori λάθος επιλογή για έναν χώρο περίπου 65 τμ ;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.889
αυτά τα εννοείς πρέπει να είσαι απίστευτα υπερφύαλος.
Να μη σε νοιάζει τι είμαι γω. Γκομενο με θες;

.όταν κατέβεις από το άλογο προσπάθησε να διαβάσεις λίγο....
μπορεί να μή δώσει αξία στο πεπερασμένο της αντίληψης σου....σίγουρα όμως θα σε κάνει καλύτερο δίποδο....
Πολύ έρωτα με έχεις. Είσαι γκέι;

Εσυ ρε μεγαλε ακους απο φορητο ραδιοφωνακι με μαμισιο καλωδιο τροφοδοσιας και θα μου κρινεις τις υπερμηχανες? Συστημα εχεις? Καλεσε μας να το ακουσουμε
Αυτή η ρημαδα η αντίληψη του '70 ακόμα ζει, ε;
Δηλαδή αν ο Κόγιας δεν έχει καλό στέρεο δε πρέπει να μιλάει, ε;
Μαύρος μεσαίωνας.

εκθέσεις συστημάτων ήχου γίνονται για να πάτε να δείτε κι όχι για να ακούσετε.
Σωστός! ;)

Προσοχή, γιατί αυτή είναι η υποκειμενική σου εκτίμηση, άρα έχει την ίδια πάνω-κάτω αξία.
Όχι, η εκτίμησή μου για τις ακουστικές εκτιμήσεις των συνφορουμιτών μας είναι αντικειμενική.
Προφανώς η ακουστική μου εκτίμηση από οτιδήποτε, έχει απολύτως μηδενική αξία και για σένα και για μένα.

Όσο ακατάλληλος λόγο μεγέθους, μικρός ή μεγάλος είναι ενας χώρος τον χαρακτήρα του το ηχείο θα τον δώσει.
Όχι. Να πως είναι το σωστό:
"Όσο ακατάλληλο λόγο μεγέθους, μικρό ή μεγάλο είναι ενα ηχείο, τον χαρακτήρα του ο χώρος θα τον δώσει."

Γι'αυτό, πολλά ηχεία (διαφόρων μεγεθών) που δεν έχουν κάποιον ιδιαίτερο χαρακτήρα, αποκτούν χαρακτήρα σε όποιον χώρο μπούν, και σε διαφορετικούς χώρους αποκτούν διαφορετικούς χαρακτήρες.

alexis

Reaction score
30.741
- μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως τα μικρά utopia , γέμιζαν τόσο μεγάλο χώρο την στιγμή που με αυτά πού ξέρω ( και ξέρουμε υποθέτω ) , τα μικρά αυτά ηχεία είναι a priori λάθος επιλογή για έναν χώρο περίπου 65 τμ ;
Είναι αυτό που λένε, καλή η θεωρία, η φυσική, τα pdf κλπ κλπ, αλλά πάντα η φυσική παρουσία μας με μάτια και αυτιά σε πλήρη χρήση ειναι το σωστό κριτήριο.
Και εδώ χωράνε παρά πολλά στο θέμα ήχος.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.480
Επιστρέφω Σαλονίκη μετα απο ενα ευχάριστο weekend.

Ακόμα, να πω και πως εντυπωσιάστηκα απο το jbl ηχοσύστημα-μπάρα (δεν ξέρω ποια ειναι η κατηγορία) με το ρετρό look απο τον δικό μας Nick.
1. . . . :)

2 . . . και είχε μπάσο ;)

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
Δεν ξερω πως να κανω μουλτι κουοουτ αλλα θελω να πω την Δευτεριατικη μου . Οι θεωρητικοι ειναι η βαση της εξελιξης. Αλλα μεχρι εκει. Η βαση. Οχι η εξελιξη. Η εξελιξη ερχεται μεσα απο την εφαρμογη. Ο μηχανολογος δεν ειναι υδραυλικος αλλα ουτε ο υδραυλικος μηχανολογος. Δεν μπορει κανενας να κρινει ενα συστημα που ακουει πρωτη φορα σε εναν αφροντιστο τετραγωνο χωρο 12 με 16 τμ. Επισης οποιος δεν εχει στησει συστημα με χρηματα και ιδρωτα δεν μπορει να κρινει συστηματα. Θεωρητικα, στην λογικη του λαθους, το σωστο θα ειναι μαλλον λαθος και αυτο. Αλλα η λογικη ειναι λαθος απο μονη της.

*Ειδάλλως,προαιώνια επωδός της απολυταρχίας είναι ότι οιοσδήποτε δεν κάνει κάτι μεμπτό για δεδομένο καθεστώς δεν θα είχε λόγο ν'αντιδρά στην παραβίαση και μοιρασιά των ιδιωτικών του δεδομένων.

χμ, δεδομενων η αντιλήψεων?
Απολυταρχια, ελεγχος της μαζας , χειραγωγηση με ισιο η με πλαγιο τροπο?
Το Μανιπιουλεισον που λεν και στο Κιατο εχει απειρες μορφες εφαρμογης. Η συστηματικη επαναληψη αχρηστης πληροφοριας ειναι μια απο αυτες.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.480
Το πικ απ της Pro-Ject (4η φωτογραφία) τι "λέει" από κοντά; Είναι τόσο εντυπωσιακό όσο στις φωτογραφίες;
- ναι είναι εντυπωσιακό ( οπτικά τουλάχιστον ) , εμένα μου θύμισε παλιά vpi

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.889
για το πρώτο ερώτημα σου η απάντηση μου είναι -ΕΓΩ.
Οκ. Κι ο Ζαπ αυτό είπε.
Το οποίο σημαίνει ότι οι άλλοι έχουν άδικο. ;)
Διότι αν εσύ λες ότι το ηχείο παίζει τέλεια και έχεις δίκιο, όποιος λέει το αντίθετο έχει άδικο και είναι κουφός.
Οκ, δεκτή η άποψη.

Για το δεύτερο η απάντηση μου είναι -ΠΟΛΥ
Εδώ ερχόμαστε σε αντίθεση με το προηγούμενο.
Εφόσον εσύ έχεις δίκιο κι οι άλλοι άδικο, γιατί είναι ΠΟΛΥ χρήσιμο να διαβάζεις τις λάθος απόψεις των άλλων;

Κι εφόσον είναι γνωστό ότι οι υποκειμενικές απόψεις των άλλων κυμαίνονται σε όλο το εύρος από το "άριστο" μέχρι το "φόλα", για δική σου διευκόλυνση, σου μαζεύω σε ένα μέρος 10 "απόψεις" για όποια τυχόν συσκευή σε ενδιαφέρει:

1. Παίζει τέλεια, τι να λέμε τώρα.. μεταξένια πρίμα!
2. Δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι καλύτερο..
3. Εντάξει, συμπαθητικά παίζει.
4. Ποιο, αυτό; Α, αδιάφορο εντελώς.
5. Δεν έχει μουσικότητα, ψυχρός ήχος.
6. Άσε, χάλια, μπουμαρει και τσιγκινα ενοχλητικά πρίμα, να σου τρυπαν τ'αυτια.
7. Φόλα παιδάκι μου, μην ασχολεισαι με αυτό το έκτρωμα, πεταμενα λεφτά.
8. Χειρότερο ήχο δεν έχω ξανακουσει. Ακόμα και το κινέζικο φορητό ραδιοφωνάκι που έχω στο μπάνιο παίζει καλύτερα.
9. Κοίτα, αν σ'αρεσει ο συμπιεσμένος και παραμορφωμένος ήχος, πάρτο. Εγώ κοντεψα να ξερασω από αηδία όταν το άκουσα.
10. Δε το άκουσα, δε ξέρω, αλλά όπως το βλέπω δε νομιζω πως παίζει καλά. Άλλωστε είναι πολύ φτηνό, σε αυτή την κατηγορία τίποτα δεν αξίζει τον κόπο. Εγώ ακούω στην κατηγορία των 15-20 χιλιάδων ευρώ, εκεί μου αρέσει ο ήχος, μου φτάνει, παραπάνω δε χρειάζεται μωρέ, νταξ.

Οπότε φίλε μου, για όποιο μηχάνημα ενδιαφερθείς να διαβάσεις απόψεις, είτε είναι ηχείο είτε ενισχυτής ή πικάπ, έλα και διάβασε αυτες τις 10 παραπάνω απόψεις, θα σε καλύψουν πλήρως σε κάθε αγορά σου! :)

Reaction score
13.541
Πάντως νομίζω πως πρέπει να είναι το μόνο δικάναλο σύστημα της έκθεσης για την απόδοση του οποίου συμφωνούμε όλοι
και δεν ειχαι κοκορια και δεν ειναι ενεργο και εχει παθητικο κροσοβερ και κρεμονται και καλωδια..και εχει και κατω απο 10.000 ..ααα δεν μας τα λετε καλα..:D

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.435
Λέμε μερικά βασικά επιστημονικά δεδομένα περι ηλεκτρο-ακουστικής που δεν είναι πυρηνική επιστήμη και που θα έπρεπε όλοι να τα έχουμε κατανοήσει μέχρι τώρα.

Δεν είπαμε ποτέ ότι δεν μπορείς να έχεις καλό ή και πάρα πολύ καλό ήχο the good old way. ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ.

Last edited:

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.835
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon