HXOS EIKONA SHOW 2016

Reaction score
423
Και σας ερωτώ δυο πράγματα να μου εξηγησετε αγαπητοί μου συνοδοιπόροι:

1) ποιός έχει δίκιο; Όλοι;
Όλοι δίκιο έχουν .Είναι αυτονόητο ,ότι σε κάποιους αρέσει ένα προϊόν και σε κάποιους οχι.
Επίσης αυτονόητο είναι ότι μετά αυτοί όλοι μπορούν να εκφέρουν άποψη.
Είναι παρά πολύ απλό και δεν υπάρχει κανένα όφελος το να γίνεται τόσο πολύπλοκο.

Y

Yiannis_B

Guest
...... Εσυ ρε μεγαλε ακους απο φορητο ραδιοφωνακι με μαμισιο καλωδιο τροφοδοσιας και θα μου κρινεις τις υπερμηχανες? Συστημα εχεις? Καλεσε μας να το ακουσουμε, να στο θαψουμε δημοσια, να εκτεθεις λιγο ρε παιδι μου, να ανταλλαξουμε τα μπινελικια μας με την ησυχια μας, να πιουμε τα μπλακ μας και μετα τα λεμε.

υ.γ. Τα καλυτερα συστηματα οπως καθε χρονο ηταν των φιλων μου.
Δεν θα συμφωνήσω. Όπως δεν συμφώνησα και με την επίθεση που εξαπέλυσε ο Γιώργος -geomiat σε άλλο νήμα.

Είμαι σίγουρος ότι ούτε ο zonepress θα συμφωνούσε. :rolleyes:

Reaction score
1.423
Από φολες, αδιάφορα ψυχρά και αμουσα, μέχρι ο τοπ ήχος της έκθεσης. Φυσικά και όλα τα ενδιάμεσα στάδια, απλώς ευχάριστα κλπ.

Και σας ερωτώ δυο πράγματα να μου εξηγησετε αγαπητοί μου συνοδοιπόροι:

1) ποιός έχει δίκιο; Όλοι; Κανένας; Είναι όλοι κουφοι; εσύ έχεις δίκιο για τον εαυτό σου; Είσαι σίγουρος; Γιατί είσαι τόσο σίγουρος; Κι αν αλλάξεις άποψη; Απαγορεύεται; Μπριτς!

2) πόσο χρήσιμο είναι να διαβάζεις εδώ όλες αυτές τις "ακουστικές εκτιμήσεις" των αγαπημένων μελών του φόρουμ, που αντικειμενικά πιάνουν όλα τα πιθανά άκρα, από το τέλειο έως το κακό και με όλα τα ενδιάμεσα στάδια κριτικής; Αλήθεια, δεν είναι η εντελώς άχρηστη πληροφορία της ημέρας;

Προσωπικά, το παρακάτω τυχαίο συμπέρασμα:

Είναι το μόνο σίγουρο, κι όχι μόνο για τα φοκαλ, αλλά για οτιδήποτε.

Βοήθεια προς το κοινό:

Το αντικειμενικά καλό, δε θα πάψει ποτέ να είναι αντικειμενικά καλό, ο,τι κι αν λέει οποιοσδήποτε.

Όσο για μένα: Η αξία της υποκειμενικής εκτίμησης του καθενός, είναι σαφώς μικρότερη της αξίας πώλησης της ξεραμένης μυξας της γνωστής πεταλούδας που συναχωμένη πετάει αμέριμνα στο άλφα του κενταύρου, μυξας που θα πουληθεί κατ'αποκλειστικοτητα στο αγοραστικό κοινό του μπλακ φραϊντει που διοργανώνεται απαξ κάθε 689η παρασκευή, το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά στις τριτοκοσμικές μπλέ ακρίδες του βητα του κενταύρου, και δη αυτές μόνο με σύνδρομο ντάουν που έχουν κυρηξει πτώχευση λόγω υπερχρέωσης και αλλεπάλληλων μνημονίων από τα σκουλίκια του γάμα του κενταύρου, αυτά με τις ισχυρές τράπεζες. Σκουλίκιααααα.. Χαμός. Τςςς.:D:gotcha:
Όλοι έχουν δίκιο άπο τη στιγμή που το θεμα είναι υποκειμενικό και Έχει να κάνει με τη διέγερση των αισθήσεων....
Εγώ πάντως αναφέρθηκα περισσότερο στα mola mola παρά στα focal των οποίων είμαι φαν και μάλιστα κατέχω και ξέρω τον ήχο τους...

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.600
Περάσατε καλά στην έκθεση, μπράβο, μπράβο!

Στην επόμενη έκθεση θα περάσετε ακόμα καλύτερα εάν πάτε εξ αρχής συνειδητοποιημένοι ότι εκθέσεις συστημάτων ήχου σε ακατάλληλους χώρους (π.χ. δωμάτια ξενοδοχείων) γίνονται για να πάτε να δείτε κι όχι για να ακούσετε.

TGD

Reaction score
8.764
Η αξία της υποκειμενικής εκτίμησης του καθενός, είναι σαφώς μικρότερη της αξίας πώλησης της ξεραμένης μυξας της γνωστής πεταλούδας ...
Προσοχή, γιατί αυτή είναι η υποκειμενική σου εκτίμηση, άρα έχει την ίδια πάνω-κάτω αξία.

Reaction score
725
Απο ολα αυτα καταλαβα οτι καλα εκανα και δεν πηγα γιατι ειχα ψιλιαστει την δουλεια οτι ο χωρος ειναι ακαταλληλος μιας και θυμομουν τον χωρο.
Του χρονου ευχομαι να διοργανωθει καλυτερα.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.741
Τα συμπεράσματά μου από τη σημερινή Έκθεση εικόνας και ήχου 2016 όσον αφορά τον ήχο και μόνο είναι τα εξής έχοντας περιορισμένη εμπειρία από το χώρο:
1.Καταρχήν κατάλαβα πόσο τυχεροί είμαστε όλοι εμείς που είτε από τύχη είτε από καλό αυτί είτε από γνώσεις (όσες ο καθένας "αντέχει") έχουμε μηχανήματα από μέσα δεκαετίας του 70 από τέλη δεκαετίας 80 και ιδιαίτερα από αρχές του 90 ως το 2000 (καταληκτική υποκειμενικά χρονολογία). Στην Έκθεση από την άλλη ακριβοί συνδυασμοί - αμφιβόλου αποτελέσματος η ηχητική εικόνα. Ήχοι συμπιεσμένοι, κάποιοι ευχάριστοι αλλά οι περισσότεροι ελλιπείς. Πολλά ηχεία άνευρα ή πυροτεχνήματα - τενεκέδες. Ηχεία που λες : Γιατί να σκάσω γι' αυτό τον συνδυασμό ένα σκασμό λεφτά; Ή να εμπιστευτώ την τύχη και να αγοράσω ενισχυτή ή πηγή ή ηχεία και από κει και πέρα ό,τι με φωτίσει ο καλός Θεούλης...
2. Πολύ πεσμένη η κίνηση στα δωμάτια του Park. Μπορούσες άνετα να κινηθείς, οι καρέκλες άδειες. Αισθανόσουν ανθρώπους γύρω σου είτε με ικανοποιητική οικονομική άνεση είτε ανθρώπους που αναζητούσαν "φως στο τούνελ" της τσέπης τους (και δεν το λέω ειρωνικά) με εύλογες ερωτήσεις οι οποίοι λάμβαναν αναμενόμενες απαντήσεις.
3. Πολύ παράξενο καθώς κάποια μαγαζιά (ονόματα δεν λέμε) προωθούσαν προϊόντα νέα (ηχεία, ενισχυτές κ.λ.π.) αλλά τα προϊόντα αυτά δεν ήταν τα κατεξοχήν καλύτερα που είχαν. Χαρακτηριστική δήλωση κάποιου υπεύθυνου που ρώτησα για κάποια ηχεία που όντως ήταν ηχητικά καλύτερα από αυτά που προωθούσε και η απάντηση ήταν : - Ναι είναι καλύτερα αλλά δεν τα παίρνει κανένας. Θέλουμε να προωθήσουμε και την καινούρια σειρά (από τα άλλα).
4. Εντύπωση μου έκαναν κάποια καναδέζικα ηχεία τα Fidelio (αν θυμάμαι καλά) παιγμένα σε συνδυασμό με ένα ενισχυτή Zeus. Ο ήχος χανόταν στον χώρο. Σχέση απόδοσης - τιμής πάντα οι Tsakirides πρώτοι. Εντυπωσιακά τα μικρά Focal που μόνο μικρά δεν ήταν αλλά πολύ συμπιεσμένα αδελφοί μου. Τα νέα Magnepan με καλό χαμηλό για μαγνητοστατικά που οδηγούνταν αξιοπρεπέστατα από έναν Rega ολοκληρωμένο 2 Χ 70. Απογοήτευση τα Wilson. Για γέλια κάποιοι συνδυασμοί που πάλευαν να παίξουν ο ένας το Walk of life των Dire Straits και ο άλλος το Where do you think you're going των ιδίων. Λες και το ακούγαμε από λατέρνα.
5. Οι πηγές πια σαν να μου φαίνεται ότι μπήκαν σε τέταρτη μοίρα. Λέγαμε πάντα σημαντικότατες οι πηγές. Τελικά η Έκθεση σαν να μας φώναζε: Τι να τις κάνεις όμως αν δεν έχεις καλά ηχεία, προενισχυτή και ενισχυτή ;
6. Χίλιες φορές να κάνεις ένα καλό service στα μηχανήματα σου παρά να μπεις σε νέες περιπέτειες.
Είναι η πρώτη φορά από τις 3 τελευταίες φορές που έφυγα χωρίς τύψεις για κάτι που θα μπορούσα να αγοράσω αλλά δεν μπορώ.
7. Πόσο τυχεροί είμαστε που το Avsite μας επιτρέπει να "ανακυκλώνουμε" τα μηχανήματά μας και να πειρατιζόμαστε χωρίς μεγάλες χασούρες.

Καλό βράδυ!
Και εγώ εδώ και χρόνια έχω διαπιστώσει (ευχάριστα) ότι δεν έχω κανένα λόγο να ψάξω για κατι νέο σε ηχεία γιατί απλά την τεράστια εικόνα που μου δίνουν τα Mirage OM10, και σε home cinema μετα ΟΜ12 & ΟΜ C2 δεν την έχω βρει πουθενά. Ίσως στα Genesis 5.2 αλλά όχι 30000€ ούτε για αστείο.
Φέτος ήρθαν πάνω απο 40 αντιπρόσωποι.
Αυτοί που δεν ήρθαν, είναι διάττοντες αστέρες ,που φέτος αντιπροσωπεύουν 5 brand names και του χρόνου τίποτα.
Δηλαδή αυτοί που δεν θέλουν να δουλέψουν με τον Ηχο δεν υπάρχει ε; Το μοναδικό περιοδικό στην Ελλάδα, που κάνει εκθέσεις High End χωρίς να ανήκει εκεί. Γκατζετομάνιακ και hifi είναι και πετάει και 2-3 άντε 4 χαϊεντιες να βρίσκονται. Για γέλια. Εγώ ξέρω ανθρώπους που δεν γουστάρουν τον Ηχο.
Προσωπικα προτιμω το καθολου εκθεση εστω και για μια δυο χρονιες, παρα μια κακη εκθεση οπου ναναι, επισης αντιπροσωποι για το hi-end ελλειπαν αρκετοι. Η επιλογη της επομενης εκθεσης θα δειξει τις διαθεσεις του κοσμου και εδω θα μαστε να τα λεμε.
Είναι πολλά τα λεφτά που θα χάσει το περιοδικό αν δεν γίνει έκθεση. ;)
Από φολες, αδιάφορα ψυχρά και αμουσα, μέχρι ο τοπ ήχος της έκθεσης. Φυσικά και όλα τα ενδιάμεσα στάδια, απλώς ευχάριστα κλπ
Όσο ακατάλληλος λόγο μεγέθους, μικρός ή μεγάλος είναι ενας χώρος τον χαρακτήρα του το ηχείο θα τον δώσει. Ο χώρος δεν θα φτιάξει το στεγνό ηχο που άκουσα. Ότι γέμιζε το χώρο ναι. Το στεγνό όμως θα είναι εκεί, απλά θα ακούγετε καλύτερα σε αυτούς που τους αρέσει. Δεν μπορώ με τίποτα τον ήχο που ενώ καταλαβαίνεις οτι είναι εκεί και προσπαθεί να βγει έξω μεγαλοπρεπής, τον έχεις στριμώξει μέσα σε ενα κουτί και του έχεις δώσει μια μικρή δίοδο ανάσας, να βρει το δρομο του μέσα απο ενα σωληνάκι πχ. Είναι ακριβώς το ίδιο που ενώ μπορείς να πάρεις ελεύθερα όσες μεγάλες ανάσες θες στον εξω χώρο, σε έχουν χώσει κάτω από το νερό με ενα καλαμάκι στο στόμα. Και αυτο το βλέπω στα περισσότερα Ευρωπαϊκά ηχεία. Δεν ξέρω γιατί το κάνουν αυτό. Αμερικάνικος ήχος, λαμπρος και μεγάλος, ελεύθερος. Αυτη ειναι η άποψη μου.

Περάσατε καλά στην έκθεση, μπράβο, μπράβο!

Στην επόμενη έκθεση θα περάσετε ακόμα καλύτερα εάν πάτε εξ αρχής συνειδητοποιημένοι ότι εκθέσεις συστημάτων ήχου σε ακατάλληλους χώρους (π.χ. δωμάτια ξενοδοχείων) γίνονται για να πάτε να δείτε κι όχι για να ακούσετε.
Συμφωνώ, περίπου. Μια ιδέα αν θα πας στο μαγαζί για περαιτέρω ακρόαση την παίρνεις. Διαπίστωσα τελικά ότι το VPI PRIME δεν μου αρέσει καθόλου σε εμφάνιση, ευτυχώς. :):wink:

Last edited:

alexis

Reaction score
30.741
Επίσης πιστεύω ότι όλοι πήραν το μήνυμα για την ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου χώρου να φιλοξενήσει τέτοια δρώμενα. Εκθέτες και περιοδικό.
Του χρόνου πιστεύω να είναι καλύτερα αλλιώς ή δεν θα έχουμε έκθεση ή θα είναι μικρή.

gonis

Luger
Reaction score
12.113
Μια χαρά ήταν η έκθεση.
Α και κάτι άλλο, οποιος περιμένει να πάρει αυτοκίνητο,το καινούριο μοντέλο ,δεν θα πάρει ποτέ αυτοκίνητο.;)

Reaction score
1.027
Κι εγω θα συμφωνησω με την ακαταλληλοτητα του χωρου της εκθεσης... Στο υπογειο την "ακουσα" για τα καλα με τον sony 5000, με τα b&w. Στο περιπτερο της epson επισης... Ο χωρος της focal ονειρικος για μενα..
Με το που ανεβηκαμε επανω ομως, ενα δραμα. Δεν μπορουσες ν ακουσεις γιατι δεν μπορουσες καν να μπεις σε πολλα δωματια! Τσικιριδης και elac τα highlights απο τα μικρα δωματια. Απο οσα τουλαχιστον καταφερα ν ακουσω. Δυστυχως αναγκαστηκα να φυγω λογω πονοκεφαλου που μ επιασε μεσα στην εκθεση.
Ελπιζω του χρονου να διοργανωθει καλυτερα σε εναν πιο proper χωρο.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744
Δηλαδή αυτοί που δεν θέλουν να δουλέψουν με τον Ηχο δεν υπάρχει ε; Το μοναδικό περιοδικό στην Ελλάδα, που κάνει εκθέσεις High End χωρίς να ανήκει εκεί. Γκατζετομάνιακ και hifi είναι και πετάει και 2-3 άντε 4 χαϊεντιες να βρίσκονται. Για γέλια. Εγώ ξέρω ανθρώπους που δεν γουστάρουν τον Ηχο.
Γιατί δεν γουστάρουν τον ΗΧΟ?
Ήταν κολλητοί του hifidelity?
Δεν είπαν ποτέ πως είναι hi end περιοδικό ,ούτε πως κάνουν hi end εκθέσεις.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.077
Αν αυτά τα εννοείς πρέπει να είσαι απίστευτα υπερφύαλος....
Αν πάλι κάνεις σχολιασμούς για να περνά η ώρα...είσαι απίστευτα αστείος....και σε ευχαριστω.
Ενημερωτικά τώρα για την αξία της υποκειμένικοτητας και τη διαδικασία διαμόρφωσης άποψης, έχουν γραφτεί πολλά κιλά χαρτί και μελάνι.....όταν κατέβεις από το άλογο προσπάθησε να διαβάσεις λίγο....
μπορεί να μή δώσει αξία στο πεπερασμένο της αντίληψης σου....σίγουρα όμως θα σε κάνει καλύτερο δίποδο....
Είναι απίθανο για τον Ear να είναι υπερφίαλος.Προτιμά τα μεταλλικά κάνιστρα περισσότερο από τις...φιάλες.:D
Και το ζορι....τραβάει την ανηφόρα....
"...Θεέ των μαύρων τον καλό συγχώρεσε Γουίλ / και δώστου εκεί που βρίσκεται / λίγη απ'την άσπρη σκόνη":roflmao:
(Νίκος Καββαδίας-"Ένας νέγρος θερμαστής από το Τζιμπουτί")
:rolleyes:
Να υποθέσω ότι η θέση σου είναι η ίδια και για την αξία αυτών που κατέθεσε ο Bhutia μετά την περσινή έκθεση.
Ο εν λόγω απολογισμός είχε τεκμηριωθεί,ενώ βρισκόταν κιόλας σε συνάρτηση με ηχηρές...εκθεσιακές αστοχίες.
Απεναντίας, κεντρική ιδέα της εφετινής έκθεσης ήταν η...΄΄χρυσή μετριότης΄΄:sneaky:
Εντυπωσεις δεν εχουν σημασια, σου αρεσα μου αρεσες θες να παντρευτουμε, πιστοποιημενοι ακροατες δεν υπαρχουν, καποιοι εχουν δυνατο γραπτο λογο, αλλοι λυρικο. αλλοι καυστικο,αλλοι παρορμητικο, αλλοι επιθετικο, αλλοι παραπλανητικο, αλλοι εχουν ειδικοτητα στα @@@@σταβριδια.
Τα εχω απλοποιησει τα τελευταια χρονια.
Ρε φιλε καθεσαι και γραφεις 2500 λεξεις θεωριας σε καθε ποστ. Εσυ ρε μεγαλε ακους απο φορητο ραδιοφωνακι με μαμισιο καλωδιο τροφοδοσιας και θα μου κρινεις τις υπερμηχανες? Συστημα εχεις? Καλεσε μας να το ακουσουμε, να στο θαψουμε δημοσια, να εκτεθεις λιγο ρε παιδι μου, να ανταλλαξουμε τα μπινελικια μας με την ησυχια μας, να πιουμε τα μπλακ μας και μετα τα λεμε.
υ.γ. Τα καλυτερα συστηματα οπως καθε χρονο ηταν των φιλων μου.
Κατανοητή η ανάγκη ικανοποίησης μιας υποκειμενικής ίντριγκας.Ένα δημόσιο βήμα όμως προβλέπει επίσης την παροχή αντικειμενικών δεδομένων κι επιχειρημάτων με στόχο τον προβληματισμό-πέραν της βραχύβιας ικανοποίησης- για το φιλοθεάμον κοινό.Ένας τέτοιος στόχος επιτυγχάνεται αποτελεσματικότερα -όπως μαρτυρά εμμέσως η τελική χιουμοριστική σου αποστροφή- με άτομα που δεν γνωρίζουμε και ούτε μας γνωρίζουν εκείνα προσωπικώς.
Ειδάλλως,προαιώνια επωδός της απολυταρχίας είναι ότι οιοσδήποτε δεν κάνει κάτι μεμπτό για δεδομένο καθεστώς δεν θα είχε λόγο ν'αντιδρά στην παραβίαση και μοιρασιά των ιδιωτικών του δεδομένων.:sneaky:

Last edited:

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.488
ποιος ακριβως ηταν ο συνδυασμος rega+magnepan? εννωοω αν γνωριζετε τα μοντελα.
από rega νομίζω τα εισαγωγικά μοντέλα + rg.7
2-Way/Quasi Ribbon
Freq. Resp. 45-22kHz ±3dB
Sensitivity 86dB/500Hz /2.83v
Impedance 4 Ω
Dimensions 15¼ w x 54¼ H x 1¼ D inches

- για τα 1.400 τιμή καταλόγου είναι ευκαιρία . . . και έχουν μπάσο

alexis

Reaction score
30.741
Γιατί δεν γουστάρουν τον ΗΧΟ?
Ήταν κολλητοί του hifidelity?
Δεν είπαν ποτέ πως είναι hi end περιοδικό ,ούτε πως κάνουν hi end εκθέσεις.
Ναι, δεν γουστάρουν και όχι δεν ήταν κολλητοί.

Από το High End ζει η έκθεση και μαζί και το περιοδικό. Η συντριπτική παρουσία στην έκθεση είναι High End. Αν απουσιάσει το High End η έκθεση θα ειχε 10 δωμάτια.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.435
από rega νομίζω τα εισαγωγικά μοντέλα + rg.7
2-Way/Quasi Ribbon
Freq. Resp. 45-22kHz ±3dB
Sensitivity 86dB/500Hz /2.83v
Impedance 4 Ω
Dimensions 15¼ w x 54¼ H x 1¼ D inches

- για τα 1.400 τιμή καταλόγου είναι ευκαιρία . . . και έχουν μπάσο
Μακάρι να είχαν 1.400...

http://www.skroutz.gr/s/7627643/Magnepan-MG-7.html

Πάντως νομίζω πως πρέπει να είναι το μόνο δικάναλο σύστημα της έκθεσης για την απόδοση του οποίου συμφωνούμε όλοι :D. Για τα υπόλοιπα, άβυσσος χωρίζει τις διαφορές των απόψεων. Και αυτό γιατί βασικά η έκθεση, πέρα από το κοινωνικό μέρος, είναι για να επιβεβαιώνουμε το εγώ μας και τις επιλογές μας. Νομίζω το ίδιο ισχύει και για τους εκθέτες. My 2c.

Last edited:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744
Από το High End ζει η έκθεση και μαζί και το περιοδικό. Η συντριπτική παρουσία στην έκθεση είναι High End. Αν απουσιάσει το High End η έκθεση θα ειχε 10 δωμάτια.

Αν απουσιάσει το hi fi , τα γκάτζετ και οι τηλεοράσεις , η έκθεση θα έχει 100 επισκέπτες που δεν αγοράζουν τίποτα και λένε το μακρύ τους και το κοντό τους στα φόρουμ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.835
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon